Câțiva lideri PSD au adus autocare de mineri în București, săptămâna trecută, pentru a contracara protestele de amploare față de Roșia Montană, din Piața Universității.

Minerii, toți de la exploatarea Roșia Montană, au fost aduși în București, au fost cazați la Hotel Phoenicia din București, urmând, foarte probabil, să susțină și ei un protest pro- Roșia Montană în Piața Universității, scrie Sorina Matei, realizator de emisiuni la Romania TV, pe blogul personal, citând surse politice.

În plină criză Roșia Montană și în pline proteste la Piața Universității, săptămâna trecută, câțiva lideri PSD au luat decizia de a aduce câteva autocare de mineri în București pentru a contracara manifestațiile tinerilor care se exprimau pașnic anti- Roșia Montană, spun surse politice.

Minerii, toți de la exploatarea Roșia Montană, au fost aduși în București, au fost cazați la Hotel Phoenicia din București, urmând, foarte probabil, să susțină și ei un protest pro- Roșia Montană în Piața Universității. Minerii erau extrem de supărați de ceea ce exprimau protestatarii împotriva proiectului Roșia Montană iar în acele zile, în Piața Universității se aflau între 1000 și 3000 de oameni.

Pentru că întâlnirea celor două tabere anti și pro- Roșia Montană putea foarte ușor degenera, imaginile cu mineriada din 13-15 Iunie 1990 fiind vii în mintea multora, sub presiune maximă, s-a luat decizia ca autocarele cu mineri de la Roșia Montană să fie rapid trimise de unde au venit, susțin surse politice. Așadar, fără foarte multe explicații, minerii s-au întors în Roșia Montană.

Reamintesc faptul că evenimentele din 13-15 Iunie 1990, cunoscute drept mineriada din Iunie 1990, au avut loc în București, când forțele de ordine susținute de mineri, au intervenit în forță împotriva protestatarilor din Piața Universității și a populației civile. A fost considerată cea mai sângeroasă, cea mai brutală ca stil și anvergură dintre toate acțiunile minerilor. Oficial, conform evidențelor comisiei parlamentare de anchetă de atunci, numărul răniților a fost de 746 iar oameni morți au fost 6. Patru morți prin împușcare, un decedat prin infarct și o persoană înjunghiată. În plan extern, mineriada din Iunie 1990 a însemnat și izolarea României.

Minerii erau extrem de supărați de ceea ce exprimau protestatarii împotriva proiectului Roșia Montană, iar în acele zile, în Piața Universității se aflau între 1000 și 3000 de oameni.

Pentru că întâlnirea celor două tabere anti și pro- Roșia Montană putea foarte ușor degenera, imaginile cu mineriada din 13-15 iunie 1990 fiind vii în mintea multora, sub presiune maximă, s-a luat decizia ca autocarele cu mineri de la Roșia Montană să fie rapid trimise de unde au venit, susțin surse politice. Așadar, fără foarte multe explicații, minerii s-au întors în Roșia Montană.

sursa: b365.ro

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer