Feed on
Posts
Comments

Vă amintiți că nu mai departe de acu o lună, obrăznicăturile pline de tupeu macrocosmic de la MISA mă provocau în al lor ANUNȚ „IMPORTANT” DIN PARTEA CONDUCERII MISA,  să public la mine pe site, „mărturiile” filmate pe care „fiecare membru al așezămintelor MISA va veni în fața camerei de luat vederi și va face o mărturie personală, sinceră în cadrul căreia își va exprima liber și nestingherit impresiile…” !?

Am așteptat plin de interes acele mărturii filmate, căci eram și eu curios ce reacție vor avea – în fața camerelor de luat vederi – nemulțumiții care mi-au trimis scrisoarea. Paranormalii redactori ai oficiosului yogaesoteric vedeau deja „cu anticipație” în viitor (așa cum întrevăd de altfel tot felul de evenimente incerte și soluții miraculoase la problemele lui GB cu Justiția Română) că „nu prea voi fi dispus” să le fac publice aceste mărturii FILMATE. Ei, bine, S-AU ÎNSELAT ! Eu vreau să fac publice aceste mărturii, însă… ia-le de unde nu-s !

Să înțelegem deci că marea ședință a Partidului Comunist MISAN nu s-a derulat în conformitate cu așteptările conducerii, de nu a fost dată publicității !?

Evident, următorul ANUNȚ „IMPORTANT” DIN PARTEA CONDUCERII MISA (nici unul nu poartă data emiterii lui, căci provin din atemporalitatea spontană a prostiei macrocosmice a colectivității autorilor lor), aduce niște clarificări menite să mai arunce puțin praf în ochii celor care și-ar putea totuși pune întrebarea UNDE SUNT SUTELE DE ASHRAMIȘTI ȘI MĂRTURIILE LOR FLIMATE ?; “Acțiunea ce a fost demarată de dl. Mihai Rapcea este evident abjectă pentru noi toți, deoarece el a postat, deloc întâmplător,  această scrisoare anonimă tocmai atunci când cei care locuiesc în așezămintele MISA  sunt în proporție de 97% plecați în vacanță, și tocmai această situație de fapt face să fie practic imposibilă o dezbatere colectivă a tuturor aspectelor calomnioase, tendențioase și răuvoitoare ce sunt prezentate cu impertinență ca fiind reale în respectiva scrisoare anonimă.

Da unde erau plecați în vacanță respectivii ashramiști, laolaltă cu onor conducerea MISA ? Nu cumva toți în același loc, anume la Costinești ? Ce îi împiedica să facă o ședință colectivă- CUM DE ALTFEL LE-AM ȘI SUGERAT, la care să mă invite atât pe mine cât și pe ashramiștii nemulțumiți, semnatarii scrisorii -să ne expunem argumentele și probele într-un dialog direct și deschis, în fața tuturor ashramiștilor și eventual, cursanților MISA ? Evident, minciuna și prostia fac casă bună, și se simt ca acasă în rândurile conducerii MISA, căci altfel nu îmi pot imagina cum au putut prezenta un astfel de argument penibil – precum cel de mai sus – ca pe o dovadă de rea-voință din partea mea ! Ca dovadă că SE PUTEA FACE O ASTFEL DE ȘEDINȚĂ, reamintesc cursanților MISA ședința de acum 2 ani din laTabăra de Yoga de la Costinesti, cu privire la unii cursanți și instructori (Florin Stănescu, Răzvan Hațeg), aduși în fața publicului să răspundă la chestiuni ce priveau conduita lor morală și faptele lor. Acum de ce nu se putea proceda la fel ?!

În plus, mi se mai aduce o acuză, menită să îi scape de responsabilități pe liderii MISA, în frunte cu Gregorian Bivolaru: că din cauza scrisorilor ashramiștilor, publicate la mine pe site, procurorii le vor lua ashramurile yoghinilor de la MISA. 

La asta eu răspund ceea ce am mai răspuns și ashramiștilor cu care m-am întâlnit personal: în procesul de la Cluj, se judecă DOAR faptele trimise în judecată prin rechizitoriu, nu cele noi, actuale. Orice avocat, procuror sau judecător vă poate confirma faptul că judecătorul nu poate soluționa decât aspectele aduse în fața lui prin rechizitoriu, NIMIC ÎN PLUS. Deci nu mă scoateți pe mine vinovat că voi ați trimis femei la produs bani în Japonia, că ați făcut bani din videochat și industria sexului, că v-ați folosit de oameni ca de niște sclavi, că ați făcut din MISA o mașinărie de produs bani. Asta este VINA VOASTRĂ, și trebuie să v-o asumați în fața oamenilor. Vina mea este doar aceea că vă arunc adevărul în față. Oricât de dureros ar fi el pentru voi. Iar pentru ca aceste noi acuze să devină penale și să ducă la pierderea ashramurilor, ar însemna ca procurorii să întocmească un nou dosar penal, cu un nou rechizitoriu, pentru faptele petrecute de la momentul 2003 și până în prezent. Și NU, Nu sunt mason. Și Nu, nici colegii voștrii ashramiști care au scris acele scrisori nu sunt masoni, și nici securiști. Sunt doar niște oameni lipsiți de resurse materiale, fără perspective sociale de viitor, fără asigurare de sănătate, fără stagiu de cotizare la pensie, FĂRĂ VIITOR, spre deosebire de vipurile MISA, șefii de ashram și cei ce dau din gură pe la conferințe. Ei au și proprietăți, și bani, și pensii și asigurări de sănătate plătite. PE VERIFICATELEA !

În locul mărturiilor sincere și direct prezentate în fața camerei de luat vederi, a TUTUROR LOCUITORILOR ASHRAMURILOR MISA – cum se lăudau yogaesotericii, în faimosul și intempestivul anunț mai sus menționat, conducerea MISA oferă iarăși, doar vorbele goale a unui așa-zis „grup de yoghini mulțumiți care locuiesc în așezăminte spirituale”, dar nici urmă de filmarea promisă, cu care mă amenințau acu o lună !!!

Aș fi în stare să pun pariu că respectivele relatări au fost plagiate din relatările unor yoghini din ashramurile indiene gen Auroville, căci în rest, orice asemănare cu realitatea sau personaje din realitatea ashramurilor misane este absolut și pur întâmplătoare, și evident, nici o ființă folosită la filmări nu a avut de suferit 🙂

Dându-și însă seama (probabil tot cu ANTICIPAȚIE !) de penibilul situației în care singuri s-au băgat, căci nu i-a obligat nimeni să promită că vor face acea ședință cu TOȚI ASHRAMIȘTII, „tovarășii” din conducerea Partidului Comunist MISAN au zis să bage în loc de plenara Partidului, o ședință restrânsă de comitet executiv, cu nomenclaturiștii de partid, că poate nu se prinde prostimea.

Ei bine, în lipsă de relatările individuale filmate, cu fiecare ashramist misan – promise solemn de conducere, preiau acest material video, cu mențiunea că spre deosebire de MISATV, unde această emisiune a apărut, la mine pe site comunismul a căzut de mult, și puteți posta comentarii la liber. Și vă provoc pe voi toți, să scrieți aici, la comentarii, despre fiecare din protagoniștii acestei filmări: cine sunt, ce proprietăți au, cu ce se ocupă, cât de „ashramiști” sunt, dacă locuiesc sau nu în ashram și în ce condiții. Căci se adeverește încă o dată vorba că poporul misan trăiește bine… prin intermediul reprezentanților săi.

Deoarece filmul nu poate fi preluat, dau linkul aici: http://misatv.ro/cu-cartile-pe-fata-episodul-1/

 

Iar în continuare, voi posta ultimul material primit de la IntenseLight, după o îndelungată absență publicistică. Spor la Citit, dar mai ales la GÂNDIT !!!

Mihai Rapcea

Tacerea stanjenitoare – semnul minciunii si al decaderii spirituale in cazul Misa si a lui Gregorian Bivolaru

un articol de IntenseLight

Revin dupa o lunga pauza cu un scurt articol, mai degraba niste observatii, care  simt ca trebuiesc din nou facute in cazul Misa. Multi apropiati m-au intrebat de ce nu am mai scris articole pe tema Misa, caci (zic ei), cele pe care le-am scris au fost de ajutor si au deschis ochii multor cursanti Misa.

Motivul a fost ca, in mare masura, in cadrul articolelelor deja scrise am reusit sa fac observatiile pe care mi le-am propus, si prin urmare alte articole nu mai erau necesare. Insa cel mai important aspect este faptul ca MISA nu a fost capabila sa dea nici un raspuns real la articolele/observatiile pe care le-am scris pana in prezent.

Am sa trec  foarte pe scurt in revista observatiile pe care le-am facut pana in prezent, si “raspunsurile”  pe care Misa si Gregorian Bivolaru le-au oferit, pentru a putea sa judecati si singuri.

In primele articole pe care le-am scris, cu titlul: “Sa ii cunoastem pe adevaratii autori ai cursurilor MISA”:

http://rapcea.ro/2011/06/28/sa-i-cunoastem-pe-adevaratii-autori-ai-cursurilor-misa-1/

http://rapcea.ro/2011/07/04/sa-ii-cunoastem-pe-adevaratii-autori-ai-cursurilor-misa-2/

http://rapcea.ro/2012/01/26/sa-ii-cunoastem-pe-adevaratii-autori-ai-cursurilor-misa-3/

http://rapcea.ro/2011/07/07/premiile-promise/

am demonstrate intr-un mod foarte foarte clar cum cursurile “interne” (unele dintre  ele  fiind chiar considerate “secrete” !) din cadrul Misa sunt plagiate cu nerusinare, aproape in totalitate.

Din Shankaranarayanan , David Frawley, Alain Danielou si David Kinsley s-a plagiat la greu pentru materialele referitoare la cele 10 puteri cosmice, din Satprem s-a plagiat in cursurile cu Sahasrara, din Robert Beer , Andre Van Lysbeth  si Swami Satyananda Saraswati s-a plagiat in diverse  alte cursuri, etc, etc.  Lista autorilor din care s-a plagiat cu nerusinare in cadrul cursurilor  Misa nu se termina nici pe departe aici. Raspunsul  celor de la Misa la observatia mea a fost mai mult decat jenant. Au facut referire la faptul ca ei ar fi avut acceptul lui Lysebeth pentru a copia din  cartile lui, si a lui  Swami Satyananda, iar in rest, in cazul celorlati n  autori din care s-a plagiat cu nerusinare…  raspunsul a fost o mare si lunga tacere! Cei de la MISA s-au facut pur si simplu ca problema nu exista. Intr-un cuvant, doar au adus in fata doi autori care au murit intre timp (Lysebeth si Satyananda), si care ( ce convenabil!) nu mai pot confirma sau nega in nici un fel afirmatiile lor!   Iar in rest, tacere..

Sa nu uitam si inregistrarea audio pe care Mihai a prezentat-o pe site, in care Gregorian Bivolaru sustinea ca nu exista nicaieri in cursurile  de la Misa simbolul scolii de yoga Bihar (BSY), lucru care s-a dovedit a fi din nou o minciuna, asa cum am demonstrat intr-un alt articol:

http://rapcea.ro/2011/06/13/frauda-i-impostura-vs-tradiie-i-autenticitate/

Raspunsul lui Gregorian Bivolaru la acesta observatie foarte jenanta pentru el? Tacere..

Ulterior intr-un alt articol am abordat pe larg  problema atat de  grava si spinoasa  a psihozelor induse prin practica meditatiei, in special datorita listei publicate pe site-ul exmisa, in care pe o pagina erau insirate numele a o serie de persoane din cadrul Misa care au ajuns de urgenta la psihiatrie cu diverse decompensari psihotice, in urma practicilor din cadrul Misa (lista care in realitate insa este mult mai mare)

http://rapcea.ro/2011/07/23/despre-adevaratele-pericole-i-incercari-pe-calea-practicilor-spirituale/

Desi am aratat in mod clar, ca aceasta problema este reala, raspunsul Misa a fost ca de obicei: tacere. Nu s-a retras cartea lui Radu Heroiu de pe piata, o lucrare care mai degraba induce probleme psihice daca este luata drept model, nu s-a abordat acest subiect in cadrul cursurilor, absolut nimic. Din nou Misa se comporta ca si cum aceasta problema atat de grava pur si simplu nu exista!

Ulterior am publicat un scurt articol, drept raspuns la afirmatiile facute in niste articole publicate pe site-ul yogaesoteric, in care propuneam Misei si lui Gregorian Bivolaru un pariu; si anume,  ca  “daca eu, IntenseLight, autorul articolelor de pe site-ului lui Mihai Rapcea privind cartea The World of Tantra și plagiatul din cursurile de yoga (în fapt, toate articolele semnate cu pseudonimul IntenseLight), dovedesc ca nu sunt Claudiu Trandafir si nu am absolut nici o legatura cu el, Misa imi plateste suma de 1 milion de euro; daca ei demonstreaza ca sunt Claudiu Trandafir sau că acesta are vre-o legătură cu aceste articole, atunci eu le platesc lor aceasta suma”.

http://rapcea.ro/2011/12/26/paiul-lui-intenselight-ucigaul-de-minciuni-un-adevar-care-valoreaza-un-milion-de-euro-sau-poate-de-contiine-trezite-la-realitate/

Raspunsul Misa si a lui Gregorian Bivolaru? Ca de obicei: tacere. Nu numai ca nu au acceptat pariul, insa au bagat si capul in pamant ca niste struti, si s-au facut ca nu isi amintesc  nimic de nici o afirmatie.

Apoi, problema atat de grava  a cartii “Doamna Miracolului”, pe care am abordat-o in doua articole:

http://rapcea.ro/2011/11/17/anatomia-unei-manipulari-cum-a-inventat-gregorian-bivolaru-capitolele-referitoare-la-jocurile-cu-urina-din-lucrarea-doamna-miracolului/

http://rapcea.ro/2012/09/28/anatomia-unei-manipulari-partea-a-2-a-raspunsul-lui-intenselight-la-scornelile-ing-nicolae-catrina-publicate-pe-siteul-yogaesoteric/

Concluzionand aceasta problema: trei experti internationali in domeniu, plus un roman cu studii la Oxford, care nu stiu nimic de lucrarea “The Mistic Lady”, plus zeci de persoane care au cautat-o peste tot si nu au gasit nici urma de ea. Raspunsul MISA? Nici pana acum (!!!!!)  cei din cadrul MISA nu au fost in stare sa iasa in fata cu celebrea lucrare pe care sustin ca o detin si din care chipurile “au tradus” celebrele capitole urofilice! Deci, din nou Misa tace cand este prinsa cu minciuna!

Ulterior am aratat in extenso, in cadrul a 3 articole, ca invatatorii tantrici care fac afirmatii spectaculoase cu privire la sidhisurile atinse de ei, sau care pretind ca pot realiza actiuni “imorale”, (deoarece “sunt dincolo de bine si de rau”), sunt testati la modul cel mai dur. L-am provocat prin urmare, si eu si Mihai, pe Gregorian Bivolaru la o demonstratie  intr-un cadru stiintific serios, a siddhisului invizibilitatii, pe care se lauda ca il detine si pe care il mai si preda in cadrul cursurilor sale, si le-am cerut cursantilor Misa sa demonstreze ca pot trece testele traditionale yoghine standard, teste care sunt trecute in zilele noastre de o serie de yoghini autentici  :

http://rapcea.ro/2011/08/15/raspunsul-lui-intenselight-pentru-ioana-c/

http://rapcea.ro/2012/02/04/mic-ghid-de-identificare-a-unui-fals-maestru-tantric-gregorian-bivolaru-fata-in-fata-cu-drukpa-kunley-1/

http://rapcea.ro/2012/09/28/anatomia-unei-manipulari-partea-a-2-a-raspunsul-lui-intenselight-la-scornelile-ing-nicolae-catrina-publicate-pe-siteul-yogaesoteric/

Raspunsul MISA si a lui Gregorian Bivolaru? TACERE! Din nou Gregorian Bivolaru s-a ascuns in spatele unui zid de tacere, ceea ce arata in mod indubitabil ca afirmatiile lui referitoare la Siddhisu-rile pe care le detine sunt pur si simplu niste minciuni jenante (video-ul cu aparatul Egeley este atat de penibil  incat nu poate fi  considerat ca proba, ci doar ca un fapt ce amplifica si mai mult penibilul situatiei lui si arata doar cat de disperat este).

In concluzie: de fiecare data cand Misa si Gregorian Bivolaru sunt prinsi cu minciuna, raspunsul lor este acelasi: TACEREA  si speranta ca intregul eveniment sa fie uitat cat mai repede. De ce oare? Pentru ca, ce poti sa mai faci cand minciunile iti ies la iveala?!  Sa nu uitam ca mecanismul de produs bani care se dovedeste a fi in esenta MISA, trebuie sa functioneze in continuare! Femeile sunt in continuare prostite cu nerusinare sa presteze in baruri de noapte din Japonia, etc,  sau pe diverse site-uri erotice, sau in diverse saloane de masaj erotic, iar barbatii sunt prostiti in continuare sa lucreze pe gratis pentru mogulii MISA, ca si “karma yoghini”, fara nici o asigurare medicala, fara nici o pensie, fara nimic! Si toate acestea sub umbrela “tantrei” si a lui “Dumnezeu”!

Si pentru ca sa fie clar, odata pentru totdeauna, care este diferenta dintre un ghid spiritual real si un escroc (pentru ca aceasta este de fapt esenta problemei MISA), am sa redau cateva pasaje dintr-un text al marelui maestru tibetan Nyigma/Bon, Shardza Rinpoche, (care a atins cel mai inalt nivel de evolutie spirituala conform invataturilor Vajrayana, adica dizolvarea completa a corpului fizic in momentul mortii), care analizeaza tocmai aceste aspecte, adica calitatiile unui invatator autentic, si semnele dupa care se poate recunoaste un escroc/fals “invatator” spiritual:

Conform lui Shardza Rinpoche, cand cineva intra pe o cale spirituala, este foarte indicat sa examineze cu atentie maestrul spiritual pe care si l-a ales, pentru a vedea daca invataturile acestuia sunt in acord cu invataturile yoghine/budiste, si daca nu se foloseste de pozitia pe care o are pentru a obtine beneficii pentru el. Se recomanda urmarea doar a unui maestru calificat, care respecta invataturile, si caruia nu ii pasa deloc de bani, faima, etc. De la un astfel de maestru trebuie sa obtinem initierile necesare  (dbang), autorizarea de a practica anumite invataturi (lung), si ghidarea spirituala (khrid) in scopul de a progresa pe cale. Acest progres poate fi foarte simplu evidentiat prin diverse semne speciale (rtags) care trebuie sa apara, si care indica aprofundarea contemplatiei meditative, si prin trecerea unor teste traditionale (despre care am vorbit pe larg in articolele mele anterioare), care sunt utilizate pe larg si in zilele noastre. Astfel de semne nu apar niciodata daca urmam  un “maestru” preocupat doar de atractiile iluzorii ale acestei lumi.

In lucrarile sale Shardza Rinpoche vobeste si despre necesitatea de a abandona cat mai rapid un maestru necalificat. Un astfel de fals “maestru” este preocupat doar de faima sa, sau de cat de mult castiga pentru “performantele” sale. Un astfel de individ este in marea majoritatea a timpului preocupat de acumularea de bunuri si bani, si ii este teama sa nu isi piarda posesiunile, etc. In exterior, poate chiar parea ca este cineva care stie ceea ce preda, dar interior, el stie ca doar joaca un teatru jalnic, si  ca in fapt, el doar imita invataturile autentice. Acest “maestru” nu are o realizare autentica a ceea ce preda, altfel al actiona complet diferit.

In general un astfel de “maestru” este doar interesat de a acumula cat mai multi bani, de a face afaceri, sau de a acumula proprietati. De obicei, are o opinie foarte inalta despre el insusi si de obicei ii dispretuieste pe cei din jur. Despre acesti falsi maestrii, textele spun ca sunt de fapt niste “maestrii ai otravurilor”. Ei vorbesc deseori despre impermanenta, despre natura nesatisfacatoare a Samsarei, dar in general nu trag consecintele vorbelor lor si in cazul lor, ei fiind obsedati de bani, faima, etc. Gandurile lor cele mai profunde si comportamentul lor personal sunt in opozitie directa cu invataturile pe care le predau, din aceasta cauza ei fiind uneori numiti si “maestrii impuri”. Unii dintre acesti „maestrii” cer ca discipolii lor sa se comporte conform unui cod etic pe care ei insisi nu il respecta deloc. Ei fac tot ceea ce este posibil ca studentii lor sa nu mearga la alti maestrii, pentru ca acestia sa nu realizeze greseala lor. Datorita comportamentului loc, acesti falsi „maestrii” acumuleaza karma negativa, si viciile lor se acumuleaza unul dupa altul. Din acest motive ei sunt uneori numiti si “maestrii pervertiti” .

Acesti falsi „maestrii”, au doar pasiuni in minte, nu au renuntat la nimic, si nu au nici un fel de regret cu privire la lucrurile rele pe care le fac. Cei care cunosc adevarul despre ei trebuie sa ii evite cat mai repede. In fapt, acesti „maestrii” sunt obiectul devotiunii doar al oamenilor ignoranti, fiind numiti de acestia “pretiosi”  (rin po che), fiind comparati de acestia cu cei cu adevarat realizati din punct de vedere spiritual. Acest lucru este ca si cum am pune o maimuta mirositoare in acelasi rand cu un zeu parfumat. Mintea unor astfel de “maestrii” falsi este atat de slaba, incat ei incep sa isi inchipuie ca aceste calificative sunt chiar meritate de catre ei (!), si prin urmare, nu mai este necesar sa isi dezvolte nici o virtute. Prin urmare invataturile lor cu privire la umilinta, etc, nu corespund deloc cu modul lor de viata. Fiintele grosiere urmeaza acest gen de “mestrii” falsi, fara sa isi puna deloc intrebari cu privire la comportamentul lor, si din pacate, ei nu vor atinge niciodata realizarea spirituala atat timp cat venereaza astfel de sarlatani.

Acesti falsi maestrii trebuie in realitate ocoliti, asa cum se recomanda si in ciclul de invataturi Yer pa’i bon skor:

“Intocmai precum un fruct uscat, ei nu pot genera calitati spirituale

Intocmai precum un sarpe otravitor, ei se mentin in vicii, fara nici o jena

Intocmai precum o apa otravita, ei ii invata pe ceilalti intr-un mod gresit, si trebuiesc ocoliti”

Cred cat toti cei care il cunosc cat de cat pe Gregorian Bivolaru si pe acoliții lui, observa cu usurinta similaritatile frapante dintre comportamentul lui Gregorian Bivolaru si al VIP-urilor MISA, si descrierile de mai sus, si astfel sunt atentionati o data pentru totdeauna cu privire la inutilitatea si caracterul profund daunator al asocierii cu astfel de indivizi.

Intenselight

PS: și la final, vă o ferim în premieră galactică, o transmisiune cu henergie triplă a postului online MISA TV – filiala Coreea de Nord, referitoare la ultimele mari realizări ale acestei puternice filiale a celei mai mari școli de yoga din toate Galaxiile 🙂

VIITORUL MISA E… CEAUSESCU – PCR !

loading...

80 Responses to “Tacerea stanjenitoare – semnul minciunii si al decaderii spirituale in cazul Misa si a lui Gregorian Bivolaru”

 1. baboi geo says:

  Salutare e prima data cind scriu aici pe blog dar il citesc de cite ori apare ceva nou.Sint un fost cursant (12anisori)si ashramist karmayoghin vreo 6 ani( Pipera )si am facut si parte din asa zisa echipa de ordine multi ani.Dupa ce am vazut filmul de pe misa tv, recunosc nu tot ci doar pasajele cu tentativele alea de relatari, mi-am dat seama imediat ce am vazut persoanele care relatau” viata extraordinara din ashram,, ca este o manipulare gen misa scotind in fata tot oamenii lor cu ceva trecere la ceilalti ashramisti, cum ar fi organizatori prin tabere, instructori,sef de ashramuri.Cum poate fi credibila Nadia Cojocaru cind ea este sotia lui Costica Cojocaru purtator de cuvint la misa si fost director la tipografia Ganesha(acum nustiu dac o mai fi )? Nici celelalte 2 fete nu sint credibile , le stiu ca faceau parte din comandamentul taberelor iar barbatul respectiv a fost ceva ani si el administrator sau sef de ashramuri (cum s-o numi functia numai ei stiu) la Costinesti, iar pe babuta rusoaica o stiu ca este de multi ani la misa deci posibil sa fie iremediabil pierduta si fara cale de intoarcere (grieg e tatal ei care face minuni, el e boss-ul :))Deci unde sint ashramistii nemultumiti cu adevarat.?Astea sunt cacaturi de aratat lumii ce frumoasa e viata de ashramist si cit de mult se practica yoga prin ele(apropo de yoga si meditatii la unison pentru tot felul de cutremure si alte rahaturi, va zic eu cum se faceau , la ora 8 seara incepea exodul yoghinilor in oras pentru a nu fi prinsi in camere cind se facea controlul sa vada daca toti ies la meditatie pe hol. era plin bucurestiul de ei si holurile ashramurilor pe jumatate goale.cind m-am prins si eu de jmecherie am aplicat-o cu drag . cind imi aduc aminte cita panica a fost la vremea aia cu cutremurul si de ce sa nu recunosc si eu eram panicat ca de era efectul de turma, acuma daca as sta fata in fata cu grieg i-as baga sincer citiva pumni in fata aia de jivanmukta. va rog sa ma zcuzati pentru aceasta iesire dragi misani dar cred ca citiva demoni ma indemna sa zic asa ceva la adresa lui ” scumpi ” anormalu’ ca paranormalu’ nu are cum :)))).Sa iasa in fata cu nemultumitii ,nu cu multumitii spalati pe creier de ”invizibilitate ”lui grieg.Asta e publicitate misana nu adevarul.

  Sint curios sa vad citi misani o sa zica despre mine ca sunt securist care scriu pe bloguri anti misa .

 2. Elize says:

  M-am uitat la emisiunea de pe MISA TV “Cu cartile pe fata”. Nu la toata, insa, in special acolo unde discutau despre mancare si cat de buna este ea. Cand am locuit in ashram (vad ca acum ii zic “asezamant”), sa fie deja vreo 10 ani de atunci, mancarea de la “portie” cum ii ziceam atunci, era teribil de proasta, cel putin la ashramurile din Ferentari. La Pipera era cat de cat mai buna. Insa nu primeam, cum se vede in filmare, fructe, legume etc. Chiar sunt curioasa daca au fost puse acolo, ca pe vremea lui Ceausescu, cu ocazia filmarii sau e un obicei. Poate ca acum le dau struguri si rosii… ce am vazut eu acolo. Cand am fost eu in ashram, daca nu aveai bani sa-ti cumperi o salata, nu primeai asa ceva la portie.

 3. Neele says:

  Greseala mea este ca n-am stiut sa pun in cuvinte lipsa puritatii, pervertirea si “pretiozitatea” pe care le observam.
  Karma negativa se tot aduna. O meditatie de identificare este lucrul care chiar trebuie evitat. Citat: “Aum”

 4. F says:

  @Pt Rapcea

  Uite lista celor carora le-am blocat accesul pe site:

  gabiiion@yahoo.com
  cristian_b@YAHOO.com
  florentinmarius@yahoo.com
  nelutudaniel@yahoo.com
  MESAJ
  mesaj
  uranus022000@yahoo.com
  U R A N U S
  188.25.193.207
  cuelo
  109.100.129.98
  relumanivelu@yahoo.com
  danpucic@yahoo.com
  danpucic@yahoo.ro
  86.124.225.197
  Rocco
  rocco@yahoo.com
  kalki@kali.info
  arcanumrosa@gmail.com
  analistnlp@qmail.com
  kilulmeu@yahoo.com

  Stiu absolut TOTI care intra regulat la Mihai pe site ca cei care au fost blocati si-au cerut-o prin atitudinea lor de 2 lei.
  Exista doua motive pentru care eu sau Mihai sau Spanda blocam pe cineva:
  1. Daca acel cineva injura si este agresiv la adresa altui interlocutor
  2. Daca cineva scrie mesaje kilometrice fara a spune de fapt ceva concret, cu alte cuvinte bate campii aiurea si umple sute si sute de pagini. Asta il consider spam.
  Mai exista si o a 3 a situatie: daca cineva ma enerveaza peste masura. Mihai si Spanda de obicei nu dau block pentru atata lucru, dar eu da.
  In schimb, pe yogaesoteric nu este tolerat absolut niciun comment care face aluzie la faptul ca exista ceva gresit in Misa.
  Toleranta zero.
  La MR pe blog insa poti citi o gramada de comentarii contra.

 5. F says:

  @MR & Intenselight

  M-a uns la suflet articolul asta!
  The best of the best of the best of the best.
  Simplu si la obiect.
  Multumesc mult 🙂

 6. mac gregor says:

  1. Deci eu ar trebui sa ma uit 61 de minute la emisiunea celor de la MISATV? No way.

  2. Cand apar trei oameni intr-un studio si au aceeasi parere, e o “manipulare-party”. Nu vreti voi sa dati mai mult material si mai putini comentatori? Fiindca mi-am format reflexul asta de la Antena 3: ma uit la stire dar cand deschid gura invitatii, trebuie schimbat canalul.

 7. zamolxe says:

  @Intenselight
  Bine ai revenit!
  Foarte bine spus și la obiect. Dar hai să îți spun cum vor ”desființa” misanii citatul tău: maeștrii tibetani urmează învățătura lui Buddha care, se știe la MISA, este doar un iluminat care nu și-a desăvârșit practica spirituală, deci ce spune el nu e absolut adevărat.
  Mai multe detalii îți poate da Marele Blond cu care am avut un schimb de ”idei” pe această temă pe blog-ul Roxanei.

 8. Intenselight says:

  La Misa se preda Kalachakra, Phowa, Dhyani Budhasi, etc, care sunt invataturi budiste prin excelenta. Deci..

 9. Nidhogg says:

  @Intenselight
  O mica precizare, daca nu te superi. Tehnici de tip Phowa, in diferite variante, exista si in Bon si in shivaism(in cazul acesta din urma cu numele sanskrit “utkranti”).
  In cazul tehnicii “Phowa” de la curs e insa evident, zic eu, atat din partea teoretica introductiva cat si din mantrele folosite, ca sursa folosita pentru inspiratie a fost una budista.

 10. Nidhogg says:

  @zamolxe
  Marele blond nu cred ca e tocmai cel mai stralucit adversar de dezbatere pe care miscarea l-a putea scoate la inaintare atunci cand s-ar pune in discutie la modul serios un subiect din asta. 🙂
  Sau poate ma insel eu si el chiar e cel mai stralucit, caz in care cred ca situatia e deja tragica. 😛

  In ce il priveste pe Buddha si ceea ce se afirma despre el printre unii cursanti, cred ca cineva care ar fi citit ceva mai multe lucruri(in special din afara litaraturii proprii miscarii) ar fi putut sa se “lupte” cu tine un pic altfel daca ar fi vrut sa apere punctul ala de vedere cu Buddha ca fiind un soi de iluminat partial si cu probleme(pentru ca nu vorbea de Doamne Doamne, nu cunostea consacrarea etc. etc. 🙂 ). Si anume ar fi putut profita in primul rand de faptul ca budismul ca religie pe ansamblu nu ii acorda lui Buddha Sakyamuni un rol chiar atat de central cum ii acorda, pentru comparatie, crestinismul mainstream lui Iisus(in timp ce pentru crestinismul mainstream Iisus este UNICUL Fiu al lui Dumnezeu, Gautama Buddha e doar unul dintr-un sir lung de Buddha-si). Folosind lucrul asta drept punct de plecare ar putea, ipotetic vorbind, afirma cum ca in timp ce Buddha ar fi fost doar un soi de iluminat partial, altii ca Saraha, Tilopa, Naropa, Milarepa etc. au fost in schimb eliberati complet, reusind sa avanseze mai mult decat a reusit la timpul lui sa o faca Gautama Buddha si sa duca mai departe budismul in niste directii in care Gautama Buddha n-a reusit sa o faca complet in timpul vietii sale.
  Si ar putea aduce in sprijinul respectivelor idei si faptul ca formele mai noi de budism prezinta niste diferente particulare in multe cazuri fata de ceea ce cunoastem ca ar fi fost formele vechi de budism, diferente pe care le-ar putea utiliza in propriul lor avantaj.
  Ca exemple de particularitati vizibile in formele relativ mai noi de budism si care le-ar putea conveni, ar putea fi mentionat faptul ca in Kalachakra mai apare si un Adi Buddha care cam seamana, in opinia unor autori(ne-misani), cu conceptul de Dumnezeu din religiile abrahamice sau cu Shiva din shivaism; de asemeni ar putea fi mentionat faptul ca in alte scoli de buddhism conceptul de “tathagatagarbha” seamana uneori destul de mult cu cel de “atman” din hinduism, sau ca ideile scolii Vijnanavada/Yogacara seamana uneori destul de mult cu ideile scolilor nondualiste hinduse etc. – toate astea sunt lucruri normale daca se priveste evolutia budismului la scara istorica si se tine cont de interactiunile lui atat cu hinduismul cat si cu crestinismul, maniheismul si Islamul(de regula cam orice religie sufera in timp unele influente daca are un contact mai indelungat cu alta religie, chiar si atunci cand raporturile dintre ele nu sunt predominant de toleranta ci de ostilitate). Si de aici ar putea fi construit un esafodaj de argumente care sa sustina ideea ca budismul lui Gautama Buddha ar fi constituit doar inceputul, respectiva religie evoluand si avansand mai departe in timp in urma contributiei unor eliberati “full”(nu doar niste iluminati partial ca Gautama 😛 ) ca Nagarjuna, Tilopa, Milarepa etc. etc.

  Ce am facut mai sus banuiesc ca ar putea parea unora ca fiind un fel de mic joc de “avocat al Diavolului”. 😛 Mea culpa. 🙂
  Sper sa nu se inteleaga acum ca eu personal chiar as fi de acord cu ideea ca Buddha chiar a avut respectivele defecte si limitari care i se atribuie de unii de la curs(am jucat doar temporar un rol de dragul discutiei). Nu e vorba de asta ci de faptul ca daca ar vrea neaparat asta, unii dintre sustinatorii reali ai ideii respective ar putea sa o apere in discutii si la un mod mai inteligent decat o fac de regula din cate am vazut. Ce ma surprinde pe mine de multe ori in mod destul de neplacut este faptul ca in loc de niste argumente noi mai eficiente vad mai mereu repetandu-se doar vechile clisee si unele argumente care au tot fost respinse in multe discutii purtate de-a lungul anilor. Eu zic ca unii dintre ei ar trebui sa mai scoata un pic capul din propria “ograda” si sa mai citeasca si ce au scris si altii, nu doar autorii publicati de editurile agreate de miscare, si sa isi mai faca periodic cate un “upgrade” vechiului set de argumente – dar din pacate nu prea ii vad sa faca lucrurile astea.

 11. Nidhogg says:

  Apropo de Phowa in sine, lasand la o parte acum problemele particulare legate de modul ei de predare la curs, parca s-a mai discutat mai demult despre faptul ca o practica destul de asemanatoare ca idee de baza apare mentionata in gnosticismul crestin din perioada de sfarsit a Antichitatii.
  Un citat din Pistis Sophia, text scris cel mai probabil undeva prin secolele III-IV e.n. :

  http://www.bibliotecapleyades.net/mistic/pistis_sophia/ps114.htm

  CHAPTER 109

  […]And Mary answered and said: “Now, therefore, my Lord, hast thou then not brought mysteries into the world that man may not die through the death which is appointed him by the rulers of the Fate,–be it that it is appointed one to die by the sword or die by the waters or through tortures and torturings and acts of violence which are in the law, or through any other evil death,–hast thou then not brought mysteries into the world that man may not die with them through the rulers of the Fate, but that he may die by a sudden death, so that he endure no sufferings through such kinds of death? For they are exceedingly numerous who persecute us because of thee, and numerous those who persecute us because of thy name, in order that, if they torture us, we may speak the mystery and straightway go out of the body without having endured any sufferings at all.

  […]The Saviour answered and said unto all his disciples: “Concerning this word on which ye question me, I have spoken unto you at another time; but hearken again that I may say it unto you anew: Not only ye, but every man who will accomplish that first mystery of the First Mystery of the Ineffable,–he who, therefore, shall perform that mystery and accomplish it in all its figures and all its types and all its stations, in
  performing it, he will not come out of the body; but after he hath accomplished that mystery in all its figures and all its types, thereafter then at every time when he shall speak the name of that mystery, he will save himself from all that which is appointed him by the rulers of the Fate. And in that hour he will come forth out of the body of the matter of the rulers, and his soul will become a great light-stream, so that it soareth on high and penetrateth all the regions of the rulers and all the regions of the Light, until it reacheth the region of its kingdom. Neither giveth it answers nor apologies in any region at all, for it is without tokens.”

 12. aspirator says:

  Cea mai buna intrebare pentru fiintele de la MISA este:Ce realizari spirituale ati obtinut dupa 24 de ani de practica yoga la MISA?
  Infara de alergatul dupa sex,stari,tabere,exemplificari,cursuri,etc etc.Inafara de lupta cu masonii,asteroizii,cometele,cutremurele,indoielile etc etc.
  Comparati acum rezultatele obtinute cu ce cunoasteti din literatura spirituala sau de la alte scoli de yoga.Sunteti multumiti?

 13. zamolxe says:

  @Nidhogg
  Nu le da idei. Lasă să mai judece și ei. :Happy-Grin:
  Pe de altă parte, subscriu la analiza ta :).

 14. zamolxe says:

  @Intenselight
  Da, știu. E o situație tipic misană în care se ia ce convine și se elimină ceea ce nu convine. Nimic nou sub soare…

 15. ananda says:

  cu Mihai Rapcea. Mihai Rapcea este un drogat, uitati-va pe site-ul lui, vorbeste de marihuana, are tot felul de devieri si ciudatenii. Are curaj pt ca are spatele asigurat de SRI dar in rest el este un nimeni si nu exagerez cand spun asta, chiar este un nimeni. Voi cei de la MISA nu va puneti mintea cu el si nici cu acolitii lui ca nu merita. Sunt negrii in cerul gurii si nu mai au demult nici un Dumnezeu. Asa cum fac cu voi acum au facut si cu altii si vor mai face in continuare. Asta le este meseria si sunt platiti bine pt asta. dar sa vedeti cand o tb sa plateasca ei pt toate acestea… Sunt curios daca au curajul sa publice acest mesaj. il mai trimit si pe alte site-uri pt verificare. pe curand

 16. Intenselight says:

  @ Nidhogg

  “Tehnici de tip Phowa, in diferite variante, exista si in Bon si in shivaism”

  Da, lucrurile astea sunt cunoscute. Exista chiar si texte de Kundalini Yoga hinduse (sa zic asa), care vorbesc de Phowa. Insa sursa la Misa a fost de origine budista (probabil modificata dupa traducerea lui Wentz), scoala Kagya/Gelug. Cred insa ca nici Bivolaru nu mai stie de unde a plagiat..
  Insa deja toate astea sunt irelevante, caci se poate discuta pe margina Misa inca ani buni. Esenta insa e simpla: Bivolaru e un fals “maestru” spiritual, sau cu alte cuvinte un escroc/mincinos. Oamenii ar trebui sa se rupa de toata povestea asta si sa caute ceva serios.

 17. FYMaaa says:

  Este exceptional si laudabil efortul de documentare si sinteza facut de Intenselight si Mihai in a demonta aceasta miscare si pe liderul ei, insa personal cred ca cea mai buna arma pentru a contracara MISA este indiferenta (cel putin de acum incolo) … Pompati inca atata energie inspre acest individ – GB (pe care unii clarvazatori l-au perceput ca fiind un mare vampir energetic si magician sexual) atata atentie, ganduri , energie ca e si pacat … Rezistenta, lupta contra acestei grupari nu face decat sa-i dea in continuare apa la moara … Reclama negativa e tot reclamă … Vorbind de ea o aduceti in atentie si nu mai merita. Va agitati si va consumati atata timp si energie pentru a trezi niste oameni care poate, au nevoie de experienta de a fi escrocati, inselati, prostiti pentru a invata ceva … Exista si o karma de prostie care trebuie arsa, iar GB si MISA sunt instrumente perfecte in aceasta directie. V-ati facut datoria de constiinta sa informati si pe altii si este o munca titanica pe care o apreciem mult insa ce e prea mult strica 🙂 Lasati-i frate pe prosti sa se zvarcoleasca in chinuri … In aceasta era a informarii IGNORANTA este o alegere. Si ei au facut-o. Pace!

 18. Roxana says:

  @FYMaaa

  Nu sunt de acord. Presupui că MISA crește pentru că e criticată. Or, dacă e lăsată în pace poate să-și facă toate rahaturile fără bătăi de cap. Dacă s-ar uita cu totul de ea și ar reuși să convingă oamenii că cei care au scris au fost supărați o dată și au spus minciuni (ceea ce e greu, dar să zicem că ar putea), atunci ar fi liberă să crească iar în voie.

  MISA nu se zvârcolește în chinuri. Doar se preface, ca fotbaliștii ăia de-abia atinși care pică pe jos și încep să urle, în speranța că vin arbitrii de partea lor.

 19. Roxana says:

  @ananda

  Da, Rapcea e drogat și mason, că are chestii cu marijuana medicinală și o poză la mișto.

  Pe același principiu, Gregorian Bivolaru e Moș Crăciun, că are o poză cu un brad împodobit.

 20. eliberatu says:

  @FYMaaa,

  tu ce fel de karma iti arzi pe aici si mai ales pe blogul tau? 😛

  Si daca tot ai adus vorba de reclama. Vezi ca faci reclama pozitiva unui fost misan, Eugen Bargaoanu, pe care il punea Bivo sa copieze aparatura din occident pe care apoi o vindea misanilor ametindu-i cu povesti despre tinerete fara batranete si viata fara de moarte.
  Vad ca tot asta face si acum, atat ca “urmareste” sa atraga clienti din afara MISA.

  Cat de bun este aparatul lui – Bio Synergy – se poate vedea pe el, pe Eugen adica. E chel, poarta ochelari si s-a facut cat un tanc.
  Nu mai vorbesc de tupeul cu care, lauda pe la TV efectele aparatului cand pe corpul lui se vede clar ca n-a avut parte de acele efecte benefice.

 21. Observator says:

  “Cu cartile pe fata” o emisune de bun simt.
  Totusi cand esti inveninat si ai ochelari murdari de cal. cum sunteti voi, vezi uratul din interior in exterior.
  Exista un anumit procent de yoghini care au realizari spirituale frumoase dar de ce ar fi obligati sa se exhibe in fata voastra? Daca macar unul dintre voi ar fi clarvazator ar putea descoperi si singur persoanele cu realizari spirituale din MISA. Nici Dumnezeu nu e prost sa-si ofere Gratia Sa unor oameni de proasta calitate ca voi.

 22. Last says:

  hop si oligofrenul @observator sa-si mance rahatu la fapt de seara. Bai abia_alfabetizatule, ai terminat de numarat boabele de fasole la ashram ? i-ai raportat pedofilului ?

  ce realizari pot avea un grup de oameni condusi de un escroc infect ?
  de unde bun simt la niste mincinosi ? (exact ca la vizitele lui Ceausescu: produse garla, flori, zambete de parada)

  bun, si acum prostanacule, mars si verifica daca grasanele tale isi fac datoria pe site.

 23. Observator says:

  Pentru Last: get lost !
  “Escroc infect” este parerea ta de om cu probleme grave la mansarda.Ah, te-ai uitat in oglinda si te-ai autocaracterizat?
  Si am numarat fasolele adica oule tale. Vrei numai fete cu ” un cur micut ca sfecla” cum spune Margineanu intr-unul din cantecele sale. Mai Ba-Last, unde-i nema putirinta geaba chichirez galceava pe tema fetelor vitale.
  Si apropo, sunt o draguta de shaktoza polifrena. Oligofrenul esti tu!

 24. Neele says:

  @Observator
  Tot ai de facut curatenie la cantina. 🙂

 25. Last says:

  @observator
  lool, esti o grasana ? 😀
  altfel … vai de mama voastra, ai si tu creativitate zero, obisnuiti cum sunteti sa repetati cliseele pedofilului. Repeti ca nauca niste cuvinte. Am inteles, pentru tine spiritualitatea = pisatul-cadou de la tig.anul analfabet.

  mergi fatuca si te spala, apoi pune burta (aia grasa) pe carte.

 26. Observator says:

  Last
  Tu care ai absolvit pe pile liceul si apoi Spiru Haret imi dai mie, absolventa de Politehnica pe vremea lui Ceasca cand scoala era pe bune, lectii de alfabetizare? Vezi ca nu ti-ai luat pastilele perscrise de psihiatru.
  Grasana spune un bicisnic in pat care vrea fete slabe si devitalizate ca numai lor le face cu greu fata. Esti jalnic.
  Tigan pedofil era , probabil, tatal tau. De aia ai si iesit asa , vai de steaua ta.
  Lipsa ta de respect fata de altii arata lipsa ta de caracter.
  Urinoterapia nu este pentru ratardati grosieri ca tine. Nu mai aborda subiectul ca te depaseste.

 27. Sonolove says:

  “Nici Dumnezeu nu e prost sa-si ofere Gratia Sa unor oameni de proasta calitate ca voi”
  Remarca yoghina…ca si cum Dumnezeu are retineri. Singura opreliste in a-l cunoaste pe Dumnezeu este ignoranta (adica stagnarea in jocul dualitatii) fiecaruia, Dumnezeu nu are nici o retinere sa se daruiasca lui insusi necontenit, ideea este cine il primeste?
  Si din nou limbaj “yoghinesc de misa”.
  Ce shakti delicata!…

 28. Sonolove says:

  erata:
  “Remarca yoghina misa”

 29. Roxana says:

  @Last, Sonolove

  Nu știu nicio shaktoză care să se descrie ca atare. Cuvântul e mai degrabă exmisan, deci probabil că avem una bucată troll pe aici 😀

 30. zamolxe says:

  Unde ești tu Harry Potter? :Happy-Grin:

 31. Intenselight says:

  “Exista un anumit procent de yoghini care au realizari spirituale frumoase dar de ce ar fi obligati sa se exhibe in fata voastra? Daca macar unul dintre voi ar fi clarvazator ar putea descoperi si singur persoanele cu realizari spirituale din MISA.”

  Misa se da mare scoala TANTRICA. In sistemul tantric etapele/nivelele obtinute sunt foarte clar precizate, si foarte bine definite. Cand te apuci si incalci in mod flagrant regulile de moralitate din zona in care traiesti, si nu poti demonstra ca esti un Mahasiddha, caruia nu i se mai aplica regulile obisnuite, te-ai ars. Vei fi considerat un escroc.

  Nu am nimic cu cei din conducerea Misa si cu Gregorian Bivolaru, daca nu ar minti. NU sunteti o scoala tantrica, ci o scoala New Age. Nu va mai cautati afilieri carora nu le puteti face fata.

  Nu v-ar obliga nimeni sa exhibati nimic, daca nu ati fi mereu cu gura mare (“Misa e cea mai mare scoala”, totul e in “premiera mondiala”, etc, etc), si ati sta in banca voastra, intr-un mod decent. Insa voi va dati cocosi, si apoi nu puteti demonstra nimic, prin urmare sunteti imediat considerati niste pacalici.

  Daca e nevoie sa fi clarvazator ca sa descoperi presupusele realizari “tantrice” ale unor persoane din Misa, atunci nu e mare lucru de realizarile lor.

  Majoritatea din Misa sunt victime credule, naive, care au venit cu inima deschisa, insa din pacate, au ajuns in locul nepotrivit. Escrocii sunt acolo in varf.
  Stiu ca e greu si dureros sa descoperi ca ai fost pacalit, insa adevarul te elibereaza. Multi pacaliti mai au sansa (sper..) sa se apuce de ceva serios.

 32. soso says:

  ananda, de ce nu are Mihai nici un Dumnezeu? ptr ca l-ati confiscat voi? orice secta are impresia ca l-a confiscat pe Dumnezeu, semn ca nici o secta nu e un lucru bun. pana acum cei mai negri in cerul gurii pe aici sunt promisanii de serviciu pe care libertatea in gandire si inteligenta ii arde ca apa sfintita pe cel rau. efectiv ii simti cum se chircesc si se zvarcolesc cand au de a face cu ea.

 33. MR says:

  Am primit pe mail, de la Cristi Neacsu, “cateva scrisori personale, care au fost transcrise din motive evidente- originalele exista in format olograf”. Scrisorile respective imi sunt adresate mie, semnate majoritatea cu nume si prenume plus ashramul in care respectivii locuiesc si cuprind in marea lor majoritate aprecieri pozitive privind viatza in ashram.
  Am cerut permisiunea prin intermediul lui Neacsu sa le public la mine pe site, cu anonimizarea numelui sau complete, asa cum le-am primit. Inca astept raspunsul.

 34. Roxana says:

  @MR

  Interesant. Bănuiesc că ideea era să le publici – poate că n-au apucat să-i filmeze pe toți și s-au rezumat la scrisori.

 35. somebody says:

  Astia de la MISA, daca ar avea o tara pe mana, ar face Korea de Nord 2 din ea.

 36. Last says:

  @observatoarea

  oops, te-ai enervat, sorry 😀 ai de grija sa nu-ti plesneasca celulita 🙂

  da, sustin ca esti o inculta si analfabeta. Doar asa se explica idolatrizarea unui nespalat pedofil (e condamnat). Ca e si tigan e un adevar, nimic peiorativ. Io te-nteleg ca te-ai curvit cu ordinarul ala plin de BTS (apropo, te vindecasi ?) si e greu sa recunosti cat de jegoasa esti, dar daca zici ca esti absolventa de facultate (ma indoiesc, vorbesti ca o puscariasa) fa si tu un efort, macar acum .. ca nu mai esti asa tinerica … si vezi in ce mocirla ai ajuns. E dificil dar adevarul s-ar putea sa te linisteasca.

  Partea grea e ca traiesti din (sub)produsele sectei MISA si continui viata asta de satra si minciuna… ce sa-ti fac daca atat te-au dus capul si suncile …Amuzant e ca simti nevoia sa iesi pe portativ si sa aperi (cat te duce si pe tine …) un monstru si o secta.

 37. Last says:

  @Roxana, crezi ca-i troll ? hmmm, n-as crede, se da doar smechera si vitala =)))

 38. baboi geo says:

  vitalitate debordanta feminina = amor anal cu frenezie :), aveam o prietena buna care facea parte (nu stiu daca mai face) din grupul de shakti si care mi-a spus acest intelept indemn al tantricului futalau de shaktioze, ca de, trebuia sa le convinga cumva s-o faca si pe asta.

  “Nici Dumnezeu nu e prost sa-si ofere Gratia Sa unor oameni de proasta calitate ca voi”
  Auzi mai shaktioza vitala de cind Dumnezeu in intelepciune Sa ofera gratia doar celor de la misa(am crezut si eu cindva asta, ca de asa spunea guru), nu vezi ce ignoranta poti fi, si incearca si tu sa vorbesti liber fara sa mai folosesti acest limbaj de lemn introdus de griguta, te lauzi ca ai facultate nu?

  “Exista un anumit procent de yoghini care au realizari spirituale frumoase dar de ce ar fi obligati sa se exhibe in fata voastra? Daca macar unul dintre voi ar fi clarvazator ar putea descoperi si singur persoanele cu realizari spirituale din MISA.”

  Draga nu te mai agita asa ca nu e nimeni la misa cu puteri paranormale clarviziune, invizibilitate, levitatie, sau ce mai visati voi pe acolo. Astea sint spuse pentru voi care trebuie sa-l credeti pe griguta ca e un mare realizat si eliberat in viata.Iti spun eu am intrebat personal 2 instructori ( Iftimie C. si Ambarus M. in caz ca vrei nume)care se spunea ca si-au revelat sinele , sa- mi spuna si mie cum e ,ce au trait cum e sa fii cu sinele revelat in permanenta , si stii ce mi-au spus ,niste explicatii repetate intruna de grieg pe la cursurile si meditatiile de revelarea sinelui……deci pe mine nu m-au convins si mi-am dat seama ca nu au nici un fel de sine revelat si doar repeta ca niste papagali ce le-a spus altul.Si daca macar grieg ar fi aratat citeva din cele mai” simple” puteri paranormale cu care doar se lauda ar fi fost ceva.Macar asa ca un mare eliberat ce este putea prin taberele de la Costinesti si Herculane , sa faca citeva ”exemplificari cu putere lui oculta tripla” de levitatie, de invizibilitate ,de materializare si dematerializare, aaa ce zici de cite ori l-ai vazut tu levitind?? Sau tu inca mai crezi ce spune prin conferinte ca acel maestru care se lauda cu puterile lui paranormale este ca un circar si isi va pierde pina la urma puterile.Draga asta este pentru voi ca sa nu-l pune-ti sa va arate ce stie, ca nu are ce sa va arate, el singurul lucrul care vi l-a aratat si inca vi-l mai arata este P_ _A.
  Deci trezeste si mai trage si pe altii din adormirea de acolo, poate asa iti mai faci si tu nitica karma pozitiva…succes.

 39. Neele says:

  @Observator
  Pt. tine, sa fii cu minte:
  “… only ceftriaxone plus either azithromycin or doxycycline as first-line treatment for gonorrhea…”
  http://www.cdc.gov/drugresistance/threat-report-2013/pdf/ar-threats-2013-508.pdf#page=55

 40. G says:

  Rapcea ptr ce lupti tu? Ptr ashramistii nemultumiti ?Presupunind ca or fi si din astia , cumva lupti si ptr aia multumiti ? De vei ce parere ai ? Ar trebui sa se ia dupa un razvratit ca tine si un exclus doar ptr ca asa vrei tu ,contrar la ce simt ei ,adica sa fie ashramisti ? Eu am locuit in ashram si nici vorba de ce zici tu ? Vrajeala ta despre tinutul cu forta in ashram arata cit de mincinos esti . Si stiu ca esti ptr ca te stiu asa cum te stiu si altii . Apropo ,tu personal cti ai locuit in ashram ,asta daca ai locuit vreodata ? Cite secunde ai locuit tu in ashram ,ai putea sa spui ? Cit despre nemultumiti , de ce nu ii iei tu acasa la tine , sau nu poti so faci? De fapt tu ce vrei ,in afara de ai determina pe acei nemultumiti sa plece de acolo ? Dar ce o sa te faci cu cei care chiar vor sa ramina acolo ? Tu chiar crezi ca esti cel mai destept si ca nimeni nu simte mai mult decit simti tu ? Ce penibil si jalnic poti fi daca ai pretentia asta . Rapcea tu ai ajuns sa te crezi cel mai simtitor cautator spiritual . Sa sti ca nu e chiar asa si inca mai sint destui oameni care pot percepe adevarul , nu ce vrei tu sa induci . Tu suferi d grandomanie dar nu o sa te tina vesnic ,de fapt nu o sa te tina prea mult ,ai sa te convingi singur la un moment dat . Ce incerci tu sa faci aici este mult mai urit si rau decit vorbele urite pe care ti le-au zis unii printre care si eu . Este foarte rau ce faci . Daca ai avea discernamint ai inceta dar e evident ca nu ai . Ca esti platit sau nu de nenorocitii aia nici asta nu va mai conta cind va venii timpul sa platesti karmic ptr raul pe care il faci . Ce te faci tu ca nu intelegi este faptul ca in ciuda latratului tau indirjit oamenii continua sa frecventeze cursul de yoga MISA . Uite ca se intimpla si se va intimpla in continuare . Ce nu constientizezi desi te crezi destept nevoie mare este ca desi Statul ROMAN DEGEABA

 41. G says:

  se lupta cu GRIEG de 30 de ani nu poate sa faca nimic ptr ca rezistenta asta vine de la DUMNEZEU . Chiar crezi ca daca te-au cooptat ai si pe tine mo sa reusiti ? Adica crezi ca din cauza ca nu erai si tu pe acolo nu putura aia sa faca mai mult? Poti sa te scremi mult si bine nu o sa reusesti nimic . Lumea vine la cursuri si in tabere si se pare ca nu tine cont de zbuciumul tau disperat . Norocul tau sti care este ? Ca MISA nu-si pune mintea cu tine ,ca altfel ….

 42. G says:

  Este evident ca nu ai discernamint . Ai fost anul asta la Costinesti sa vezi citi oameni au fost si se simteau bine ? Ce parere ai de asta ? Cred ca ai turbat sa vezi atita lume strinsa acolo si binedispusa . Asta arata ca lumea se simte bine spiritual si tu nu esti bun nici macar la mizerii dastea de care faci . Adica nu ai eficienta .De citi o tii cu stilul asta de sindicalist deghizat in sri-ist si politician ? Si ce parewre iti faci ca totusi lumea vine la cursuri si in tabere? Nu crezi ca trebuie sa iti pui niste intrebari cu privire la eficienta lataratului tau indirjit . Cind ti-a venit ideea ca esti un fel de Morpheus care trezeste lumea ? De aici se vede ca esti fara sustinere de SUS . Si nici no sa ai vreodata . Nu o sa ai niciodata asa ceva . Asculta la unul care stie .

 43. G says:

  Cit despre INTENSELIGHT asta al tau , ii spun sa stea acolo in ANGLIA la el si sa o lase cu pretentia lui de destept . Stai acolo si vindeti goblenurile si pinzele ,dar lasa aerul de destept ca e o palarie prea mare ptr tine .Rezuma-te la ce ti-am spus .

 44. Last says:

  Spiritualitate in masa. O utopie criminala. In cazul MISA, niste analfabeti au credinta chioara ca pot depasi incultura, grobianismul, prostia si sa devina toti niste Eliade, sau .., mai rau, niste (lol) avataruri, iluminati, eliberati. Exemplele curg: pedofilul criminal bivolaru, pedofilii stoian, tarcau, trandafir, curvele (nu mai enumar, prea multe), ingalatii si ingalatele, suficientii, etc etc. Aici pe blog sunt nenumarati, unii deja banati (blonzi, kalkisti), altii inca nauci repetand aiurea lemnele tiganului instalator. Ultimul dintre ei, amaratul si agramatul G.

 45. zamolxe says:

  @G,
  dacă îmi permiți, între cuvânt și semnul de punctuație care urmează nu se lasă spațiu.

 46. zamolxe says:

  Asta se învață undeva prin clasele primare…

 47. zamolxe says:

  se lupta cu GRIEG de 30 de ani nu poate sa faca nimic ptr ca rezistenta asta vine de la DUMNEZEU.

  Na, c-a ajuns Dumnezeu și luptător de gherilă. E unul din aspectele tainice revelate?

 48. Nidhogg says:

  @zamolxe
  Fara legatura directa acum cu subiectul “MISA”, unele faze din astea cu greseli de punctuatie sau chiar agramatisme pot fi, teoretic vorbind, si rodul unei alegeri intentionate, atunci cand se doreste “camuflarea” de catre un comentator al carui stil obisnuit este unul mai corect gramatical si mai ingrijit.

  Daca ai fi urmarit “bataliile” date in trecut de cei care par a fi intr-adevar profesionistii reali ai forumurilor(cei aflati in solda partidelor), ai fi vazut si unele cazuri bizare de greseli de punctuatie si agramatisme cam nelalocul lor(stiu ca ideea pare una foarte ciudata, dar realitatea e uneori destul de ciudata 🙂 ).
  Am vazut cazuri in care cei dintr-o tabara ajungeau la “butoane”(ex. pozitii de moderator, din care puteau sa taie si sa spanzure) si incepeau sa ii “haituiasca” cu suspendari si banari pe cei din tabara adversa. Iar acestia din urma, ca sa poata scrie in continuare, nu isi schimbau doar ID-urile si IP-urile(utilizarea proxy-urilor fiind la ordinea zilei) ci incercau sa isi schimbe cumva si stilul. Schimbau de exemplu modul in care ii citau pe oponenti, punctuatia(apropo de cazul lui “G”, indiferent acum de faptul daca el incearca sa se camufleze sau chiar asa scrie el de obicei) si uneori mai bagau intentionat si greseli gramaticale flagrante – si se vedea uneori ca greselile erau “fortate” pentru ca scapau uneori in acelasi mesaj pasaje scrise corect urmate de pasaje in care faceau greseli de Gâgă, de multe ori greseli suficient de numeroase incat sa fie mai putin probabila scaparea banala, neintentionata, a doua, trei greseli de tastare(cum li se mai intampla multora destul de des, indeosebi acolo unde nu exista in soft optiunea de editare ulterioara a mesajelor).

  Am vazut de asemeni si cazuri de sens invers, de copycat. Sau chiar si faze care pareau a fi tentative de “identity theft”.
  Chiar ma mir ca nu prea s-a incercat asa ceva si pe aici, avand in vedere faptul ca alte metode mai murdare au fost deja folosite. De exemplu, daca MR si Roxana scriu comentarii utilizand pentru identificare adresele de mail pe care si le-au facut publice, ar putea aparea, ipotetic vorbind, chiar si niste situatii “interesante”. 😛
  Cum ar fi, de exemplu, sa il vezi pe “MR” scriind ca ii cere in genunchi iertare lui GB? 😀 Sau sa o vezi pe “Roxana” prezentand o cu totul alta versiune a excursiei in Paris, una cu orgasme cosmice si tot tacamul? 😛

  Am divagat destul de mult offtopic, dar sper ca ai retinut ideea principala -forma mesajelor e de multe ori inselatoare, ideile continute in ele(si intentiile autorului, atunci cand poti sa iti dai seama care sunt in realitate, daca poti face asta) fiind cele importante. 🙂

 49. Sukida says:

  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7706

  Probabil aceasta ashramista multumita locuieste la ashramul Obor 2………lol

 50. Nidhogg says:

  @zamolxe
  Link-ul de mai sus trimite catre un raspuns adresat tie.

  Apropo de ceea ce am scris in el, cred ca Macgregor ti-ar putea relata mai multe exemple concrete cu rol ilustrativ luate din cadrul activitatilor de pe voxpublica. 🙂 A vazut si el, cum am vazut si eu, diverse manevre din astea mai “neortodoxe” derulate acolo de altii de-a lungul timpului.

 51. Nidhogg says:

  @Sukida
  Articolul ala de pe blegoteric chiar e interesant. 🙂 Desi incepe cu afirmarea unor indoieli privind paternitatea reala a Scrisorii I, articolul se incheie totusi cu niste chestii interesante apropo de “unii binevoitori” din ashramuri care ar semana cu “securistii de alta data”. 😉

  Apropo, ca fapt divers, de unde stie oare asa de bine(incat sa poata face comparatii cu “binevoitorii”) cum erau de fapt “securistii de alta data” cineva care are in prezent doar 29 de ani? 🙂 Din cate tin eu minte, parca astia de la Secu nu se bagau de regula si peste copiii din gradinite sau din clasa I. 😛 Iar cartile si filmele facute despre perioada respectiva nu prezinta, zic eu, complet(inclusiv in ce priveste aspectele negative) situatiile de atunci.
  E drept ca nici eu nu eram adult la Rivulutie, dar eram ceva mai mare si am apucat sa mai aflu din auzite cate ceva, suficient incat sa imi dau seama de caracterul incomplet a ceea ce prezinta despre Securitate in prezent mass-media actuala, cartile si filmele.

 52. Bushido says:

  Cate odata cel mai bine e sa stai pasiv si sa astepti deznodamantul pentru a avea confirmarea ca ai avut intotdeauna dreptate.

 53. zamolxe says:

  @Nidhogg,
  Eu, comparativ cu alții de pe aici, sunt începător în ale forumurilor și blogurilor, așa că nu ma gândesc la astfel de strategii. Dar sunt convins că ai dreptate. Mintea unora e întortocheată rău de tot. 🙂

 54. mac gregor says:

  Oricum pana acuma metodele de, hai sa nu le spunem de manipulare, sa le spunem de PR – ale MISA sunt la nivelul genunchiului broastei.

  Cred ca prin anii 90 Grieg a venit cu un set de abordari care erau low level pana si atunci, si sefii MISA, intoxicati de ideea ca tot ce reveleaza Grieg e al mai eficient stil, nu le-au updatat nici pana in ziua de azi.

 55. Nidhogg says:

  @Macgregor
  Si in propaganda politica de la noi se folosesc la greu metode low level. De altfel am ramas surprins de mai multe ori nu doar de primitivismul unor metode adoptate(ex. propaganda agresiva pedelista anti-bugetari si anti-saraci din anii 2010-2011 sau mai nou tampeniile cu pipi si ketamina debitate de alde Gadea), ci chiar mai mult de faptul ca cei care le adoptasera nu realizau mai deloc faptul ca respectivele metode dadeau in realitate rezultatele inverse celor scontate de ei(si primeau in mod regulat feed back-uri care ar fi trebuit sa le deschida ochii, numai ca le ignorau cu incapatanare). Aia care au conceput strategiile de PR ale partidelor anii trecuti(si probabil o fac si in prezent) par sa fi avut impresia ca publicul cu care aveau de a face(si au de a face si in prezent) era compus in totalitate de niste trepanati cu bale la gura – altfel nu imi explic cum de au putut crede ca metodele alea grosolane ar fi putut functiona(PDL-ul a luat-o atat de rau pe coaja de fapt pe mana lui, datorita propriului lui PR dezastruos, propaganda Antenei 3 fiind in acest caz de fapt un factor secundar care a amplificat pana la extrem efectele negative ale greselilor taberei adverse).

  Si chiar si genul ala de “dirty tricks” utilizat de mercenarii partidelor pe forumuri, descris de mine mai sus, e tot ceva low level pana la urma. Nu sunt deloc niste chestii foarte destepte pentru ca cine e un pic mai atent le poate sesiza destul de repede. Numai ca unii par sa fi ramas blocati la niste chestii mai low level. 😛

  High level in PR, dupa parerea mea, inseamna un set de actiuni curate si bazate pe adevar. Si asta pentru ca adevarul asta are niste proprietati interesante – in functie de ce parti anume ale lui utilizezi, cand le utilizezi si in relatie cu cine le utilizezi, poti obtine in final rezultate destul de diverse. 😉

 56. Neele says:

  Rapcea Mihai,
  Eu, Neele, ma retrag din aceasta asociere a voastra. Have a nice life!

 57. mac gregor says:

  @Niddhog

  aici eu vad lucrurile un pic altfel. Impotriva PDL s-a dus acelasi gen de campanie, prin virulenta, mijloc de comunicare utilizat, nivel de distorsionare a realitatii acceptat. Cu diferenta ca PDL a fost atacat doar de Antena 3, iar MISA de catre TOATE. Nici Jesus in persoana nu ar fi facut fata unui asemenea atac (si de fapt nici nu a facut, a fost rastignit, cf Noului Testament, in varful unui atac denigrator). PDL a incercat, exact ca si MISA, sa lupte prin comunicate de presa si sa incerce sa apara la tv.

  Genul asta de lupta cu arme inegale nu are nici o sansa. Tu esti in vale si arunci cu pietre, in dusmanul care are o cetate si de deasupra ta arunca cu ce vrea el.

  PDL ar fi avut o singura sansa – sa isi cumpere o televiziune si sa lupte cu arme egale.

  MISA trebuia ca, dupa ce atacul mediatic trece de maxim, sa se apuce pas cu pas sa isi intareasca pozitia. Este criminal de ex modul in care MISA iroseste posibilitatile internetului.

  Ce ma-sa l-ar costa pe Grieg sa isi faca un blog, sau macar sa raspunda la articolele de pe rapcea.ro? Poate sa zica protv ce vrea, eu am afisat punctul meu de vedere pe internet, unde poate fi vazut de oricine, oricand. Un blog cu terminatia .wordpress.com este gratuit si perfect securizat.

  De ce nu intervin sefii MISA pe internet? Pt ca MISA este paralizata de propriile ei defecte, de data asta absolut reale, pe care nu vrea sa le rezolve.

 58. Nidhogg says:

  @Macgregor
  Impotriva PDL s-a dus acelasi gen de campanie, prin virulenta, mijloc de comunicare utilizat, nivel de distorsionare a realitatii acceptat.

  Campania respectiva a fost intr-adevar virulenta si a inclus multe distorsiuni voite ale realitatii, dar ea s-a bazat in cea mai mare parte pe greselile(inclusiv cele de comunicare) ale PDL-ului. Daca echipa de PR a PDL-ului ar fi evitat unele greseli, nici Antena3 nu ar fi fost atat de eficienta. Iar in ce priveste prostiile portocaliilor, faza cea mai dementiala este ca in ce priveste unele dintre tampeniile comise au primit rapid feed-back-uri negative dar au ales sa le ignore si sa repete pana la prabusirea finala respectivele tampenii. 🙂 De exemplu, dupa cretinismele cu slabu’ si grasu’ initiate de Base in persoana(si reluate si amplificate apoi la un nivel mult mai agresiv de postaci pe net) s-a vazut rapid o scadere brusca a popularitatii presedintelui si PDl-ului(inclusiv in sondajele de opinie, care nu erau realizate toate de oameni ai actualului USL) – numai ca strategii PDL-ului au ales sa o tina in continuare pe aceeasi linie pana cand a fost mult prea tarziu ca sa o mai schimbe astfel incat sa evite prabusirea.

  Si cand ma refer la tampenia cu grasu’ si slabu’ nu ma refer neaparat la taierile de salarii si de pensii(chiar daca astea din urma nu s-au mai concretizat) in sine. Eu cred ca daca Base ar fi facut anunturile altfel(de exemplu cu o mutra plangacioasa, facand apel disperat la un sacrificiu necesar azi pentru viitorul copilasilor bla bla bla), reactiile negative ar fi fost mult prea mici. In schimb Baselu s-a tinut de bancuri proaste, ranjind in timp ce anunta taierile, iar lucrul asta a provocat instantaneu in cazul multora o reactie viscerala de ura.
  E posibil si ca Baselu sa fi vrut atunci sa relaxeze cumva atmosfera, dar in cazul asta chiar ca incepi sa te intrebi daca nu cumva l-a lovit atunci socul in retur al flacarii violete 😛 , pentru ca nu numai ca a fost prost inspirat dar a mai si comis atunci cea mai mare gafa a lui de comunicare publica din intreaga lui cariera. 😀
  Iar prostia enorma comisa de el atunci a fost amplificata, in ce priveste efectele negative, de zeci sau sute de ori de toti postacii aia dementi care urlau pe forumuri lozinici gen “moarte bugetarilor!”(pe softpedia chiar am vazut destul de des reluata lozinca asta intr-o perioada), de iesirile total neinspirate ale consilierilor alde Lazaroiu, de articolele neinspirate pe aceeasi tema ale unor jurnalisti simpatizanti ai PDL-ului etc. etc. Antena3 n-a avut de facut in conditiile astea decat sa exploateze la maximum erorile adversarului, lucru pe care chiar s-a priceput sa il faca in mod foarte eficient.

  Genul asta de lupta cu arme inegale nu are nici o sansa. Tu esti in vale si arunci cu pietre, in dusmanul care are o cetate si de deasupra ta arunca cu ce vrea el.

  PDL ar fi avut o singura sansa – sa isi cumpere o televiziune si sa lupte cu arme egale.

  Sa avem pardon dar PDL-ul a avut de partea lui si ziare(EVZ, Romania Libera) si cel putin un post de televiziune(B1TV) si platforme media online(Hotnews). In cazul PDL-ului scuza asta nu tine.

  Este criminal de ex modul in care MISA iroseste posibilitatile internetului.

  Mie simpatizantii miscarii nu mi se par deloc inactivi pe net. Problema mi se pare ca sta in faptul ca dintre ei o anumita categorie particulara(aia agitata si pasionata de subiecte gen “dusmanii mei, dusmanii mei!” 🙂 ) e foarte activa si produce un anumit tip particular de mesaje pe net, in timp ce simpatizantii mai moderati si mai rezonabili de regula tac. Si chiar mai nasol mi se pare faptul ca situatia asta e incurajata de undeva de la varful ierarhiei – in mod natural aia mai agitati ar fi avut oricum tendinta sa fie mai activi, dar in cazul asta tonul este dat tocmai de pe site-ul oficial al miscarii de multe ori.

  Ce ma-sa l-ar costa pe Grieg sa isi faca un blog, sau macar sa raspunda la articolele de pe rapcea.ro?

  De ce nu intervin sefii MISA pe internet?

  Pai nu o fac de fapt? 🙂 Nu e plin blegotericul de replici la adresa lui MR? 😀
  Problema nu e in cazul asta faptul ca nu ar raspunde ci modul in care o fac(fazele cu “sobolani trandafirii” si “avo-catei” etc.). 🙂

  Parerea mea e ca in cazul lor ceea ce i-ar ajuta cu adevarat nu ar fi sa devina pe ansamblu mai activi pe net, ci sa ii incurajeze in mod particular sa fie activi pe cei capabili sa dea raspunsuri rezonabile, cu argumente logice si fara expresii “colorate”(trandafirii sau whatever).

 59. Nidhogg says:

  @Macgregor

  Linkul de mai sus trimite catre un raspuns adresat tie si care aici vad ca intarzie sa apara(l-am si editat un pic fata de ceea ce scrisesem initial aici).

 60. mac gregor says:

  OK. O ultima chestie cu PDL si nu mai insist, ca depasim limitele blogului. In conditiile in care romanii sunt poporul di europa care se uita cel mai mult la tv, PDL trebuia sa isi faca televiziune, nu sa ia evz, care e online si citit de max 10000 persoane sau cati mai cumpara ziarul.

  B1 tv, cu care se laudau ce destepti sunt ca au luat-o ieftin, NU E televiziune! E un amarat de panou de afisaj, lipsit de orice strop de charisma. Vai mama lor, cat de orbi sunt sefii lor, daca nu si-au dat seama. Are zero rezultate, au luat-o degeaba. Dar e ieftina, ioi! Voiculescu stie sa faca tv: trebuie aparatura de calitate, vedete, directori care isi stiu meseria, concept unitar! si mai ales sa nu te zgarcesti la bani. Aici i-a batut pe sefii de la PDL, praf i-a facut.

 61. mac gregor says:

  Prezenta MISA online este o insulta la adresa internetului.

  E ca si cum iti dau telecomanda si tu o folosesti ca sa apesi cu ea butoanele de pe tv. E dovada suprema ca nu esti in stare sa intelegi ceva nou.

  Prezenta MISA online este:
  – protocolara (lemnoasa) cat cuprinde
  – reactiva (baietii n-au nimic de spus de la sine, ei se agita doar daca zice rapcea ceva)
  – nimic care sa creeze un varf de interes
  – nu e interactiva
  – nu exista bloggeri yoghini, la toti le e teama sa fie infierati oficial pentru parerile lor
  – daca mai pui ca cine lucreaza greseste, si numai asa invata, iti dai seama unde duce toleranta zero la greseli: la nulitati absolute
  – si aici e vina strict a lui Grieg, care infiera ore in sir cate o greseala de exprimare minora
  – sefii nu exista ca personalitati online, articolele sunt in mod las semnate anonim
  – ca urmare nu exista lideri si nu pot exista nici followeri
  – Grieg de ce nu scrie un amarat de articol de 50 de cuvinte pe saptamana?
  a) nu stie sa scrie
  b) nu poate
  c) nu are timp
  d) da-o-n masa de MISA si de problemele ei, eu ma simt bine la Paris, ce e aia sa ai responsabilitati de lider?
  – si multe altele

 62. rodica says:

  MISA nu a fost dar a ajuns o organizatie cu aspecte vadit sectare,de tip new age.Improasca oamenii cu profetii false si cu tot felul de informatii abracadabrante ,relative.Ce este foarte sigur este taxa de curs in continua crestere si explotarea sexuala a femeilor.Totul este bazat pe Grieg a spus,daca nu zici si nu faci ca noi esti demoniaca.Penibil.

 63. Roxana says:

  Ca fapt divers, „tăcerea stânjenitoare” le e impusă și altora.

  După ce pe site-ul MISA TV au anunțat că publică și comentariile potrivnice dacă le sunt oferite numele complet, adresa de mail și nr. de telefon al comentatorilor (eventual și anul de curs), moderatorii mi-au acceptat un singur comentariu și mi-au respins două.

  În primul cerusem dovezi legate de informațiile negative despre foștii cursanți și menționasem că Gregorian Bivolaru însuși recomanda cannabisul într-o enciclopedie semnată de el.

  În al doilea îi anunțam că Mihai Rapcea are blog, nu forum, în ciuda folosirii incorecte a denumirii de „forumul lui Rapcea” și ceream dovada faptului că am „jobul” de a scrie împotriva MISA.

  Halal exprimare a opiniilor! 😀

 64. Karma Dorje says:

  @Nidhogg
  Ati Buddha nu e Dumnezeu, nu e creatorul nostru. E doar un simbol al Stării Primordiale, Naturii Minții.
  Tathagarbha nu e un Sine Suprem, Atman, ci Sunyata, înțelegerea faptului că nimic nu există cu adevărat, că nu există nici un sine, niciodată nu a existat si niciodată nu va exista.

 65. Andrei says:

  In primii ani de curs se foloseste mult forta sugestiei negative(efectul nocebo )de catre instructori,de ex ….NU intrati pe siteurile antimisa ca sint otravitoare,dar dupa ceva timp cand apar asa zisele …teste spirituale..impuse,incepi sa-ti dai seama cat de mult inseamna aceasta forta a sugestiei ,liber arbitru nu mai prea exista,trezirea e mai grea,si simplu fapt ca iesi din MISA …intreg,este un test spiritual,cum spunea un fost instructor,….MISA chiar e o scoala de ars karma
  http://www.doctorac.ro/direct-de-pe-frontul-sistemului-sanitar/efectul-placebo-si-efectul-nocebo

 66. Dr. Dolittle says:

  @F 06/10/2013 20:57

  @Pt Rapcea

  Uite lista celor carora le-am blocat accesul pe site:”

  Felino, stii bine ca au fost mult mai multi cei care au fost “banati” si majoritatea (99%) cei care erau PRO MISA. Asta ca sa nu mentionez jenanta explicatie a banurilor. De ce nu ai trecut acolo la explicatii si “ne strica asta/astia atmosfera”, “ne-au inchis gura si ne-au lasat fara replica”… ?

  E jenibil a vezi cum maestrii ai tacerii (clica in frunte cu rapcea, inclusiv jenibilul YIN10slite) si bagatul capului in pamant vorbesc de altii ca tac. Aveti “curaj” sa vorbiti doar in cocina porcilor. In afara ei … taceti cu totii ca melcii.

  Inventati clone cu personalitati mincinoase si false pentru a va crea un spatiu de desfasurare si sa MINTITI si sa MANIPULATI in contiunare. Si asta e un motiv pentru care nu iesiti din “ferma animalelor”, nu numai LASITATEA si LIPSA de argumente in asa zisele dialoguri pe care le porniti. Chiar si unul singur dintre ai nostri VA INCHIDE GURA la toti.

 67. Namaste says:

  @Dr. Dolittle
  …”chiar si unul singur dintre ai nostri VA INCHIDE GURA la toti”…..
  Chiar crezi ce spui? Daca raspunsul tau este Da! atunci considera ca “mi-ai inchis gura si m-ai lasat fara replica”

 68. Dr. Dolittle says:

  DA. Exista dovezi in acest sens. Singura voastra “arma” a fost sa-i banati pe aceia sau pe acela. Ai memoria scurta sau selectiva? Vrei linkuri cu dovezi in acest sens? Chiar si lista (incompleta) cu cei banati publicata de Felina este o mica dovada.

  PS. De la tine astept sa ne spui cum e cu instructorii aia, caci ai aratat ca esti expert in “adevaratii instructori”, cum te laudai pe undeva de curand. Sau ai uitat si asta ?

 69. Dr. Dolittle says:

  @namnimic

  afli mai multe dupa ce se modereaza mesajul “invizibil” (de mai sus)

 70. @F

  Ba F, ce tot minti bai ca doar aia sunt pe lista aia? Si ia zi, prietenul meu bun Kalki, nici el nu ti-a oferit argumente coerente ? Ai uitat ca rambou spunea ca e mare vip si va strica atmosfera ca scrie prea bine ? Ai curajul sa te iei cu Kalki la “tranta spirituala” Are careva curajul asta ? Viermilor! 🙂 Veniti pe exmisa ca nu ne da voie sa scriem colegii nostri pe yogaesoteric. Chemati-l si pe fulgerica sa va mai oglindeasca putin si sa va dea in cap cu maslinii. namaste, nu te (a)pleca in fata mea ca se supara rambou. 🙂

  PS. Viermilor.

  Si mai ia de aici o gura de rai. 🙂

 71. @Dr. Dolittle

  Asa e frate. Ai dreptate. Astia asa “castiga” meciul. Le inchid usa la vestiar advesarilor si apoi se lauda ca au castigat prin neprezentare. Ce mai vrei, niste viermi, sau niste dobitoace. 🙂

 72. Shri Singha says:

  Powa, kalachakra…sau orice sadhana tantrica nu sunt strict budiste caci nu-si au izvorul in invatatura lui Sakyamuni.
  Ele sunt invataturi obtinute in viziuni pure-direct din domeniile sambogakaya-de catre diversi mahasidhasi si care lucreaza cu energia individului spre deosebire de invavatura lui Sakyamuni care se preocupa in special de apectul fizic al fiintelor din sfera umana.

 73. eliberatu says:

  @NOI CEI INDIGNATI,

  “Astia asa “castiga” meciul. Le inchid usa la vestiar advesarilor si apoi se lauda ca au castigat prin neprezentare.”

  Ce-i cu voi, copilasi? Ati uitat sa va luati pastilutele de transa? 😛

  Reprezentantii MISA au fost invitati la TV sa isi prezinte punctul de vedere, au refuzat, dupa care i-au dat cu drepturi la replica.
  Rapcea i-a invitat si el la emisiunea lui si parca s-a si autoinvitat la MISA TV, dar tovarasii de secta ai domniei tale se fac ca ploua.

  Va lamentati degeaba pe aici, ca niste babe care au realizat ca n-au avut niciodata mitraliera, ci doar un pistol de ciocolata. :))

  Pe toate forumurile pe care s-a scris in cursul anilor pe tema MISA fanaticii misani au aberat o vreme dupa care au plecat cu coada intre picioare, ca si aici pe blog.
  Nu sunteti capabili sa purtati o discutie civilizata. Deh, sunteti prea evoluati spiritual. 😛

 74. Nidhogg says:

  @eliberatu
  Mie mi se pare interesant modul in care mai “scapa” prin mesajele lui si chestii care aparent nu s-ar prea potrivi cu pozitia adoptata in mod fatis(ex. invitatia aia catre exmisa). 🙂

 75. sonolove says:

  Antimisa
  Cum spuneam de agresivitatea din lumea fenomenala raspund cei separati de Dumnezeu oameni extraterestrii ingeri sau alte entitati nu are importanta pe mine ma intereseaza doar constienta unimii blandetea intrinseca a Sinelui. Cei care vin cu agresivitate vin in numele unui adevar materialist deci iluzoriu ma intereseaza nonagresivitates nondualitstii. Dumnezeu nu semneaza condamnari la moarte karmele o fac.

 76. sonolove says:

  Asa ca bat campii nondualitatii in continuare…….cu gratie….sunt liber!

Leave a Reply