Drept la replica solicitat de Mihai Rapcea redactiei Yogaesoteric

Către

            Redacția Yogaesoteric

 

În atenția

            Conducerii Mișcării pentru Integrare Spirituală în Absolut (MISA)

 

 

Subsemnatul Rapcea Mihai, avocat în cadrul Baroului București vă solicit acordarea dreptului la replică  în urma publicării articolului „Ipocrizia presei: după ce îi batjocorește pe yoghini de ani de zile, acum nu mai poate de grija lor”, apărut în data de 7 august 2013 pe pagina dvoastră on line http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7642, semnat de George Preda. Acest articol este profund răutăcios și vădit calomnios la adresa mea, aducându-mi prin conținutul său, un prejudiciu de imagine ce îmi afectează dreptul la imagine publică protejat de lege.

Astfel, în conținutul articolului se afirmă referitor la mine, că:

“…mereu dubiosul Rapcea, „avo-cățelul diavolului”, …a lansat pe blogul lui o anonimă (care pentru orice cititor inteligent este evident că este fabricată în colaborare cu procurorii)…”

Fiind mână în mână cu procurorii, Rapcea știe că nu riscă nimic, înțelegerea cu Parchetul (probabil) a inclus si promisiunea că el va fi exonerat de către Parchet de orice acuzație penală din partea yoghinilor…”

Afirmațiile autorului articolului fac referire la o presupusă înțelegere a mea cu procurorii (care procurori  !?), cu care aș fi colaborat chipurile pentru a fabrica o scrisoare publicată pe blogul meu, scrisoare primită de la persoane ce locuiesc și în prezent în ashramurile MISA din București.

 Dacă astfel înțelege conducerea MISA să rezolve problemele interne ale organizației, răspândind calomnii la adresa persoanelor care au ajutat și încearcă să ajute în continuare atât simplii membri, dar și această organizație pentru ca ea să se reformeze, acest lucru arată doar înverșunare malefică și perseverență în greșeală a unora care au ajuns din păcate în prezent, la cârma conducerii MISA.

 În acest sens, doresc să precizez următoarele chestiuni:

1. Aspectele pe care le-am prezentat în conținutul scrisorii publicate pe site-ul meu cu titlul “ Nu există evoluție spirituală prin frică ! Despre drama cutremuratoare a yoghinilor din ashramurile MISA”, sunt REALE și pot fi verificate oricând, aspecte pe care autorul articolului dvoastră evită să le analizeze punctual, și eventual să le combată cu argumente și dovezi, dacă acest lucru ar fi posibil !

 2. Acuza pe care mi-o aduceți este una foarte gravă, respectiv aceea că aș complota cu organele de anchetă penală din cadrul Ministerului Public împotriva MISA. Țin să precizez faptul că subsemnatul am apărat în calitate de apărător ales atât pe liderul acestei Mișcări – dl. Gregorian Bivolaru, cât și organizația în sine și oamenii din cadrul ei, serviciile mele exemplare fiind apreciate ca atare chiar de către liderul MISA, așa cum reiese din mesajul de mai jos, adresat mie. Am evitat să fac public acest mesaj, din modestie – deși președintele MISA m-a invitat la un moment dat să fac public la toate cursurile de yoga din București acest mesaj de la Grieg, pentru a fi reabilitat public  în fața colegilor mei. Mesajul audio de mai jos conține doar mici fragmente profund semnificative dintr-un mesaj mai amplu adresat mie de către Gregorian Bivolaru, referitoare la aprecierea eforturilor depuse de mine în apărarea acestei școli de yoga, fragmente pe care cred că este oportun să le fac publice la acest moment, pentru a opri denigrarea și calomniile unora din conducerea MISA de la București – la adresa mea.

 În final, vă atrag atenția că dacă nu veți publica acest drept la replică, voi acționa în judecată persoanele responsabile de calomnierea mea.

 Țin să arăt că eu nu am încheiat niciodată cu nici un magistrat (procuror sau judecător), organ de anchetă (polițist), serviciu secret sau entitate malefică (în speță diavol – așa cum reiese din expresia folosită cu obstinație la adresa mea în mai multe articole, de “avo-cățelul diavolului”) vreo înțelegere de orice fel, ba dimpotrivă, întotdeauna am fost animat de profunde intenții benefice, iar toate demersurile pe care le-am făcut și toate articolele pe care le-am publicat au fost în apărarea oamenilor de bună credință din MISA, pe care îi asigur că am rămas mereu același om săritor, cu sufletul alături de ei.

 Faptul că eu mi-am asumat sarcina ingrată, deloc ușoară de a scoate la iveală anumite probleme grave din cadrul MISA, mereu ascunse și trecute sub tăcere, se aseamănă efortului unui chirurg priceput care deși produce aparent suferință pacientului, în realitate îi salvează acestuia viața. 

avocat Mihai Rapcea

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *