intro rapcea.ro: cineva (nu spui cine !) zicea că cică “ințeleptii au o lume comună”. Ei bine, iată ca și noi, ăinlanți, impertinenții, gică-contriștii și zeflemiștii, avem o lume comună, a ideilor rasiste și xenofobe. Luați de-aici, gând la gând cu piticu gratis 🙂

Am încercat vreo săptămână să nu zic nimic de Cioabă, regele obez, maro și mort al țiganilor. Nu de alta, dar absolut orice aș zice, ar suna extrem de xenofob.

Dar mie nu mi se pare. Xenofobie e atunci când refuzi să înțelegi o cultură. Eu zic că o înțeleg și mi se pare o cultură înapoiată, ridicolă și parazitară. În sensul că e complet dependentă de restul societății ca să funcționeze. Dacă iei 1000 de țigani și îi pui pe o insulă pustie, în 2 luni o să îi găsești pe toți morți de foame dar cu coroane din frunze și crengi pe cap. Morți, săraci și regi.

Și nu o să le spun niciodată rromi. Că ce, că au decis  ei într-o zi că sunt ofensați că li se spune țigani. Ete pula. Așa brusc mă simt și eu ofensat că mi se spune om. Vreau să vină ăia de la drepturile omului și să-i fută în gură pe toți ăia care nu mă strigă centaur. Că așa vrea pula mea. Să fiu ofensat de toate apelativele care nu-s centaur. Așa m-am trezit io într-o zi și toată lumea trebuie să vorbească despre mine cum mi se scoală mie, că așa funcționează lumea sau ceva.

Hai să o lăsăm la țigan. Țigan e varianta de mijloc. Nu e nici rrom, nu e nici cioară. Țigan nu are conotații negative. E doar țigan. Are conotații negative doar în sintagma “țigan borât”. Și nici asta nu e discriminare. Pentru că nu toți țiganii sunt țigani borâți. Doar ăia care fac lucruri pe care doar un țigan borât le-ar face.

Spre exemplu, regele Cioabă era un țigan borât. Pentru că și-a făcut o coroană într-o zi și s-a autoproclamat rege. Fără nici o motivație logică. Țară nu are, să zici că titlul are vreun sens din punct de vedere legal. Popor nu are, că 80% dintre țigani se declară români la recensământ și majoritatea nici n-au auzit de el. Că e greu să auzi de chestii când ești analfabet. Și nici nu e din vreo familie nobiliară sau ceva.  Așa i s-a sculat lui într-o zi să își zică rege și să își bată pula prin asta de monarhie.

Acuma nu sunt monarhist, că monarhia e o hipsterală, dar toată chestia asta total îl face pe cioabă un țigan borât.

Un țigan borât care a băgat prea mult în el și a crăpat. Și nici nu avea asigurare medicală. Regele pulii. Coroană de aur avea timp să-și facă. Da’ să intre în rând cu lumea și să își facă dracu’ o asigurare la CNAS nu. Măcar așa, din poziția unui rege. Să fie un exemplu pentru supușii lui care rar au buletin, darmite asigurări și chestii prin care să plătești impozite la stat.

Și ăsta e un alt motiv pentru care Cioabă era un țigan borât. Că își folosea titlul ridicol să behăie după drepturi pentru “poporul” lui. Să fie și ei egali în drepturi. Coaie, o dată cu drepturile vin și obligații. Să behăi că vrei aceleași drepturi ca și mine dar în același timp să eviți obligațiile pe care le am eu te face un țigan borât. Cât de garoi împuțit, baragladină și cioară belită trebuie să fii ca să ai impresia că ar trebui să fim egali în drepturi, da’ când e vorba de responsabilități sociale să te tragi pe cur?

Și a murit Cioabă.

Și mii de pirande au declarat că o să țină doliu nespălându-se. Uite de-asta zic eu că toleranța asta față de culturi, oricât de ridicole ar fi, e o idioțenie. Da, înțeleg doliu și jale. Dar spălați-vă, în gâtul mamii voastre de borâți. Și așa sunteți faimoși pentru damful pe care-l împrăștiați. Ce ar fi să tăiați din cultura voastră toate obiceiurile care vă fac să puțiți și mai tare decât deja puțiți?

Ce ar fi, da’ ce ar fi.

Știu, e o propunere absurdă. Dar ce ar fi. Ia, ascultați-mă puțin.

E o idee nebunească, dar e atât de nebunească încât ar putea funcționa.

Ce ar fi ca atunci când țineți doliu să faceți exact invers: SĂ VĂ SPĂLAȚI ZILNIC! S-ar ofensa mortul că pute mai tare decât voi?

Și toate televiziunile și ziarele au scris de el. Pentru că presa e plină de reduși mintal care vorbesc despre un om ca și cum ar fi fost cineva doar pentru că într-o zi s-a autoproclamat cineva.

 

Dar să trecem la lucruri cu adevărat imbecile. Ia ghiciți care dintre fiii lui, la fel de gușați și arătând ca încrucișarea dintre un porc, un om și un căcat a ajuns rege în locul lui? EVIDENT CĂ AMÂNDOI. Ce pula mea. Dacă tot te autoproclami chestii că așa vrea pula ta, de ce să nu facă și frac-to? Așa că un țigan borât, Dorin va deveni rege internațional al țiganilor. Iar celălalt, Daniel, regele național al țiganilor. Cu toate că nici un țigan din afara județului Sibiu nu a auzit de autoritatea ăstora. Și după ce o să crape și ăștia o să fie un rege internațional al țiganilor și unul internațional al țigăncilor Și încă doi în țară. Sau 8 în total, dacă se decid să împartă țigăneala și pe ture. Să fie un rege național al țiganilor pe timp de zi, unul a țigăncilor pe timp de zi, unul al țiganilor pe timp de noapte și unul al țigăncilor pe timp de noapte.

E important să ai rege și pe timp de noapte, mânca-ți-aș. Că mangleala merge cel mai bine noaptea.

Și să nu uităm că ei au și împărat. Pe împăratul Iulian.

Dar aș putea și eu să mă proclam rege al țiganilor. Că am la fel de absolut nici un motiv logic ca și Cioabă și fiii lui. Dar eu nu o să fac asta. Eu am să mă proclam Faraon Intergalactic al centaurilor pentru că, spre diferență de țigani, centaurii nu put. Pentru că sunt imaginari. Și nu au nici un efect negativ asupra societății, fiind imaginari.

Da’ e oficial. Și să moară mă-ta dacă după ce crap nu vorbiți la televizor despre mine și despre ce am făcut eu pentru problemele centaurilor de peste tot. Vă fut cu pulă spectrală de dincolo de mormânt dacă nu îmi acordați după moarte importanța pe care fără nici un motiv mi-am autoproclamat-o.

sursa: piticigratis.com

CategoryUncategorized
Tags

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer