Manifestațiile mpotriva goldsteinilor sunt din ce n ce mai utilizate de slujbași ai goldsteinilor pe post de platform pentru proiecte dubioase. Pe crca bucureștenilor ieșiți n strad clresc tot felul de personaje ale „structurilor” de stat și de partid.
De la brandul Antenei 3, Claudiu Crciun, crciumar n centru, ntr-un fost sediu DIE, și lucrtor tot ntr-un fost sediu DSS, recte SRI, adic la SNSPA-ul generalului Secreș, la Alina Mungiu, scriitoarea discursurilor lui Ponta, tot felul de declasați ncearc s se impun drept portavoci și purttori de cuvnt ai protestatarilor care de o lun ntreag se tot adun duminic de duminic pentru a le arta degetul mijlociu guvernaților. Se ncearc cu disperare deturnarea manifestațiilor ntr-o zon septic, strict ecologist și confiscarea manifestațiilor de ctre persoane și grupuri care s-au aflat din totdeauna pe nota de plat a goldsteinilor lui Soros – cum este cazul Alinei Mungiu. Unor astfel de personaje li se altura activiștii lui Bumbeș, crescuți n poala lui Mircea Toma, servitorul umil al infractorului Sorin Ovidiu Vntu.
Claudiu Crciun, așa zisul „reprezentant al societții civile”, cum se pretinde și Mungiu, care l și promoveaz de fapt, a fost amploiatul guvernului Triceanu, vreme de 4 ani, dup care s-a rebrnduit pe partea cu Voiculescu, dup care ajunge, cic pe banii lui, la Bruxelles pe post de portavoce a protestelor pltite de Hrebenciuc, din iarna anului 2012. Ca s vezi, „spontanul” de ieri – „spontan” și azi, mereu pe buza revoluțiilor spontane, mereu amploaiat undeva unde securiștii și fac cuibușor cald de nebunii spontane. Promovat de Trustul aparțintor de turntorul mizer, dar și de rețeaua online a Alinei Mungiu, „rivuliționarul” Crciun a reușit s atrag atenția presei independente de gașca USL, ntr-un final, descoperindu-se c n firma care administreaz crciuma din fostul sediu al DIE, din buricul trgului, asociații si, printre care și o duduie unguroaic verde, sunt membri fondatori ai partidului Mișcarea Verzilor pesediști, al crui copreședinte, alturi de Crciun era Remus Cernea. Toți grețoșii știa, profitori ai guvernanților se pretind lideri ai unor manifestații anti-sistem ei aparținnd cu totul Sistemului. No comment, ar spune bieții de la SRI, cei care au n lucru mișcrile anti-sistem.

Demagogia mpute și otrvește Romnia mai ceva ca cianura

Zilele trecute o mare circotec mediatic s-a iscat pe seama protestelor inventndu-se o așa zis controvers regizat la Cotroceni, ntre Bsescu, „echidistantul” pe tema Roșia Montan și Alina Tatiana Mungiu. Cine a delegat-o, n ce calitate m reprezint ea pe mine de exemplu și alți zeci de mii de bucureșteni care particip la proteste? Mister.
Cronologic trebușoara a fost amorsat astfel: Basescu a luat-o la mișto la o emisiune tv pe Pipidi, propunndu-i postul de prim ministru. Concret, referindu-se la posibilitatea ca din manifestațiile din Piața Universitții mpotriva proiectului minier de la Roșia Montana s se nasc un partid, asa cum a propus Alina Mungiu Pippidi, Bsescu s-a lansat și a zis ca aceasta ar fi numai bun de prim-ministru. „Cred ca doamna Mungiu ar fi un ministru al Economiei sau ministru al Finanțelor – s ia decizii. Sau prim ministru”, a comentat Bsescu. Imediat, de la Berlin, Pippidi a pus botul, și-a fcut bagajul și a srit pe avion, dup ce pe 2 octombrie – Basescu a rspuns c e de acord s stea de vorb la care Pippidi a rspuns punnd condiții. Condiția cheie – elementul Voiculescu, desigur, adic dezbaterea de la Cotroceni s fie mediatizat de…Trustul Antenelor, același trust care l-a nscut și pe „spontanul” Crciun, cel cu locul de munc actual ntr-un sediu al unei instituții a Secu de care a aparținut Voiculescu pe vremuri.
n data de 5 octombrie, Bsescu a trimis „persoana privat” Mungiu la biroul „probleme cetțenești” dovedind un umor jovial care se pare c-l ține și iarna, deși nu-i ca vara.
La manifestațiile de duminica trecut, mpreun cu un vechi golan, Eugen Popescu, un lupttor pe baricadele Pieței Universitții, am reușit, fr violenț s croim o mic breș n lanțul de jandarmi și s adunm dup noi un vrf de lance care a ocupat instantaneu Piața Universitții. n pofida ploii reci oamenii s-au bucurat ca și noi vechii golani pe vremuri, de senzația aparte a renvierii Golaniei, Zona liber de neo-comunism. n mai puțin de 20 de minute, neocomuniști pseudo-ecologiști cu portavoce au aprut plini de elan proletar și au atras oamenii ctre rond, cic s nu-i enervm pe jandarmi. Jandarmii erau la fel de bucuroși ca și noi de ocuparea Pieței c au putut și ei s se retrag din ploaie, la o țigare, mai la adpost. Parc toate portavocile s-au mobilizat la un semn. Semnul Miliției.
Tema nfiltrrilor și ncercrilor de confiscare a manifestațiilor a fost dus la paroxism ieri, cnd o publicație a a pretins c Voiculescu și-a trimis agenții ntre manifestanții ca s strige la porta-vocile miliției free Felix, pentru a se pune astfel presiune pe justiție, dup memorabila decizie a instanței care-i va oferi cinci ani de odihn neobositului promotor al „rivuliționarilor” de teapa lui Crciun, Mungiu.
Fin otrvita se va cerne ns curnd, pe msur ce protestatarii vor pricepe c miza nu este doar ecologic. Dac nu vor ajunge la aceast nțelegere și nu vor reuși s reactiveze spiritul Pieței Universitții, tot evitnd mereu s ocupe Piața, se va risipi și aceast mișcare ca fina n vnt.

George Roncea – Curentul

1377539_574890015897951_994536721_n

, , , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *