Alexander Shulgin – omul care a redescoperit MDMA-ul si a schimbat lumea

Sasha2

Alexander “Sasha” Theodore Shulgin (nascut pe 17 iunie, 1925) este un chimist, biochimist, farmacolog, psihofarmacolog si autor. Shulgin este creditat cu introducerea MDMA (“ecstasy”) psihologilor, la sfârșitul anilor 1970 pentru utilizare sa in scop psiho-farmaceutic. El a descoperit și sintetizat peste 230 de compusi psihoactivi și le-a evaluat ca psihedelice și/sau cu potențial entactogenic. În 1991 și 1997, el și soția sa Ann Shulgin au scris cărțile PiHKAL și TiHKAL, care au descris pe larg activitatea lor și experiențele personale cu aceste doua clase de medicamente psihoactive. Shulgin exercita activitatea seminala în sinteza descriptivă multora dintre acești compuși.

Unele dintre descoperirile notabile ale lui Shulgin includ compușii familiei 2C *  (cum ar fi 2C-B) și compușii de familie DOX (cum ar fiDOM). În mare parte datorită activității sale intense în domeniul cercetării psihedelice și proiectare de droguri psihedelice, el a fost de la supranumit “nașul psihedelicelor“.

Shulgin a inceput sa studieze chimia organică ca elev bursier la Universitatea Harvard la vârsta de numai 16 ani. În 1943, el a renunțat la școală pentru a se alătura Marinei SUA, unde va deveni în cele din urmă interesat de psihofarmacologie. În Marina, lui Shulgin i-a fost dat un pahar cu suc ​​de portocale de la o asistentă medicală militară inainte de interventia chirurgicala. Shulgin a băut, în ipoteza conținea un narcotic, apoi a adormit rapid. El a descoperit la trezire că droguri psihoactive nu au fost prezente în sucul care l-a expus la influența unui placebo asupra minții umane, insă a fost uimit că “o fracțiune de un gram de zahăr l-au făcut inconștient.” După ce a servit în Marina (un veteran al celui de-al Doilea Război Mondial), s-a intors la Berkeley, California, iar în 1954 a câștigat titlul de doctor în biochimie de la Universitatea din California, Berkeley. Prin anii 1950, Shulgin a încheiat activitatea post-doctorat in domeniile de psihiatrie si farmacologie la Universitatea din California, San Francisco. Dupa ce a lucrat la Bio-Rad Laboratories ca director de cercetare pentru o scurtă perioadă, el a inceput sa lucreze apoi la Dow Chemical Company in calitate de chimist de cercetare senior. Acesta a fost momentul in care a avut o serie de experiente psihedelice ce au contribuit la elaborarea obiectivelor sale ulterioare și de cercetare, prima fiind adusa de mescalină.

Alexander "Sasha" Shulgin, Ph.D. - pharmacologist and chemist, worked with MDMA (Ecstasy) and other psychoactive chemicals

“Am explorat prima mescalina la sfârșitul anilor ’50,de la trei sute cincizeci pana la 400 de miligrame. Am aflat că a fost o mare revelatie în mine.” Alexander Shulgin, LA Times, 1995

Shulgin a raportat  mai târziu revelații personale care “au fost aduse de o fracțiune, un gram de produs solid cu o culoare albă, dar că în nici un fel fel ar putea fi argumentat că aceste amintiri au fost cuprinse în solid alb … Am înțeles că întreagul noastru univers este conținut de constiinta colectiva în minte și spirit. Am putea alege să nu găsim acces la ea, am putea nega chiar existența ei, dar este, într-adevăr există în noi, și există substanțe chimice care pot cataliza disponibilitatea sa. “

tumblr_m6m6vxb6NV1raqwteo1_500Activitățile sale profesionale au continuat să se aplece în direcția de psiho-faramaceologie, promovat de experiențele sale personale cu psihedelice. Dar în această perioadă nu a putut să facă multa cercetare independentă. Insa a aparut oportunitatea sa pentru continuarea cercetarii ca urmare a dezvoltării sale de Zectran, orimul pesticid biodegradabil, un produs extrem de profitabil.Aratandu-si neobisnuita umilitate in faimoasa carte PIHKAL, Dr. Shulgin limitează zilele sale de pesticide de la Dow Chemical la o singură propoziție în 978 de pagini. Cu toate acestea, Dow Chemical Company, în schimbul de brevete de valoare Zectran, i-a oferit lui Shulgin o mare libertate. În acest timp, el a creat și brevetat medicamente când i-a cerut Dow si concluziile privind alte medicamente au fost publicate in reviste precum: “Natura” si in “Jurnalul de Chimie Organica”. În cele din urmă, Dow Chemical a cerut să nu mai folosească numele lor în publicațiile sale. În 1965, Shulgin lăsat Dow urmărind propriile interese. El a înființat un laborator la domiciliu pe proprietatea sa, cunoscut sub numele de “Farm”, și a devenit un consultant privat. El a predat, de asemenea, cursuri în universitățile locale și de la San Francisco General Hospital. Prin prietenul său Bob Sager, șeful de Vest Laboratories DEA SUA, Shulgin format o relație cu DEA și a început organizarea de seminarii de farmacologie pentru agenții, furnizarea DEA cu mostre ale diferiților compuși și servind uneori ca martor expert în instanță. În 1988, el a scris o carte de referință in aplicare a legii atunci definitive, privind substanțele controlate, și a primit mai multe premii de la DEA.

La 8 aprilie 2008, la vârsta de 82, el a suferit o intervenție chirurgicală pentru a înlocui o valva aortica defectă. Pe 16 noiembrie 2010, Dr. Shulgin a suferit un accident vascular cerebral din care si-a revenit în mare măsură. De asemenea, la încheierea anului 2010, o interventie chirurgicala de piele i-a salvat piciorul stâng de la amputare. Din păcate, în această perioadă la Dr. Shulgin au început să apară primele semne de dementa, pierderea severa, in cea mai mare parte, a memoriei pe termen scurt. Datorită problemelor financiare serioase de cativa ani ale lui Alexandru și Ann o pagină la CaringBridge a fost creata pentru a primi donații ca sa ajute la acoperirea cheltuielilor medicale. Odată cu progresia de dementa din 2010, soția sa Ann Shulgin  încearcă să vândă o parte din proprietatea lor pentru a ridica mai mulți bani ca sa acopere costurile de ingrijire.

436px-Alexander_Shulgin_cropped

Cercetare independenta:

În scopul de a realiza consultarea de lucru cu DEA, Shulgin a obținut un Program DEA am licență pentru un laborator de analiză, ceea ce i-a permis să dețină și să sintetizeze orice medicament altfel decat ilicite. Shulgin înființat un laborator de sinteza chimica într-o clădire mică în spatele casei sale, care i-a dat o mare autonomie asupra carierei sale. Shulgin a folosit această libertate pentru a sintetiza și  a testa efectele drogurilor psihoactive.

În 1976 Shulgin a fost introdus MDMA-ului de către un student absolvent din grupul de chimie medicala pe care l-a tinut in San Francisco State University. MDMA-ul a fost sintetizat în 1912 de către Merck și brevetat în 1912 ca un intermediar de altă sinteză în scopul de a bloca concurenții, dar nu a fost niciodata explorat în dreptul său propriu. Shulgin a continuat să dezvolte o nouă metodă de sinteză și în 1976, a introdus chimice pentru Leo Zeff, un psiholog de ​​la Oakland, California. Zeff a utilizat substanța în practica sa, în doze mici, ca un ajutor pentru a vorbi la terapie. Zeff a introdus substanța la sute de psihologi și terapeuți prin intreaga natiune, inclusiv Ann Shulgin, pe care Alexander Shulgin a intalnit-o în 1979, și s-au căsătorit în 1981.

C419F901-D435-B868-2BCBDC32D2C0C398_1

După judicioase auto-experimente, Shulgin a înscris un grup mic de prieteni cu care a testat în mod regulat creatiile sale, începând din 1960. Ei au dezvoltat un mod sistematic de clasament al efectelor unor diferite medicamente, un sistem cunoscut sub numele de Scala de evaluare Shulgin, cu un vocabular pentru a descrie vizual, auditiv și fizic senzațiile. El a testat personal sute de droguri, în principal analogi diferite fenetilaminelor (familie care conțin MDMA, mescalina, iar 2C * familie), și triptaminele (familie conține DMT, psilocină, și LSD). Există un număr aparent infinit de variatii chimice ușoare, care pot produce variații în vigoare – unele plăcute și unele neplăcute, in functie de persoana, substanta, iar situația – toate din care sunt meticulos înregistrate în notebook-uri de laborator al lui Shulgin. El a publicat multe dintre aceste rapoarte obiective și subiective în cărțile și lucrările sale.

mdmaalone

În 1994, la doi ani după publicarea PiHKAL, DEA au atacat laboratorul lui. EMEA a solicitat ca Shulgin sa-si inchida licența pentru încălcarea termenilor, iar el a fost amendat cu 25.000 dolari pentru posesie de eșantioane anonime trimise la el pentru teste de calitate. În cei 15 ani in care au precedat publicarea PIHKAL și recenzii programate nu au reușit să găsească nereguli. Richard Meyer, purtătorul de cuvânt al San Divizia Domeniul Francisco DEA, a declarat că: “Părerea noastră este că aceste cărți sunt destul de mult considerate ca fiind cărți de bucate cu privire la modul de a face droguri ilegale. agenți-mi relateaza că în laboratoare clandestine oe care le-au percheziționat s-au descoperit copii ale acestor cărți.”

Înainte de problemele sale de sanatate 2010, Shulgin a lucrat la o serie de triptaminele N-allylated, inclusiv 5-MeO-DALT și 5-MeO-malț.

Stai sa te gandesti uneori cum niste elemente si intamplari de asemenea fel, sincronizate si la care se adauga cateva personaje ce iau parte la toata actiunea, au schimbat decursul lumii si tot ceea ce s-a intamplat dupa nasterea lor.

sursa: bindiribli.ro

 • svayambhu

  YS 4:1
  janma auṣadhi mantra tapaḥ samādhijāḥ siddhayaḥ

  The mystic skills are produced
  through taking birth in particular species,
  or by taking drugs, or by reciting special sounds,
  or by physical bodily austerities
  or by the continuous effortless linkage of the attention
  to a higher concentration force, object or person.

  Psychic and spiritual powers may be inborn, or they may be gained by the use of drugs, or by incantations, or by fervour, or by Meditation. [4:1]