VIDEO: Cucuteni la Bucuresti! Expozitie la Palatul Sutu cu obiecte ceramice si de arta ale celei mai vechi civilizatii a Europei, dezvoltata pe teritoriul Romaniei in urma cu circa 7000 de ani

La Palatul Sutu, Muzeul Municipiului Bucuresti, din Piata Universitatii, se afla expuse, pana pe 25 august, farame din istoria acestui pamant, cu o vechime de peste 5000 de ani, estimarile mergand pana la circa 7000 de ani in urma, practic la inceputurile lumii de azi. Obiectele de ceramica si arta ale Culturii Cucuteni infatisate publicului din Capitala demonstreaza ca in spatiul Romaniei s-a format si dezvoltat cea mai veche civilizatie a Europei, rivala cu cea a Egiptului si Chinei antice.

Expoziția “Cultura Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene”, care prezintă peste 100 de piese arheologice – vase, statuete și obiecte de mobilier -, se desfășoară în perioada 19 iulie – 25 august și este organizată de Ministerul Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Complexul Muzeal Național “Moldova” Iași, Asociația Culturală Arkeo, Muzeul Municipiului București și Casa de Cultură a Studenților București, informeaza Agerpres.

La vernisarea expozitie, vineri, 19 iulie, președintele Fundației “Cucuteni pentru Mileniul III”, Romeo Dumitrescu, a afirmat că românii trebuie să fie mândri că au o asemenea cultură care poate propulsa “direct pe scena arheologiei mondiale”.

Lăcrămioara Stratulat, director general al Complexului Muzeal Național “Moldova” Iași, a spus că prin vizualizarea pe viu a pieselor expuse tinerii ar putea să prindă mai mult drag de istorie.  “Această cultură aparține mileniilor V – III î.Hr., iar grila cronologică expusă poate să confirme faptul că suntem, din punct de vedere cronologic, deasupra apariției primelor piramide din Egipt, ceea ce nu este puțin lucru”, a precizat Stratulat.

Intrarea la expoziție, care va fi deschisa in fiecare zi a saptamanii, este gratuită. Bucurati-va ochii si mintea cu valorile acestui pamant!

Vedeti si:

VIDEO: Cucuteni – Vatra civilizatiei Europei, “brand”-ul ignorat al Romaniei. Cucuteni-Trypillia Ancient Civilization of Europe – ABNewsTV

Iata “brandul” Romaniei: „GÂNDITORUL” LA OXFORD! Prima expozitie arheologica a Romaniei in UK: „The Lost World of Old Europe – The Danube Valley, 5000 – 3500 BC”. NYT: “Civilizația europeană a început la poalele Carpaților”

Romania, leaganul civilizatiei europene. Expozitia New York University despre cultura din spatiul carpato-danubiano-pontic, anii 5000 – 3500 inainte de Hristos, a ajuns la Atena. Adevaratul “brand” al Romaniei: Istoria

Civilizatia-a-inceput-la-poalele-Carpatilor - Cucuteni - Hamangia - Dacia - vatra Europei - Ziaristi Online - Roncea Ro

 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *