Feed on
Posts
Comments

   Robert James “Bobby” Fischer (1943 – 2008), SUA, considerat de unii cel mai mare maestru sah din istoria moderna. In 1972 devine primul cetatean american campion mondial de sah, invingandu-l pe sovieticul Boris Spassky la Reykjavík, Islanda. In 1975 pierde titlul, nepunandu-se de acord cu FIDE asupra anumitor conditii. In 1977 joaca trei meciuri impotriva programului de computer MIT Greenblatt, pe care le castiga.

Bobby Fisher campion:

Nu mai joaca insa in competitii cunoscute pana la meciul din 1992, din Iugoslavia, cu acelasi Spassky, pentru un premiu de 5 milioane, pe care il castiga. In acea vreme Iugoslavia era sub embargo din partea Natiunilor Unite, inclusiv sportiv. U.S. Department of the Treasury l-a avertizat ca participarea sa va fi considerata ilegala, dar Fischer, in fata camerelor de filmat, a scuipat pe documentul ce-l instiinta aceasta.

Bobby Fisher sfidand:

SUA a cerut arestarea sa pana in momentul mortii sale, motiv pentru care nu s-a mai intors niciodata acolo .

Motivul incrancenarii primului exportator de DEMONOcratie pe plan mondial impotriva celui mai valoros sahist al sau (si al lumii) nu a fost doar acesta … el fiind acuzat si de antisemitism. A declarat ca in 1977, dupa citirea The Secret World Government de Count Cherep-Spiridovich, i-a devenit clar ca este tinta atacurilor evreilor. Din anii 1980 a inceput sa nege Holocaustul, vorbea de elitele lor criminale, de faptul ca SUA este controlata de bastarzi murdari taiati imprejur. In 1999, exasperat, Fischer a ajuns sa declare ca este o “victima a conspiratiei internationale evreiesti“. Asta cu toate ca mama sa era evreica … In ultimii ani declara ca USA si Israel au masacrat multi ani populatia palestiniana. Ca urmare i-a fost anulata calitatea de membru United States Chess Federation.

Shelby Lyman a spus dupa moartea sa ca declaratiile sale dure au fost determinate de faptul ca dupa meciul din Iugoslavia a fost haituit.

Bobby Fisher haituit:

   Cititi va rog si:

BOBBY FISHER, cel mai maestru de SAH din istorie, un EVREU haituit de SISTEM …

loading...

One Response to “Bobby Fisher – campionul mondial de sah: Sunt prea batran pentru a mai putea fi reeducat in spiritul Noii Ordini Mondiale”

  1. Saso says:

    Oare daca ar fi negat holocaustul comunist, i-ar fi fost retrasa calitatea de membru?

    Antisemitism…. e paranoia. Se arunca prea des si nefondat cu aceasta expresie.
    Un ex.: eu ii admir pe japonezi, au o industrie buna, fac niste lucruri excelente, sunt oameni cu onoare… etc. etc. DAR sunt si lucruri pe care le pot critica la ei, ma face asta antijaponez? Trebuie japonezii sa ma puna pe lista neagra ca antijaponez????
    Intreb si eu….

Leave a Reply