Feed on
Posts
Comments

comentariu rapcea.ro: Articolul de mai jos a fost postat, cu documentul patriarhal aferent, pe blogul lui Razvan Zamfir, la adresahttp://razvanzamfir.ro/2013/01/sa-ne-taiem-in-deontologie-zic/Dupa dooar doua ore, siteul respectiv a fost blocat. Oare de ce ?! Atat am reusit sa salvez pe telefon din articol:

Dupa ce-am aflat de la Costica Stoica, purtatorul de cuvant al BOR, ca “n-avem deontologie profesionala” fiindca-l deranjam in momentele nepotrivite cu intrebari complicate – chestie pe care nici cel mai al dracului politician nu ne-a aruncat-o personal in fata – ma gandesc sa-i intoarcem si noi, din redactie, complimentul.

Astfel, desi nu mi-e clar cat de deontolog e vorbitorul Patriarhiei, cat de avizat in materie bisericeasca stiu. Putin spre deloc. Na, poftim, si argumentatia:

In discutia despre o posibila slujba de inmormantare pentru Sergiu Nicolaescu, parintele Costica Stoica a inchis dezbaterea invocand, fara drept de apel, hotararile Sfantului Sinod: “Biserica Ortodoxa Romana respinge practica necrestina a incinerarii, deorece aceasta este contrara credintei ortodoxe bimilenare pe care se intemeiaza hotararile Sfantului Sinod din anii 1928, 1933 si din 5 iulie 2012″, zice comunicatul.

Ei bine, departe de noi orice gand de a dezavua hotararile Sinodului; dar numai de noi, nu si de altii. Caci altii, nu dau nume (hai, bine, dau: organul vorbitor al BOR), n-au nicio strangere de inima – sau suflet, ca sa ramanem in jargonul specific – sa faca uitate anumite decizii ale aceluiasi Sfant Sinod atunci cand interesele (nu zic “pecuniare”, desi imi sta pe limba) o cer.

Iata cum, fix inainte de inscaunarea pe jiltul Patriarhiei, viitorul P.F. Daniel – cel in numele caruia Costel Stoica plimba vorbele – trimitea un calduros mesaj de multumire marelui maestru al Marii Loji Nationale din Romania:

masonerie

Acum, cat de in regula e coabitarea masoneriei cu Biserica Ortodoxa conteaza prea putin in lumina prezentei argumentatii, ceea ce e cu adevarat relevant in context – si de mare interes public! – e o anumita decizie a Sf. Sinod din 1937 (temeiul Nr. 785/1937) prin care „Biserica os滱deste Francmasoneria ca doctrina, ca organizatie si ca metoda de lucru oculta”.

Opa! Selectiv, parintele Stoica; selectiv si scump la vorba. Prea scump pentru noi, care, iata, nu ni l-am permis nici macar telefonic. Ma rog, luati-o cum vreti, nu importa. Important e doar ca pentru oficialii BOR, hotarari cu valoare egala sunt tratate diferit, in functie de situatie; sunt, pe rand, imperative sau orientative, dupa specificul necesitatilor de moment. Ceea ce, trebuie s-o recunoastem, nu-i foarte deontologic, nu?

PS: Esential de precizat – ca sa n-asistam la intoarceri din condei – e ca aceasta hotarare, la fel ca si cele invocate de preotul Stoica, n-a fost niciodata anulata. In niciun fel.

sursa: blogul lui Razvan Zamfir

loading...

5 Responses to “Sa ne taiem in deontologie, zic !”

  1. Inainte de a ataca biserica trebuie sa fii crestin desavirsit. Las-o sa o faca alti din interiorul sau. DOAMNE AJUTA.

  2. MR says:

    Cel care tace cand se faptuieste raul sub ochii lui, se face partas la ticalosie. Daca voi taceti (pentru ca nu sunteti – vezi Doamne – “crestini desavarsiti”), pietrele vor marturisi – cum spune si in Biblie. Caci si o piatra are mai mutl curaj si constiinta decat voi, fariseilor.

  3. Tizule eu cunosc problema mult mai bine. De aceea faptuiesc in fiecare zi. Pacat ca nu ti l-am pus de fata pe un camarad de arme sambata trecuta cind ne-am intilnit in podul gari. Armele crestinilor sunt mai bune(eficiente) atunci cind toti cei angrenati in lupta indoi genunchi la rugaciune in fata alterelor de jertfa. Pace tie ca n-ai priceput nica.

  4. MR says:

    ??? wtf ???? care pod ????

  5. Ramane cum am stabilit dupa 22 tragem in ei. Am inteles ca e de bine. Avem UNDA VERDE.

Leave a Reply