Feed on
Posts
Comments

…”s-au demascat”
Reteaua comunistoida a deschis un nou front de atac la adresa religiei, considerata, cum spunea si tovarasul Lenin “opiu pentru popor”

26 de organizatii comunistoide, intre care se afla organizatii ale homosexualilor, tiganilor, pesedistilor – toate cuprinse in reteaua Soros – cer din nou modificarea predarii religiei pe motiv ca manualele favorizeaza “indoctrinarea religioasa”

 “manualele de religie contin in continuare formule inadecvate varstei si care pot favoriza un proces de demodernizare caracterizat de intoleranta, xenofobie, neincredere in educatia stiintifica/pentru sanatate/pentru gandire critica”

de precizat ca aceste organizatii au beneficiat pe parcursul ulimelor doua decenii de resurse uriase de bani, drenate cica in beneficiul societatii civile, in realitate utilizate pentru indoctrinare comunista “modernizata” si cosmetizata…

Lista acestor organizatii reprezinta un util reper de evaluare a Retelei care de peste doua decenii lucreaza la distrugerea identitatii romanesti, la nimicirea resorturilor sufletesti, in stilul komisarilor bolsevici.ramificatiile acestor organizatii se gasesc in toate institutiile statului. miza komisarilor este aceeasi dintotdeauna, sunt concentrati mai ales asupra copiilor nostri.
Retineti si distribuiti aceasta Lista.
Oriunde vedeti un tentacul al acestei Retele, in orice initiativa “civica” sau politica, in orice asa zisa campanie publica, priviti cu mefienta sensul “lucrarii”. Persoanele sau grupurile aflate in conexiune cu membrii acestei Liste fac parte din Frontul deschis de mai bine de jumatate de secol impotriva romanilor de inamicii de moarte ai acestei tari. Oriunde vedeti o grupare politica – cum este si cea lansata acum de MRU – care se concentreaza impotriva simbolurilor de credinta, respingeti-o, face parte din Retea…(primul lucru facut de MRU dupa ce a ajuns presedinte al asa zisei Forte Civice a fost inlaturarea semnului crucii din sigla)

150149_419978844722403_884629040_n

Solicitarea organizatiilor adresata Guvernului:

“Stimata Doamna Ministru Ecaterina Andronescu,

Organizatiile semnatare va solicita sa preluati cu buna-credinta si atentie sesizarile venite dinspre societatea civila in privinta predarii religiei in scolile romanesti si a calitatii manualelor dupa care se preda aceasta materie. Consideram ca institutia pe care o reprezentati are inclusiv datoria sa intretina un astfel de dialog, cu atit mai mult cu cat in diverse situatii s-au semnalat riscuri ale incalcarii unor recomandari europene in domeniu (de ex. recomandarea nr. 1720 a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei referitoare la “Educatie si Religie” din 2005).

Organizatiile pe care le reprezentam au solicitat MECTS in martie 2012 o consultare publica referitoare la predarea religiei si a tehnologiei informatiei in scoli la clasa pregatitoare (cererea e inregistrata cu nr. 16173 din 9 martie 2012). Ca raspuns la aceasta solicitare, MECTS a invitat reprezentantii organizatiilor la o discutie care a avut loc in 22 martie, la care au participat ministrul de atunci si specialisti ai institutiei, intalnire in urma careia am transmis Ministerului declaratia atasata. Comunicatul nostru consemneaza (lucru probat si de minuta intalnirii transmisa de doamna Lucica Popescu, Director in cadrul Directiei Relatiei cu Parlamentul) ca MECTS este deschis la discutii pe fond referitoare la calitatea manualelor de religie.

Odata cu inceperea anului scolar au reaparut ingrijorarile referitoare la continutul manualelor de religie, chestiune asupra careia si Dvs. v-ati pronuntat public in ultima perioada. Manualele nu au fost revizuite, iar Ministerul nu a luat masurile promise in vederea evitarii indoctrinarii religioase si incalcarii libertatii religioase in scolile publice.

Considerand ca Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului este o institutie publica ce are printre responsabilitati preluarea sesizarilor facute dinspre societatea civila, considerand ca o viziune asupra predarii acestei materii trebuie construita cu o consultare mai larga decat aceea a specialistilor institutiei sau a reprezentantilor cultelor, luand act de opiniile specialistilor in pedagogie si politici educationale care atentioneaza asupra riscurilor indoctrinarii religioase si a nationalismului caracterizat de intoleranta si xenofobie care se asociaza cu predarea confesionala a religiei in scoli si apreciind deschiderea declarata de Dvs. pentru gasirea unor solutii, va solicitam o intalnire in care sa putem discuta asupra procedurilor care sa asigure ca modificarile asupra manualelor de religie vor fi reale, constructive si vor tine cont de opiniile tuturor factorilor interesati.

Organizatiile semnatare au interes si expertiza in zona educatiei si respectarii drepturilor fundamentale ale omului, printre noi regasindu-se si initiatori sau semnatari ai Cartei Albe a sectorului nonguvernamental, componenta Educatie si Voluntariat. Suntem sustinuti de un numar important de parinti – fiind noi insine profesori si parinti – ceea ce ne intareste interesul informat si responsabil fata de acest subiect si ne motiveaza sa ne dorim o buna colaborare.

tumblr_m1kt8yVTls1qduxmio1_500-e1359912863940

Cu pretuire, in numele organizatiilor semnatare:

Monica Mocanu – Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR)
Roxana Marin – Centrul pentru Actiune si Responsabilitate in Educatie (CARE)
Mircea Toma – Agentia de Monitorizare a Presei Active Watch
Alexandru Toma Patrascu – Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR)
Ioana Avadani – Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)
Emil Moise – Asociatia Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta
Valeriu Nicolae – Policy Center for Roma and Minorities
Oana Preda – Centrul de Resurse pentru Participare Publica (Ce-Re)
Gelu Duminica – Agentia de Dezvoltare Comunitara ‘Impreuna’
Andra Matzal – Think Outside the Box
Dragos Gavrilescu – Population Services International in Romania (PSI)
Marian Mandache – Romani CRISS
Marian Ursan – Asociatia Carusel
Maria Crista, Anca Gyemant si Rodica Tache – Grupul h.arta
Ana-Maria Rampelt – Asociatia Expeditie in Cultura
Mihail Bumbes – Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala
Costel Popa – Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis
Gabriel Petrescu – Fundatia Soros
Ionutt Sibian – Fundatia pentru Dezvoltarea Societattii Civile (FDSC)
Tudorina Mihai – Asociatia FRONT
Monica Dvorski – Fundatia Centrul Educattia 2000+
Cristian Pirvulescu – Asociatia Pro Democratia (APD)
Diana Hatneanu – Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania – Comitetul Helsinki (APADOR CH)
Florin Buhuceanu – Centrul Euroregional pentru Initiative Publice (ECPI)
Ana Maria Paladus – Reper21
Codru Vrabie – Organiztia EPAS”

Articol de :George Roncea

Sursa: -https://www.facebook.com/photo.php?fbid=419978844722403&set=t.100002107836329&type=3&theater

loading...

55 Responses to “Reteaua comunistoida a deschis un front de atac la adresa religiei, considerata, cum spunea si tovarasul Lenin “opiu pentru popor””

 1. Sonolove says:

  O anumita religie te invata:
  Sa-ti fie frica de un dumnezeu razbunator si labil azi e manios maine e bun, face teste de credinta isi pune parintii sa isi omoare copii, se razgandeste, are toane (sa fim seriosi) (nu e dumnezeul meu) religia te invata ca desi umnezeu te-a creat dupa chipul si asemanarea lui tu esti un pacatos, te nasti pacatos, ca cineva a incalcat un ordin de-al lui (nu este dumnezeul meu) Religia te invata sa te simti vinovat ca ai pacatuit (ce aberatie auzi pacatul originar) si mai apoi sa te simti vinovat ca Iisus a murit din cauza ta. Religia te indeamna sa fi netolerant fata de minoritati de tot felul, te indeamna sa ii dispretuiesti si sa ii acuzi, sa ii condamni si sa ii pedepsesti (nu este dumnezeul meu) religia te invata ca numai unii sunt cei alesi si altii sunt in afara lui dumnezeu (nu este dumnezeul meu) religia te invata ca exista iad si rai (nu poate sa existe asa ceva in dumnezeul meu) in numele religiei si initiate de clerici s-au dus razboaie nenumarate si sangeroase pretinse de dumnezeu (nu este dumnezeul meu)
  Credinta e una si Religia e alta…..predati credinta dar nu religia.

 2. Last says:

  le cam amesteci. Si nici nu ai studiat. Ai tras doar cu urechea ce se zice prin targ. Ramai la nondualism.

 3. Sonolove says:

  Punctul tau de vedere?

 4. Sonolove says:

  Te rog lamureste-ma ce amestec? Deasemenea ce trebuia sa studiez pentru a avea voie sa spun parerea mea despre religie (ca unealta folosita de om) La ce tereferi cand spui targ? Raman la nondualism.

 5. zamolxe says:

  Lenin a greșit. Religia nu e opiu. n general halucinogenele duc la dezinhibare și la o decuplare a mentalului. Lucruri pozitive, dac nu ar exista efectele devastatoare ale acestor substanțe asupra corpului fizic.
  Religia instituționalizat, sau ceea ce se nțelege azi prin religie e doar un simplu instrument de manipulare. Unul din multele instrumente folosite de cei care au puterea pentru a-i manipula pe cei care nu o au.
  Sonolove a spus foarte bine mai sus cam ce și cum, nu mai reiau.
  Nu are nici o legtur cu spiritualitatea și cu evoluția spiritual. Repet, m refer la religia de mas.
  Asta e prerea mea …

  @Last
  Sunt și eu curios. Dezvolți puțin ce au spus mai sus?

  P.S. Aici s-a discutat mult pe tema asta. Pentru cei care n-au altceva mai bun de fcut și au chef de citit:
  http://www.exmisa.org/viewtopic.php?f=19&t=1717

 6. Last says:

  Amesteci religia cu lucruri transmise oral, de babe, de “credinciosi”, frici atavice, propaganda anti crestinism. Arata-mi in textele “oficiale” toate cele enumerate de tine (sperand ca stii ca sunt si “codari” in textele vechi care nu trebuiesc citite ad-litteram). Altfel, bineinteles, putem sa echivalam o gramada de monstruozitati de prin tarile asiatice cu trimiteri la textele scripturilor de orice fel de pe acolo (ca e hinduism, ca e budism, ca e etc).

  Zici: “O anumita religie te invata”. Lol. Te referi cumva la islamism ? 😀

  Ca tie ti se pare perfecta plonjarea in nondualism (entuziasm, dehh…) nu inseamna ca ai epuizat sau ca ai cunoaste toate caile ca sa-ti permiti sa le iei de sus. Oleaca de modestie nu strica niciodata.

  Prin ce scriu nu sustin o religie sau alta. In general consider ca este extrem de importanta Traditia in care te-ai nascut. A voiaja vesel prin altele nu e deloc floare la ureche. Desi credem asta.
  Si mai cred ca (paradox ? 🙂 ) toate duc in acelasi Punct.

  merita vazut filmul “Le fils de l’autre” apropo de cele zise (Religia e …relativa, Omul este …ceea ce conteaza )

 7. zamolxe says:

  @Last

  Si mai cred ca (paradox ? 🙂 ) toate duc in acelasi Punct.

  E adevrat, dar sunt destule care dau ru de tot pe lng Punct 🙂

 8. zamolxe says:

  Last,
  dac ai timp și chef, rsfoiește puțin pe link-ul dat de mine mai sus (de pe Exmisa)
  http://www.exmisa.org/viewtopic.php?p=59134#p59134

 9. Last says:

  Daca vorbim de Religii toate duc in Punct. Daca vorbim despre alde MISA si altele asemenea, duc in Haos 😀

 10. Last says:

  stiu zamolxe acel topic 🙂

  ParaMukti care se exerseaza sa desfiinteze tot si toate si oleaca narcisist fiind …pozeaza in Unicul 😀

  si un alt om inteligent, Pralaya, care pedepseste tot …folclorul cre(s)tin din jurul Ortodoxiei. Acelasi folclor pe care il comenteaza Sonolove, crezand ca discuta despre Religie (ortodoxa, catolica, care o fi ea …).

  Raspunsul l-am dat la chestiunea primara: orice Dumnezeu (din orice Religie) e bun 🙂 Fundamentala – pentru covarsitoarea majoritate a oamenilor (cu rol de protectie…) ramane Traditia in care au facut ochi.

 11. zamolxe says:

  Da Last, dar Tradiția de care spui tu se ”scald” n mare parte n acel folclor religios de care pomenești. Și asta percep oamenii ca religie. Orice ceea ce majoritatea percepe ca religie, este pentru ei religia și nu elementele spirituale care desigur exist n fiecare religie.
  Analizeaz puțin ce percep masele din noțiunea de religie. Uit-te și tu cum se calc n picioare la moaștele nu știu cui, cum se njur și se mping s ajung la ele pentru a se ruga s cștige la loto sau ceva…
  Uit-te și tu cum preoții i dau nainte cu teama de Dumnezeu și de pedeapsa veșnic pe care pctosul o va primi. Uit-te cum sentimentul primordial pe care l au ”creștinii” e TEAMA de Dumnezeu.
  Ți se pare religie toate astea?

 12. zamolxe says:

  Degeaba e o religie fundamental bun și pozitiv dac ceea ce produce n credincioși e negativ și profund nociv pentru evoluția lor spiritual.
  Știi cum e cu pomul și cu roadele…

 13. Last says:

  Asta si spuneam: sa nu confundam Religia (si Traditia) cu …credinciosii (traitorii) si faptele lor (ca-s oameni simpli ori preoti).

  Sa nu confundam credinciosii cu Credinta.
  Restul sunt vorbe. De blog / forum 🙂

 14. zamolxe says:

  Dar n fine, subiectul e mult prea complicat și personal s l discutm aici. E ceva ce ține strict de percepția interioar a fiecruia.
  Motiv pentru care, dealtfel, evit de obicei acest subiect….

 15. zamolxe says:

  Dar atunci care este rostul Religiei și Tradiției dac roadele sunt cele care sunt?

 16. zamolxe says:

  Nu trebuie s vedem efectele lor asupra celor care ar trebui s le practice?

 17. zamolxe says:

  Dar ai dreptate, sunt discuții de dragul discuției, pentru c nu ne vom convinge oricum unii pe ceilalți. Ne exprimm doar prerea personal și att.

 18. Last says:

  Tendinta ar fi apropierea asimptotica a credinciosilor de adevarurile propovaduite de religia / traditia in care s-au nascut. Evolutia spirituala. Sunt piedici, intoarceri din drum, epoci intregi de haos. Dar alta cale nu avem. 🙂

 19. Last says:

  “Nu trebuie s vedem efectele lor asupra celor care ar trebui s le practice?”

  Daca te gandesti la efectele …inalte alea-s peste tot (in absolut orice Traditie / Religie) asa de rare incat nu pot fi evidentiate statistic.

  Daca in schimb vorbim de efectele minore (aparent minore ==> se numeste civilizatie), Istoria este martora drumului de la primitivism la cei ce suntem astazi (cu toate racilele celor ce azi populam Terra).

  Uitam ca suntem parte a unei mari comunitati. Omenirea. Evoluam in masura in care Omenirea evolueaza 🙂 (desi am vrea personal sa facem salturi … sunt inutile in cea mai mare parte)

 20. Nidhogg says:

  @Last
  Amesteci religia cu lucruri transmise oral, de babe, de “credinciosi”, frici atavice, propaganda anti crestinism. Arata-mi in textele “oficiale” toate cele enumerate de tine (sperand ca stii ca sunt si “codari” in textele vechi care nu trebuiesc citite ad-litteram). Altfel, bineinteles, putem sa echivalam o gramada de monstruozitati de prin tarile asiatice cu trimiteri la textele scripturilor de orice fel de pe acolo (ca e hinduism, ca e budism, ca e etc).

  Din pacate, marea masa a credinciosilor ortodocsi are niste cunostinte destul de rudimentare atunci cand e vorba de ceea ce scrie in textele “oficiale”. Si asta pentru ca in ortodoxie credinciosul de rand nu e “presat” sa citeasca macar Biblia, cum se intampla de exemplu in unele culte protestante si neo-protestante(neoprotestantii sunt de multe ori capabili sa iti reproduca foarte rapid un citat din Biblie daca le ceri asta, organizeaza “olimpiade” de studiu biblic pentru copii, cursuri de studiu biblic pentru adultii nou convertiti etc.).

  Chiar am avut acum ceva vreme o discutie cu un prieten preot ortodox apropo de problema asta. Ziceam atunci ca acel crestinism pe care il studiaza studentul de la teologie e de fapt destul de diferit de crestinismul credinciosului de rand, in acest din urma caz fiind vorba de multe ori de franturi din doctrina crestina, prinse din zbor in cadrul predicilor sau slujbelor, amestecate cu un ansamblu foarte larg de superstitii si ritualuri cu caracter local nementionate pe undeva prin textele “oficiale”.
  Si mi-a povestit cate ceva din experienta lui ca preot la sat – cand s-a dus ca proaspat preot in prima lui parohie au venit repede niste babe la el cu tot felul de observatii privind detalii ale unor ritualuri si traditii locale cu care el nu era mai deloc la curent pentru ca nu apareau prin textele studiate de el in facultate si, spre indignarea babelor, le neglijase cu mai multe ocazii. La un moment dat s-a enervat si, in replica, le-a luat pe carcotase la bani marunti apropo de cunostintele lor privind episoade cheie din Biblie(viata si activitatile lui Iisus, Exodul, Geneza etc.) si unele dintre babele respective nu numai ca i-au dovedit faptul ca aveau lacune serioase in directia asta, dar au mai dat si unele raspunsuri care l-au lasat masca(de genul celor pe care le mai vezi si pe la TV in ciclul “ce prostii mai spun romanii”). Iar dupa aceea a incercat sa-si mai educe prin predici enoriasii. In timp, pe masura ce a mai imbatranit, a zis ca a inceput sa devina mai indulgent si sa nu mai bage prea tare in seama unele chestii in privinta asta. 🙂

  P.S. Eu nu impartasesc pozitiile extreme a la Pralaya cand vine vorba de subiecte din astea, dar in acelasi timp nici nu cred ca e bine sa fie trecute cu vederea unele lucruri.

 21. Sonolove says:

  Dumnezeu I-a spus lui Avraaam sa-l omoare pe Isaac pentru a-si demonstra credinta. Dumnezeu a poruncit israelitiilor sa ucida toate neamurile care ii stateau in cale, dar nu numai pe barbate ci si pe copii si chiar si animalele lor, Dumnezeu l-a dat pe Iov in mainile lui Satana pentru a-I demonstra celui din urma ca Iov este de neclintit in credinta. In numele lui Dumnezeu s-au purtat si se mai poarta, razboaie “sfinte””epurari entice” Religia condamna de ex homosexualitatea iar in sanul institutiei care propovaduieste religia exista sute de cazuri nu numai de homosexualitate dar si de pedofilie. Inchizitia, impunerea religiei cu forta in baza scrierilor sfinte si a dogmelor.Religia a dus la uciderea unor mari savant si oameni vizionari, numai pentru ca ce sustineau ei nu exista prevazut in scrierile religioase. Eu vad religia ca fiind ceva creat de om….in interesul lui lumesc, religiile au fost create intr-un mod parsiv, impletind misticul cu dorintele “unsilor” pe pamant, religiile ca si sisteme de credinta sunt compromise, deoarece toate au stat la baza unor atrocitati pe pamant, toate au fost facute ca si “cadru spiritual autoritar” pentru a se justifica opresiunea omului de catre om. Religia inseamna credinta in ceva Supranatural dar uita sa iti spuna ca Tu Insuti si Fiecare in Parte este Supranatural CREDINTA iti spune ca esti Tu insuti Divinul intr-o manifestare individuala….si atent la aceasta (Natura ta Divina) “te transormi” din inconstient in constient de Realitatea Ce Pulseaza In si Prin Tine Si cu Care esti Una. Nu religiile au dat sfinti ci credinta lor ia sfintit. Bineinteles vorbe de vorbit…in rest fiecare are propriile simtiri.

 22. Sonolove says:

  Daca in textele sacre sunt infatisate fapte dar defapt sunt codificari, de ce prin religie nu le-a decodificat nimeni, ba din contra le-a confiscat intelesul, le-a dogmatizat, si pe baza acestor legi decretate de ego-uri spirituale pamantul a fost aruncat in haos.
  Eu vorbesc de religia care se preda in scoli, religie fabricata de minti diabolice si nu nascuta in inima omului. Religia aceasta a stat la toate cate am sustinut eu aceasta si sora ei catolica.

 23. Sonolove says:

  O “Traditie””Religie” de 2000 sau mai putin de ani nu poate sa anihileze Adevarul care nu este religios. El este, simplu si curat, si nu are nevoie de mii zeci de mii de partizani care mai decare mai fanatici. Adevarul nu se impune cu dogme stricte reguli si limitari, si discriminari cum o fac religiile de azi. Religiile nu pot exista fara oameni, asadar religiile sunt emanatia oamenilor, nu putem sa zicem religia e una si oamenii care o propovaduiesc sunt alta – biserica e religie si religia e biserica….nu a putut exista una fara cealalata…asa ca faptele oamenilor religiosi sunt faptele religiei lor. Parerea mea….poate sa fie gresita, nu zic nu dar asta am observant eu.

 24. Sonolove says:

  Scuze de exprimare scriu in graba…..hahaha ia uite acolo observant…..

 25. Sonolove says:

  Cu babele ma consult in ceea ce priveste ciupilitu porodicilor, si alte treburi agricole, ca de, la astea sunt profesoare…..:)

 26. Sonolove says:

  Ahaaaa si daca religia crestina nu este contrafacuta cum se face ca au fost scoase/introduse cu forta pasaje si evanghelii din textile originale?

 27. gb says:

  In Timisoara domnisoarele feministe sunt printre “liderii” miscarii din Piata Unirii . Am vazut numele in lista expusa…

 28. Crestin says:

  Puneti-l pe lista aia si pe idiotul de sonolove. Vai de mama lui.

 29. ariel says:

  Ati uitat un lucru important.Se lucreaza cu mintile copiilor aici(vorbim de religia predata in scoli)iar pagubele sunt majore.In momentul in care fiul meu,care e diabetic de la 3 ani vine si imi spune ca l-a batut Dumnezeu pentru pacatele lui si de-aia e bolnav si ma intreaba ce a putut face atat de grav incat a fost pedepsit asa rau,practic a dat peste cap toata munca mea cu el,toate convingerile despre puterea mintii lui, despre divinitate,despre credinta sau compasiune au zburat si au fost inlocuite de un Dumnezeu crud,razbunator si nemilos.Asta face religia cu mintile copiilor ii face sclavi intr-un sistem dominat de frica si neputinta.Adica de ce sa faci ceva pentru binele tau cand mai bine te poti duce la biserica si convingi un preot sa incerce sa puna o vorba buna acolo sus si apoi daca o vrea Dumnezeu sa faca ceva om mai vedea.

 30. Sonolove says:

  Ariel
  Corect…

 31. gb says:

  Sunt o gramada de cretini care predau in scoli…asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa-i trimitem pe copii la scoala.
  Ideea era alta in discutie…ca aceeasi oameni ai organizatiilor homosexualilor, tiganilor, pesedistilor – toate cuprinse in reteaua Soros, in mod ciudat sunt acum lideri in unele piete din tara…Asta remarca Mihai…Si asta confirm si eu…cunosc persoanele.

 32. gb says:

  Nu numai religia este prost predata in scoli. Ganditi-va ca desi s-a stabilit clar ca Eminescu a fost o victima a sistemului, nici pana in ziua de azi nu a fost spus adevarul despre moartea lui in scoli, la ora de romana. In continuare este considerat un geniu neinteles care a murit de sifilis…

 33. gb says:

  http://www.cotidianul.ro/istoria-secuilor-seamana-ura-in-scolile-din-centrul-romaniei-211784/

  Pentru asta de ce nu fac petitie “baietii buni” care ne vor doar binele nostru si al copiilor nostri?

 34. zamolxe says:

  @ariel,
  eu nu sunt deloc o fire violent. Dimpotriv. Dar s pțesc așa ceva cu copilul meu (și eu am o fetiț de 5 ani) nu știu zu dac m-aș putea abține s nu m transform ntr-un instrument karmic detașat care s i ”ard” puțin karma celui care i-a bgat astfel de tmpenii n cap.
  Copilul meu nu va merge la ore de religie, asta e clar.

  Asta face religia cu mintile copiilor ii face sclavi intr-un sistem dominat de frica si neputinta

  Foarte bine spus. Din pcate e ce spuneam eu: unul din instrumentele de manipulare folosite de cei care au puterea pentru a-i controla pe cei care nu o au. Foarte simplu.
  Oricine ncercare, din partea oricui, de a induce ideea de team, de vin, de dependenț de cineva este o ncercare clar de manipulare. Fr ndoial.
  Hai s v dau o mostr de gndire creștin, și aștept opinii:

  Omul smerit isi vede permanent neajunsurile. El nu osandeste pe nimeni, nu cerceteaza pacatele celorlalti, nu ia in batjocura, se socoteste pe sine ca fiind cel mai rau dintre toti oamenii. El este ascultator si supus fata de toti. Slujeste cu bucurie tuturor.

  Chiar nu i miroase nimnui a manipulare?!?!

  @gb

  Ideea era alta in discutie…ca aceeasi oameni ai organizatiilor homosexualilor, tiganilor, pesedistilor – toate cuprinse in reteaua Soros, in mod ciudat sunt acum lideri in unele piete din tara…Asta remarca Mihai…Si asta confirm si eu…cunosc persoanele.

  Da, susțin și eu ideea asta. Dar e doar o simpl lupt pentru putere. Un sistem de manipulare și control ncearc s i ia locul celuilalt. Att.

 35. zamolxe says:

  Scuze, am ncurcat puțin citatele..
  🙂

 36. Nidhogg says:

  @zamolxe
  Copilul meu nu va merge la ore de religie, asta e clar.

  Poate i-ar prinde bine orele alea pentru a intelege cum stau de fapt lucrurile cu doctrina reala a religiei dominante pe aici. Altfel e posibil sa intre mai mult in contact, din cand in cand, cu tot felul de amestecuri bizare de franturi de doctrina crestina cu diverse superstitii, amestecuri care sunt destul de frecvente printre cei ceva mai in varsta, si sa se aleaga apoi cu niste impresii chiar mai aiurea decat cele cu care s-ar putea alege din scoala.

  Poate ar fi mai bine sa iei decizia respectiva dupa ce vezi cam ce are in cap profesorul sau profesoara de religie in cauza. Daca e vorba de cineva cu adevarat incuiat, care spune chestii de genul “toti ceilalti in afara de crestinii ortodocsi sunt sectanti, schismatici sau pagani”, chiar ar fi mai bine sa n-o dai la orele alea. Dar eu am cunoscut si absolventi de teologie, ce au ales cariera de profesor de religie, care erau destupati la minte si chiar incercasera sincer sa inteleaga si punctele de vedere ale celor de alte religii sau confesiuni(si chiar si pe cele ale ateilor uneori) si nu veneau nici cu texte stupide de genul “esti bolnav pentru ca ai pacatuit” in fata copiilor.

 37. Sonolove says:

  “se socoteste pe sine ca fiind cel mai rau dintre toti oamenii. El este ascultator si supus fata de toti”

  astea sunt indemnuri pentru a induce starea de vinovatie, de pacatosenie, de robie, de frica celelalte sunt indemnuri bune dar sunt puse doar pentru a le masca pe acestea, manipulatorii.

 38. zamolxe says:

  @Nidhogg,
  da, poate ai dreptate … mulțumesc pentru ”temperare” 🙂

  @Sonolove
  Asta mi se pare mie foarte mrșav: s amesteci lucruri clar pozitive cu elemente de manipulare. Din pcate mulți, foarte mulți fac asta…

 39. Sonolove says:

  Biserica actuala…daca este traitoarea si pazitoare a religiei celei drepte, si din Iisus izvorata, de ce nu le atrage bland atentia conducatorilor nostrii, ca una zic si alta fac, ca iubirea de popor este eliminatorie la conducatori, ca actiunile trebuie facute pentru oameni, ca minciuna este dispret la adresa oamenilor, ca hotia este dispret la adresa oamenilor, de ce tace biserica, si inchide ochii la debandada politica, la aroganta si tupeul conducatorilor? Oare sa fie vorba de bani? Daca da atunci nu suntem noi vanduti si de catre biserica care este pazitoarea si popovaduitoarea religiei? Ce usor sa spuna nu ne amestecam in politica, dar nu e vorba de politica, e vorba de moralitate, de omenie, de credinta, de smerenie si bunatate. Preotii nostrii sa ia aminte de la Ioan Botezatorul care nu s-a sfiit sa arate greselile lui Irod. Nu am auzit niciodata in viata mea sa apara un preafericit si sa spuna domnule Basescu, sau Nastase, sau orisicare, biserica va roaga sa va cereti scuze, sau sa explicati , sau sa corectati ceva..in numele spiritului crestin…. ma rog este doar o observatie….dar daca au pretentia sa fie predata in scoli, atunci sa fie “pretentiosi” in ceea ce priveste crestinismul celor care decid soarta oitelor lor.

 40. Roxana says:

  @Nidhogg

  Profesorii respectivi sunt rari și cel puțin la noi se schimbau profii de religie cu o vitez incredibil. Am apucat mostr de dogmatism din surse multiple, și un singur exemplu de prof normal la cap.

  Dac vrei s-l expui pe copil la ideile respective e mai sntos s-i dai o carte pe tema asta.

 41. Last says:

  din the guardian (“It’s not so strange for a Buddhist to endorse killing”)

  The exaggerated image of pacifism projected on Buddhism (and Hinduism) was embraced and promoted by natives, as it conveyed moral superiority over colonialist oppressors and missionaries. Getting the message fed back by natives reinforced the original misconceptions. But the ultimate source is Euro-Americans themselves, weary of a century of warfare and longing for a pacifist Shangri-La. Buddhist cultural values were never so simplistic and practically served rājas, khans, and daimyō for millennia. The main reason Buddhists’ history does not match our expectations, aside from them being as human as the rest of us, is that our expectations have been mistaken. Some think that fantasies of a pacifist utopia benefit the Tibetan cause. It can also be argued that they encourage communists to contemptuously dismiss western support for Tibet and obstruct Buddhists from engaging their values.

 42. Last says:

  @sonolove, cum ziceam, nu ai studiat si esti plin de preconceptii. Exact ca o baba.

  Entuziasmul tau bland/papagalicesc vizavi de nondualism este identic cu asa-zisele stari misane. Nicio diferenta.

  Nici macar nu ai avut bunul simt sa incerci sa intelegi ce am scris 🙂

  Astept sa iei la rand toate religiile sa le demontezi babeste 🙂

  Unii profi din scoli si prostiile pe care le spun ? Stiu, e o calamitate. Dar nu-s toti. Cum nu toti suntem sfinti. Nici eu nu-s de acord cu prezenta acestor ore in programa scolara (sau pur facultativ).

  sonolove, astept episoadele despre islamism, budism. La sfarsit sa vii cu “finis coronat opus”: nondualismul !

 43. Sonolove says:

  Preconceptiile sunt constatari personale din ceea ce am citit dar mai ales din ce am trait, nu am pretentia ca am studiat. Ai o opinie personala despre starile si entuziasmul meu bland, e normal, si de aceea o respect. Bun simt pentru a te intelege am, si am si inteles ce vrei sa spui, ca religia “este credinta pura fara influente de interese materialiste ci pur spirituale” (cu alte cuvinte religia este acel sistem de credinte, ritualuri, etc. prin care omul isi descopera spiritul) dar eu am scris ca religiile existnte, fara oameni nu o vad posibila si ca ea este nascuta din mintea oamenilor si cosmetizata cu emotii, pentru manipulare. Este diferenta de notiuni…tu poate o consideri divin inspirata eu o consider ca fiind progenitura oamenilor (ego-urilor flamande de hrana, putere, influenta, cunoastere) Uite vezi eu am inteles ce ai vrut sa spui…oare tu ai inteles ce am vrut eu sa spun? Eu nu iau religiile la rand sa le demontez deoarece am facut parte din una singura, insa stiu (din constatarile mele) ca toate, mascat, justifica violenta. Nondualismul este intradevar scopul meu si toate eforturile mele sunt canalizate pentru a-l atinge, din nou si din nou, pana la permanetizare. Daca constat greselile facute de ego-uri e clar ca nu sunt in nondualitate, asta stiu si eu. Discut cu oamenii de placerea de a comunica, de a impartasii unele concluzii de ale mele legate de existenta noastra, si in speranta ca ceea ce scriu, deschide poate, unora o ferastruica, daca nu o usa. Dar inca odata te rog, dupa ce ai aratat greselile mele si incompetenta de care crezi ca dau dovada in acest subiect, impartaseste-ne din cunoasterea ta, din roadele studiilor tale, despre religiile actuale, dar mai ales despre cea studiata in scolile noastre. Poate multi s-ar imbogatii intelectual si de ce nu si spiritual citindu-te, pentru ca ma gandesc ca daca privesti ceea ce scriu eu ca pe o relatare babeasca, sigur ai cunostiinte foarte documentate despre aceasta tema.
  Multumesc.

 44. Last says:

  Nu, nu am scris nicaieri ca ar fi divin inspirata / inspirate, atrageam atentia doar asupra erorii grosolane de a echivala o religie/cunoastere/cale/etc cu greselile comise de cei ce se afla in acel sistem.

  Si da, ca se numeste crestinism, islamism, budism, hinduism, nondualism, toate duc (in nucleul lor au exact aceleasi invataminte) fix in acelasi Punct.

  Pe de alta parte mai vorbeam despre importanta de a trai in sistemul (spiritual, religios etc) in care te-ai nascut. Cativa indivizi pe acest pamant pot sa jongleze cu trecerea dintr-un sistem in altul fara consecinte pentru ei. Dar e un eveniment foarte rar. Noi, ca indivizi “statistici”, nu ne putem permite (fara consecinte pentru partea aia spirituala din noi).

  Asa ca, concluzionand, a incepe sa deliram despre binefacerile unui sistem vizavi de altul este mai mult decat neproductiv: este chiar taierea cracii de sub propriile picioare. De fapt ajungem sa ne negam radacinile (si trecute si viitoare).

  p.s. apreciez mai mult ultimul tau mesaj (fata de cele de dinainte, in care sareai copilareste cu diferite gogosi de care e plin netul 🙂 )

 45. gb says:

  Deviati de la subiect… De ce lanseaza propunerea de a scoate religia din scoli chiar aceste organizatii, tocmai acestea?
  Eu cred ca nu e o simpla lupta pentru putere a acestora, ci sunt platiti ca sa faca asta.

  De ce au ales Muzeul Taranului Roman sa proiecteze filme legate de optiunile lor legate de sex? Nu ca sa loveasca in ceea ce tine de identitatea acestui neam?

  Faptul ca acapareaza pana si miscarea spontana a oamenilor din strada care demonstreaza pasnic si sincer pentru o Romanie curata pentru a “trage spuza pe turta lor” la un moment dat, mi se pare odios.

 46. mac gregor says:

  M-am dumirit cum e cu ortodoxia de cand am citit “Calugarul Athanasie (sau gen) de la Muntele Athos si inteleptii Indiei”.

  Baga tipul asta la povesti urate cu yoghini de n-avea aer. Ca l-a chemat Babaji in India si el l-a intalnit si tot povesti cu carul. Desigur, la fel ca si mincinosul Castaneda, fara nici o fotografie.

  Am tot citit cartea, am rabdat prostiile, sa vad ce spune despre elementele de baza ale yoga. Si ce sa vad:
  – centrii de forta: “eu nu stiu nimica despre asta”. Si cica el facuse yoga la nivel inalt.
  – asane: “efectul e produs de faptul ca yoghinul spune intre timp mantre care cheama zeii hindusi”. Pai asanele prin care si eu am ajuns la niste realizari le-am facut fara bija mantre, ca mi se parea prea complicat, deci nici vorba despre vrajeala lui nenea asta.

  Dar tipul “demonstra” el ca TOT poporul german e destinat iadului.

  1 daca nu sunt ortodocsi nu pot merge in rai
  2 in purgatoriu nu pot merge pentru ca purgatoriul nu exista
  3 deci toti nemtii (de la sfintii catolici medievali pana la Johann berarul, Kant preferatul lui despre, etc), vor merge in iad.

  QED

  Pe coperta scrie clar: “tiparit cu binecuvantarea episcopiei numaistiucare”.

  Pana sa citesc cartea, aveam un destul de mare respect pentru biserica ortodoxa. Dupa respectul s-a evaporat instantaneu, am ramas numai cu un chef nebun sa-i dau suturi in koor lui mos Leguma de la Muntele Athos.

 47. Neele says:

  Mac Gregor:
  Dincolo de demonstratii, Mos Leguma stie ca trupul moare.
  Si Babaji era cel Haidakhan, daca nu ma insel, dar nu mai are importanta.
  Ai si asane si mantre si rugaciunea isihasta (tehnica) de n-ai cum sa ratezi la ce vrei sa ajungi. 🙂

 48. Carmenas says:

  Heloooo la toata lumea! M-am intors de vreo doua saptamani prin Bucuresti, am fost pe litoral la job si doar o saptamana la Costinesti. V-am citi comentariile si articolele le-am citit da nu prea am avut vreme de comentarii. Mai povestim si pe alte teme pe aici…Dar acum sa trecem la subiectul de fata cred ca trebuie separata foarte clar RELIGIA de CREDINTA. A avea credinta este mult mai important decat a fi religios. Problema scolii in general, la ora actuala, este ca pune fff mare accent pe dezvoltarea Ratiunii, Logicii a emisferei stangi a creierului in detrimentul dezvoltarii Imaginatiei, Creativitatii adica tot ce tine de emisfera dreapta a creierului.
  Si din categoria NO COMMENT:
  Frica de Dumnezeu si de pedeapsa

  Faptele rele sint atit de multe, incit oricind poti cadea in pacat. Mai ales cind esti un copil de numai 7 ani si iti place sa bati mingea pe strada si sa dormi pina la 10 dimineata, uitind in schimb sa-ti faci cruce cind treci prin dreptul unei biserici.

  Manualul de Religie pentru clasa I, al Editurii Sf. Mina Iasi ( autori Camelia Muha, Maria Orzetic si Elena Mocanu) arata si care este pedeapsa divina pentru aceste abateri: te calca masina.

  “Neascultarea se pedepseste”, avertizeaza cele trei doamne – autoare. La pagina 23, o fetita se joaca “neglijent”: urmarea, ajunge la pat cu medicul la capatii. Poezioara moralizatoare, pe masura pozelor, suna cam asa ” Alina, a mea colega,/ E-n spital de-o saptamina/ Jucindu-se fara grija/ Ea, cazind, si-a rupt o mina”.

  In Abecedarul Micului Cretin, Ed. Didactic i Pedagogic, 2002, autor Preot Ioan Suca, Dumnezeu este mereu vigilent, vede tot si nu iarta nimic. Morala crestina arata in felul urmator.
  ” Vasilica este un copil rau. El s-a urcat pe o scara sa strice cuibul rindunelelor. Dar a patit-o! Dumnezeu l-a vazut si i-a tras scara”. Baiatul a cazut, poza il arata zacind inconstient, si a ajuns la medic cu capul spart. In schimb, rindunelele zboara fericite si ii multumesc lui Dumnezeu.

  Manualul de Religie pentru clasa a III-a, nu doar ca il infatiseaza pe Dumnezeu ca pe un erou de film horror, dar ii intreaba pe copii cum ar trebui sa procedeze ca sa scape de “pedeapsa parintilor”, sugerindu-se ca Dumnezeu, mina in mina cu parintii, sint autorii ororilor.
  “Dumnezeu a trimis asupra egiptenilor zece pedepse foarte grele: a transformat in singe apa riului Nil; a acoperit cu broaste tot pamintul Egiptului; au aparut tintari peste tot; a umplut casele si pamintul egiptenilor cu tauni; au murit de foame multe vite; au aparut rani si bube pe oameni si pe vite; a trimis grindina, apoi lacuste care au distrus totul; a trimis intuneric; a ucis pe primii baietii nou nscui”.

  La sfirsitul atrocitatilor, copilul este pus sa comenteze si sa relateze un moment din viata cind ” Dumnezeu l-a pedepsit pentru o greseala”. Fapele bune par sa fi disparut din religia ortodoxa, asa cum apare ea in manualele Ministerului.

  Pentru elevii mai mari, pedepsele sint pe masura virstei, asa cum reies ele din Caietul de Religie crestin ortodoxa pentru clasa a VIII-a.
  ” Dupa Judecata de Apoi, dreptii vor merge sa se veseleasca in imparatia lui Dumnezeu, iar pacatosii vor fi aruncati in intunericul cel mai dinafara, unde va fi plingerea si scrisnirea dintilor”.
  🙂

 49. Carmenas says:

  Si iata tot linkul daca vreti sa cititi mai mult despre Minunatiile scrise in manualelel de religie http://www.hotnews.ro/stiri-esential-2494574-invata-copiii-din-manualele-religie-pedeapsa-divina-calca-masina.htm

 50. eliberatu says:

  Poate ii spune cineva lui Roncea si celor care ii tin isonul in ceea ce priveste “bine a zis tov. Lenin”, ca nu Lenin a zis-o pe aia cu religia si opiul, ci Marx.
  😛

 51. Sonolove says:

  Last
  Inainte de a continua (daca mai e cazul) cu dialogul despre religie, ce reprezinta aceasta in societate sau ce reprezinta aceasta empiric, iti spun ca inteleg punctul tau de vedere si iti dau si dreptate, exista acea religie care s-a nascuta initial din chemarea inimii catre Divin a Omului devotat, si exista acea religie deturnata de omul speculant. Asadar ai un punct de vedere pe care il consider valabil si pe care il impartasesc, sincer. Deci nu trebuie sa te mai simti dator cu explicatii a punctului tau de vedere, cel putin nu pentru mine, ego-ul meu nu se mai aude……..deocamdata, 🙂 🙂 🙂

 52. gb says:

  Se stie ca la nivel de biserica au ramas infiltrati inca dinainte de ’89 securisti. Cine a scris aceste manuale? Cine a luat banii? Se intreaba cineva?
  Patriarhia si Ministerul educatiei realizeaza si programa si manualele. Vi se pare ca la nivel de Patriarhie ar fi vreun preot cu har care sa propuna niste chestii de bun simt? Nu sunt aceleasi metode securiste de inducere a fricii folosind aparatul religios?

 53. gb says:

  O prietena a simtit nevoia sa se spovedeasca si a mers la o biserica, care i-a iesit in drum. Preotul , necunoscand-o (fiecare cu parohia si oile lui), a intrebat-o de ce nu merge la preotul ei (era derutat, nu cunostea persoana). A vorbit destul de rastit cu ea, dupa care a supus-o unui interogatoriu in toata regula, incercand sa afle totusi din ce zona vine.
  A plecat saraca oripilata.
  Intrebarea care se pune este urmatoarea: vi se pare ca s-a facut curatenie dupa ’89 in sistemul religios?

 54. Last says:

  @sonolove
  it’s ok. Ne putem opri aici. Ca in sanul institutiei sunt o gramada de tampenii nu am negat-o niciodata. Ai inteles ce spuneam.

  Asta cu manualele e teribila.

  @gb, nu nu s-a facut curatenie. Probabil (sper eu) s-au gandit ca efectul asupra poporului ar fi asa dezastruos (prin deconspirarea atator preoti turnatori) incat s-a renuntat. Au castigat exact cei manjiti, care de altfel au si continuat marsaviile si au fost si sunt inca folositi de partea politica prin santaj.

 55. Adrian says:

  Salutare la toti!
  Asa cum ati inteles (in parte) nocivitatea MISA in viata voastra, asa veti putea intelege ca religiile sunt “opiu pentru popor”. Asta e intelegerea mea de fost yoghin MISA intre ’90-’97.

Leave a Reply