Tacerea stanjenitoare – semnul minciunii si al decaderii spirituale in cazul Misa si a lui Gregorian Bivolaru

Vă amintiți că nu mai departe de acu o lună, obrăznicăturile pline de tupeu macrocosmic de la MISA mă provocau în al lor ANUNȚ „IMPORTANT” DIN PARTEA CONDUCERII MISA,  să public la mine pe site, „mărturiile” filmate pe care „fiecare membru al așezămintelor MISA va veni în fața camerei de luat vederi și va face o mărturie personală, sinceră în cadrul căreia își va exprima liber și nestingherit impresiile…” !?

Am așteptat plin de interes acele mărturii filmate, căci eram și eu curios ce reacție vor avea – în fața camerelor de luat vederi – nemulțumiții care mi-au trimis scrisoarea. Paranormalii redactori ai oficiosului yogaesoteric vedeau deja „cu anticipație” în viitor (așa cum întrevăd de altfel tot felul de evenimente incerte și soluții miraculoase la problemele lui GB cu Justiția Română) că „nu prea voi fi dispus” să le fac publice aceste mărturii FILMATE. Ei, bine, S-AU ÎNSELAT ! Eu vreau să fac publice aceste mărturii, însă… ia-le de unde nu-s !

Să înțelegem deci că marea ședință a Partidului Comunist MISAN nu s-a derulat în conformitate cu așteptările conducerii, de nu a fost dată publicității !?

Evident, următorul ANUNȚ „IMPORTANT” DIN PARTEA CONDUCERII MISA (nici unul nu poartă data emiterii lui, căci provin din atemporalitatea spontană a prostiei macrocosmice a colectivității autorilor lor), aduce niște clarificări menite să mai arunce puțin praf în ochii celor care și-ar putea totuși pune întrebarea UNDE SUNT SUTELE DE ASHRAMIȘTI ȘI MĂRTURIILE LOR FLIMATE ?; “Acțiunea ce a fost demarată de dl. Mihai Rapcea este evident abjectă pentru noi toți, deoarece el a postat, deloc întâmplător,  această scrisoare anonimă tocmai atunci când cei care locuiesc în așezămintele MISA  sunt în proporție de 97% plecați în vacanță, și tocmai această situație de fapt face să fie practic imposibilă o dezbatere colectivă a tuturor aspectelor calomnioase, tendențioase și răuvoitoare ce sunt prezentate cu impertinență ca fiind reale în respectiva scrisoare anonimă.

Da unde erau plecați în vacanță respectivii ashramiști, laolaltă cu onor conducerea MISA ? Nu cumva toți în același loc, anume la Costinești ? Ce îi împiedica să facă o ședință colectivă- CUM DE ALTFEL LE-AM ȘI SUGERAT, la care să mă invite atât pe mine cât și pe ashramiștii nemulțumiți, semnatarii scrisorii -să ne expunem argumentele și probele într-un dialog direct și deschis, în fața tuturor ashramiștilor și eventual, cursanților MISA ? Evident, minciuna și prostia fac casă bună, și se simt ca acasă în rândurile conducerii MISA, căci altfel nu îmi pot imagina cum au putut prezenta un astfel de argument penibil – precum cel de mai sus – ca pe o dovadă de rea-voință din partea mea ! Ca dovadă că SE PUTEA FACE O ASTFEL DE ȘEDINȚĂ, reamintesc cursanților MISA ședința de acum 2 ani din laTabăra de Yoga de la Costinesti, cu privire la unii cursanți și instructori (Florin Stănescu, Răzvan Hațeg), aduși în fața publicului să răspundă la chestiuni ce priveau conduita lor morală și faptele lor. Acum de ce nu se putea proceda la fel ?!

În plus, mi se mai aduce o acuză, menită să îi scape de responsabilități pe liderii MISA, în frunte cu Gregorian Bivolaru: că din cauza scrisorilor ashramiștilor, publicate la mine pe site, procurorii le vor lua ashramurile yoghinilor de la MISA. 

La asta eu răspund ceea ce am mai răspuns și ashramiștilor cu care m-am întâlnit personal: în procesul de la Cluj, se judecă DOAR faptele trimise în judecată prin rechizitoriu, nu cele noi, actuale. Orice avocat, procuror sau judecător vă poate confirma faptul că judecătorul nu poate soluționa decât aspectele aduse în fața lui prin rechizitoriu, NIMIC ÎN PLUS. Deci nu mă scoateți pe mine vinovat că voi ați trimis femei la produs bani în Japonia, că ați făcut bani din videochat și industria sexului, că v-ați folosit de oameni ca de niște sclavi, că ați făcut din MISA o mașinărie de produs bani. Asta este VINA VOASTRĂ, și trebuie să v-o asumați în fața oamenilor. Vina mea este doar aceea că vă arunc adevărul în față. Oricât de dureros ar fi el pentru voi. Iar pentru ca aceste noi acuze să devină penale și să ducă la pierderea ashramurilor, ar însemna ca procurorii să întocmească un nou dosar penal, cu un nou rechizitoriu, pentru faptele petrecute de la momentul 2003 și până în prezent. Și NU, Nu sunt mason. Și Nu, nici colegii voștrii ashramiști care au scris acele scrisori nu sunt masoni, și nici securiști. Sunt doar niște oameni lipsiți de resurse materiale, fără perspective sociale de viitor, fără asigurare de sănătate, fără stagiu de cotizare la pensie, FĂRĂ VIITOR, spre deosebire de vipurile MISA, șefii de ashram și cei ce dau din gură pe la conferințe. Ei au și proprietăți, și bani, și pensii și asigurări de sănătate plătite. PE VERIFICATELEA !

În locul mărturiilor sincere și direct prezentate în fața camerei de luat vederi, a TUTUROR LOCUITORILOR ASHRAMURILOR MISA – cum se lăudau yogaesotericii, în faimosul și intempestivul anunț mai sus menționat, conducerea MISA oferă iarăși, doar vorbele goale a unui așa-zis „grup de yoghini mulțumiți care locuiesc în așezăminte spirituale”, dar nici urmă de filmarea promisă, cu care mă amenințau acu o lună !!!

Aș fi în stare să pun pariu că respectivele relatări au fost plagiate din relatările unor yoghini din ashramurile indiene gen Auroville, căci în rest, orice asemănare cu realitatea sau personaje din realitatea ashramurilor misane este absolut și pur întâmplătoare, și evident, nici o ființă folosită la filmări nu a avut de suferit 🙂

Dându-și însă seama (probabil tot cu ANTICIPAȚIE !) de penibilul situației în care singuri s-au băgat, căci nu i-a obligat nimeni să promită că vor face acea ședință cu TOȚI ASHRAMIȘTII, „tovarășii” din conducerea Partidului Comunist MISAN au zis să bage în loc de plenara Partidului, o ședință restrânsă de comitet executiv, cu nomenclaturiștii de partid, că poate nu se prinde prostimea.

Ei bine, în lipsă de relatările individuale filmate, cu fiecare ashramist misan – promise solemn de conducere, preiau acest material video, cu mențiunea că spre deosebire de MISATV, unde această emisiune a apărut, la mine pe site comunismul a căzut de mult, și puteți posta comentarii la liber. Și vă provoc pe voi toți, să scrieți aici, la comentarii, despre fiecare din protagoniștii acestei filmări: cine sunt, ce proprietăți au, cu ce se ocupă, cât de „ashramiști” sunt, dacă locuiesc sau nu în ashram și în ce condiții. Căci se adeverește încă o dată vorba că poporul misan trăiește bine… prin intermediul reprezentanților săi.

Deoarece filmul nu poate fi preluat, dau linkul aici: http://misatv.ro/cu-cartile-pe-fata-episodul-1/

 

Iar în continuare, voi posta ultimul material primit de la IntenseLight, după o îndelungată absență publicistică. Spor la Citit, dar mai ales la GÂNDIT !!!

Mihai Rapcea

Tacerea stanjenitoare – semnul minciunii si al decaderii spirituale in cazul Misa si a lui Gregorian Bivolaru

un articol de IntenseLight

Revin dupa o lunga pauza cu un scurt articol, mai degraba niste observatii, care  simt ca trebuiesc din nou facute in cazul Misa. Multi apropiati m-au intrebat de ce nu am mai scris articole pe tema Misa, caci (zic ei), cele pe care le-am scris au fost de ajutor si au deschis ochii multor cursanti Misa.

Motivul a fost ca, in mare masura, in cadrul articolelelor deja scrise am reusit sa fac observatiile pe care mi le-am propus, si prin urmare alte articole nu mai erau necesare. Insa cel mai important aspect este faptul ca MISA nu a fost capabila sa dea nici un raspuns real la articolele/observatiile pe care le-am scris pana in prezent.

Am sa trec  foarte pe scurt in revista observatiile pe care le-am facut pana in prezent, si “raspunsurile”  pe care Misa si Gregorian Bivolaru le-au oferit, pentru a putea sa judecati si singuri.

In primele articole pe care le-am scris, cu titlul: “Sa ii cunoastem pe adevaratii autori ai cursurilor MISA”:

http://rapcea.ro/2011/06/28/sa-i-cunoastem-pe-adevaratii-autori-ai-cursurilor-misa-1/

http://rapcea.ro/2011/07/04/sa-ii-cunoastem-pe-adevaratii-autori-ai-cursurilor-misa-2/

http://rapcea.ro/2012/01/26/sa-ii-cunoastem-pe-adevaratii-autori-ai-cursurilor-misa-3/

http://rapcea.ro/2011/07/07/premiile-promise/

am demonstrate intr-un mod foarte foarte clar cum cursurile “interne” (unele dintre  ele  fiind chiar considerate “secrete” !) din cadrul Misa sunt plagiate cu nerusinare, aproape in totalitate.

Din Shankaranarayanan , David Frawley, Alain Danielou si David Kinsley s-a plagiat la greu pentru materialele referitoare la cele 10 puteri cosmice, din Satprem s-a plagiat in cursurile cu Sahasrara, din Robert Beer , Andre Van Lysbeth  si Swami Satyananda Saraswati s-a plagiat in diverse  alte cursuri, etc, etc.  Lista autorilor din care s-a plagiat cu nerusinare in cadrul cursurilor  Misa nu se termina nici pe departe aici. Raspunsul  celor de la Misa la observatia mea a fost mai mult decat jenant. Au facut referire la faptul ca ei ar fi avut acceptul lui Lysebeth pentru a copia din  cartile lui, si a lui  Swami Satyananda, iar in rest, in cazul celorlati n  autori din care s-a plagiat cu nerusinare…  raspunsul a fost o mare si lunga tacere! Cei de la MISA s-au facut pur si simplu ca problema nu exista. Intr-un cuvant, doar au adus in fata doi autori care au murit intre timp (Lysebeth si Satyananda), si care ( ce convenabil!) nu mai pot confirma sau nega in nici un fel afirmatiile lor!   Iar in rest, tacere..

Sa nu uitam si inregistrarea audio pe care Mihai a prezentat-o pe site, in care Gregorian Bivolaru sustinea ca nu exista nicaieri in cursurile  de la Misa simbolul scolii de yoga Bihar (BSY), lucru care s-a dovedit a fi din nou o minciuna, asa cum am demonstrat intr-un alt articol:

http://rapcea.ro/2011/06/13/frauda-i-impostura-vs-tradiie-i-autenticitate/

Raspunsul lui Gregorian Bivolaru la acesta observatie foarte jenanta pentru el? Tacere..

Ulterior intr-un alt articol am abordat pe larg  problema atat de  grava si spinoasa  a psihozelor induse prin practica meditatiei, in special datorita listei publicate pe site-ul exmisa, in care pe o pagina erau insirate numele a o serie de persoane din cadrul Misa care au ajuns de urgenta la psihiatrie cu diverse decompensari psihotice, in urma practicilor din cadrul Misa (lista care in realitate insa este mult mai mare)

http://rapcea.ro/2011/07/23/despre-adevaratele-pericole-i-incercari-pe-calea-practicilor-spirituale/

Desi am aratat in mod clar, ca aceasta problema este reala, raspunsul Misa a fost ca de obicei: tacere. Nu s-a retras cartea lui Radu Heroiu de pe piata, o lucrare care mai degraba induce probleme psihice daca este luata drept model, nu s-a abordat acest subiect in cadrul cursurilor, absolut nimic. Din nou Misa se comporta ca si cum aceasta problema atat de grava pur si simplu nu exista!

Ulterior am publicat un scurt articol, drept raspuns la afirmatiile facute in niste articole publicate pe site-ul yogaesoteric, in care propuneam Misei si lui Gregorian Bivolaru un pariu; si anume,  ca  “daca eu, IntenseLight, autorul articolelor de pe site-ului lui Mihai Rapcea privind cartea The World of Tantra și plagiatul din cursurile de yoga (în fapt, toate articolele semnate cu pseudonimul IntenseLight), dovedesc ca nu sunt Claudiu Trandafir si nu am absolut nici o legatura cu el, Misa imi plateste suma de 1 milion de euro; daca ei demonstreaza ca sunt Claudiu Trandafir sau că acesta are vre-o legătură cu aceste articole, atunci eu le platesc lor aceasta suma”.

http://rapcea.ro/2011/12/26/paiul-lui-intenselight-ucigaul-de-minciuni-un-adevar-care-valoreaza-un-milion-de-euro-sau-poate-de-contiine-trezite-la-realitate/

Raspunsul Misa si a lui Gregorian Bivolaru? Ca de obicei: tacere. Nu numai ca nu au acceptat pariul, insa au bagat si capul in pamant ca niste struti, si s-au facut ca nu isi amintesc  nimic de nici o afirmatie.

Apoi, problema atat de grava  a cartii “Doamna Miracolului”, pe care am abordat-o in doua articole:

http://rapcea.ro/2011/11/17/anatomia-unei-manipulari-cum-a-inventat-gregorian-bivolaru-capitolele-referitoare-la-jocurile-cu-urina-din-lucrarea-doamna-miracolului/

http://rapcea.ro/2012/09/28/anatomia-unei-manipulari-partea-a-2-a-raspunsul-lui-intenselight-la-scornelile-ing-nicolae-catrina-publicate-pe-siteul-yogaesoteric/

Concluzionand aceasta problema: trei experti internationali in domeniu, plus un roman cu studii la Oxford, care nu stiu nimic de lucrarea “The Mistic Lady”, plus zeci de persoane care au cautat-o peste tot si nu au gasit nici urma de ea. Raspunsul MISA? Nici pana acum (!!!!!)  cei din cadrul MISA nu au fost in stare sa iasa in fata cu celebrea lucrare pe care sustin ca o detin si din care chipurile “au tradus” celebrele capitole urofilice! Deci, din nou Misa tace cand este prinsa cu minciuna!

Ulterior am aratat in extenso, in cadrul a 3 articole, ca invatatorii tantrici care fac afirmatii spectaculoase cu privire la sidhisurile atinse de ei, sau care pretind ca pot realiza actiuni “imorale”, (deoarece “sunt dincolo de bine si de rau”), sunt testati la modul cel mai dur. L-am provocat prin urmare, si eu si Mihai, pe Gregorian Bivolaru la o demonstratie  intr-un cadru stiintific serios, a siddhisului invizibilitatii, pe care se lauda ca il detine si pe care il mai si preda in cadrul cursurilor sale, si le-am cerut cursantilor Misa sa demonstreze ca pot trece testele traditionale yoghine standard, teste care sunt trecute in zilele noastre de o serie de yoghini autentici  :

http://rapcea.ro/2011/08/15/raspunsul-lui-intenselight-pentru-ioana-c/

http://rapcea.ro/2012/02/04/mic-ghid-de-identificare-a-unui-fals-maestru-tantric-gregorian-bivolaru-fata-in-fata-cu-drukpa-kunley-1/

http://rapcea.ro/2012/09/28/anatomia-unei-manipulari-partea-a-2-a-raspunsul-lui-intenselight-la-scornelile-ing-nicolae-catrina-publicate-pe-siteul-yogaesoteric/

Raspunsul MISA si a lui Gregorian Bivolaru? TACERE! Din nou Gregorian Bivolaru s-a ascuns in spatele unui zid de tacere, ceea ce arata in mod indubitabil ca afirmatiile lui referitoare la Siddhisu-rile pe care le detine sunt pur si simplu niste minciuni jenante (video-ul cu aparatul Egeley este atat de penibil  incat nu poate fi  considerat ca proba, ci doar ca un fapt ce amplifica si mai mult penibilul situatiei lui si arata doar cat de disperat este).

In concluzie: de fiecare data cand Misa si Gregorian Bivolaru sunt prinsi cu minciuna, raspunsul lor este acelasi: TACEREA  si speranta ca intregul eveniment sa fie uitat cat mai repede. De ce oare? Pentru ca, ce poti sa mai faci cand minciunile iti ies la iveala?!  Sa nu uitam ca mecanismul de produs bani care se dovedeste a fi in esenta MISA, trebuie sa functioneze in continuare! Femeile sunt in continuare prostite cu nerusinare sa presteze in baruri de noapte din Japonia, etc,  sau pe diverse site-uri erotice, sau in diverse saloane de masaj erotic, iar barbatii sunt prostiti in continuare sa lucreze pe gratis pentru mogulii MISA, ca si “karma yoghini”, fara nici o asigurare medicala, fara nici o pensie, fara nimic! Si toate acestea sub umbrela “tantrei” si a lui “Dumnezeu”!

Si pentru ca sa fie clar, odata pentru totdeauna, care este diferenta dintre un ghid spiritual real si un escroc (pentru ca aceasta este de fapt esenta problemei MISA), am sa redau cateva pasaje dintr-un text al marelui maestru tibetan Nyigma/Bon, Shardza Rinpoche, (care a atins cel mai inalt nivel de evolutie spirituala conform invataturilor Vajrayana, adica dizolvarea completa a corpului fizic in momentul mortii), care analizeaza tocmai aceste aspecte, adica calitatiile unui invatator autentic, si semnele dupa care se poate recunoaste un escroc/fals “invatator” spiritual:

Conform lui Shardza Rinpoche, cand cineva intra pe o cale spirituala, este foarte indicat sa examineze cu atentie maestrul spiritual pe care si l-a ales, pentru a vedea daca invataturile acestuia sunt in acord cu invataturile yoghine/budiste, si daca nu se foloseste de pozitia pe care o are pentru a obtine beneficii pentru el. Se recomanda urmarea doar a unui maestru calificat, care respecta invataturile, si caruia nu ii pasa deloc de bani, faima, etc. De la un astfel de maestru trebuie sa obtinem initierile necesare  (dbang), autorizarea de a practica anumite invataturi (lung), si ghidarea spirituala (khrid) in scopul de a progresa pe cale. Acest progres poate fi foarte simplu evidentiat prin diverse semne speciale (rtags) care trebuie sa apara, si care indica aprofundarea contemplatiei meditative, si prin trecerea unor teste traditionale (despre care am vorbit pe larg in articolele mele anterioare), care sunt utilizate pe larg si in zilele noastre. Astfel de semne nu apar niciodata daca urmam  un “maestru” preocupat doar de atractiile iluzorii ale acestei lumi.

In lucrarile sale Shardza Rinpoche vobeste si despre necesitatea de a abandona cat mai rapid un maestru necalificat. Un astfel de fals “maestru” este preocupat doar de faima sa, sau de cat de mult castiga pentru “performantele” sale. Un astfel de individ este in marea majoritatea a timpului preocupat de acumularea de bunuri si bani, si ii este teama sa nu isi piarda posesiunile, etc. In exterior, poate chiar parea ca este cineva care stie ceea ce preda, dar interior, el stie ca doar joaca un teatru jalnic, si  ca in fapt, el doar imita invataturile autentice. Acest “maestru” nu are o realizare autentica a ceea ce preda, altfel al actiona complet diferit.

In general un astfel de “maestru” este doar interesat de a acumula cat mai multi bani, de a face afaceri, sau de a acumula proprietati. De obicei, are o opinie foarte inalta despre el insusi si de obicei ii dispretuieste pe cei din jur. Despre acesti falsi maestrii, textele spun ca sunt de fapt niste “maestrii ai otravurilor”. Ei vorbesc deseori despre impermanenta, despre natura nesatisfacatoare a Samsarei, dar in general nu trag consecintele vorbelor lor si in cazul lor, ei fiind obsedati de bani, faima, etc. Gandurile lor cele mai profunde si comportamentul lor personal sunt in opozitie directa cu invataturile pe care le predau, din aceasta cauza ei fiind uneori numiti si “maestrii impuri”. Unii dintre acesti „maestrii” cer ca discipolii lor sa se comporte conform unui cod etic pe care ei insisi nu il respecta deloc. Ei fac tot ceea ce este posibil ca studentii lor sa nu mearga la alti maestrii, pentru ca acestia sa nu realizeze greseala lor. Datorita comportamentului loc, acesti falsi „maestrii” acumuleaza karma negativa, si viciile lor se acumuleaza unul dupa altul. Din acest motive ei sunt uneori numiti si “maestrii pervertiti” .

Acesti falsi „maestrii”, au doar pasiuni in minte, nu au renuntat la nimic, si nu au nici un fel de regret cu privire la lucrurile rele pe care le fac. Cei care cunosc adevarul despre ei trebuie sa ii evite cat mai repede. In fapt, acesti „maestrii” sunt obiectul devotiunii doar al oamenilor ignoranti, fiind numiti de acestia “pretiosi”  (rin po che), fiind comparati de acestia cu cei cu adevarat realizati din punct de vedere spiritual. Acest lucru este ca si cum am pune o maimuta mirositoare in acelasi rand cu un zeu parfumat. Mintea unor astfel de “maestrii” falsi este atat de slaba, incat ei incep sa isi inchipuie ca aceste calificative sunt chiar meritate de catre ei (!), si prin urmare, nu mai este necesar sa isi dezvolte nici o virtute. Prin urmare invataturile lor cu privire la umilinta, etc, nu corespund deloc cu modul lor de viata. Fiintele grosiere urmeaza acest gen de “mestrii” falsi, fara sa isi puna deloc intrebari cu privire la comportamentul lor, si din pacate, ei nu vor atinge niciodata realizarea spirituala atat timp cat venereaza astfel de sarlatani.

Acesti falsi maestrii trebuie in realitate ocoliti, asa cum se recomanda si in ciclul de invataturi Yer pa’i bon skor:

“Intocmai precum un fruct uscat, ei nu pot genera calitati spirituale

Intocmai precum un sarpe otravitor, ei se mentin in vicii, fara nici o jena

Intocmai precum o apa otravita, ei ii invata pe ceilalti intr-un mod gresit, si trebuiesc ocoliti”

Cred cat toti cei care il cunosc cat de cat pe Gregorian Bivolaru si pe acoliții lui, observa cu usurinta similaritatile frapante dintre comportamentul lui Gregorian Bivolaru si al VIP-urilor MISA, si descrierile de mai sus, si astfel sunt atentionati o data pentru totdeauna cu privire la inutilitatea si caracterul profund daunator al asocierii cu astfel de indivizi.

Intenselight

PS: și la final, vă o ferim în premieră galactică, o transmisiune cu henergie triplă a postului online MISA TV – filiala Coreea de Nord, referitoare la ultimele mari realizări ale acestei puternice filiale a celei mai mari școli de yoga din toate Galaxiile 🙂

VIITORUL MISA E… CEAUSESCU – PCR !

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *