Iata ce putem citi in articolulThe Mysterious Case of Elisa Lam:

CazulmisteriosalEliseiLam

Exista mistere care sunt att de stranii și ciudate c iti bantuie gandul pentru zile n șir. Cazul Elisa Lam este unul dintre ele. n februarie 2013, aceasta eleva de 21 de ani din Vancouver, Canada, a fost gsit morta n interiorul unui rezervor de ap, de pe acoperisul Hotelului Cecil din Los Angeles. Medicul legist a declarat moartea “inecare accidentala”, și a spus nu s-au descoperit urme de droguri sau de alcool n timpul autopsiei. Cu toate acestea, povestea este mai complicata dect ceea ce implica rapoartele poliției. Prima dovad care trebuie luata n considerare este filmul camerei de supravegheat din lift, care a nregistrat comportamentul Elisei cu doar cteva momente nainte ca ea sa isi piarda viața.

Filmul de patru minute postat pe YouTube o arat pe Elisa apasand toate butoanele liftului și așteaptand ca el s se miste. Vznd c ușile liftului nu se nchid, ncepe s se comporte extrem de bizar. Aici este video-ul.

 

La nceput, Elisa intr n lift și aparent apasa toate butoanele. Ea apoi așteapt s se ntmple ceva, dar, din anumite motive, ușa liftului nu se nchide. Ea ncepe s se uite n jur, ca si cum ar astepta sau s-ar ascunde de cineva. La 01:57, brațele și minile ei ncepe s se deplaseaz ntr-o maniera foarte ciudata (aproape inumana) si ea pare s vorbeasca cu cineva, ceva … sau cu nimic. Pleaca. Ușa liftului apoi se inchide și liftul pare s functioneze din nou.

Imediat dup evenimentele din film, se pare ca Elisa a gasit un acces la acoperișul hotelului, a urcat pana la rezervorul de ap și, ntr-un fel, a sfarsit inecata acolo. Corpul ei a fost gsit la dou sptmni dup moartea ei, dup ce oaspeții hotelului s-au plns de gustul și de culoarea apei. Incredibil.
Vznd imaginile de supraveghere, cei mai mulți oameni ar putea trage concluzia c ea a fost sub influența drogurilor. Cu toate acestea, Elisa nu a consumat droguri și la autopsie s-a concluzionat c nu drogurile au fost implicate. Cnd cineva se uita la contextul și circumstanțele morții, lucrurile devin si mai misterioase.

Istoria intunecata a hotelului Cecil

Construit n anii 1920 pentru ca “oamenii de afaceri s vin n oraș și sa petreaca o noapte sau dou”, Cecil Hotel a fost rapid eclipsat de hoteluri mai stralucitoare. Situat n apropiere de infama zona Skid Row, hotelul a nceput nchirierea camerelor pe termen lung la preturi ieftine, o politic care a atras o mulțime tranzitorie. Reputația hotelului a trecut repede de la “șmecher” la “morbid”, atunci cnd a devenit cunoscut pentru numeroasele sinucideri si crime, precum și ca a gazduit celebri criminali n serie
“O parte a istoriei sale sordide, implic doi criminali in serie, Richard Ramirez și Jack Unterweger.

Acum, condamnat la moarte, Ramirez, etichetat “Nightstalker”, locuia la Hotelul Cecil in 1985, intr-o camera la ultimul etaj. El a platit 14 dolari pe noapte. ntr-o cldire plin de fenomene tranzitorii, a rmas neobservat in timp ce el a urmarit si a ucis 13 victime de sex feminin. Richard Schave, a spus: “El arunca hainele nsngerate n tomberon, la sfrșitul serii și se intorcea prin intrarea din spate.”

Jack Unterweger, a fost un jurnalist care a scris despre crimele din Los Angeles, pentru o revist austriac n 1991. “Noi credem c locuia la Hotel Cecil ca si omagiu adus lui Ramirez,”, a spus Schave.

El a fost acuzat ca a omorat trei prostituate in Los Angeles, fiind un oaspete al hotelului Cecil.

In anii 50 si 60, Cecil era cunoscut ca locul unde oamenii mergeau sa se sinucida, sarind pe geamuri.

Helen Gurnee, de 50 de ani, a srit de la o fereastr de la etajul al șaptelea, pe 22 octombrie 1954.

Julia Moore a sarit de la fereastra camerei ei,de la etajul opt, pe 11 februarie 1962.

Pauline Otton, 27 de ani, a sarit de la o fereastra de la etajul al noulea dup o ceart cu soțul ei, pe 12 octombrie 1962. Otton a aterizat pe George Gianinni, 65 de ani, care mergea pe trotuar, la 90 de metri mai jos. Ambii au murit pe loc.

De asemenea a mai fost o crima a unuia dintre rezidenti. “Pigeon Goldie” Osgood, un fost operator de telefonie, cunoscut pentru faptul ca proteja si hranea porumbeii din parcul din apropiere, a fost gasit mort in camera sa in 4 iulie 1964. A fost injunghiat, spanzurat si violat. Crima ramane in continuare nerezolvata.

– Las Vegas Guardian Express,Elisa Lam, Morbid History Of Two Serial Killers Unfolds At “Cecil Hotel”

Cazul Elisei lam este inca o adaugare sordida la istoria hotelului si ne face sa ne intrebam: ”Ce este in neregula cu locul acela?”

Filmul “Dark Water” (Apa Intunecata)

dark_water-e1382364733435

Povestea Elisei Lam este straniu similara cu filmul de groazApa intunecatadin 2005. Dahlia, principalul protagonist al filmului se mut ntr-un apartament din cladire cu fiica ei, Cecilia. Ambele nume sunt relevante. Black Dahlia este porecla dat Elizabeth Short, o femeie care a fost victima unei crime nspimnttoare n 1947 – una care pare a fi rituala. Cazul nu a fost rezolvat. Potrivit LA Observed, se zvonește c Black Dahlia a fost la Cecil Hotel chiar nainte de as fi pierdut viața.

“Despre Black Dahlia, Elizabeth Short, se afirm n cel puțin o carte ca a stat la hotelul Cecil și a but la bar nainte de a disparea n 1947, deși istoricii Kim Cooper și Richard Schave de Esotouric spun c este doar zvon. “

– LA Observed,Serial Killer Central
In film, numele fetei ei este Cecilia, destul de similar cu numele hotelului Cecil.

Dupa ce s-a mutat n apartamentul ei, Dahlia observ ca o apa ntunecat se scurge din tavan n baia ei. Ea n cele din urm descoper c o fat tnr pe nume Natasha Rimsky s-a necat n rezervorul de ap de pe acoperișul cldirii, ceea ce a cauzat apa sa se faca neagra. Proprietarul cldirii de apartamente știa despre acest lucru, dar a refuzat s ia msuri. Corpul Elisei Lam a fost n rezervorul de ap mai mult de doua saptamani, facand ca oaspeții hotelului s se plng despre gustul scarbos al „apei negre”.

Finalul filmului este, de asemenea, straniu relevant: Liftul cladirii se defecteaza și fantoma mamei Ceciliei isi impleteste prul. Este oare moartea Elisei Lam unul din acele crime ritualice care se reflacta ntr-un film de la Hollywood?

O alta coincidenta ciudata

La scurt timp dup descoperirea corpului Elisei Lam, un focar mortal de tuberculoz a aprut n Skid Row, aproape de Cecil Hotel. Probabil ca nu va vine sa credeti care este numele kitului de testare utilizat n aceste tipuri de situații: LAM-ELISA. Asta este o coincidenta mare.

Nu-i nimic incorect?

Autoritțile LA au decis n iunie 2013 c moartea Elisa Lama fost accidentalași c ea a fost “probabil bi-polara”. Acestea fiind spuse, unele ntrebri rmn fr rspuns. Cum a ajuns Elisa, care nu a fost in toate mintile, n rezervorul de ap al hotelului, o zona care este dificil de accesat? Iat o știre care descrie zona rezervorul de ap.

Asa cum reporterul afirm n film, zona de pe acoperiș este protejat de un sistem de alarm și este dificil s se ajung la rezervorul de apa. Cum a ajuns Elisa in locul acesta? De asemenea, cum a inchis capacul rezervorului de ap?

Așa cum sunt de obicei n cazul de decese ciudate, autoritțile au fost incredibil de secretoase și netransparente n timpul acestei anchete. Ce s-a ntmplat cu adevrat aici? De ce exist att de multe coincidențe ciudate? De ce s-a comportat Elisa Lam att de ciudat n lift? A existat un aspect ritualic la aceast moarte? De ce este Hotelul Cecil un focar de povești de tipul asta? Se petrec lucruri paranormale acolo si sunt implicate entitți ntunecate? Misterul pare a fi total și autoritțile nu par s doreasca sa investigheze mai departe. Poate ar trebui s citez aici sloganul care apare pe posterele filmului „Dark Water”: “Unele mistere nu sunt menite s fie rezolvate”.

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares