Feed on
Posts
Comments

Către

            Redacția Yogaesoteric

 

În atenția

            Conducerii Mișcării pentru Integrare Spirituală în Absolut (MISA)

 

 

Subsemnatul Rapcea Mihai, avocat în cadrul Baroului București vă solicit acordarea dreptului la replică  în urma publicării articolului „Ipocrizia presei: după ce îi batjocorește pe yoghini de ani de zile, acum nu mai poate de grija lor”, apărut în data de 7 august 2013 pe pagina dvoastră on line http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7642, semnat de George Preda. Acest articol este profund răutăcios și vădit calomnios la adresa mea, aducându-mi prin conținutul său, un prejudiciu de imagine ce îmi afectează dreptul la imagine publică protejat de lege.

Astfel, în conținutul articolului se afirmă referitor la mine, că:

“…mereu dubiosul Rapcea, „avo-cățelul diavolului”, …a lansat pe blogul lui o anonimă (care pentru orice cititor inteligent este evident că este fabricată în colaborare cu procurorii)…”

Fiind mână în mână cu procurorii, Rapcea știe că nu riscă nimic, înțelegerea cu Parchetul (probabil) a inclus si promisiunea că el va fi exonerat de către Parchet de orice acuzație penală din partea yoghinilor…”

Afirmațiile autorului articolului fac referire la o presupusă înțelegere a mea cu procurorii (care procurori  !?), cu care aș fi colaborat chipurile pentru a fabrica o scrisoare publicată pe blogul meu, scrisoare primită de la persoane ce locuiesc și în prezent în ashramurile MISA din București.

 Dacă astfel înțelege conducerea MISA să rezolve problemele interne ale organizației, răspândind calomnii la adresa persoanelor care au ajutat și încearcă să ajute în continuare atât simplii membri, dar și această organizație pentru ca ea să se reformeze, acest lucru arată doar înverșunare malefică și perseverență în greșeală a unora care au ajuns din păcate în prezent, la cârma conducerii MISA.

 În acest sens, doresc să precizez următoarele chestiuni:

1. Aspectele pe care le-am prezentat în conținutul scrisorii publicate pe site-ul meu cu titlul “ Nu există evoluție spirituală prin frică ! Despre drama cutremuratoare a yoghinilor din ashramurile MISA”, sunt REALE și pot fi verificate oricând, aspecte pe care autorul articolului dvoastră evită să le analizeze punctual, și eventual să le combată cu argumente și dovezi, dacă acest lucru ar fi posibil !

 2. Acuza pe care mi-o aduceți este una foarte gravă, respectiv aceea că aș complota cu organele de anchetă penală din cadrul Ministerului Public împotriva MISA. Țin să precizez faptul că subsemnatul am apărat în calitate de apărător ales atât pe liderul acestei Mișcări – dl. Gregorian Bivolaru, cât și organizația în sine și oamenii din cadrul ei, serviciile mele exemplare fiind apreciate ca atare chiar de către liderul MISA, așa cum reiese din mesajul de mai jos, adresat mie. Am evitat să fac public acest mesaj, din modestie – deși președintele MISA m-a invitat la un moment dat să fac public la toate cursurile de yoga din București acest mesaj de la Grieg, pentru a fi reabilitat public  în fața colegilor mei. Mesajul audio de mai jos conține doar mici fragmente profund semnificative dintr-un mesaj mai amplu adresat mie de către Gregorian Bivolaru, referitoare la aprecierea eforturilor depuse de mine în apărarea acestei școli de yoga, fragmente pe care cred că este oportun să le fac publice la acest moment, pentru a opri denigrarea și calomniile unora din conducerea MISA de la București – la adresa mea.

 În final, vă atrag atenția că dacă nu veți publica acest drept la replică, voi acționa în judecată persoanele responsabile de calomnierea mea.

 Țin să arăt că eu nu am încheiat niciodată cu nici un magistrat (procuror sau judecător), organ de anchetă (polițist), serviciu secret sau entitate malefică (în speță diavol – așa cum reiese din expresia folosită cu obstinație la adresa mea în mai multe articole, de “avo-cățelul diavolului”) vreo înțelegere de orice fel, ba dimpotrivă, întotdeauna am fost animat de profunde intenții benefice, iar toate demersurile pe care le-am făcut și toate articolele pe care le-am publicat au fost în apărarea oamenilor de bună credință din MISA, pe care îi asigur că am rămas mereu același om săritor, cu sufletul alături de ei.

 Faptul că eu mi-am asumat sarcina ingrată, deloc ușoară de a scoate la iveală anumite probleme grave din cadrul MISA, mereu ascunse și trecute sub tăcere, se aseamănă efortului unui chirurg priceput care deși produce aparent suferință pacientului, în realitate îi salvează acestuia viața. 

avocat Mihai Rapcea

 

loading...

115 Responses to “Drept la replica solicitat de Mihai Rapcea redactiei Yogaesoteric”

 1. Roxana says:

  „Țin să arăt că eu nu am încheiat niciodată cu nici un [..] serviciu secret sau entitate malefică [..] vreo înțelegere de orice fel”

  Trăiesc într-un univers în care fraza asta a trebuit scrisă la modul serios.

  O_O

  !!!

 2. Sadashiva says:

  Desi nu contest autenticitatea celor crise de MR mai sus si il consider indreptatit sa o faca , e vb de imagine lui in joc si trebuie sa si-o apere, vreau sa spun ca este atat de simplu sa faci un colaj audio cu vocea lui GB iar in inregistrarea de mai sus se sesizeaza clar ca este facuta din bucati .

 3. ionut says:

  “Intentii profund benefice”. Sic!
  Exista o intrebare, mai mult sau mai putin fondata: Daca un om o arde prin anturaje dubioase, este sau nu si el un dubios? Eu habar n-am raspunsul…

  Variante de raspuns:
  – Evident, omul e dubios.
  – Nu, el doar are “misiune”, e un fel de undercover.
  – E ghinionist, n-are saracu’ noroc in viata si nimereste mereu pe unde nu trebuie.
  – Omul e un tip stenic, un avocat de succes, plin de bune intentii, dar toata lumea e rea, invidioasa, masonii-mi poarta pica, ca n-au valoarea mea, Oculta Mondiala, etc…

  Probabil mai sunt multe alte variante posibile. Va invit sa ajutati la completarea lor.

 4. Oro says:

  @Sadasiva

  E stilul lui Dibolaru sa vorbeasca asa intrerupt, daca ai dubii ia inregistrarea si deschide o cu un program (soundforge) si vezi daca e facuta din bucati sau din pauze de citit analfabet de catre cel care a scris (sau scris pt el) sute de carti si articole copy-paste-translate.

  Deci, Rapcea ai fost avo-catelul diavolului Dibolaru?

 5. MR says:

  @sadashiva
  Asa cum am aratat si in dreptul la replica solicitat mai sus, “Mesajul audio de mai jos conține doar mici fragmente”. Adica este evident ca am taiat si am lipit, dar nu am scos nimic din context. Frazele respective sunt toate din acelasi mesaj, sunt integrale si imi sunt adresate. Cu un program specializat se poate verifica faptul ca sunt 6 bucati lipite si ca toate fac parte din aceeasi inregistrare.

 6. mamaligar says:

  rapceo rapceo, te iei de piept cu Dumnezeu pe pamant ?

 7. mamaligar says:

  WTF

  Cat de jenant si penibil sa fii sa scrii cu nickul altcuiva

  Postul de deasupra nu-mi apartine

 8. MR says:

  Un motiv in plus pentru comentatorii “profesionisti” sa isi faca un cont oficial de wordpress

 9. Roxana says:

  @MR

  Dacă nu-i cont pe site-ul tău, digeaba.

 10. sorella says:

  cred ca toata agitatia asta , le da dureri de cap celor de la Misa, pt ca le este teama ca le vor fugi sclavii si sclavele ce aduc milioane de euro in conturile lor, pt o bucata de paine.
  Eu un am stat in ashram si am lucrat la bucatarie si vedeam ca magazia unde se tineau alimentele era plina ochi cu bunatati , care nu ajungeau niciodata la noi, mergeau catre Obor 2, Turturica 123 si pe ori unde ajungea Grieg.

  Mi s-a parut extrem de nedrept , oamenii care munceau pe santier se rugau de el pt o protie in plus.
  Asa ca nu mai comentati, sunt inca oameni in ashram care mananca ca vai de capul lor si muncesc pe branci.
  Ei nu au unde sa plece, au ajuns la 40-50 de ani, cine ii angajeaza?

 11. Sonolove says:

  Probabil ca exista o “celula de criza” din care se nasc cerceafurile lui Analist NLP. Banuiala mea este ca muncesc cativa capi pentru raspunsurile lui, este o banuiala si nu ii zic intuitie divina asa cum au ei pretentia cand ma fac “clona” a nu stiu cui si si securist, sau platit de securitate…..hahahahahahahahahahahaha este distractie mare cum au ei strafulgerari intuitiv-divine cu mine securist sau clona cuiva. Dar cine stie? macar faptul ca se strofoaca oamenii sa trezeasca pe careva din misa, da rezultate? Sunt care pleaca?, sau macar sunt care constientizeaza ce se-ntampla si care si-ar dori o schimbare?

 12. F says:

  @Sonolove
  Pai e clar, a si scris Analistul pe forumul in care discuta ei ca ar fi bine sa vina cat mai multi misani pe aici sa isi faca norma de karma yoga :))
  Ei sunt in misiune aici, starpesc intunericul de fapt 😀
  Nu vezi ca nu conteaza cate argumente si dovezi li se aduc? Ei nu vad nici in stanga nici in dreapta, scriu ca robotii.

 13. zamolxe says:

  @MR,
  foarte bine ai făcut. Dar trebuia să faci asta de prima oară când te-au jignit pe ezoterci.

 14. X-Man says:

  Ce dovezi, Cecilika cu coarne de drac (F), ati adus voi ???
  Numai minciuni debitati pe aici.

  @Solonove
  Cu celula de criza mai mult ca sigur ca asa actionati voi. Va strangeti cativa demoniaci si sub diverse clone aruncati tot felul de momeli otravite doar, doar sa prindeti pe cineva.
  Solonove tu esti lup batran care faci pe spiritualul, esti o noua varianta de manipulare pusa la punct de gruputza voastra de secu platiti de la buget.

 15. zamolxe says:

  Tocmai am ascultat inregistrarea audio și nu pot să nu remarc ceva: până și asta o citea de pe foi?!?!?! Se aude la final cum mișcă foile… dă-o încolo de treabă …

 16. zamolxe says:

  @X-Man,
  iar voi sunteți niște drăguți extrem de comici! De nu erați voi pe aici, ne plictiseam, zău așa! Bravo!

 17. MR says:

  @zamolxe
  Nu vreau sa intelegi gresit. Grieg raspundea unui mesaj de-al meu mai lung, iar raspunsul il dadea citind in acelasi timp si mesajul meu. De aici si pauzele lui lungi.

 18. X-Man says:

  @MR
  “…întotdeauna am fost animat de profunde intenții benefice.”

  MR iti amintesc ce zice o vorba din folclor si anume ca drumul spre Iad e pavat cu bune intentii. Se folosesc ghiavolii de tine. Piei Satana !!!

 19. MR says:

  @x-man
  Esti asa de sigur ca de mine se folosesc cei rai si nu cei buni ?! Si eu spun din toata inima: sa piara satana, si din cugetele noastre, dar mai ales dintre noi.

 20. zamolxe says:

  @MR,
  A, am înțeles. Atunci îmi retrag afirmația. Probabil foaia cu mesajul tău se auzea în fundal.
  Rămân însă grămada de conferințe citite de pe foi…

 21. mamaligar says:

  Yogaesoteric n-o sa-l publice , daca castigi procesul e doar o noua dovada ca justia , procurorii , SRI-ul , Obama , Putin persecuta MISA pentru ca e cea mai tare scoala de yoga din univers

 22. Sonolove says:

  X-man
  “Solonove tu esti lup batran care faci pe spiritualul” (ma gandesc ca este o banuiala de-a ta nu o certitudine venita de la divinitate daca este venita de la divinitate prin cine a venit sa vedem cine este atat de neconectat la divin)
  Poate sunt un Spiritual batran care face pe lupul.
  Uite prin faptul ca ai raspuns tu la faza cu celula, banuiala mea incepe sa fie o convingere. Daca ma considerati periculos pentru scoala (“esti o noua varianta de manipulare”), cu atat mai mult ce impartasesc cu voi este ADEVARUL, pentru ca Adevarul nu poate sa fie periculos decat pentru cei care ascund ceva, ascundeti ceva voi capii misa? Ascundeti ceva sub mandala frumos colorata spiritualitatii? Uite tu mi-ai confirmat (exact cand ma gandeam ca nu are rost sa conversez cu robotii) ca nu scriu degeaba pe aici si asa ca o sa continui. Se pare ca totusi se misca ceva in urma “dialogului”. Si nu imi doresc sa miste altceva decat, Constiinta-constienta sa divulge intentiile separatiste ale ego-ului care a pus mana pe yoga si pe spiritualitate in general. Pacea este in inima voastra, nu in actiunile masonilor. Sa fim atenti, asadar la noi insine, atenti la Sinele Divin, pana la eruptia Totala prin noi insine a LUI DUMNEZEU.
  Nu uitati de practica de 1- 2 minute de renuntare la tot nume, scoala, calitati, aspiratii, persoana, minte….vedeti ce ramane in loc. Cine ramane?

 23. ana says:

  oare GB vorbeste si el vreodata asa, normal, ca tot omul? face ceva natural? sau este asa oficial tot timpul, inclusiv in intimitate? este doar o imagine la care munceste tot timpul?

 24. Roxana says:

  @MR

  Cât timp le lași ca să-ți publice dreptul la replică?

 25. MR says:

  @Roxana
  Termenul prevazut de lege. Maine le voi comunica si in mod oficial aceasta solicitare. Termenul il voi calcula de la data comunicarii. Sunt foarte hotarat in demersul meu. Este prima data cand cineva are tupeul si inconstienta sa ma acuze de ceva concret, iar de data asta au depasit limita.

 26. Sadashiva says:

  @MR
  In mod oficial insemnand cum? Cu confirmare de primire ?
  MA intreb daca cumva cei de la MISA nu asta vor .

 27. Roxana says:

  @MR

  Aha. Mersi de răspuns!

 28. ion says:

  MR..
  Iartă-l, Doamne, că nu știe ce face!

 29. RAM says:

  Ion…
  Intelege-l Domane pe Ion, e doar ignorant si indoctrinat.
  Si ratacit, si.. pacalit, si fanatic, si bine-intentionat.. si periculos…

 30. gicu says:

  Intru de doua zile sa vad reactii la acest drept la replica, si nimic. Unde au disparut gargaragii NLP-isti si aparatorii misani ? Gata, cum vi sa blocat placa favorita cu Rapcea securistu si scrisoarea facatura, ati si ramas in pana de cuvinte ? Sau asteptati noile indicatii pretioase de la conducerea suiedeza ? Asteptati voi mult si bine. V-a rupt falca afurisitu asta de Rapcea cu mesajul de la bivol. Cine dreaq se mai incumeta acu sa il contrazica pe guru ?

 31. MR says:

  Da, da Ioane si Ramule
  Oi fi eu nitzel ratacit, da nu mai mult ca altii. Oi fi eu ignorant, dar pentru ca stiu ca nu stiu nimic, sunt mai putin afundat in bezna mintii decat cei ce cred ca stiu totul. Si mai sunt in multe alte feluri, pe care chiar Grieg le-a pomenit in mesajul lui catre mine: de un curaj (exemplar), plin de dragoste (pe care o si manifest – spre deosebire de voi), dinamic, cu spirit de initiativa, model de angrenare eroica, plina de daruire pentru cauzele nobile, cu multe initiative inteligente, care au ajutat MISA. Plin de bun simt, bataios, cu simtul datoriei (pe care mi-am facut-o cu brio – fata de MISA).
  Deci, cine sunteti voi, cei care ma criticati ? Ce ati facut si ce faceti voi pentru MISA ?

 32. just me says:

  Pai acu’ toata lumea e in vacanta,
  se spiritualizeaza…..nu au timp de chestii lumesti!

 33. enya says:

  se dau in barci cu noul Kalki avatar. A fost si pe aici unul, nu-i asa? 🙂
  Btw, am mai gasit un personaj care a fost denumit Kalki Avatara, nascut prin america centrala si care a infiintat …. ghici ce? O secta.
  Samael Aun Weor

 34. Soldatu says:

  Pentru sefi MISA. Ne pricepem la vanatoare

 35. Soldatu says:

  Credeti ca scapati asa usor!?!

 36. Soldatu says:

  Unde va sta picioare acolo va sta si capul vostru pentru tot raul care la-ti facut.

 37. Gabi says:

  Tare

 38. zamolxe says:

  Un lucru pe care susținătorii MISA nu îl prea fac aici e să ne uimească cu citate din ”maestrul” lor. Hai să vă dau eu unul la care să meditați, apropo de atitudinea voastră din ultima vreme:
  ”Fii bun, fii blând, fii iertător, fii umil”. GB, citat din scrisoarea răspuns trimisă lui Cristi Alexandru.

 39. Last says:

  la fel de iertator cum s-a dovedit GB cand fostii acoliti i-au papat o parte din veniturile din curvasareala, camatareala si prostie misana.

 40. Last says:

  @soldatu
  hmmm, vad doar slogane, cand vine mobilizarea ? 😀

  stii tu … daca nu se trece la actiune zisele voastre/tale vor intra in categoria abureala

 41. Garfild says:

  Da Mihai Rapcea – „AI FĂCUT” fapte vrednice. Pentru care vei fi recompensat mai devreme sau mai târziu exact așa cum meriți. Și Lucifer la începuturi era cel mai frumos și mai luminos dar iată că – este o prosteie să judeci toată istoria bazându-te doar pe constatarea unei sigure clipe!
  Crezi Mihai Rapcea că este posibil ca, cândva la începuturi să fi fost bun și dăruit și curajos, iar apoi la final să fi devenit orgolios și infatuat? Mai sunt oare cazuri ca ale tale de-a lungul și de-a latul Creației?
  Dacă atât de mult contează cuvântul maestrului și părerea lui despre tine (încât o postezi aici pe blog), de ce nu îi ceri ACUM să-ți trimită un fișier audio sau video în care să declare apreciativ despre tine cât de încântat este că tu ai creat și susții activ portalul No.1 antiMISA din spațiul virtual și ai acceptat ca din apărător ales cum ai fost inițial să devii martor al acuzării în proces?
  Eram chiar în spatele tău când izbeai cu pantofii tăi cei negrii în ușa de metal a sediului poliției unde era încarcerat Grieg și zbierai în noapte de se auzea la sute de metri despre ce abuz teribil se făcea atunci că nu era eliberat. Eram mut de uimire să observ ce curaj vecin cu nebunia trebuie să ai ca să faci albie de porci o secție de poliție, una dintre cele mai temute, unde sunt încarcerați prizonierii. Polițiștii erau așa de timorați încât au tras vizeta de metal la geamul de la ușă și neștiind ce să mai facă întrucât eram mulți și determinați au început să arunce cu apă peste gard. Iar tu izbeai cât puteai cu picioarele în usă și răcneai la ei tot ce-ți venea la gură în timp ce polițiștii se făcuseră mici-mici de tot! Asta cred că este unic până acum în istoria acelei secții de poliție.
  Iar acum…pentru că…datorită faptelor…ești detractorul numărul 1. Nu ai fost băgat în seamă suficient? Ți s-au luat jucărioarele? Nu ți s-a răspuns întocmai și la timp așa cum merită o valoare incontestabilă ca tine? Mulți dintre noi nu au fost chemați la întrevederi pe meleaguri străine și au fost uneori mai mult decât suficiente unele răspunsuri scrise, lapidare, la lungile noastre plângeri copilărești. Și cu toate acestea nu am trădat. Mulți dintre noi nu au primit niciodată răspunsuri dedicate audio. Și cu toate acestea ne-am păstrat intactă fidelitatea cea de la început. Iar și mai mulți poate că avem comunicări telepatice/subtile în timpul meditațiilor sau în starea de vis conștient cu maestrul – și multe/multe alte aspecte miraculoase la care tu nu mai ai acces pentru că acum ești de „partea cealaltă”.

 42. MR says:

  @Garfild
  Omiti un singur lucru. Eu nu m-am schimbat. Am ramas acelasi. Apar in continuare oameni gratuit, sau pe bani putini, ma implic (ca un idealist ce sunt) in cauze pe care unii le considera neinteresante (pentru ca nu le aduc nici un fel de profit) sau pierdute din start.
  Cat despre MISA, s-ar putea sa o cunosc un pic mai bine decat crezi ca o cunosti tu, inclusiv la nivel de poveste personala a fiecaruia de acolo. Am fost cu peste 120 de persoane la audieri pe aproape moca. Eorarea ta si a altor bagatori de seama, aflati mereu in spatele meu, invidiosi pe curajul si determinarea mea, este cu privire la mobilul actiunilor mele.
  De acolo din umbra, din spate, din siguranta anonimatului multimii de yoghini tematori, voi va linisteati constiintele de oameni fricosi, gandindu-va ca eu fac ce fac pentru glorie sau ca sa ies in fatza. V-ati gandit vreo clipa ca o fac pentru oameni ? Pentru simplii cursanti pe care ii insoteam zi de zi la Parchet ? Si ca nu aveam nici un motiv sa ma opresc si ca o fac si in continuare, cand aceiasi oameni imi solicita ajutorul ?
  Poate ca macar acum, in ceasul al 12, unii dintre voi vor avea “revelatia” cu privire la “ce-l mana pe el in lupta, ce-a voit acel” avocat care dadea cu picioarele in usa sectiei de politie.

 43. Garfild says:

  @Mihai Rapcea
  Ha! Ha! Ha!
  Dragul meu, dar tu faci o proiecție regretabilă!
  Eu nu sunt invidios pe tine. Eu am scris și sunt apreciativ vis-a-vis de realizările tale de atunci.
  De unde susții tu că eu au am stat în umbră? De unde știi tu câte bastoane am luat în cap și la ficați la IML sau aiurea?
  Cum poți să spui că ești același? Din avocat – apărător ales ești acum martor al acuzării. Ia puțin de studiază și acrie aici câte cazuri din acestea mai există până acum? Cum vor mai putea avea viitorii clienți încredere în tine când tu vei deveni acela – CARE S-A ÎNTORS ÎMPOTRIVA FOSTULUI CLIENT? Deontologia profesională este oricum science-fiction în România.
  Spui că ai fost un „insider” și că știi foarte multe chestii pe care muritorii de rând nu le știu, fapte pentru care tu acționezi acum în maniera în care o faci. Dragul meu trebuie să înțelegi că nu ești unic așa cum îți dorești cu jind. Și eu sunt ca tine și nici eu nu înțeleg multe și poate că știu chestii pe care tu nu le știi!
  Relația maestru – discipol este dincolo de rațiune, dincolo de morală, dincolo de condiționări vremelnice sociale și dincolo de înțelegerea frustă și limitată a discipolului. Tu vrei ca maestrul să fie după chipul și asemănarea ta. Îm momentul în care cineva îl va înțelege pe deplin pe maestrul aș vrea să aflu și eu ca să am motiv să-mi fac cruce cu ambele mâini! Suntem niște oameni mici cu o minte proastă de oameni și vrem ca maestrul să se plieze mintenaș pe fantasmele noastre…că dacă nu…scriu pe blog cât ai zice pește!
  Ha! Ha! Ha!

 44. MR says:

  @Garfild
  Stii, eu unul raspund si ma bucur atunci cand pot comunica omeneste si rational cu cineva, chiar daca nu imi impartaseste opiniile. Propun sa lamurim cateva lucruri:
  1. Am aflat de la avocatul Georgescu faptul ca as fi fost propus ca martor in procesul de la Cluj. Pana in prezent nu am primit nici o citatie. Personal nu am fost contactat de nici un procuror sau alta persoana din sistem care sa ma anunte de faptul ca ar urma sa apar ca martor in acel dosar. La un moment dat am fost audiat si eu in dosarul de la Bucuresti, la Parchet, deci este posibil ca ei sa doreasca sa foloseasca declaratia mea de atunci si eventual sa intrebe alte lucruri in plus. Calitatea de martor nu este una facultativa. Potrivit legii, martorul este OBLIGAT sa se prezinte spre audiere si sa declare tot ceea ce stie cu privire la cauza. Iar marturia mincinoasa se pedepseste cu inchisoarea.

  2. Eu nu m-am intors impotriva lui Grieg, daca la asta te refereai in mesajul tau. I-am comunicat initial anumite nereguli. A raspuns dupa ani de zile, evaziv si neconvingator. Intre timp, m-am retras din apararea MISA, fiind “ajutat” in acest sens si de cativa “binevoitori” din conducerea MISA care nu vedeau cu ochi buni initiativele mele reformiste – si daca zici ca ai fost atat de apropiat de mine, cunosti eternele dispute privind biroul de presa (la acea vreme), povestea cu Niturad, comunicarile dubioase primite de Lacramioara de la Grieg “prin powa” – asa cum chiar ea s-a exprimat, pentru a motiva unele raspunsuri ciudate primide le la Grieg prin intermediul ei. Insa desi nu mai lucram pentru MISA, oamenii din MISA continuau sa imi ceara ajutorul, ca si pana atunci. Cand ii trimiteam la Cristina sau la Adina, ziceau ca ele nu au timp pentru ei, si chiar refuzau sa ii insoteasca pe oameni la audieri, la Parchet. Asa am adunat alt teanc de solicitari, de probleme, fiind tinut fara sa imi doresc, la curent cu problemele oamenilor din ashram sau de la curs. La Grieg cand am ajuns, nu am ajuns cu problemele mele personale, ci ale altora. La fel si cei care m-au insotit. Din toate acele probleme prezentate, una singura, a Luciei Seitan, s-a rezolvat, si aceea doar partial, nu mai insiste pe tema, caci am mai scris destul despre asta. Cand am vazut ca bunavointa mea si dorinta de a face bine oamenilor este speculata ca o slabiciune si Grieg PERSONAL a incercat sa imi insceneze faza cu banii (o intrebau pe Lucia pe mail daca a primit banii trmisi de Grieg prin mine – indicand o suma cu 100 de euro mai mare, pentru ca ea, natural sa raspunda ca a primit mai putin, si astfel sa fiu acuzat ca mi-am insusit 100 de euro din banii cuveniti ei). Pentru ca stiam manevra, caci o mai facuse si altora si fusesem avertizat, am apucat sa comunic primul cu ea, si am dat in vileag marsavia. UNDE TI SE PARE CA L-AM ATACAT EU PE GRIEG IN TOATA POVESTEA ASTA ?! Faptul ca am permis unora sa puna inste intrebari publice, de bun simt, despre cursurile de yoga si copyrightul unor carti ti se pare un atac la adresa persoanei lui ?
  Eu nu i-am cerut nimic lui Grieg pentru mine, nu i-am cerut sa se plieze pe fantasmele mele, cum spui tu. Iar povestea cu relatia maestru/discipol este o chestie pe care tu o percepi total eronat din punct de vedere traditional.
  Sa stii ca multi dintre cei care scriau si gandeau mai demult la fel ca tine, astazi au ajuns la aceleasi concluzii cu ale mele. SE MINTE PREA MULT LA MISA. Si nu poti sa nu fi de acord cu aceasta constatare simpla. Oare de ce se minte atat de mult ?

 45. Garfild says:

  Mda…
  Tu ai expierențele tale vis-a-vis de această aventură tumultoasă care este MISA. Eu le am pe ale mele, care sunt în contradicție cu ale tale. Gândește-te bine și raționează, sunt mii și zeci de mii de oameni care nu au avut acest fel de expierențe ca tine ci de alt gen, inefabile și dumnezeiești, fapt care îi face să fie în continuare foarte interesați de yoga și MISA. Tu crezi că oamenii de frică sau de plictiseală stau în frig sau în cort să asculte vreo conferință? Crezi că de jenă vin oamenii la spirale și la alte chestii ce le organizează MISA? NU! Vin pentru că simt ceva extraordinar și pentru că se simt foarte bine (energizați, sublimați, deșteptați, etc). Dacă o mână de oameni nu simte și încep să scrie aici sau aiurea pe net chestii nasoale, marea majoritate îi vor privi ca pe niște excepții stranii care confirmă regula.
  Tu ai avut expierențele tale și ai reacționat la ele așa cum o faci. Se poate spune că ai picat un test (de fapt doar maestrul o poate spune pentru că noi toți ceilalți suntem la fel de proști ca și tine).
  Dar poți să vezi și să te convingi că sunt sute și mii de mărturii ale unor oameni care au avut expierențe extraordinare și miraculoase vis-a-vis de maestru? Poți să crezi că și alții au fost aruncați în situații și mai ingrate decât a ta și totuși nu au clacat? Ai clacat, ai căzut, nu e nici o problemă, nu ești nici primul nici ultimul, dar să te apuci și să faci din expierențele tale adevăruri absolute în acest spațiu virtual al www, trebuie să recunoști că ești într-un anumit fel unic (și din nefericire cel mai performant).
  Iar despre respectat legea care spune că este obligatorie prezența ta la tribunal…că dacă nu…cine știe ce se petrece, mi-ar place să cred că nu ai scris-o pentru mine ci pentru ceilalți șoareci care citesc blogul ăsta.

 46. din tabara says:

  Dragi colegi,
  Daca ajungeti la Costinesti in tabara si treceti prin Golful Francez, sa stiti ca acolo sunt foarte multe corturi ale celor din ashram care nu au nici bani si nici mancare suficienta. Poate lasati un pachet de biscuiti, niste fructe, ce puteti si voi si va lasa inima.

 47. George says:

  Intrebare pentru Cristi Neacsu
  Nu cred ca ma mai tii minte, al lucrat cu tine in echipa pe vremea cand Grieg mai era in tara. Imi amintesc de niste sedinte la care tu il intrebai pe Grieg cand ne vom opri de construit, ca sa ne mai ocupam si de yoga. Voiai sa faci muzica initiatica, sa facem un centru de studiul al efectelor yogai asupra corpului uman. Grieg ne tot amana si zicea ca mai avem putin de construit si ca apoi nu vom mai fi nevoiti sa facem munca grea pe santiere. La fel ne spunea la construirea hotelurilor de la mare, ca le facem pentru noi, ca sa aiba cazare gratuita asramistii. In primul an am avut cazare gratuita cei ce am muncit pe santier, apoi nu s-a mai dat decat unora, cu gratuitatea. Acum am auzit ca se vorbeste prin ashramuri ca vrei tu ai spus ca s-ar putea ca ashramurile sa se inchida. Care e treaba pana la urma ? Pentru ce le-am mai facut daca se inchid ? Cum ramane cu profetiile despre Romania, cu promisiunea lui Grieg ca se va intoarce in fruntea noastra ?

  George

 48. MR says:

  @Garfild
  Sunt o minte deschisa. Accept si posibilitatea ca eu s-ar putea sa gresesc, sa fi cazut la un test spiritual sau mai multe, cum spui tu. Dar in egala masura accept si ideea ca s-ar putea ca si Grieg sa fi cazut un test, caci nimeni nu este ferit de tentatiile acestei lumi. Timpul va lamuri aceste lucruri. Sa nu crezi ca am uitat lucrurile traite alaturi de colegii mei si mai ales alaturi de Grieg. Jumatate din viatza mea este acolo. Lucruri minunate, momente exceptionale. Exista in mine o scindare, caci nu pot intelege cum pot sa coexiste in acelasi loc atata minciuna, nedreptate, ipocrizie si chiar ura (vezi invectivele scrise la adresa mea dar si a altora), cu lucruri atat de frumoase. Este un paradox pe care sper sa il pot dezlega candva.
  Dar, te-ai intrebat vreodata de ce nu am fost invitat niciodata la o discutie deschisa, de fata cu oamenii, eventual chiar in cadrul unei tabere de yoga, sa lamurim anumite lucruri, asa cum au fost invitati altii in urma cu 2 ani la Costinesti ?
  Cine se teme pana la urma de o dezbatere sincera, bazata pe probe, pe fapte, pe Adevar ?
  O astfel de intalnire am dorit sa am cu Grieg iar el a evitat-o, prin tot felul de tertipuri. De ce ar accepta-o cei din Romania ?

 49. Garfild says:

  Dragul meu Rapcea Mihai. De ce mă întrebi pe mine de ce se teme Grieg să dea ochii cu tine, tu cel care a dat ochii cu el de curând – în timp ce eu nu l-am văzut de 9 ani? Dacă aș putea să răspund eu la întrebările care i se pun lui Grieg…cred că aș fi Grieg! De ce nu-ți răspunde? Păi să știi că și tăcerea este un răspuns și încă unul foarte…gălăgios! Ești tu discipolul lui și îl iubești și îl repecți așa cum ar trebui? Atunci îți va răspunde negreșit în lumea asta sau în cele de dincolo. Sau ești unul din cei mai mare adversari și „contrași” pe care spațiul virtual poate să-i încapă? Atunci răspunsurile vor fi – un sictir cosmic. Vrei să-ți răspundă cu sula-n coaste? Vrei să facă așa cum îi cânți tu? Vrei să facă sluj și să vină la ordinele tale? Discipolul nostru este stăpânul nostru? Ia mai gândește-te că tot ai studiat yoga tradițională și răspunde-ți singur cât de tradițional este genul de maestru pe care tu ți l-ai dori.
  Un citat aproximativ din memorie care aparține lui Michael Omraam Ivanhov: „Chiar dacă voi avea toată puterea să vă iau neajunsurile și necazurile, nu aș face-o ci din contră, v-aș da și mai multe greutăți. Dar în același timp v-aș da și cunoașterea perfectă a ceea ce trebuie să faceți pentru a vă mântui”.
  Noi, nici dacă am putea să fim recunoscători în fiece secundă pentru tot ce am primit până acum de la maestru nu ar fi suficient ca să compensăm toate cele ce le-am aflat de la el. Eu sunt conștient că maestrul nostru a inventat yoga, dar a făcut ca yoga să fie „digerabilă” și a încărcat-o cu energia eficienței pentru mine. M-a învățat să respir, m-a învățat să mănânc, m-a învățat cum să fac dragoste ca un semizeu, m-a învățat să dorm, m-a învățat să scriu și să citesc (și ce să scriu și ce să citesc), m-a învâțat ce muzică să ascult și cărui Dumnezeu să mă rog, m-a învâțat extraordinar de multe lucruri pe care acest blog nu are spațiu și timpul ca să le-ncapă. Și DA! Maestrul m-a azvârlit în vâltorea vieții cu mai multă violență decât cerea karma mea de zombi. M-a dat cu capul de toți pereții și de pragul de sus și de cel de jos, mi-a terfelit toate egourile și semețirile, m-a înjosit și m-a ridicat – ca să mă facă om dacă supraom nu era posibil. Și acum ce rămâne de făcut? Să mușc ca un vierme blestemat mâna ce mi-a oferit milioane de binecuvântări și mii de scatoalce?
  Tu nu-l mai apreciezi și nu-l mai respecți și nu-l mai recunoști pe Grieg ca fiind maestru. Iar restul nu poate fi decât beznă. De aici se pot deschide porțile iadului și se pot scrie vrute și nevrute de către un răspopit ca tine care a avut privilegiul să fie la un moment dat un „insider”.
  Și încă ceva. Intuiesc că tu nu te vei întoarce pe calea cea bună. Ești extraordinar de determinat să distrugi ce mai devreme pupai. Ești extraordinar de încrâncenat pe calea pârjolului ăsta. Ți-ar place să fii rațional, dar nu ești, sau poate ești doar după standardele lumii ăsteia. Nu mai judeci limpede. Ești momentan orbit de o patimă devoratoare. Și ai și o liotă de aplaudaci ce-ți țin isonul și hangul. Ce este de făcut? Habar-n-am! Dacă maestrul tace…de ce am vorbi noi…?

 50. Garfild says:

  Urăsc eratele dar trebuie să dau una.
  Eu sunt conștient că NU maestrul nostru a inventat yoga.

 51. Garfild says:

  Vorbești despre adevăr cu majusculă. Ești avocat pentru numele lui Dumnezeu! Ce adevăr vrei tu? Adevărul lui 100 de euro?
  Poate ai să afli Adevărul când te vei afla în genunchi în fața tronului lui Dumnezeu.
  Tu vrei adevărul la conferințe comune sau la televiziuni sordide? Putem să tragem din pipă și să stăm crăcăbați cu picioarele pe masă în timp ce descoasem MISA ca să aflăm „adevăruri”.
  Măi Mihai…tu este posibil să fii un tip inteligent. Dacă ești cât de cât inteligent, caută adevărul în inima ta. Dar nu în inima ta neagră de patimă și de furie oarbă. Acolo nu vei găsi decât adevăruri demne să mai umple vreo trei bloguri ca ăsta.
  Și nu uita: Dl.G nu va apleca niciodată urechea la scâncelile tale atât timp cât ești un ultras-contras rătăcit. Îți vor răspunde doar looserii ca mine ce au timp de pierdut.

 52. ionut says:

  Cine sa teme de o dezbatere bazata pe adevar? Dumneata, domnule avocat Mihai Rapcea. Dumneata. Si tot dumneata ai tupeul extraordinar de a arata cu degetul practici de care nu esti deloc strain.

 53. ionut says:

  Si stii ceva, MR. Cred sincer ca idealul tau e de fapt, dorinta de a demonstra ca la MISA nu sunt nici gay, nici baieti-baieti. Ca altfel nu-mi explic cum nu s-a gasit nimeni de-acolo sa te fute-n cur pana acuma. Sau te-o iubi Guru in secret si

  vrea sa fie el primu’.

 54. Roxana says:

  @ionut

  Sub anonimat, mulți viteji se arată. Ai măcar vreun motiv real să-l înjuri pe MR, sau o faci doar pentru că o fac și alții?

 55. Roxana says:

  @Garfild

  În absența maestrului, neprivind foarte atent ce se petrece, poți să visezi liniștit la tot felul de lucruri.

  Dumnezeu și spiritualitatea nu sunt proprietatea MISA. Dacă e să presupunem că yoga funcționează întotdeauna, că trebuie doar să o practici, indiferent dacă tu crezi în ea sau nu, pentru a avea parte de efectele ei – și așa se spunea când eram eu în anii mici – atunci rezultă că poți să ai trăiri din yoga chiar și fără să ți le cauzeze direct GB.

  Nu exclud posibilitatea ca cei de la curs să aibă trăiri pentru că îndeplinesc ei condițiile, nu pentru că le-ar îndeplini GB. Chiar dacă ei le pun pe seama lui GB.

 56. Deria says:

  Ce face ca adevarul celor 100 de EUR proveniti de la Grieg sa fie mai presus de adevarul unor 100 de EUR proveniti de la un nimeni?

  Fatarnicia, oare?

 57. Deria says:

  Sigur, cauta adevarul in inima ta. Inima ta trebuie sa stie ca e sordid sa te lasi prins in asemenea mreje demoniace, cum ar fi banii. Doar banul e ochiul dracului, se stie. Cauta in inima ta mijloace pentru a-i inchide gura ratiunii, doar autenticitatea caii pe care te afli nu poate fi perceputa rational. Lasa-te mintit in fatza, ignora glasul mintii si repeta in inima ta ca Grieg face totul dintr-un motiv anume, care e imposibil sa fie contrar binelui tau. Grieg ii cunoaste personal pe toti discipolii sai si stie masura fiecaruia, stie ce, cand si cum sa dea, pentru a le favoriza evolutia spirituala, apropierea de Dumnezeu.

  Mihai, ai cazut in capcana diavolului, deslusind itele celor 100 de EUR. Ti-ai innegrit sufletul si mai mult. Opreste-te si mediteaza asupra actiunilor tale, caci adevarul imbraca multe forme si pana la Dumnezeu te mananca sfintii. Inca mai ai timp sa-ti recunosti greselile si sa te pocaiesti.

  LOL.

 58. Deria says:

  In alta ordine de idei, scrisoarea aia, e veritabila sau nu? Ca am balotat cam multe eugenii zilele astea…

 59. Roxana says:

  @Deria

  Cea a ashramiștilor? Se pare că da. Alde misanii spun că nu e, MR spune că e și că a vorbit cu cei care au scris-o. Între primii pe care îi știu că îngheață apele cu nerușinare și el, pe care nu l-am prins cu minciuna, înclin să-l cred pe el…

 60. MR says:

  @Roxana
  Sunt avocat, deci si eu sunt un mincinos prin definitie. Fiind un mincinos profesionist (recunoscut ca atare prin lege) sunt mai greu de prins, atata tot 🙂 Insa scrisoarea este reala si… nu vreau sa anticipez, dar povestea asta nu s-a terminat

 61. Roxana says:

  @MR

  M-am gândit mult cum să formulez fraza aia cu tine și minciuna, recunosc 😀

 62. mamaligar says:

  Toate aceste probleme vor deveni irelevante cand in lumina splendida a Soarelui rasarind din mare la Costinesti vor aparea extraterestrii calare pe particulele de energie fotonica si aterizand langa spirala vor intreba yoghinii si yoghinitele unde e Dani Bozaru ca au o treaba cu el .

 63. Roxana says:

  @mamaligar

  “vor intreba yoghinii si yoghinitele unde e Dani Bozaru ca au o treaba cu el”

  Yo, bitch! You owe us money!

 64. Sadashiva says:

  @MR
  Ai dat scrisoarea oficial ?
  @din tabara
  au terminat cu pornografia si au inceput cu cersitul ? ha ha ha (ce imi plac glumele mele )

 65. mamaligar says:

  “Yo, bitch! You owe us money!”

  Bleah , mi-ai stricat transfigurarea si coperta de la Yoga Magazin acuma o sa puna din nou o yoghinita sexy.

 66. Sonolove says:

  MR
  “Exista in mine o scindare, caci nu pot intelege cum pot sa coexiste in acelasi loc atata minciuna, nedreptate, ipocrizie si chiar ura (vezi invectivele scrise la adresa mea dar si a altora), cu lucruri atat de frumoase. Este un paradox pe care sper sa il pot dezlega candva.”
  Pai lucrurile frumoase sunt aduse de entuziasmul celor nou veniti, a perseverentei lor, a practicii lor a impetuozitatii lor in cautarea divinului din ei insisi, lucrurile urate vin din ego-ul exacerbat al conducatorilor care se simt puternici (din cauza ca cei nou veniti le arata respect, iar ei isi imbuiba ego-ul cu acest respect) sa lege si sa dezlege karmele celor de sub obladuirea lor. Si daca asta adduce bani este cu atat mai bine, deoarece sunt bani sfintiti de karma yoga, nu?

 67. truth says:

  un citat din evanghelia 7 dupa Lorber

  “11. Helias a spus: „O Doamne, de ce trebuie să continui cu critica mea prostească? Căci îmi dau preabine seama de pe acum că Tu îmi vei arăta cu de-amănuntul cât de greșit și de neînțelept judec.” 12. Eu am spus: „Ei bine, și de ce te deranjează aceasta pe tine sau pe altcineva? Căci de aceea am venit Eu în această lume, pentru a vă elibera de toate greșelile cele multe prin intermediul luminii celei vii a Adevărului. Dacă nu vei scoate la lumină criticile tale aparent îndreptățite cu privire la Lege și la Profeți, ele vor rămâne în tine și vor putea să-ți tulbure viața sufletului, însă dacă le vei scoate la iveală, vei scăpa de ele, iar lumina veșnicului Ade-văr va veni să locuiască în inima ta. De aceea, vorbește și critică mai departe fără nicio reține-re, după care Eu te voi lumina! Este cu deosebire necesar să se petreacă aceasta aici, pentru că mulți dintre cei care sunt prezenți acum aici îi critică de multă vreme pe Moise și pe Profeții. De aceea, vorbește fără frică, frumoasă copilă, așa bine cum știi tu s-o faci!”

  asta apropo de “indoielile demoniace” cu care se tot scot ochii celor de la curs
  dupa cum vezi in pasajul de mai sus, IIsus o incurajeaza pe femeia respectiva sa spuna ce o nedumereste si ii clarifica acele probleme scoase la lumina…

  vor fi oare vreodata astfel de discutii la Misa???

 68. Sonolove says:

  truth
  Nu ai voie sa cauti nimic ce nu este inainte aprobat de sefi. Pentru ca un discipol cu initiative spirituala este periculos, pentru ca s-ar putea sa devina independent de “hrana” gatita de capi. Si atunci ajunge sa faca karma yoga degeaba in loc sa faca bani pentru ei.

 69. aleatorul says:

  @MR
  Exista in mine o scindare, caci nu pot intelege cum pot sa coexiste in acelasi loc atata minciuna, nedreptate, ipocrizie si chiar ura (vezi invectivele scrise la adresa mea dar si a altora), cu lucruri atat de frumoase. Este un paradox pe care sper sa il pot dezlega candva.

  Asta face parte din spectacolul vietii. Aceasta combinatie o gasesti peste tot. Daca citesti despre cele mai naspa secte gen secta lui Jim Jones – un drogat care so sinucis si a convins aproape 1000 de oameni sa se sinucida – o sa vezi ca chiar si acolo au existat oameni care au evoluat si chiar si Jim Jones uneori era inspirat Divin (mai pe la inceput). Lucrurile frumoase nu ofera garantia lui Dumnezeu ca totul va fi bine si acuma poti sa dormi linistit…
  Numa la MISA, Dumnezeu face semne iar asta pt. ei asta e ca o garantie ca orice fac ei acolo e ok. In realitate e altfel: cine nu beleste ochii… beleste belengherul :)))

 70. Sonolove says:

  Imi poate recomanda cineva de la misa o scoala de yoga in afara de misa, si in afara de scolile affiliate ei? Exista asa ceva pe fata pamantului? O alta scoala valabila in afara de misa?

 71. aleatorul says:

  @truth
  un citat din evanghelia 7 dupa Lorber

  Daca vezi filmele de pe youtube a lui Ishwar Puri o sa vezi ca si el zice exact acelasi lucru cand vorbeste despre un Maestru adevarat. Indoiala e o functie a mintii. Asa e facut instrumentul asta pe care noi il numim MINTE. Iar rolul maestrului (guru) e sa aduca lumina. Doar G. se oculteaza mai ceva ca elitele oculte ale planetei :p

 72. ionut says:

  @Roxana – cred ca ai incurcat persoana. Nu sunt un anonim pentru MR, si DA, as avea motiv sa-l injur. Insa, formularea mea se referea mai mult la slabiciunea inexplicabila a organizatiei MISA fata de el, decat a-l injura propriu-zis. Per total, nu sunt postacul anonim si injuraret pe care-l prefera domnul avocat, eminentul jurist Mihai Rapcea. Ceea ce mi se pare penibil insa e ca, prin comportamentul sau, MR m-a plasat, fara sa-mi dau seama macar, in tabara bivolarilor. Si asta chiar imi da de gandit.

 73. Roxana says:

  @ionut

  Da, te-am încurcat cu ion (care chiar e anonim). Scuze.

  „Exista o intrebare, mai mult sau mai putin fondata: Daca un om o arde prin anturaje dubioase, este sau nu si el un dubios?”

  Depinde de ce sunt ei dubioși și de ce se învârte el pe acolo. Uneori oamenii sunt prinși de câte o idee măreață și nu văd prin ea cum trebuie. Când se prind, se retrag.

 74. ionut says:

  Tu ai dreptate in general, insa prin repetivitate, la domnul avocat Rapcea, totul pare o schema. Si actuala asociere cu Rudan Vasile va avea probabil aceeasi soarta. De aceea i-am solicitat domnului Rapcea publicarea pe acest blog a unei scrisori deschise, obtinand acordul verbal privind publicarea ei. Domnul avocat Rapcea si-a dat seam ca publicand-o, insotita de raspuns, schema sa clasica ar deveni caduca. Chiar prost nu e domnul avocat Mihai Rapcea, rau intentionat e sigur.

 75. ULTIMA LINIE says:

  Dece tineti aparare pentru MISA!!!!??!..AVETI DEGRIJA SA NU PLATITI IN LOCUL LUI BIVO CAND VA INCEPE VANATOAREA. CE CONTURI SI CASE AU SEFI DE LA MISA!!!?. TIMPUL VOSTRU SE SCURGE SI NU SCAPATI DE FURIA YOG…UI. STREAGUL VOSTRU DE GAT ESTE TOT APROAPE DE GATUL VOSTRU.

 76. ULTIMA LINIE says:

  ACEST SATANIST BOVO SI AGHIOTANTI LUI VOR PLATI SCUMP PENTRU RAUL FACUT

 77. Sadashiva says:

  @Ultima linie
  Care este raul pe care ti l-a facut aceasta organizatie pe nume Misa si liderul ei GB ? Poti descrie , ca eu m-am tot chinuit sa aflu din blogul asta si nu am reusit .
  Am reusit sa aflu doar ca fostul avocat MR al miscarii are o rafuiala mai mult persoanala cu acestia datorita scrisorilor calomnioase la adresa sa publicate pe site-ul YE .

 78. Sadashiva says:

  @ultima linie
  esti bolnav psihic nene ….
  Care e problema ta ca liderii misa (si muuulti alti lideri in general vorbind) au case ? Vrei sa stea in cutii de carton?
  Tu nu ai casa ? de ce nu muncesti putoare ordinara ?
  vrei sa stai degeaba si apoi sa arati cu degetu – uite ala are casa ! Cei care trebuie aratati cu degetu ptr averi (adevarate averi) sunt politicienii corupti care au facut afaceri cu statul , afaceri paguboase ptr poporul roman.
  Gandacule !

 79. tine minte says:

  .Sadashiva cred ca ai probleme grave cu capul. Sefi de la MISA sunt bogati datorita yoghinului care a muncit degeaba pentru clica lor. Iar tu esti o lepra ordinara care se plange si apara interesele lor meschine

 80. tine minte says:

  Si dupa cum se vede o sa plateasca scump

 81. Gabi says:

  Cred si eu ca vor plati dupa cum se aude

 82. mihai says:

  Cred si eu asta

 83. Yogi Bear says:

  limbajul misanilor este dezgustator. cu un astfel de limbaj nu convingi pe nimeni ca ai vre-o tangenta cu yoga.

 84. eliberatu says:

  Inca putin si se face luna de cand ai postat mesajul asta.
  Pe yogaesoteric nu vad sa fi publicat dreptul tau la replica.
  Spuneai ” În final, vă atrag atenția că dacă nu veți publica acest drept la replică, voi acționa în judecată persoanele responsabile de calomnierea mea.”

 85. MR says:

  @eliberatu
  Ce faci, ma instigi ?! 🙂 tare mi-e ca daca mai intarzii, n-o sa mai am pe cine da in judecata. Se pare ca imi face Dumnezeu dreptate. toate la vremea lor.

 86. Roxana says:

  @MR

  XD Atunci, până moare toată echipa YE de bătrânețe o să tot scrie că te-au dat afară pe motiv de incompetență, sau cum?

 87. MR says:

  @roxi
  O sa iti “ofer” un citat-intrebare, pe care l-am “plagiat” si eu de la un ilustru guru degenerat. Suna asa:
  – care este cel mai greu lucru de realizat pentru tine ?!
  – cel mai greu este sa nu reusesc ceea ce imi propun sa fac 🙂

  Se pare ca am preluat si eu (cu aceeasi “exemplara” modestie) aceasta “meteahna” suparatoare de a reusi in tot ceea ce imi propun, deci nu iti fa griji. Oricum, ne poate ne vedem zilele urmatoare, ca vin prin zona.rapcea

 88. ion says:

  Vezi, mamă, ce mă doare! și pieptul mi se bate,
  Mulțimi de vinețele pe sân mi se ivesc;
  Un foc s-aprinde-n mine, răcori mă iau la spate,
  Îmi ard buzele, mamă, obrajii-mi se pălesc!

  Ah! inima-mi zvâcnește!… și zboară de la mine!
  Îmi cere… nu-ș’ ce-mi cere! și nu știu ce i-aș da:
  Și cald, și rece, uite, că-mi furnică prin vine,
  In brațe n-am nimica și parcă am ceva;

  Că uite, mă vezi, mamă? așa se-ncrucișează,
  Și nici nu prinz de veste când singură mă strâng
  Și tremur de nesațiu, și ochii-mi văpăiază,
  Pornesc dintr-înșii lacrimi, și plâng, măicuță, plâng.

  Ia pune mâna, mamă, — pe frunte, ce sudoare!
  Obrajii… unul arde și altul mi-a răcit!
  Un nod colea m-apucă, ici coasta rău mă doare;
  În trup o piroteală de tot m-a stăpânit.

  Oar’ ce să fie asta? Întreabă pe bunica:
  O ști vrun leac ea doară… o fi vrun zburător.
  Ori aide l-alde baba Comana, ori Sorica,
  Ori du-te la moș popa, ori mergi la vrăjitor.

  Și unul să se roage, că poate mă dezleagă;
  Mătușile cu bobii fac multe și desfac;
  Și vrăjitorul ăla și apele încheagă;
  Aleargă la ei, mamă, că doar mi-or da de leac.

  De cum se face ziuă și scot mânzat-afară
  S-o mân pe potecuță la iarbă colea-n crâng,
  Vezi, câtu-i ziulița, și zi acum de vară,
  Un dor nespus m-apucă, și plâng, măicuță, plâng.

  Brândușa paște iarbă la umbră lângă mine,
  La râuleț s-adapă, pe maluri pribegind;
  Zău, nu știu când se duce, că mă trezesc când vine,
  Și simt că mișcă tufa, aud crângul trosnind.

  Atunci inima-mi bate și sar ca din visare,
  Și parc-aștept… pe cine? și pare c-a sosit.
  Acest fel toată viața-mi e lungă așteptare,
  Și nu sosește nimeni!… Ce chin nesuferit!

  În arșița căldurii, când vântuleț adie,
  Când plopul a sa frunză o tremură ușor
  Și-n tot crângul o șoaptă s-ardică și-l învie,
  Eu parcă-mi aud scrisul pe sus cu vântu-n zbor;

  Și când îmi mișcă țopul, cosița se ridică,
  Mă sperii, dar îmi place — prin vine un fior
  Îmi fulgeră și-mi zice: «Deșteaptă-te, Florică,
  Sunt eu, vin să te mângâi…» Dar e un vânt ușor!

  Oar’ ce să fie asta? Întreabă pe bunica:
  O ști vrun leac ea doară… o fi vrun zburător;
  Ori aide l-alde baba Comana, ori Sorica,
  Ori du-te la moș popa, ori mergi la vrăjitor.”

  Așa plângea Florica și, biet, își spunea dorul
  Pe prispă lângă mă-sa, ș-obida o neca;
  Junicea-n bătătură mugea, căta oborul,
  Și mă-sa sta pe gânduri, și fata suspina.

  Era în murgul serii și soarele sfințise;
  A puțurilor cumpeni țipând parcă chemau
  A satului cireadă, ce greu, mereu sosise,
  Și vitele muginde la jgheab întins pășeau.

  Dar altele-adăpate trăgeau în bătătură,
  În gemete de mumă vițeii lor strigau;
  Vibra al serii aer de tauri grea murmură;
  Zglobii sărind vițeii la uger alergau.

  S-astâmpără ast zgomot, ș-a laptelui fântână
  Începe să s-audă ca șoaptă în susur,
  Când ugerul se lasă sub fecioreasca mână
  Și prunca vițelușă tot tremură-mprejur.

  Încep a luci stele rând una câte una
  Și focuri în tot satul încep a se vedea;
  Târzie astă-seară răsare-acum și luna,
  Și, cobe, câteodată tot cade câte-o stea.

  Dar câmpul și argeaua câmpeanul ostenește
  Și dup-o cină scurtă și somnul a sosit.
  Tăcere pretutindeni acuma stăpânește,
  Și lătrătorii numai s-aud necontenit.

  E noapte naltă, naltă; din mijlocul tăriei
  Veșmântul său cel negru, de stele semănat,
  Destins cuprinde lumea, ce-n brațele somniei
  Visează câte-aievea deșteaptă n-a visat.

  Tăcere este totul și nemișcare plină:
  Încântec sau descântec pe lume s-a lăsat;
  Nici frunza nu se mișcă, nici vântul nu suspină,
  Și apele dorm duse, și morile au stat.
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  „Dar ce lumină iute ca fulger trecătoare
  Din miazănoapte scapă cu urme de scântei?
  Vro stea mai cade iară? vrun împărat mai moare?
  Ori e–să nu mai fie! — vro pacoste de zmei?

  Tot zmeu a fost, surato. Văzuși, împelițatu,
  Că țintă l-alde Floarea în clipă străbătu!
  Și drept pe coș, leicuță! ce n-ai gândi, spurcatu!
  Închină-te, surato! — Văzutu-l-ai și tu?

  Balaur de lumină cu coada-nflăcărată,
  Și-pietre nestemate lucea pe el ca foc.
  Spun, soro, c-ar fi june cu dragoste curată;
  Dar lipsa d-a lui dragosti! departe de ast loc!

  Pândește, bată-l crucea! și-n somn colea mi-ți vine
  Ca brad un flăcăiandru, și tras ca prin inel,
  Bălai, cu părul d-aur! dar slabele lui vine
  N-au nici un pic de sânge, ș-un nas –ca vai de el!

  O! biata fetișoară! mi-e milă de Florica
  Cum o fi chinuind-o! vezi, d-aia a slăbit
  Și s-a pălit copila! ce bine-a zis bunica:
  Să fugă fata mare de focul de iubit!

  Că-ncepe de visează, și visu-n lipitură
  Începe-a se preface, și lipitura-n zmeu,
  Și ce-i mai faci pe urmă? că nici descântătură,
  Nici rugi nu te mai scapă, ferească Dumnezeu!”

 89. Roxana says:

  @MR

  Ești prin zonă? 😀 Vezi că eu sunt în Turcia…

 90. MR says:

  @ROXI
  Traim intro lume mica 🙂 banuiesc ca pana pe 30 sept te intorci…

 91. Roxana says:

  @MR

  Eu cred că nu mă-ntorc până pe 30 😛 Dacă tot am ajuns aici, probabil că mai stau.

 92. ion says:

  CUTREMURUL
  de Ion Heliade Radulescu

  Uiet, urlet s-aude! colcăie, sare pământul,
  Tremură, zguduie, saltă, colcăie, crapă, plesnește.
  Zguduie iar, răstoarnă; trosnet, țipăt s-aude,
  Spontaneu lumea se-nchină. Domnul trece-n mânie.
  Și crima se ascunde, păcatu-ncremenește;
  Tot păcătosu-așteaptă al lumii, al său finit;
  Pământul îl înghite și cerul îl strivește,
  Iar dreptul la cer cată, și Domnul s-a-mblânzit
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Ce spaimă fu aceasta! S-a-ngreuiat pământul
  Flori prin a lui vine fulgeră, șerpuiesc!
  Își scutură povara, că a pierit Cuvântul:
  Se bucură nedrepții, săracii flămânzesc.
  Și câtă fărdelege pe dânsul îl apasă!
  De sus câtă trufie strivește pe sărac!
  Sudori de sânge câte p-a trântorilor masă
  Și ce de viclenie! ce noduri se desfac!
  Și lenea se îmbuibă când muncitorul geme,
  Când gheara nedreptății într-însul s-a înfipt;
  Din carnea lui sfâșie, stăpână p-a lui vreme,
  Stăpână p-a lui pâine, pe viața-i mai cumplit.
  Ecclesia căzută e mută, surdă, tace.
  În van săracul strigă: “O, mater, ajutor!”
  E vitregă-a lui mater; pământul n-are pace,
  Să tacă biata oaie când lupul e păstor.
  Această Doamnă mare, a Domnului mireasă,
  Fierbinte la toți mater, odată consola
  Pe tot carele plânge, ș-o turmă d-oi aleasă
  Și un păstor la lume și pacea anunța.
  S-au dus timpii aceia; și Anticrist domnește,
  Despot pe lumea-ntreagă, cu varga sa de fier
  Altarele distruge, corumpe și zdrobește,
  Și țipete de sânge se nalță pân’ la cer.
  Se va deschide cerul, Cuvântul iarăși vine,
  De vii și de morți jude. Și mii de cherubimi
  Pe palmele de flăcări p-al omului fiu ține,
  Și lauda răsună prin mii de serafimi.
  Cea cu ochi mulți știință sunt iuții cherubimii,
  Ce va mări pe omul și-l va reîntregi;
  Și caritatea, pacea sunt blânzii serafimii,
  În care cel ce geme atuncea va trăi.
  Se vor scula și morții să stea la judecată,
  Cuvântul va alege pe caprele din oi.
  Popoarele sunt morții ce viața nu le-e dată,
  Ce mintea le-nviază, le scoală din nevoi.
  Iar oaia e săracul ce laptele își mulge
  Și-și dă și a sa carne cezarului spurcat;
  Și capra e-ngâmfatul satrap care o smulge
  Și sângele i-l suge, când laptele-a secat.
  Veți fi d-a dreapta, popoli, când va domni
  Cuvântul.
  Răbdare, că într-însul cei umili vor trăi,
  Ș-a voastră moștenire va fi atunci pământul;
  Răbdați, n-ardicați brațul, că pacea va domni.
  Și când e-ntre voi pace, Cuvântul iute vine,
  El numai după fapte va împărți și da;
  Căci cumpăna dreptății în dreapta sa el ține,
  Și fapta-n ea atârnă, și fapta va lua.
  Sudați, despicați brazda, nutriți lenea ce zace,
  Dați pâinea voi și vinul, le dați la câți le cer;
  Că sacra-vă laboare îndată se preface
  În sângele și carnea a Domnului din cer.
  O, farisei! pierit-a a voastră-mpărăție,
  Când va veni Cuvântul nu-l veți mai condamna;
  Cu glorie el vine și vine cu tărie,
  Pieri-va răutatea când el va domina.
  S-au dus zilele voastre, zile de asuprire,
  De dol, de nedreptate, de crime, vulpenii,
  De ură, de discordii, de sângiuri, de murire,
  Căci va domni viața, și morții vor fi vii.
  Așa se roagă omul către cerescul tată:
  “Vie împărăția și fie voia ta!”
  Căderea voastră-așteaptă credința cea curată,
  La cer aceasta strigă, și cerul îi va da.
  (1839)

 93. ion says:

  Dizident????
  Participa la pregatirea Revolutiei de la 1848, redacteaza proclamatia ce s-a citit la Izlaz, e membru al guvernului provizoriu si e silit a se expatria, traind 10 ani departe de tara la Paris, Constantinopol si Insula Chios. Abia în 1859 se înapoiaza din exil.
  Este un militant pentru drepturile omului fiind insa adeptul actiunilor moderate de acest gen fiind impotriva revolutionarilor ultranationalisti. Heliade domina o jumatate de secol de poezie româneasca. Îsi face planuri mari, dar nu le duce la îndeplinire. Încearca toate speciile genului liric, însa productiile literare sunt inegale: unele excelente, altele slabe, lipsite de culoare. S-a dovedit înzestrat pentru poezia satirica si fabula. Si în proza, unde are talent, se distinge spiritul sau satiric. Cea mai importanta opera este Echilibru între antiteze, prima schita româneasca a unui sistem filosofic.

 94. Alexandru Chiper says:

  Pentru prostii care au scris scrisoarea de jale din ashram: Sunteti minori? Daca nu,si este asa de rau in ashram de ce nu va luati bocceluta si plecati? A-ti auzit de ‘Legea realizarii perfecte’ ,ori aveti un mental slab,ori credinta zero ori sunteti abulici de nu sunteti in stare sa va creati niste conditii demne pentru a evolua spiritual?! De ce nu plecati in Belgia unde salariul minim e cat unul de manager corporatist la romanica. De ce nu alegeti alta cale echivaleta,cea sufita,zen sau de ce nu chiar isihasmul milenar(cel practicat de Serafim de Sarov)? Sunteti demni de Pacala Yogi sau Swami Tandala-nanda,sau cel mai probabil nu existati! Cel mai probabil ‘scrisoarea’ e creatia lui MR. Rapcea. Daca nu, sunteti ‘Himalaya prostiei omenesti’ incarnata!

 95. Roxana says:

  @Alexandru Chiper

  Ce te mai pricepi sa bubui oamenii… Esti tare ca Iisus la templu. Exersezi des?

 96. Alexandru Chiper says:

  Da iubito!

 97. bull dozer says:

  @Alexandru Chiper

  Pui multe intrebari pentru un om care se crede istet..:) Te oparisi de la o scrisoare…

 98. Nidhogg says:

  @MR
  Pe 30 nu era termen in dosarul de la Cluj?
  Sau tin minte eu aiurea?

 99. Alexandru Chiper says:

  @bull dozer,am pus multe intrebari,si am primit raspunsuri ioc. Deci cati cursanti sunt nemultumiti? Logaritm natural din 1=MR. Rapcea!
  @Nidhogg,nu pe 30 incepem sa trimitem masonii la puscarie pentru intentia de otravire a panzei freatice transilvane cu cianuri, ‘IN INTERES NATIONAL’…

 100. MR says:

  @Alexandru chiper
  Mai mai, da ce va chinuie pe voi intrebarea asta: CATI ASHRAMISTI SUNT IN SPATELE SCRISORII. S-a repetat intrebarea si in articolul de pe yogaesoteric (vezi analiza frecventei cuvintelor folosite), si aici pe blog, la comentarii, poate poate veti afla ceva. In ashramuri s-a dezlantuit o adevarata psihoza, toata lumea banuieste pe toata lumea, se toarna si se dau in gat unii pe altii ca la secu. O sa aflam in curand cati sunt cei nemultumiti, nu ? Ca doar ii vom vedea marturisind pe video despre minunata viatza de ashramist, pe MISA TV. S-ar putea sa aveti surprize…

 101. cursant says:

  Esti numai venin RAPCEA , baiatule . Ai turbat este evident ptr ca altfel te-ai opri din zgomotul asta pe care il interetii cu disperare. Ma baiete ,du-te ma si cautati un alt maestru daca GRIEG nu mai reprezinta asa ceva ptr tine . Chiar nu potiu sa ne lasi in pace sa ne ducem vietile . Bai nebunule tie ti sa urit cu binele . Noi te lasam in pace si tu ne zgindari de parca a intrat necuratul in tine . N

 102. cursant says:

  Esti numai venin RAPCEA , baiatule . Ai turbat este evident ptr ca altfel te-ai opri din zgomotul asta pe care il interetii cu disperare. Ma baiete ,du-te ma si cautati un alt maestru daca GRIEG nu mai reprezinta asa ceva ptr tine . Chiar nu poti sa ne lasi in pace sa ne ducem vietile cum ne place ? Bai nebunule tie ti sa urit cu binele . Noi te lasam in pace si tu ne zgindari de parca a intrat necuratul in tine . Nu vezi ca tu nu ne lasi in pace si cauti nod in papura incontinuu . Ma ai capiat? Ba nebunule o sa fie vai de capul tau cind te va bate DUMNEZEU . Tu vrei cu orice pret scandal ,cearta ,zinzanie ptr ca orice om normal si-ar fi vz de viata lui ,dar tu nu poti sa te opresti din a cauta saminta de scandal . Nu vrei sa iti vezi de viata ta si sa ne lasi ,o sa vina un moment cind ne vom indrepta rugaciunile catre Dumnezeu si il vom ruga sa ne ajute sa ne lasi in pace . Lasa-ne in pace ptr ca noi nu ne bagam in viata ta si esti liber sa iti traiesti cum vrei viata ,dar vine un moment cind se umple paharul si vei fi pus la punct de DUMNEZEU . DA-TI SEAMA CA SICII CITEVA MII DE OAMENI CARE NU TI-AI FACUT NIMIC RAU SI PE CARE NU-I LASI IN PACE DE CITIVA ANI DIN CAUZA CA ESTI ISTERIC DE-A BINELEA .DU-TE SI TRAIESTE-TI VIATA FRUMOS , IN LINISTE SI SIMPLU SI OPRESTE-TE DIN NEBUNIA ASTA PE CARE O FACI DE CITIVA ANI . Vine momentul in care se umple paharul . TREZESTE-TE ,SI INTELEGE CA FACI RAU GRATUIT . TE RUGAM CU INCA MULTA BUNAVOINTA SA NE LASI IN PACE CIT INCA SE MAI POATE . Dumnezeu te va opri din mizeria asta .

 103. cursant says:

  R nu realizezi ca ricii citeva mii de oameni la creier far ca nimeni sa te fi deranjat cu ceva . Te chinuie talentul sa te crezi un fel de justitiar dar nu vezi ca sint oameni care nu ti-au facut nimic si carora tu le zbieri in urechi sii deranjezi ca un mare nesimtit ce esti . Aia de care spui tu ca sti ca sint nemultumiti ia-i ma tu la tine acasa si da-le ce nu au avut la MISA . Daca esti atit de milostiv .Dar nu cred ca vei ajuta pe nimeni fara sa ceri bani . Tu esti doar unul care-si face reclama in mod siret . Ma tu nu te potolesti pina nu iti ridici pe toata lumea in cap . NU VEZI CA NU TE MAI OPRESTI DIN ZINZANIE ? Va venii o zi cind vei gindi ca era mai bine sa te opresti si iti vei aduce aminte ca de fapt iti era bine dar de ignorant ce ai fost si de orbit nu te-ai lasat pina nu ti-ai complicat amarata asta de viata care e asa cum este . SICII OAMENII GRATUIT SI ASTA NU ARE CUM SA FIE CEVA BUN . FA PACE CU VIATA TA DACA AI UN PIC DE LUCIDITATE .

 104. Sfantul Senzual says:

  @cursant, vrei sa fii culegator de folclor?:
  1. ‘D-ra sefa de ashram pot sa mai primesc un polonic de supa’ ‘Da,dar mai intai spune teoremele Yin-Yang’
  ‘D-ra sefa de ashram painea are un pic de mucegai!’ ‘Nu e mucegai,e portia de penicilina pe luna asta!’
  ‘D-ra sefa de ashram supa are gust cam sarat’ ‘Am facut eu pipi in ea,alte comentarii?’
  ‘D-ra sefa de ashram pot sa ies sa ma intalnesc cu iubita mea din alt ashram?’ ‘Da,dar maine faci nauli in locul meu!’
  ‘D-ra sefa de ashram,o prietena spune ca faceti sex in grup!’ ‘Zi repede cine a dat pe goarna,ca te umplu de pishat,doar ce am mancat 5 pepeni!’
  -va urma-

 105. cursant says:

  R , in general oamenii prosti , inconstienti ,orbiti de orgoliul propriei pozitii sociale fac ceea ce faci tu si anume , stirnesc foarte puternic si in mod inutil situatii conflictuale ,adica se leaga singuri la cap fara sa ii doara in prealabil . Si fac asta ptr ca in acele momente nu realizeaza ca de fapt viata lor este buna sau relativ buna fata de a altora care nu-si mai vad capul de greutati reale , nu inchipuite . Tu esti exact in pozitita asta . Daca vei continua asa poti sa te trezesti ca vei avea de dus niste situatii greu de digerat si este posibil sa stai strimb si sa judeci drept intrebindu-te ,OARE CE MA APUCAT SA MA BAG IN ASTA ,CIND PUTEAM SA IMI VAD BINE MERCI DE VIATA MEA LINISTITA ? Dar poate va fi tirziu si va trebui sa faci atit de multor obstacole incit nu vei mai avea timp si posibilitatea sa te ocupi de ele . Te joci aidoma unui copil cu focul si in inconstienta ta te incrincenezi sa stirnesti KARMA , care acum iti permite sa traiesti linistit . Sper sa intelegi simplu si sa nu interperetezi si sa te victimizezi ca oricum nu te ajuta . Pozitia ta este vazuta ca fiind exagerata chiar si de fosti cursanti care sau exprimat astfel -am inteles ca a vrut sa spuna niste lucruri care nu i sau parut potrivite dar deja a luat-o razna RAPCEA . Nu-si da seama ca i sa pus pata pe niste oameni care nu i-au facut nimic si de ce nu poate accepta ca aceia vor sa traisca asa si ca le este bine ? Baietel ai o mare problema si nu o sa mai faci fata la un moment dat cind se va declansa karma .Invata de la NASTASE care a recunoscut cit era el de mare in sistem ca atacul asupra MISA a fost o mare greseala . Asta daca poti sa pricepi si daca te duce mintea . Crezi ca la obligat cineva sa spuna asta ? Cit de prosti pot fi unii cind se incrinceneaza sa isi complice singuri viata in mod inutil ? Este de necrezut ,dar uite ca se intimpla si omul prost nu vrea sa invete de la altul patit . Nu vrea in ruptul capului . Nu vrea si pace . Pace tie .

 106. Sfantul Senzual says:

  @cursant, ai ajuns la o stare de detasare extrem de inalta,adica ti-ai pierdut si simtul umorului. La un astfel de nivel doar camasa de forta mai ajuta. Este foarte urat ca ameninti cu ce a patit Nastase. Nastase era un homosexual si un mason. Ceea ce traiti voi e cu adevarat o drama,de nu mai aveti puterea sa radeti. Inseamna ca multi chiar va bucurati de ‘a glimpse of North Korea’ in mijlocul Romaniei dupa ce a-ti renuntat la familii,apartamente si ati dat la mistrie voiosi! Halal. Jale-Yoga(c)-un nou sistem de evolutie brevetat!

 107. AntiMisa says:

  Cursant, ai devenit atât de patetic, încât mi-e milă de tine, sincer. Cum poți tu avea atâta minte încât să ameninți cu pedeapsa lui Dumnezeu? Oare atâta disperare te animă, încât să vorbești tu în numele a mii de oameni și să terfelești imaginea unui om care nu face nimic altceva decât să vă arate cu degetul. Și vă arată cu degetul fiindcă meritați, unii dintre voi meritați fiindcă pur și simplu îi exploatați cu nerușinare pe ceilalți, iar ceilalți (care poate sunt orbi în fața realității crude) merită să afle ADEVĂRUL GOL-GOLUȚ, DESPUIAT, sau, mă rog, care face NUDISM (cum vă place vouă să spuneți) în pielea goală….
  Ce anume te deranjează, de fapt, dacă nu ideea că ai fost prins exact în „curul gol” – iertată fiindu-mi expresia – exact când lumea (material) îți devenea mai dragă? În sensul că ai fost desconspirat, descoperit, dezvăluit, dat în vileag spune-i cum vrei, dar nu te mai văita atâta, că mai rău îți faci. Te zbați prea tare în ligheanul cu apă, încercând să faci valuri… Dacă ai sta cumințel în banca ta și ai urma litera de lege a învățăturilor spirituale (autentice) te asigur că ai evolua mult mai mult decât dacă boscorodești pe aici, foarte înciudat pe capra vecinului – care, fie vorba între noi – „întotdeauna e mai sexy” (culeasă de pe net).
  Așa că fă-și un bine și nu-ți mai risipi neuronii prețioși pentru o cauză care este din start pierdută. Mai bine bea o bere – are același efect, însă te face să uiți de toate și devii mai relaxat. Hai noroc!!!

 108. cursant says:

  R esti singurul care se agata sa faca zinzanie . Nu te ajuta daca vorbesc alti prabusiti ptr tine pe aici . Nici o problema, poate vorbi oricine ptr tine . Nimeni nu te ameninta, dar unii tovarasi de-ai tai sint de-a dreptul prosti ptr ca nu pot face diferenta intre o amenintare si un sfat binevoitor chiar . Inainte de a rata cu degetul MISA tu ar trebui sa te vezi pe tine . Nu e nici o problema ca nu faci asta , nimeni nu te poate opri sa arati cu degetul ,sa acuzi , sa tragi tu la raspundere , sa ceri tu explicatii .Dar uiti un lucru elementar si o faci din inconstienta in mod continuu. Vine un moment cind chiar si tu, oricine te-ai crede, vei plati karmic ptr riciiala asta pe care o faci atitor oameni . Daca tu crezi ca te va ajuta cu ceva comentariul uni papagal ca ANTIMISA ,de ex, cind se va declansa karma aia de plata esti liber sa speri asa ceva . Eu vorbesc simplu si clar . Grieg este un ghid spiritual ptr mii de oameni pe cind tu esti un PROST fara minte . Asta este un fapt real . Tine minte ca din bunavointa ai fost facut atent ca sa nu mai intretii o stare conflictuala ,urita si mai ales inutila . Cel mai intelept este sa iti duci viata in liniste si armonie . Nu-l mai ataca pe GRIEG si nici MISA . OPRESTE-TE DIN ACEST CONFLICT PROSTESC PE CARE IL INTRETII . INCHIDE SUBIECTUL .Iti bati singur cuie in talpa .

 109. cursant says:

  Sfintule swadhistanic , esti speriat de bombe cu siguranta , altfel nu ai percepe ca pe o amenintare amanuntul despre Nastase . Daca ai avea o farima de inteligenta ai incerca sa reflectezi de ce a spus NASTASE ca atacul asupra MISA a fost o greseala in timp ce autoritatile romane nu au recunoscut oficial aceasta greseala . In primul rind nu am amenintat pe nimeni cu nimic . Daca eu iti spun tie sa nu te duci pe un drum ca s-ar putea sa iti fie rau tu poti , fie sa intelegi ca te-am amenintat, fie ,daca esti mai destupat la minte, ca ai fost prevenit sa eviti un drum periculos ptr sanatatea ta ptr simplul motiv ca acel drum este plin de gropi ,caz in care ai fi chiar recunoscator ptr instiintarea data de mine . Dar daca esti obtuz alegi sa vezi jumatatea goala a paharului si sa crezi ca am ceva cu tine . Nu are nimeni nimic cu tine ,este doar proiectia ta de pe swadhistana. Din contra ,este un sfat prietenesc . 2- cind nu poti pricepe ca , ce a patit NASTASE, A FOST VOIA DIVINA ptr simplul fapt ca ala a terorizat oameni nevinovati si o percepi ca a fost actiunea egotica a unor oameni nevinovati ai o problema de perceptie si asta e numai scaparea ta . Asadar nu e nimic urit , cel mult esti foarte limitat . Cit despre ris , sincer habar nu ai ce vorbesti , de fapt delirezi . Noi ridem mult si de obicei ridem la urma ,deci mai bine . Drama e mintea ta , e cea mai mare drama .

 110. Cornea says:

  CURSANTU MATA STIE CU CINE ESTI FACUT

 111. Cornea says:

  Spuneți-mi ce-i dreptatea? – Cei tari se îngrădiră
  Cu-averea și mărirea în cercul lor de legi;
  Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
  Contra celor ce dânșii la lucru-i osândiră
  Și le subjugă munca vieții lor întregi.

  Unii plini de plăcere petrec a lor viață,
  Trec zilele voioase și orele surâd.
  În cupe vin de ambră – iarna grădini, verdeață,
  Vara petreceri, Alpii cu frunțile de gheață –
  Ei fac din noapte ziuă ș-a zilei ochi închid.

  Virtutea pentru BIVOLARU nu există. Însă
  V-o predică, căci trebui să fie brațe tari,
  A statelor greoaie care trebuie-mpinse
  Și trebuiesc luptate războaiele aprinse,
  Căci voi murind în sânge, ei pot să fie mari.

  Și flotele puternice ș-armatele făloase,
  Coroanele ce regii le pun pe fruntea lor,
  Ș-acele milioane, ce în grămezi luxoase
  Sunt strânse la bogatul, pe cel sărac apasă,
  Și-s supte din sudoarea prostitului ash..lui.

  Religia – o frază de dânșii inventată
  Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
  Căci de-ar lipsi din inimi speranța de răsplată,
  După ce-amar muncirăți mizeri viața toată,
  Ați mai purta osânda ca vita de la plug?

  Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat BIVOLARU vederea
  Și v-a făcut să credeți că veți fi răsplătiți…
  Nu! moartea cu viața a stins toată plăcerea –
  Cel ce în astă lume BIVOLARU a dus numai durerea
  Nimic n-are dincolo, căci morți sunt cei muriți.

  Minciuni și fraze-i totul ce BIVOLARU susține,
  Nu-i ordinea firească ce ei a fi susțin;
  Averea să le aperi, mărirea ș-a lor bine,
  Ei brațul tău înarmă ca să lovești în tine,
  Și pe voi contra voastră la luptă ei vă mân’.

  De ce să fiți voi sclavii misai
  Voi, ce din munca voastră abia puteți trăi?
  De ce boala și moartea să fie partea voastră,
  Când ei în bogăția cea splendidă și vastă
  Petrec ca și în ceruri, n-au timp nici de-a muri?

  De ce uitați că-n voi e și număr și putere?
  Când vreți, puteți prea lesne pământul să-mpărțiți.
  Nu le mai faceți ziduri unde să-nchid-avere,
  Pe voi unde să-nchidă, când împinși de durere
  Veți crede c-aveți dreptul și voi ca să trăiți.

  Ei îngrădiți de lege, plăcerilor se lasă,
  Și sucul cel mai dulce pământului i-l sug;
  Ei cheamă-n voluptatea orgiei zgomotoase
  De instrumente oarbe a voastre fiici frumoase:
  Frumsețile-ne tineri bătrânii lor distrug.

  Și de-ntrebați atuncea, vouă ce vă rămâne?
  Munca voastra din care dânșii se-mbată în plăceri,
  Robia viața toată, lacrimi pe-o neagră pâine,
  Copilelor pătate mizeria-n rușine…
  Ei tot și voi nimica; ei cerul, voi dureri!

  De lege n-au nevoie – virtutea e ușoară
  Când ai ce-ți trebuiește… Iar legi sunt pentru voi,
  Vouă vă pune lege, pedepse vă măsoară
  Când mâna v-o întindeți la bunuri zâmbitoare,
  Căci nu-i iertat nici brațul teribilei nevoi.

  Zdrobiți orânduiala lui BIVOLARU cea crudă și nedreaptă,
  Ce lumea o împarte în mizeri și bogați!
  Atunci când după moarte răsplată nu v-așteaptă,
  Faceți ca-n astă lume să aibă parte dreaptă,
  Egală fiecare, și să trăim ca frați!

  Sfărmați statuia goală a Venerei antice,
  Ardeți acele pânze cu corpuri de ninsori;
  Ele stârnesc în suflet ideea neferice
  A perfecției umane și ele fac să pice
  În ghearele uzurei copile din popor!

  Sfărmați tot ce ațâță inima lor bolnavă,
  Sfărmați palate, temple, ce crimele ascund,
  Zvârliți statui de tirani în foc, să curgă lavă,
  Să spele de pe pietre până și urma sclavă
  Celor ce le urmează pân’ la al lumii fund!

  Sfărmați tot ce arată mândrie și avere,
  O! dezbrăcați viața de haina-i de granit,
  De purpură, de aur, de lacrimi, de urât –
  Să fie un vis numai, să fie o părere,
  Ce făr’ de patimi trece în timpul nesfârșit.

 112. alexman says:

  MR observi ca ti s-a aplicat cam ultima treapta de atentionare din partea Misei. Dupa asta urmeaza asa zisele meditatii. Ai grija si inveleste-te in alb stralucitor.

  Cursant- ar trebui totusi sa intelegi ca cei de aici care cauta raspunsuri la intrebarile vietii lor nu sint prosti precum ii faci tu cu mare emfaza si nonsalanta, ci sint oameni care dovedesc ceva mai multa inteligenta decat tine si care doresc sa inteleaga ce li s-a intamplat atat lor cat si rudelor, prietenilor, fostilor colegi,etc. Faptul ca se intreaba si CER RASPUNSURI la lucruri care le-au afectat viata in vreun fel sau altul, este dreptul oricarui cursant sau fost cursant care a pus trup si suflet acolo si cred ca meritam cu totii sa ni se raspunda la intrebari cu aceeasi dragoste si bunavointa pe care cu totii am manifestat-o acolo in special fata de lideri. A nu sta ca boul si a incerca sa te lamuresti despre ce ti se intampla sau ti s-a intamplat, cred ca e necesar oricarui cursant adevarat. Inteleptul e atent tot timpul ca si cum ar fi pe un pod de gheata si cauta, isi pune intrebari, cerceteaza si elimina falsul din viata lui pt ca numai asa se apropie de adevar. Numai oaia merge inainte cu turma si doar stie sa behaie. Si noi am fost extaziati si am crezut cu toata fiinta, dar l-a un moment dat s-a produs un click si am vazut ca ceva nu mai era ca inainte si a inceput sa scartie. Pur si simplu ne-am intrebat “de ce” – iar atunci in loc de raspunsuri am primit suturi si expulzari.Ti se pare normal?Ia incearca sa pui o intrebare cui vrei din conducere si sa vezi cum esti trecut pe lista neagra si bagat la carantina. A da raspunsuri celor care cred in tine este o chestiune si un exemplu de bun simt spiritual, de crestere adevarata. In definitiv misa e formata din cursanti.A respinge, insulta si elimina pe cei care te alcatuiesc si care cauta cu adevarat sa inteleaga arata altceva.Te las pe tine sa descoperi ce anume.Desi nu cred ca esti pregatit ca sa scapi de ochelarii de cal.

 113. Sfantul Senzual says:

  @cursant,din felul in care iti argumentezi ideile se vede ca iti lipseste o calitate spirituala esentiala care se cheama SMERENIE. Degeaba ai mii de caliatati,toate sunt ‘zerouri’ daca le lipseste acel ‘1 ‘ din fata care este smerenia,umilinta. Un mare maestru crestin-ortodox care chiar produce supraoameni-ce emana umilinta si modestie,pe care n-am sa-l numesc ca sa nu-l ataci prosteste, spunea ‘nu fiti prea fanatici’ . Ori tu,prin felul in care argumentezi apari si ca un fanatic si ca un orgolios,ca vezi dom’le tu esti CURSANT,iar restul sunt larve,prabusiti. Mai deschide ochii,spala-te mai des pe ei,scoate-ti urdorile de nord-coreean si ai sa vezi ca cel mai probabil larvaritatea si prabusirea sunt in ochii privitorului! In plus chiar daca Grieg a realizat perfectiunea,asta nu inseamna ca si MISA e perfecta. Poate ca nu numai Simona,Liviu si Claudiu erau maselele stricate si inca mai sunt destui cariati care urmeaza sa fie dati la iveala de Kali,puterea timpului!

Leave a Reply