Terorismul, combatut in comun de NATO si Kremlin

Terorismul, combatut in comun de NATO si Kremlin

Un dispozitiv elaborat n comun de NATO și Rusia va permite depistarea de la distanț a bombelor ascunse pe corpul teroriștilor, relateaz mass-media de specialitate, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS.Sistemul de detectare la distanț a explozivelor STANDEX garanteaz depistarea bombelor pe corpurile teroriștilor și va fi utilizat n locurile unde sunt aglomerații de oameni. Dispozitivul a fost elaborat de specialiștii din Rusia mpreun cu cei din statele NATO – Marea Britanie, Franța, Italia, Turcia și SUA, costul proiectului fiind estimat la aproximativ 2,8 milioane de USD.
ntr-un comunicat oficial al NATO se arat c „sistemul de detectare la distanț a susbstanțelor explozive STANDEX va ajuta NATO și Rusia s previn atentatele teroriste, de genul crora au avut loc n ultimul deceniu n transportul n comun din Londra, Madrid și Moscova”.

Test reuit

Prima testare a sistemului STANDEX a avut loc n luna iunie 2013 la o stație de metro ntr-unul din principalele orașe europene. Conform afirmațiilor cercettorilor, sistemul garanteaz detecția explozivelor n regim real de timp, fr blocarea circuitului pasagerilor. Principiul de acțiune al STANDEX se bazeaz pe utilizarea de sensori speciali și tehnologii care la nivel molecular depisteaz structuri anormale, prin scanarea cu microunde. Activitatea sistemului sorespunde normelor internaționale de securitate.
Prima testare a STANDEX n Rusia va avea loc la metroul din Sankt-Petersburg. Producția n serie a STANDEX este planificat pn la deschiderea Jocurilor Olimpici de la Soci n 2014. Conform prognozelor companiei americane de consulting, Homeland Security Market Research, pn n anul 2014, faț de 2009, cererea pentru asemenea tehnologii va crește de șase ori. Anterior, ministerele de externe ale țrilor participante n proiect au declarat c proiectul STANDEX poate fi prima și cea mai de succes experienț de colaborare NATO-Rusia.

sursa:http://karadeniz-press.ro/kara/teroristii-depistati-la-nivel-molecular/

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares