Meditatia de Hiatus 2013

Vreau să împărtășesc tuturor câteva trăiri pe care le-am avut cu ocazia meditației de Hiatus 2013, la care m-am branșat ca un “ilegalist” din afara spiralei, utilizând suportul muzical de pe MISA TV. Cu ocazia asta sper să nu se mai spună despre mine că sunt doar un negativist care vede doar lucrurile rele, căci iată, pot aprecia și aspectele benefice, atunci când acestea există.

Cum spuneam, am căutat să realizez și eu, de la distanță, cum am făcut și în ultimii ani, meditația de Hiatus Anual Solar. Deși la început am avut câteva probleme de interiorizare și ceva blocaje mentale provocate de conflictul cu cei din conducerea MISA din România, în final mintea s-a liniștit și am străpuns precum o săgeată bariera de gânduri conflictuale, pătrunzând în stratosfera mentalului, unde muzica creea ecouri spațiale de proporții cosmice.

Este greu de descris experiența unei minți expansionate, care a depășit spațiul îngust conceptual, atingând zona non-verbală a minții discursive. Este o experiență de o luciditate cristalină, din care revii îmbogățit cu experiența detașării de propria existență și propriul rol în această lume.

Am realizat într-un mod instantaneu anumite adevăruri de natură spirituală, greu de tradus în cuvinte, ca pe anumite evidențe – unele chiar de natură paradoxală, ce nu pot fi înțelese de mintea obișnuită. Peste toate acestea am perceput ca o dominantă constantă, ca pe un fundal al întregii experiențe, prezența inconfundabilă a lui Dumnezeu, îmbrățișând întreaga Creație și învălunid-o într-un zâmbet enigmatic, de sfinx – ce depășește și unifică toate contrariile.

 

Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *