SCRISOAREA A III-A

Comentariu rapcea.ro: public direct cea de-a 3-a scrisoare primită de la ashramiștii MISA, cu mențiunea că pe cea de-a doua nu am publicat-o din rațiuni… pe care rațiunea nu le cunoaște, cum spunea Voltaire. Fără prea multă introducere, iată savuroasa scrisoare primită:

 

La prima mare întâlnire facultativ/obligatorie a tuturor ashramiștilor din cea mai mare școală din galaxie, ce a avut loc marți 17 septembrie 2013 între orele 12.30 (dar a început la 13) și 17.30 (noroc că au început activitățile că altfel ne ținea Neacșu pînă a doua zi!), mulți dintre colegi au reușit să se strecoare încet încet, aparent neobservați, spre o gură de aer neviciată de manipulările lingvistice ale savantului Neacșu Cristian.

Ședința a avut loc la Pipera, în sala mare de curs, și a început cu anunțul făcut de Neacșu cum că toată lumea este obligată să participe la această ședință. În acest ton prietenesc/tovărășesc de ședință PCR, s-a dat citire primei noastre scrisori, în întregime, după care a fost comentată și s-a dat citire și replicii de pe yogaesoteric. Întreaga ședință a fost filmată atât din fundul sălii cât și din față, pentru ca reacțiile participanților să poată fi ulterior analizate cu atenție, pentru a se descoperi „cîrtițele trădătoare” care îndrăznesc să conteste epoca de aur și lumină din ashramurile MISA.

După ce s-a dat citire scrisorii noastre, la fiecare pasaj incriminator aceasta a fost comentată îndelung de Cristi Neacșu, într-un mod manipulator, cu întrebări de genul: – Nu-i așa că se minte când se spune că mâncarea nu este suficientă ?! Și s-a votat: Cine consideră că mâncarea este bună și suficientă, să ridice mâna sus ! Cine consideră că este insuficientă, să ridice mâna ! Și cine se abține !?

Totul a fost o mare vrăjeală, căci au fost prea puțini aceia care au avut curajul (sau inconștiența!) să ridice mâna măcar la abțineri ! Chiar dacă Neacșu ne-a asigurat că nu e răzbunător, ceea ce toată lumea știe că este, mulțimea nu s-a lăsat prostită de îmbierile lui mieroase, că „să avem verticalitate și să zicem ce gândim”, știind că nu o să aibă o viață ușoară după aceea.

De remarcat lingăul de Ionuț Pană, care a avut vreo două intervenții acide la adresa lui Mihai Rapcea, pe care l-a catalogat (ca un bun prieten ce afirmă că îi este) drept un decăzut spiritual. Tot de remarcat este și curajul unuia dintre karma-yoghinii de la tipografie, care l-a atenționat pe Dan, șeful tipografiei, să se poarte mai uman cu oamenii pentru că este prea tiranic, exact așa cum am afirmat și noi în scrisoarea I.

Cristi Neacșu a solicitat ca toți cei care au karma-yoga mai mare de 6 ore pe zi să ridice mâna – însă după ce plecase cam o treime din sală. Erau vreo 20-25 care aveau 8 ore pe zi. El a zis că rămân doar zece care nu au facilități și că o să li se acorde într-un viitor apropiat, incert și nesigur, ceilalți având facilități de genul: două sau trei banane sau portocale în plus pe săptămână și o ciocolată mare de Crăciun. În plus, ei au și un polonic mic de mâncare, la micul dejun. Totodată, Neacșu a mai afirmat că Grieg a spus ca cei cărora hrana le este insuficientă, să li se suplimenteze porția și să se facă o listă în acest sens (probabil o oală de apă în plus la ciorbă, cum făceau și mai demult când nu ajungea mâncarea !).

Irina Vieru și Sergiu au mai pus probleme staborului yoghin, povestind situații deranjante, care probabil că nu vor ajunge în filmarea oficială ce va fi postată pe MISATV (chiar și filmată din spate). Irina s-a plâns că iubitul ei nu a fost lăsat de către șefa lui de ashram să dea examenele profesionale, la care plătise și taxele, deoarece șefa de ashram a considerat că „acțiunea lui nu e integrată”. S-a mai pus în discuție de către cîțiva curajoși în mod vag, problema lipsei asigurărilor medicale și a cărții de muncă, despre care Neacșu a spus că nu sunt necesare deoarece majoritatea românilor – în opinia lui – sunt încîntați să muncească la negru, pentru că cîștigă mai mulți bani. Ce uită el este însă că majoritatea românilor au măcar un salariu cît de cît, pe cînd noi nu avem nici un ban în mînă pentru munca prestată.

S-a afirmat de către Neacșu că pîinea de la porție nu se mănîncă și ea mucegăiește, iar ea, fiind păstrată în ashram în saci, cine vine în vizită în ashram și vede sacii cu pîine mucegăită, crede că aia e pîinea de la porție. Dar sunt situații în care oamenii nu primesc pîine absolut deloc în anumite zile, și atunci de foame caută în sacul cu pîine veche și mucegăită. S-a mai spus că pîinea mucegăiește pentru că este fără E-uri, că ea este suficientă, că rămîne în plus și se strică. Ca o nostimadă, în ziua cu ședința nu am avut pîine deloc la porție, iar la prînz s-a dat doar o porție mică iahnie de fasole și o ciorbă.

Despre faptul că noi am afirmat că se dă curent electric în unele ashramuri doar 3 ore pe zi, Cristi Neacșu cu gurița lui a spus că nu este adevărat, că de fapt curent la prize este 7 ore pe zi – fapt ce constituie un mare triumf al Adevărului!

S-a „votat” și cu privire la pedepsele (lipsa lor  !) în cazul în care lipseși de la ședințe sau îți spui punctul de vedere deschis, și s-a votat și pentru munca de la tipografie, despre care s-a afirmat că acolo e ca în rai și toată lumea se poartă frumos cu tine, cînd se știe cît de mizerabili sunt șefii de acolo și cît de mult stresează și chinuiesc oamenii ca pe niște sclavi.

S-a vorbit și despre obligativitatea la mitinguri, care cică n-ar fi chiar așa de obligatorie, că se stă „doar” o oră jumătate (cînd de fapt se stăteau și 3 ore) și s-a luat în râs faptul că unii ar fi fost sfătuiți să facă consacrarea ca să meargă pe blat cu tramvaiul, dar majoritatea celor din sală au schițat un zîmbet amar.

În concluzie, scrisoarea noastră a avut succesul scontat, fiindcă faptele au dovedit că am avut dreptate, aceasta putîndu-se observa inclusiv pe fețele unor participanți la ședință, care au început – în sfîrșit – să gîndească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *