Primarul ecologist al unuia dintre cartierele orașului german intenționează să deschidă primul coffee shop unde li se va permite clienților să consume canabis în condiții de legalitate

Cartierul Kreuzberg, din Berlin, are toate șansele să intre în istorie ca primul loc de pe teritoriul Germaniei unde se va putea consuma legal marijuana, anunță Deutsche Welle. Deschiderea unei cafenele special amenajate în acest scop este cu atât mai probabilă cu cât ideea este susținută chiar de către primarul ecologist al cartierului, Monika Herrmann.  Dacă dorim să ținem sub control dealer-ii și produsele lor, trebuie să controlăm comerțul”, a declarat aceasta, convinsă fiind că vânzarea de marijuana și hașiș ar diminua contrabanda în parcul Görlitz, cunoscut în capitală ca centru pentru comercializarea drogurilor. Modelul este preluat de la vecinii olandezi unde consumul de cannabis în condiții de legalitate este deja un lucru normal în mai multe orașe.

Ilegal dar consumat la toate colțurile

În momentul de față, vânzarea și cumpărarea de cannabis sunt pedepsite de lege, în Germania. În ceea ce privește consumul însă, lucrurile se află oarecum într-o zonă gri. Oficial ilegală, deținerea de marijuana sau hașiș e tolerată, dacă se găsesc asupra consumatorilor cantități mici. Limita superioară e decisă la nivel de land, astfel încât dacă în Berlin, pedeapsa penală începe de la 15 grame de cannabis găsite în posesia consumatorului, în Hamburg sau Renania de Nord-Westfalia cantitatea maximă permisă e de 6 grame. Chiar dacă nu se ajunge la o pedeapsă penală, autoritățile sunt obligate să confiște marfa.
Marijuana este, conform statisticilor, cel mai des consumat drog în Germania, dar și la nivel mondial. În acest context, responsabila guvernului regional pentru prevenția și consumul de droguri, Christine Köhler-Azara găsește și ea “nerealistă” metoda propusă de Herrmann, de a ține contrabanda sub control. Implementarea ei ar presupune schimbarea legii drogurilor în Germania.

sursa: capital

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer