Sasha2

Alexander “Sasha” Theodore Shulgin(nascut pe 17 iunie, 1925) este un chimist, biochimist,farmacolog,psihofarmacolog si autor.Shulgin este creditat cu introducerea MDMA (“ecstasy”) psihologilor, la sfrșitul anilor 1970 pentru utilizare sa in scop psiho-farmaceutic.El a descoperit șisintetizat peste 230 de compusi psihoactivi și le-a evaluat ca psihedelice și/sau cu potențial entactogenic.n 1991 și 1997, el și soția sa Ann Shulgin au scris crțilePiHKALșiTiHKAL, care au descris pe larg activitatea lor și experiențele personale cu aceste doua clase de medicamente psihoactive.Shulgin exercita activitatea seminala n sinteza descriptiv multora dintre acești compuși.

Unele dintre descoperirile notabile ale lui Shulgin includ compușii familiei2C* (cum ar fi2C-B) și compușii de familieDOX(cum ar fiDOM).n mare parte datorit activitții sale intense n domeniul cercetrii psihedelice și proiectare de droguri psihedelice, el a fost de la supranumit “nașul psihedelicelor“.

Shulgin a inceput sa studieze chimia organic ca elev bursier la Universitatea Harvard la vrsta de numai 16 ani. n 1943, el a renunțat la școal pentru a se altura Marinei SUA, unde va deveni n cele din urm interesat de psihofarmacologie.n Marina, lui Shulgin i-a fost dat un pahar cu suc ​​de portocale de la o asistent medical militar inainte de interventia chirurgicala. Shulgin a but, n ipoteza conținea un narcotic, apoi a adormit rapid. El a descoperit la trezire c droguri psihoactive nu au fost prezente n sucul care l-a expus la influența unui placebo asupra minții umane, insa fost uimit c “o fracțiune de un gram de zahr l-au fcut inconștient.”Dup ce a servit n Marina (un veteran al celui de-al Doilea Rzboi Mondial), s-a intors la Berkeley, California, iar n 1954 a cștigat titlul de doctor n biochimie de la Universitatea din California, Berkeley.Prin anii 1950, Shulgin a ncheiat activitatea post-doctorat in domeniile de psihiatrie si farmacologie la Universitatea din California, San Francisco.Dupa ce a lucrat la Bio-Rad Laboratories ca director de cercetare pentru o scurt perioad, el a inceput sa lucreze apoi la Dow Chemical Company in calitate de chimist de cercetare senior.Acesta a fost momentul in care a avut o serie de experiente psihedelice ce au contribuit la elaborarea obiectivelor sale ulterioare și de cercetare, prima fiind adusa de mescalin.

Alexander "Sasha" Shulgin, Ph.D. - pharmacologist and chemist, worked with MDMA (Ecstasy) and other psychoactive chemicals

“Am explorat prima mescalina la sfrșitul anilor ’50,de la trei sute cincizeci pana la 400 de miligrame. Am aflat c a fost o mare revelatie n mine.”-Alexander Shulgin, LA Times, 1995

Shulgin a raportat mai trziurevelații personale care“au fost aduse de o fracțiune, un gram de produs solid cu o culoare alb,dar c n nici un fel fel ar putea fi argumentat c aceste amintiri au fost cuprinse n solid alb … Am nțeles c ntreagul noastru univers este conținut de constiinta colectiva n minte și spirit. Am putea alege s nu gsim acces la ea, am putea nega chiar existența ei, dar este, ntr-adevr exist n noi, și exist substanțe chimice care pot cataliza disponibilitatea sa. “

tumblr_m6m6vxb6NV1raqwteo1_500Activitțile sale profesionale au continuat s se aplece n direcția de psiho-faramaceologie, promovat de experiențele sale personale cu psihedelice. Dar n aceast perioad nu a putut s fac multa cercetare independent. Insa a aparut oportunitatea sa pentru continuarea cercetarii ca urmare a dezvoltrii sale de Zectran, orimul pesticid biodegradabil, un produs extrem de profitabil.Aratandu-si neobisnuita umilitate in faimoasa cartePIHKAL, Dr. Shulgin limiteaz zilele sale de pesticide de la Dow Chemical la o singur propoziție n 978 de pagini. Cu toate acestea, Dow Chemical Company, n schimbul de brevete de valoare Zectran, i-a oferit lui Shulgin o mare libertate.n acest timp, el a creat și brevetat medicamente cnd i-a cerut Dow si concluziile privind alte medicamente au fost publicate in reviste precum: “Natura” si in “Jurnalul de Chimie Organica”. n cele din urm, Dow Chemical a cerut s nu mai foloseasc numele lor n publicațiile sale.n 1965, Shulgin lsat Dow urmrind propriile interese. El a nființat un laborator la domiciliu pe proprietatea sa, cunoscut sub numele de “Farm”, și a devenit un consultant privat. El a predat, de asemenea, cursuri n universitțile locale și de la San Francisco General Hospital. Prin prietenul su Bob Sager, șeful de Vest Laboratories DEA SUA, Shulgin format o relație cu DEA și a nceput organizarea de seminarii de farmacologie pentru agenții, furnizarea DEA cu mostre ale diferiților compuși și servind uneori ca martor expert n instanț. n 1988, el a scris o carte de referinț in aplicare a legii atunci definitive, privind substanțele controlate, și a primit mai multe premii de la DEA.

La 8 aprilie 2008, la vrsta de 82, el a suferit o intervenție chirurgical pentru a nlocui o valva aortica defect.Pe 16 noiembrie 2010, Dr. Shulgin a suferit un accident vascular cerebral din care si-a revenit n mare msur. De asemenea, la ncheierea anului 2010, o interventie chirurgicala de piele i-a salvat piciorul stng de la amputare.Din pcate, n aceast perioad la Dr. Shulgin au nceput s apar primele semne de dementa, pierderea severa, incea mai mare parte,a memoriei pe termen scurt. Datorit problemelor financiare serioase de cativa ani ale lui Alexandru și Ann o pagin la CaringBridge a fost creata pentru a primi donații ca sa ajute la acoperirea cheltuielilor medicale. Odat cu progresia de dementa din 2010, soția sa Ann Shulgin ncearc s vnd o parte din proprietatea lor pentru a ridica mai mulți bani ca sa acopere costurile de ingrijire.

436px-Alexander_Shulgin_cropped

Cercetare independenta:

n scopul de a realiza consultarea de lucru cu DEA, Shulgin a obținut un Program DEA am licenț pentru un laborator de analiz, ceea ce i-a permis s dețin și s sintetizeze orice medicament altfel decat ilicite. Shulgin nființat un laborator de sinteza chimica ntr-o cldire mic n spatele casei sale, care i-a dat o mare autonomie asupra carierei sale. Shulgin a folosit aceast libertate pentru a sintetiza și a testa efectele drogurilor psihoactive.

n 1976 Shulgin a fost introdus MDMA-ului de ctre un student absolvent din grupul de chimie medicala pe care l-a tinut in San Francisco State University. MDMA-ul a fost sintetizat n 1912 de ctre Merck și brevetat n 1912 ca un intermediar de alt sintez n scopul de a bloca concurenții, dar nu a fost niciodata explorat n dreptul su propriu. Shulgin a continuat s dezvolte o nou metod de sintez și n 1976, a introdus chimice pentru Leo Zeff, un psiholog de ​​la Oakland, California. Zeff a utilizat substanța n practica sa, n doze mici, ca un ajutor pentru a vorbi la terapie. Zeff a introdus substanța la sute de psihologi și terapeuți prin intreaga natiune, inclusiv Ann Shulgin, pe care Alexander Shulgin a intalnit-o n 1979, și s-au cstorit n 1981.

C419F901-D435-B868-2BCBDC32D2C0C398_1

Dup judicioase auto-experimente, Shulgin a nscris un grup mic de prieteni cu care a testat n mod regulat creatiile sale, ncepnd din 1960. Ei au dezvoltat un mod sistematic de clasament al efectelor unor diferite medicamente, un sistem cunoscut sub numele deScala de evaluare Shulgin,cu un vocabular pentru a descrie vizual, auditiv și fizic senzațiile. El a testat personal sute de droguri, n principal analogi diferite fenetilaminelor (familie care conțin MDMA, mescalina, iar 2C * familie), și triptaminele (familie conține DMT, psilocin, și LSD). Exist un numr aparent infinit de variatii chimice ușoare, care pot produce variații n vigoare – unele plcute și unele neplcute, in functie de persoana, substanta, iar situația – toate din care sunt meticulos nregistrate n notebook-uri de laborator al lui Shulgin. El a publicat multe dintre aceste rapoarte obiective și subiective n crțile și lucrrile sale.

mdmaalone

n 1994, la doi ani dup publicarea PiHKAL, DEA au atacat laboratorul lui. EMEA a solicitat ca Shulgin sa-si inchida licența pentru nclcarea termenilor, iar el a fost amendat cu 25.000 dolari pentru posesie de eșantioane anonime trimise la el pentru teste de calitate. n cei 15 ani in care au precedat publicarea PIHKAL și recenzii programate nu au reușit s gseasc nereguli. Richard Meyer, purttorul de cuvnt al San Divizia Domeniul Francisco DEA, a declarat c: “Prerea noastr este c aceste crți sunt destul de mult considerate ca fiind crți de bucate cu privire la modul de a face droguri ilegale. agenți-mi relateaza c n laboratoare clandestine oe care le-au percheziționat s-au descoperit copii ale acestor crți.”

nainte de problemele sale de sanatate 2010, Shulgin a lucrat la o serie de triptaminele N-allylated, inclusiv 5-MeO-DALT și 5-MeO-malț.

Stai sa te gandesti uneori cum niste elemente si intamplari de asemenea fel, sincronizate si la care se adauga cateva personaje ce iau parte la toata actiunea, au schimbat decursul lumii si tot ceea ce s-a intamplat dupa nasterea lor.

sursa: bindiribli.ro

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer