Pentru noi, toți cei care purtm de la Sfntul Botez numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, srbtoarea acestor nume este nu doar un motiv de felicitri, petreceri și distracție, ci și un prilej de conștientizare a semnificației spirituale a numelui.

Dac omul este un vas furit direct din Mna Creatorului, capabil s fie umplut cu Duhul Sfnt, prin botezul creștin fptura omeneasc nou venit pe aceast lume este umplut – n momentul n care este nc n puritatea și nevinovția fragedei pruncii, cu Dumnezeiescul Har al lui Hristos. ns o dat cu acest har, pruncul botezat primește n plus NUMELE, care nu este altceva dect arhetipul unor calitți divine, ntrupate de sfntul din calendar, sau ngerul cu acel nume.

n cazul meu, de ziua prznuirii numelui Sfntului Arhanghel Mihail, simt pn n adncul sufletului pecetea numelui dumnezeiesc imprimat la botez asupra lutului meu muritor și m cutremur de sfințenia acestei puteri, oferindu-i plin de umilinț toate urrile de bine pe care le primesc cu ocazia acestei zile, rugndu-m s devin demn purttor al acestui nume și, mai ales s manifest n aceast lume calitțile și puterea celui al crui nume l port.

Cu acest prilej, țin s mulțumesc tuturor celor care m-au felicitat cu prilejul acestei zile sfinte – și crora nu am apucat s le mulțumesc personal.

Doamne-ajut și spor n toate cele bune !

Mihai Rapcea

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *