Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului, a contestat în cuvinte dure proiectul de revizuire a Constituției deoarece nu dă garanții suficiente împotriva căsătoriilor între persoane de același sex, scriu jurnaliștii de la ziarul “Tribuna” din Sibiu. Într-o predică susținută duminică într-o comună sibiană, Streza a spus că biserica se va opune adoptării acestui proiect, dacă nu va fi modificat.

Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza
Foto: ronduldesibiu.ro

Familia este compusă din bărbat, femeie și copii, nu dintre soți pentru că soții pot să fie și doi soți și două soațe. Să știți că este o pedeapsă a lui Dumnezeu care vine asupra noastră. Dacă noi vom pierde lucrul acesta, am pierdut totul. Ne ajunge că trebuie să le spunem tinerilor că nu-i o joacă dacă le dă voie statul și legea să stea împreună să conviețuiască. Nu conviețuit, ci curvit! Nu-i conviețuire!“, a spus ierarhul referindu-se la homosexuali.

MItropolitul s-a declarat îngrijorat și de perspectiva ca homosexualii să poată adopta copii, situația pe care a etichetat-o “cel mai mare atentat la spiritualitatea noastră“. “Conviețuire este când în fața lui Dumnezeu  îți asumi toate răspunderile și prima răspundere este nașterea de prunci. Ei, aceștia care vor să fie ei, câte doi sau câte două, au după aceea pretenția că au alcătuit o familie și, orice familie are drept de înfiere de copii. Deci, copiii îi facem noi și îi dăm lor. Este cel mai mare atentat la ființa neamului nostru și la spiritualitatea noastră. Sperăm, nădăj­duim, ne luptăm și nu cedăm până în ultima clipă când înțelepții votează, când hotărăsc și spunem „nu” pentru că vrem să rămână așa cum trebuie dacă suntem popor român drept credincios“, a afirmat Laurențiu Streza.

La predica din comuna Șmig au fost prezente mai multe notabilități din județ, pritnre care prefectul președintele CJ Sibiu și mai mulți parlamentari din județ.

sursa:  RTV.NET

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer