Academicianul Rzvan Theodorescu a comentat protestele anti-proiectul Roșia Montan care au loc de mai bine de o sptmn n Capital și n alte orașe din țar.

Rzvan TheodorescuRzvan Theodorescu / FOTO: tuvotezi.ro

Dup ce, n calitate de ministru al Culturii, n anii 2000-2004, a pactizat cu compania Gabriel Resources aviznd n mod ilegal descrcarea de sarcin arheologic a masivului Crnic (periclitnd astfel un fabulos patrimoniu arheologic) i fcnd un lobby dezgusttor n favoarea proiectului criminal Roia Montan (oare ci bani a ncasat ?), fostul agent al Securitii cu dosarul ars LA ORDIN n decembrie 1989, unealta docil a KGB i a tandemului Iliescu-Brucan n 1990, Rzvan Theodorescu vine azi s dea lecii de democraie i s ntineze numele lui Corneliu Codreanu, condamnnd tineretul protestatar.

“Este un nceput periculos, foarte periculos, de mișcare anti-sistem. Este ceea ce, n ciuda precaritții politicienilor de astzi, Romnia nu merit. Esența democrației adevrate sunt partidele. Astea sunt cele care dau sens democrației. Actualele partide politice reprezint poporul romn. A nega sistemul de partide care sunt esența democrației este un lucru extrem de periculos. Trebuie s fim extrem de atenți cu aceste acțiuni. Oamenii se adun acolo dintr-un principiu al aglutinrii. Nu exist o doctrin care s-i uneasc. Nu sunt totuși toate condițiile la noi n țar la momentul de faț ca s se creeze așa ceva. n momentul de faț, privind foarte obiectiv lucrurile, n Romnia asistem la o panoram. Normal c acești tineri au o lehamite. Doamne ferește ca aceast lehamite s duc ntr-o mișcare politic extremist. Din fericire, aceast mișcare nu are un lider carismatic. Ar fi o adevrat nenorocire s apar un Zelea Codreanu n momentul de faț”, a spus Rzvan Theodorescu laRealitatea TV, n cadrul emisiunii Jocuri de putere.

|de perealitatea.netvia buciumul.ro

, , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.