SUA: 270.000 de agricultori americani au dat Monsanto în judecată

Aproximativ 270.000 de agricultori din SUA, care fac parte din ferme și organizații agricole ecologice private, au depus plângere în instanta împotriva gigantului Monsanto, firmă specializată în biotehnologie vegetală și lider în domeniul organismelor modificate genetic (OMG). Compania este acuzata de distrugerea sistematica a culturilor ecologice independente. Plângerea a fost depusă la o judecătorie din Manhattan, iar fermierii americani susțin că plantațiile de porumb, de bumbac, trestie de zahar sau grădinile de legume sunt contaminate de organismele modificate genetic pe care Monsanto le cultivă în apropiere.

Mai multe despre Organisme Modificate Genetic(OMG) AICI.

Monsanto mai este acuzat și de faptul că duce o politica prin care urmărește să dețină monopolul asupra producătorilor și vânzătorilor de semințe din SUA și că încearcă, prin orice mijloace, chiar juridice, să-i scoată de pe piață pe fermierii eco.

Sursa: Revista Virtuala de Gastronomie Reala

 • EteFleosch

  Tare, stire din Ianuarie 2012, http://projectavalon.net/forum4/showthread.php?37780-270-000-Organic-Farmers-file-suit-against-MONSANTO—/page2
  Credeam ca vi si tu cu noutati:
  – deja de coispe ani pe rol Mosanto alea alea
  – Dupa 2 ani de tegiversari Mosanto o da la pace

  Nici nu stiu daca astfel de stiri nu sunt puse pe net ca sa calmeze nemultumirea oamenilor. Ca cand (;)) omu stie ca se face ceva, isi bifeaza acolo in creier cum ca problema va fi rezolvata. Ciudat ca tu MR contribui la o astfel de politica murdara. Da no, cine sta in calea statisticilor. Vorba lu Machiaveli: scopu ( statisticile ) scuza mijloacele ( stiri petarda).