ASOCIATIA PRO-PNTCD: DECLARATIE POLITICA DE INFIINTARE a Partidului National Taranesc

PNȚ este continuatorul Partidului Național Țãrãnesc, desființat de comuniști  în anul 1947, format prin fuzionarea succesivã a Partidului Național Român din Banat cu cel din Transilvania, înainte de Marea Unire, și dupã aceasta, cu Partidul Conservator-Democrat și cu Partidul Țãrãnesc din Vechiul Regat.

 Prin rolul pe care l-a jucat în lupta împotriva dominației strãine și a totalitarismului, PNȚ a devenit simbolul Rezistenței Naționale și deținãtorul necontestat al legitimitãții democratice în țara noastrã. Aceste însușiri îi conferã prestigiul internațional de care se bucurã și dimensiunea de reper moral al vieții publice din România post-comunistã.

 Dupã ce a aderat la Internaționala Creștin-Democratã (1987), schimbându-și numele în PNȚCD (1989), Partidul a absorbit (2001) Alianța Națională Creștin Democrată (ANCD).

 În 2005, la fuziunea cu URR, PNȚCD a abandonat trãsãturile definitorii ale personalitãții sale politice : însemnurile consacrate ale imaginii sale publice (numele și sigla) și, mai grav, obiectivele determinante ale liniei sale politice (reluarea firului întrerupt al continuitãții statale și restaurarea ordinii constituționale înlãturate cu forța de agenții Moscovei).

 Asociația Pro-PNȚCD a fost înființatã în 2005 cu scopul de a asigura continuitatea PNȚCD, amenințatã de știrbirea reputației și înstrãinarea electoratului prin compromisuri cu organizații care, precum URR, nu pornesc de la premiza cã într’o țarã în care comuniștii sunt încã la putere, formațiile politice care nu practicã un anti-comunism activ sunt lipsite de credibilitate democraticã.

 Pro-PNȚCD s’a împotrivit energic tuturor încercãrilor ulterioare de a schimba orientarea politicã a PNȚCD, precum : aducerea în BNC a senatorului PSD Ioan Talpeș și a conducãtorilor sindicatului BNS (2009), și proiectul de fuziune cu asociația « 21 Decembrie » (2011). Mai recent (2011), Pro-PNȚCD a reacționat cu vigoare la deriva celor douã facțiuni care-și disputã controlul Partidului cãtre formațiile succesorale ale PCR care guverneazã alternativ Țara,  conștiente de faptul cã simpla prezențã a partidului Rezistenței Anticomuniste pe scena politicã a României le hãrãzește nelegitimitãții, urmãresc obliterarea definitivã a acestui reper al democrației.

 Din aceste motive și pentru a asigura continuitatea partidului care încarneazã legitimitatea democraticã în viața publicã din România, noi membrii PNȚCD, regrupați în Pro-PNȚCD am hotãrît sã înființãm un partid politic numit PARTIDUL NAȚIONAL ȚÃRÃNESC.

 PNȚ este un partid creștin democrat modern, întemeiat pe proiectarea spre viitor a valorilor tradiționale care fundamenteazã în egalã mãsurã specificul românesc și civilizația europeanã.

Scopul sãu este refacerea României autentice, distruse de orânduirea de naturã criminalã și de obârșie strãinã, care a dãinuit între 30 Decembrie 1947 și 22 Decembrie 1989, în continuare desfiguratã prin „tranziție”, de cãtre structurile care asigurã perenitatea sistemului oficial abolit.

Secretar General Ene Viorel

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *