V amintii c nu mai departe de acu o lun, obrznicturile pline de tupeu macrocosmic de la MISA m provocau n al lor ANUN „IMPORTANT” DIN PARTEA CONDUCERII MISA, s public la mine pe site, „mrturiile” filmate pe care „fiecare membru al aezmintelor MISA va veni n faa camerei de luat vederi i va face o mrturie personal, sincer n cadrul creia i va exprima liber i nestingherit impresiile…” !?

Am ateptat plin de interes acele mrturii filmate, cci eram i eu curios ce reacie vor avea – n faa camerelor de luat vederi – nemulumiii care mi-au trimis scrisoarea. Paranormalii redactori ai oficiosului yogaesoteric vedeau deja „cu anticipaie” n viitor (aa cum ntrevd de altfel tot felul de evenimente incerte i soluii miraculoase la problemele lui GB cu Justiia Romn) c „nu prea voi fi dispus” s le fac publice aceste mrturii FILMATE. Ei, bine, S-AU NSELAT ! Eu vreau s fac publice aceste mrturii, ns… ia-le de unde nu-s !

S nelegem deci c marea edin a Partidului Comunist MISAN nu s-a derulat n conformitate cu ateptrile conducerii, de nu a fost dat publicitii !?

Evident, urmtorulANUN „IMPORTANT” DIN PARTEA CONDUCERII MISA(nici unul nu poart data emiterii lui, cci provin din atemporalitatea spontan a prostiei macrocosmice a colectivitții autorilor lor), aduce niște clarificri menite s mai arunce puțin praf n ochii celor care și-ar putea totuși pune ntrebarea UNDE SUNT SUTELE DE ASHRAMIȘTI ȘI MRTURIILE LOR FLIMATE ?; “Aciunea ce a fost demarat de dl. Mihai Rapcea este evident abject pentru noi toi, deoarece el a postat, deloc ntmpltor, aceast scrisoare anonim tocmai atunci cnd cei care locuiesc n aezmintele MISA sunt n proporie de 97% plecai n vacan, i tocmai aceast situaie de fapt face s fie practic imposibil o dezbatere colectiv a tuturor aspectelor calomnioase, tendenioase i ruvoitoare ce sunt prezentate cu impertinen ca fiind reale n respectiva scrisoare anonim.

Da unde erau plecai n vacan respectivii ashramiti, laolalt cu onor conducerea MISA ? Nu cumva toi n acelai loc, anume la Costineti ? Ce i mpiedica s fac o edin colectiv- CUM DE ALTFEL LE-AM I SUGERAT, la care s m invite att pe mine ct i pe ashramitii nemulumii, semnatarii scrisorii -s ne expunem argumentele i probele ntr-un dialog direct i deschis, n faa tuturor ashramitilor i eventual, cursanilor MISA ?Evident, minciuna i prostia fac cas bun, i se simt ca acas n rndurile conducerii MISA, cci altfel nu mi pot imagina cum au putut prezenta un astfel de argument penibil – precum cel de mai sus – ca pe o dovad de rea-voin din partea mea ! Ca dovad c SE PUTEA FACE O ASTFEL DE EDIN, reamintesc cursanilor MISA edina de acum 2 ani din laTabra de Yoga de la Costinesti, cu privire la unii cursani i instructori (Florin Stnescu, Rzvan Haeg), adui n faa publicului s rspund la chestiuni ce priveau conduita lor moral i faptele lor. Acum de ce nu se putea proceda la fel ?!

n plus, mi se mai aduce o acuz, menit s i scape de responsabiliti pe liderii MISA, n frunte cu Gregorian Bivolaru: c din cauza scrisorilor ashramitilor, publicate la mine pe site, procurorii le vor lua ashramurile yoghinilor de la MISA.

La asta eu rspund ceea ce am mai rspuns i ashramitilor cu care m-am ntlnit personal: n procesul de la Cluj, se judec DOAR faptele trimise n judecat prin rechizitoriu, nu cele noi, actuale. Orice avocat, procuror sau judector v poate confirma faptul c judectorul nu poate soluiona dect aspectele aduse n faa lui prin rechizitoriu, NIMIC N PLUS. Deci nu m scoatei pe mine vinovat c voi ai trimis femei la produs bani n Japonia, c ai fcut bani din videochat i industria sexului, c v-ai folosit de oameni ca de nite sclavi, c ai fcut din MISA o mainrie de produs bani. Asta este VINA VOASTR, i trebuie s v-o asumai n faa oamenilor. Vina mea este doar aceea c v arunc adevrul n fa. Orict de dureros ar fi el pentru voi. Iar pentru ca aceste noi acuze s devin penale și s duc la pierderea ashramurilor, ar nsemna ca procurorii s ntocmeasc un nou dosar penal, cu un nou rechizitoriu, pentru faptele petrecute de la momentul 2003 și pn n prezent. Și NU, Nu sunt mason. Și Nu, nici colegii voștrii ashramiști care au scris acele scrisori nu sunt masoni, și nici securiști. Sunt doar niște oameni lipsiți de resurse materiale, fr perspective sociale de viitor, fr asigurare de sntate, fr stagiu de cotizare la pensie, FR VIITOR, spre deosebire de vipurile MISA, șefii de ashram și cei ce dau din gur pe la conferințe. Ei au și proprietți, și bani, și pensii și asigurri de sntate pltite. PE VERIFICATELEA !

n locul mrturiilor sincere și direct prezentate n fața camerei de luat vederi, a TUTUROR LOCUITORILOR ASHRAMURILOR MISA – cum se ludau yogaesotericii, n faimosul și intempestivul anunț mai sus menționat, conducerea MISA ofer iarși, doar vorbele goale a unui așa-zis „grup de yoghini mulumii care locuiesc n aezminte spirituale”, dar nici urm de filmarea promis, cu care m ameninau acu o lun !!!

A fi n stare s pun pariu c respectivele relatri au fost plagiate din relatrile unor yoghini din ashramurile indiene gen Auroville, cci n rest, orice asemnare cu realitatea sau personaje din realitatea ashramurilor misane este absolut i pur ntmpltoare, i evident, nici o fiin folosit la filmri nu a avut de suferit 🙂

Dndu-i ns seama (probabil tot cu ANTICIPAIE !) de penibilul situaiei n care singuri s-au bgat, cci nu i-a obligat nimeni s promit c vor face acea edin cu TOI ASHRAMITII, „tovarii” din conducerea Partidului Comunist MISAN au zis s bage n loc de plenara Partidului, o edin restrns de comitet executiv, cu nomenclaturitii de partid, c poate nu se prinde prostimea.

Ei bine, n lips de relatrile individuale filmate, cu fiecare ashramist misan – promise solemn de conducere, preiau acest material video, cu meniunea c spre deosebire de MISATV, unde aceast emisiune a aprut, la mine pe site comunismul a czut de mult, i putei posta comentarii la liber. i v provoc pe voi toi, s scriei aici, la comentarii, despre fiecare din protagonitii acestei filmri: cine sunt, ce proprieti au, cu ce se ocup, ct de „ashramiti” sunt, dac locuiesc sau nu n ashram i n ce condiii. Cci se adeverete nc o dat vorba c poporul misan triete bine… prin intermediul reprezentanilor si.

Deoarece filmul nu poate fi preluat, dau linkul aici:http://misatv.ro/cu-cartile-pe-fata-episodul-1/

 

Iar n continuare, voi posta ultimul material primit de la IntenseLight, dup o ndelungat absen publicistic. Spor la Citit, dar mai ales la GNDIT !!!

Mihai Rapcea

Tacerea stanjenitoare – semnul minciunii si al decaderii spirituale in cazul Misa si a lui Gregorian Bivolaru

un articol de IntenseLight

Revin dupa o lunga pauza cu un scurt articol, mai degraba niste observatii, care simt ca trebuiesc din nou facute in cazul Misa. Multi apropiati m-au intrebat de ce nu am mai scris articole pe tema Misa, caci (zic ei), cele pe care le-am scris au fost de ajutor si au deschis ochii multor cursanti Misa.

Motivul a fost ca, in mare masura, in cadrul articolelelor deja scrise am reusit sa fac observatiile pe care mi le-am propus, si prin urmare alte articole nu mai erau necesare. Insa cel mai important aspect este faptul ca MISA nu a fost capabila sa dea nici un raspuns real la articolele/observatiile pe care le-am scris pana in prezent.

Am sa trec foarte pe scurt in revista observatiile pe care le-am facut pana in prezent, si “raspunsurile” pe care Misa si Gregorian Bivolaru le-au oferit, pentru a putea sa judecati si singuri.

In primele articole pe care le-am scris, cu titlul: “Sa ii cunoastem pe adevaratii autori ai cursurilor MISA”:

http://rapcea.ro/2011/06/28/sa-i-cunoastem-pe-adevaratii-autori-ai-cursurilor-misa-1/

http://rapcea.ro/2011/07/04/sa-ii-cunoastem-pe-adevaratii-autori-ai-cursurilor-misa-2/

http://rapcea.ro/2012/01/26/sa-ii-cunoastem-pe-adevaratii-autori-ai-cursurilor-misa-3/

http://rapcea.ro/2011/07/07/premiile-promise/

am demonstrate intr-un mod foarte foarte clar cum cursurile “interne” (unele dintre ele fiind chiar considerate “secrete” !) din cadrul Misa sunt plagiate cu nerusinare, aproape in totalitate.

Din Shankaranarayanan , David Frawley, Alain Danielou si David Kinsley s-a plagiat la greu pentru materialele referitoare la cele 10 puteri cosmice, din Satprem s-a plagiat in cursurile cu Sahasrara, din Robert Beer , Andre Van Lysbeth si Swami Satyananda Saraswati s-a plagiat in diverse alte cursuri, etc, etc. Lista autorilor din care s-a plagiat cu nerusinare in cadrul cursurilor Misa nu se termina nici pe departe aici. Raspunsul celor de la Misa la observatia mea a fost mai mult decat jenant. Au facut referire la faptul ca ei ar fi avut acceptul lui Lysebeth pentru a copia din cartile lui, si a lui Swami Satyananda, iar in rest, in cazul celorlati n autori din care s-a plagiat cu nerusinare… raspunsul a fost o mare si lunga tacere! Cei de la MISA s-au facut pur si simplu ca problema nu exista. Intr-un cuvant, doar au adus in fata doi autori care au murit intre timp (Lysebeth si Satyananda), si care ( ce convenabil!) nu mai pot confirma sau nega in nici un fel afirmatiile lor! Iar in rest, tacere..

Sa nu uitam si inregistrarea audio pe care Mihai a prezentat-o pe site, in care Gregorian Bivolaru sustinea ca nu exista nicaieri in cursurile de la Misa simbolul scolii de yoga Bihar (BSY), lucru care s-a dovedit a fi din nou o minciuna, asa cum am demonstrat intr-un alt articol:

http://rapcea.ro/2011/06/13/frauda-i-impostura-vs-tradiie-i-autenticitate/

Raspunsul lui Gregorian Bivolaru la acesta observatie foarte jenanta pentru el? Tacere..

Ulterior intr-un alt articol am abordat pe larg problema atat de grava si spinoasa a psihozelor induse prin practica meditatiei, in special datorita listei publicate pe site-ul exmisa, in care pe o pagina erau insirate numele a o serie de persoane din cadrul Misa care au ajuns de urgenta la psihiatrie cu diverse decompensari psihotice, in urma practicilor din cadrul Misa (lista care in realitate insa este mult mai mare)

http://rapcea.ro/2011/07/23/despre-adevaratele-pericole-i-incercari-pe-calea-practicilor-spirituale/

Desi am aratat in mod clar, ca aceasta problema este reala, raspunsul Misa a fost ca de obicei: tacere. Nu s-a retras cartea lui Radu Heroiu de pe piata, o lucrare care mai degraba induce probleme psihice daca este luata drept model, nu s-a abordat acest subiect in cadrul cursurilor, absolut nimic. Din nou Misa se comporta ca si cum aceasta problema atat de grava pur si simplu nu exista!

Ulterior am publicat un scurt articol, drept raspuns la afirmatiile facute in niste articole publicate pe site-ul yogaesoteric, in care propuneam Misei si lui Gregorian Bivolaru un pariu; si anume, ca “daca eu, IntenseLight, autorul articolelor de pe site-ului lui Mihai Rapcea privind cartea The World of Tantra și plagiatul din cursurile de yoga (n fapt, toate articolele semnate cu pseudonimul IntenseLight), dovedesc ca nu sunt Claudiu Trandafir si nu am absolut nici o legatura cu el, Misa imi plateste suma de 1 milion de euro; daca ei demonstreaza ca sunt Claudiu Trandafir sau c acesta are vre-o legtur cu aceste articole, atunci eu le platesc lor aceasta suma”.

http://rapcea.ro/2011/12/26/paiul-lui-intenselight-ucigaul-de-minciuni-un-adevar-care-valoreaza-un-milion-de-euro-sau-poate-de-contiine-trezite-la-realitate/

Raspunsul Misa si a lui Gregorian Bivolaru? Ca de obicei: tacere. Nu numai ca nu au acceptat pariul, insa au bagat si capul in pamant ca niste struti, si s-au facut ca nu isi amintesc nimic de nici o afirmatie.

Apoi, problema atat de grava a cartii “Doamna Miracolului”, pe care am abordat-o in doua articole:

http://rapcea.ro/2011/11/17/anatomia-unei-manipulari-cum-a-inventat-gregorian-bivolaru-capitolele-referitoare-la-jocurile-cu-urina-din-lucrarea-doamna-miracolului/

http://rapcea.ro/2012/09/28/anatomia-unei-manipulari-partea-a-2-a-raspunsul-lui-intenselight-la-scornelile-ing-nicolae-catrina-publicate-pe-siteul-yogaesoteric/

Concluzionand aceasta problema: trei experti internationali in domeniu, plus un roman cu studii la Oxford, care nu stiu nimic de lucrarea “The Mistic Lady”, plus zeci de persoane care au cautat-o peste tot si nu au gasit nici urma de ea. Raspunsul MISA? Nici pana acum (!!!!!) cei din cadrul MISA nu au fost in stare sa iasa in fata cu celebrea lucrare pe care sustin ca o detin si din care chipurile “au tradus” celebrele capitole urofilice! Deci, din nou Misa tace cand este prinsa cu minciuna!

Ulterior am aratat in extenso, in cadrul a 3 articole, ca invatatorii tantrici care fac afirmatii spectaculoase cu privire la sidhisurile atinse de ei, sau care pretind ca pot realiza actiuni “imorale”, (deoarece “sunt dincolo de bine si de rau”), sunt testati la modul cel mai dur. L-am provocat prin urmare, si eu si Mihai, pe Gregorian Bivolaru la o demonstratie intr-un cadru stiintific serios, a siddhisului invizibilitatii, pe care se lauda ca il detine si pe care il mai si preda in cadrul cursurilor sale, si le-am cerut cursantilor Misa sa demonstreze ca pot trece testele traditionale yoghine standard, teste care sunt trecute in zilele noastre de o serie de yoghini autentici :

http://rapcea.ro/2011/08/15/raspunsul-lui-intenselight-pentru-ioana-c/

http://rapcea.ro/2012/02/04/mic-ghid-de-identificare-a-unui-fals-maestru-tantric-gregorian-bivolaru-fata-in-fata-cu-drukpa-kunley-1/

http://rapcea.ro/2012/09/28/anatomia-unei-manipulari-partea-a-2-a-raspunsul-lui-intenselight-la-scornelile-ing-nicolae-catrina-publicate-pe-siteul-yogaesoteric/

Raspunsul MISA si a lui Gregorian Bivolaru? TACERE! Din nou Gregorian Bivolaru s-a ascuns in spatele unui zid de tacere, ceea ce arata in mod indubitabil ca afirmatiile lui referitoare la Siddhisu-rile pe care le detine sunt pur si simplu niste minciuni jenante (video-ul cu aparatul Egeley este atat de penibil incat nu poate fi considerat ca proba, ci doar ca un fapt ce amplifica si mai mult penibilul situatiei lui si arata doar cat de disperat este).

In concluzie: de fiecare data cand Misa si Gregorian Bivolaru sunt prinsi cu minciuna, raspunsul lor este acelasi: TACEREA si speranta ca intregul eveniment sa fie uitat cat mai repede. De ce oare? Pentru ca, ce poti sa mai faci cand minciunile iti ies la iveala?! Sa nu uitam ca mecanismul de produs bani care se dovedeste a fi in esenta MISA, trebuie sa functioneze in continuare! Femeile sunt in continuare prostite cu nerusinare sa presteze in baruri de noapte din Japonia, etc, sau pe diverse site-uri erotice, sau in diverse saloane de masaj erotic, iar barbatii sunt prostiti in continuare sa lucreze pe gratis pentru mogulii MISA, ca si “karma yoghini”, fara nici o asigurare medicala, fara nici o pensie, fara nimic! Si toate acestea sub umbrela “tantrei” si a lui “Dumnezeu”!

Si pentru ca sa fie clar, odata pentru totdeauna, care este diferenta dintre un ghid spiritual real si un escroc (pentru ca aceasta este de fapt esenta problemei MISA), am sa redau cateva pasaje dintr-un text al marelui maestru tibetan Nyigma/Bon, Shardza Rinpoche, (care a atins cel mai inalt nivel de evolutie spirituala conform invataturilor Vajrayana, adica dizolvarea completa a corpului fizic in momentul mortii), care analizeaza tocmai aceste aspecte, adica calitatiile unui invatator autentic, si semnele dupa care se poate recunoaste un escroc/fals “invatator” spiritual:

Conform lui Shardza Rinpoche, cand cineva intra pe o cale spirituala, este foarte indicat sa examineze cu atentie maestrul spiritual pe care si l-a ales, pentru a vedea daca invataturile acestuia sunt in acord cu invataturile yoghine/budiste, si daca nu se foloseste de pozitia pe care o are pentru a obtine beneficii pentru el. Se recomanda urmarea doar a unui maestru calificat, care respecta invataturile, si caruia nu ii pasa deloc de bani, faima, etc. De la un astfel de maestru trebuie sa obtinem initierile necesare (dbang), autorizarea de a practica anumite invataturi (lung), si ghidarea spirituala (khrid) in scopul de a progresa pe cale. Acest progres poate fi foarte simplu evidentiat prin diverse semne speciale (rtags) care trebuie sa apara, si care indica aprofundarea contemplatiei meditative, si prin trecerea unor teste traditionale (despre care am vorbit pe larg in articolele mele anterioare), care sunt utilizate pe larg si in zilele noastre. Astfel de semne nu apar niciodata daca urmam un “maestru” preocupat doar de atractiile iluzorii ale acestei lumi.

In lucrarile sale Shardza Rinpoche vobeste si despre necesitatea de a abandona cat mai rapid un maestru necalificat. Un astfel de fals “maestru” este preocupat doar de faima sa, sau de cat de mult castiga pentru “performantele” sale. Un astfel de individ este in marea majoritatea a timpului preocupat de acumularea de bunuri si bani, si ii este teama sa nu isi piarda posesiunile, etc. In exterior, poate chiar parea ca este cineva care stie ceea ce preda, dar interior, el stie ca doar joaca un teatru jalnic, si ca in fapt, el doar imita invataturile autentice. Acest “maestru” nu are o realizare autentica a ceea ce preda, altfel al actiona complet diferit.

In general un astfel de “maestru” este doar interesat de a acumula cat mai multi bani, de a face afaceri, sau de a acumula proprietati. De obicei, are o opinie foarte inalta despre el insusi si de obicei ii dispretuieste pe cei din jur. Despre acesti falsi maestrii, textele spun ca sunt de fapt niste “maestrii ai otravurilor”. Ei vorbesc deseori despre impermanenta, despre natura nesatisfacatoare a Samsarei, dar in general nu trag consecintele vorbelor lor si in cazul lor, ei fiind obsedati de bani, faima, etc. Gandurile lor cele mai profunde si comportamentul lor personal sunt in opozitie directa cu invataturile pe care le predau, din aceasta cauza ei fiind uneori numiti si “maestrii impuri”. Unii dintre acesti „maestrii” cer ca discipolii lor sa se comporte conform unui cod etic pe care ei insisi nu il respecta deloc. Ei fac tot ceea ce este posibil ca studentii lor sa nu mearga la alti maestrii, pentru ca acestia sa nu realizeze greseala lor. Datorita comportamentului loc, acesti falsi „maestrii” acumuleaza karma negativa, si viciile lor se acumuleaza unul dupa altul. Din acest motive ei sunt uneori numiti si “maestrii pervertiti” .

Acesti falsi „maestrii”, au doar pasiuni in minte, nu au renuntat la nimic, si nu au nici un fel de regret cu privire la lucrurile rele pe care le fac. Cei care cunosc adevarul despre ei trebuie sa ii evite cat mai repede. In fapt, acesti „maestrii” sunt obiectul devotiunii doar al oamenilor ignoranti, fiind numiti de acestia “pretiosi” (rin po che), fiind comparati de acestia cu cei cu adevarat realizati din punct de vedere spiritual. Acest lucru este ca si cum am pune o maimuta mirositoare in acelasi rand cu un zeu parfumat. Mintea unor astfel de “maestrii” falsi este atat de slaba, incat ei incep sa isi inchipuie ca aceste calificative sunt chiar meritate de catre ei (!), si prin urmare, nu mai este necesar sa isi dezvolte nici o virtute. Prin urmare invataturile lor cu privire la umilinta, etc, nu corespund deloc cu modul lor de viata. Fiintele grosiere urmeaza acest gen de “mestrii” falsi, fara sa isi puna deloc intrebari cu privire la comportamentul lor, si din pacate, ei nu vor atinge niciodata realizarea spirituala atat timp cat venereaza astfel de sarlatani.

Acesti falsi maestrii trebuie in realitate ocoliti, asa cum se recomanda si in ciclul de invataturi Yer pa’i bon skor:

“Intocmai precum un fruct uscat, ei nu pot genera calitati spirituale

Intocmai precum un sarpe otravitor, ei se mentin in vicii, fara nici o jena

Intocmai precum o apa otravita, ei ii invata pe ceilalti intr-un mod gresit, si trebuiesc ocoliti”

Cred cat toti cei care il cunosc cat de cat pe Gregorian Bivolaru si pe acoliții lui, observa cu usurinta similaritatile frapante dintre comportamentul lui Gregorian Bivolaru si al VIP-urilor MISA, si descrierile de mai sus, si astfel sunt atentionati o data pentru totdeauna cu privire la inutilitatea si caracterul profund daunator al asocierii cu astfel de indivizi.

Intenselight

PS: i la final, v o ferim n premier galactic, o transmisiune cu henergie tripl a postului online MISA TV – filiala Coreea de Nord, referitoare la ultimele mari realizri ale acestei puternice filiale a celei mai mari coli de yoga din toate Galaxiile 🙂

VIITORUL MISA E… CEAUSESCU – PCR !

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares