Feed on
Posts
Comments

Decizia de condamnare a liderului spiritual MISA, Gregorian Bivolaru, la șase ani de închisoare pentru relații sexuale cu minore a fost motivată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Pe lângă faptele de care este acuzat Bivolaru, în prezent azilant politic în Suedia, unde a primit numele de Magnus Aurolsson, declarațiile inculpaților și ale martorilor, motivarea deciziei instanței cuprinde și referiri la documente ultra-secrete. ”Curentul” vă prezintă, în exclusivitate, conținutul documentului care a generat cruciada autorităților judiciare împotriva mișcării patronate de Gregorian Bivolaru, și anume o notă a SRI pe baza căreia procurorii au început ancheta.
Astfel, așa cum rezultă din documentele indicate de judecătorii instanței supreme, interceptările telefoanelor folosite de Bivolaru și de membrii marcanți ai mișcării au fost obținute de procurori pe baza legii siguranței naționale, în urma sesizării primite de la SRI în anul 1999. Serviciul a informat că la cursurile MISA se făcea ”propagandă mincinoasă” anti NATO și împotriva Uniunii Europene, în condițiile în care guvernul din acea vreme, controlat de Convenția Democrată, făcea eforturi pentru integrarea euroatlantică. Mai mult, MISA ridiculiza instituțiile considerate drept bază a societății, precum  Biserica și Apărarea!
”Sesizarea inițială a S.R.I. din 1 februarie 1999 a privit faptul că numiții R.C. și R.P., (instructorii de Yoga din școala MISA Roșu Camelia și Roșu Petru, n.r )sub coordonarea nemijlocită a numitului Bivolaru Gregorian, au desfășurat în perioada 28 aprilie – 21 iulie 1997 activități care prin implicații și consecințe sunt de natură a leza siguranța națională a României.
S-a semnalat astfel de către S.R.I. faptul că soții R., invocând pretextul “denunțării planurilor oculte ale francmasoneriei”, în calitate de “instructori” ai M.I.S.A. au pus în circulație cu prilejul unor simpozioane și conferințe ce au avut loc în mai multe localități documente false care, prin conținutul și amploarea pe care a luat-o difuzarea acestora în rândul opiniei publice, au creat o situație periculoasă pentru siguranța națională, iar prin implicațiile produse au fost de natură a afecta relațiile internaționale ale României.
În susținerea soluției de infirmare a rezoluției inițiale se arată între altele că aceasta nu a făcut referiri la acțiunile întreprinse de soții R. sub coordonarea lui Bivolaru Gregorian de natură a crea în rândul populației curente de opinii anti NATO și anti-europene, care nu pot fi considerate doar o simplă exprimare a unor opinii în conformitate cu drepturile constituționale, dată fiind consecvența acestora, caracterul organizat, repetabilitatea acțiunilor și scopul urmărit, acela al creării unei opinii colective potrivnice statelor europene și structurilor euro-atlantice”.

Oda lui Bivolaru, filată de SRI

În ziua în care Gregorian Bivolaru a împlinit 50 de ani, adepții MISA au organizat un spectacol de omagiere, cu conotații sexuale evidente și erotism împins la extrem. Yoghinii nu știau, la acea vreme, că manifestarea a fost supravegheată de agenți SRI, care au povestit practicile șocante în conținutul sesizării strict secrete trimise procurorilor PICCJ. Cuprinsul acesteia, după declasificare, a fost redat de magistrații Instanței Supreme.
”Spre exemplificare, s-a menționat manifestarea din perioada 12-13 martie 2002 din București, la care au participat 4000 de persoane, unde sub pretextul împlinirii a 50 de ani de către Bivolaru Gregorian, au fost ridiculizate instituții ale statului, precum Biserica, Învățământul și Sistemul de apărare, dar au avut loc și momente așa-zis artistice cu caracter profund obscene, relevant de practicarea în grup de către “adepții artiști” a perversiunilor sexuale, la care a participat și o fetiță de 12 ani, în condițiile în care în sală erau prezenți mai mulți copii adepți ai M.I.S.A. S-au mai făcut referiri și la alte asemenea manifestări, care au constituit prilej de comitere și a unor infracțiuni privind traficul și consumul ilicit de droguri. Toate aspectele menționate au rezultat din documentele cu caracter strict secret ale S.R.I., la care rezoluția face referiri exprese.”

MISA nu a afectat siguranța națională

Ancheta derulată ulterior a relevat însă că suspiciunile transmise de SRI nu se confirmă, dar cu toate acestea, procurorii care l-au anchetat pe Bivolaru au folosit împotriva acestuia, în ancheta în care era acuzat de corupere și sex cu minore, interceptările obținute pe baza legii siguranței naționale. ”S-a concluzionat astfel că probatoriile administrate anterior nu au lămurit toate aspectele legate de activitatea infracțională a membrilor M.I.S.A., inclusiv a lui Bivolaru Gregorian., care este mult mai complexă decât cea avută în vedere inițial, fiind vorba și despre alte fapte cu caracter penal comise cu ocazia manifestărilor respective, pentru care nu s-au efectuat verificări.
În privința infracțiunilor contra siguranței statului, s-a reținut în esență că nu au rezultat elementele necesare infracțiunii prev. de art. 166 C. pen., exprimarea unor teze antiintegraționiste în structurile europene sau NATO neputând fi considerate ca element de propagandă în favoarea statului totalitar. Totodată, chiar dacă nu toate informațiile comunicate cu prilejul conferințelor au fost reale, acestea nu pot fi considerate apte să pună în pericol interesele naționale, siguranța statului și relațiile internaționale ale României.”
Judecătorii Curții de Casație au apreciat că a existat o bază legală, dar și informații concludente care să le permită procurorilor să ceară emiterea unor mandate de ascultare potrivit legii siguranței naționale
”Din toată această succesiune de acte emise de procuror a rezultat că începând cu anul 1999, în cadrul activității de informații desfășurate în condițiile Legii nr. 51/1991 au existat date culese de organele abilitate în domeniul siguranței naționale privitoare la implicarea inculpatului B. în acțiuni de natură a leza siguranța națională a României.
Din această perspectivă, este mai puțin important dacă în concret acțiunile desfășurate de inculpat au întrunit sau nu elementele constitutive ale unei infracțiuni contra siguranței statului; ceea ce interesează este existența unor suspiciuni, bazate pe informațiile obținute în urma investigațiilor efectuate de S.R.I., în sensul implicării inculpatului în activități de natură a leza siguranța națională.
Cu alte cuvinte, important este a se stabili dacă emiterea unor mandate de interceptare întemeiate pe Legea siguranței naționale a avut nu doar o bază legală, ci și una factuală, care în realitate este concretizată tocmai în existența unor indicii care să conducă la implicarea inculpatului în acțiuni de natură a aduce atingere siguranței naționale.
Or, din cele expuse anterior, rezultă că asemenea suspiciuni au existat, iar pentru lămurirea acestora a fost necesară emiterea unor mandate de interceptare în condițiile Legii nr. 51/1991.
Este astfel de observat că mandatele în discuție în prezenta cauză au vizat perioada 15 noiembrie 2002-12 august 2003, adică cea consecutivă rezoluției nr. 2038 din 14 iunie 2002 prin care s-a dispus reluarea cercetărilor față de inculpat pentru mai multe infracțiuni, inclusiv cele contra siguranței statului.
Cenzurând mandatele emise de procuror, Curtea nu este chemată să aprecieze asupra temeiniciei informațiilor privitoare la implicarea inculpatului în activități contra siguranței statului, ci trebuie să statueze dacă a existat aparența unor asemenea acțiuni desfășurate de inculpat, ca și cadru pentru emiterea unor mandate de interceptare emise în condițiile Legii nr. 51/1991.”

Mihai Niculescu – Curentul

loading...

31 Responses to “EXCLUSIV. ”Gurul” Gregorian Bivolaru, răpus de propaganda anti-NATO și anti UE !”

 1. Ioan says:

  Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! :))))))

 2. RAM says:

  Uhahahaahahahahaaaaahhhahaha 🙂

  Ce reactii pe-aici.
  Sa vedem ce scrie urmatorul :)))))

 3. Sadashiva says:

  Guru nu e rapus , a primit azil politic intr-o tara civilizata . Pana cand se schimba treburile pe aici .

 4. Last says:

  dap. Gurul cu diploma eliberata de un mason francez a fost primit de fratiorii din Suedia. Amin.

 5. Sadashiva says:

  @last ,
  probabil , ideea e ca la noi si masonii sunt prosti si corupti si comunisti .

 6. Sadashiva says:

  Stii care e faza si paradoxul ? Ca si daca Grieg ar fi mason (presupunand prin absurd) oamenii tot ar fi alaturi de el …..

 7. Last says:

  Problema e alta (nu ca gb ar fi sau nu mason): foloseste intensiv sperietoarea cu masonii ca sa ocupe mintea cursantilor cu prostii, la fel cum foloseste prosteala cu extraterestrii, cu asteroizii, cu micii cenusii, chiar cu continenta. Unic scop: sa nu gândeasca cursantul. Sa aiba mereu preocuparile …altuia, nu cele proprii. Adica sa fie sclav.

 8. Oro says:

  Deci, devina e masoneria ca Bivo a facut sex cu o minora, ca a trimis fete la bara in Japo si ca le a luat banii. Tot masoneria e devina ca Bivo & Misha “traduceau” si publicau cartii fara copyright, ca vindeau cursuri copiate in premiera mondiala fara chitanta. Tot devina e masoneria ca fetele se pisau artistic la proba secreta si dupa erau vandute artistic imaginea lor fara acordul lor. Tot masoneria e devina ca Narcis, si Cladiu eliberatul si Liviu si GHeorghe si etc s au dus de la “scoala” lui. Tot masoneria e devina ca unii sunt atata de prosti incat dupa tot ce au vazut si au auzit la curs mai raman in ashramuri sa munceasca gratis pt o “ciocolata mare de Craciun”. Da deci masoneria e devina ca I a dat diploma de “profesor” de “yoga”.

 9. Roxana says:

  Mă tot uit prin articol și nu văd niciun mason 🙂 Doar SRI și alți ăștia.

  Adevărul e că dacă aș auzi că la MISA se „luptă” împotriva UE, că „se pun” cu NATO și venerează un unic maestru spiritual care e cel mai mare și mai tare din univers la ora actuală, și eu aș fi preocupată de siguranța națională. Nu de alta, dar vezi secta AUM, vezi fanaticii din zona musulmană, vezi sectele care s-au lăsat cu sinucideri, vezi trupa lui Osho cu atentatele teroriste. Dacă treaba ta e să aperi țara de pericole interne, nu poți să-ți permiți să zici că poate nebunii ăștia sunt inofensivi, așa că hai să-i lăsăm în pace, să vedem ce se mai întâmplă.

  Normal, până la urmă s-o fi prins și SRI-ul că la MISA „a lupta” înseamnă a face trei meditații pe zi, deci apă de ploaie; sau că materialele despre UE, NATO, chemtrails și toate cele sunt atât de absurde încât niciun om normal la cap nu le poate crede.

  După care probabil că s-au întors la oile lor teroriste și i-au lăsat pe alții să-și facă treaba cu restul justiției.

  Nu orice e serviciu de informații e masonerie. Ăștia chiar au un rol constructiv din când în când.

 10. Ioan says:

  Griguta amice, te-ai ars!
  Iti ura un sejur placut (a se intelege pe viata) in mijlocul fratilor tai masoni din Suedia!

  :))))))))

 11. AntiMisa says:

  Ioane, stai sa vezi, că dacă (i) se arde, atunci să te ții bine – toți fanaticii misani or sa se suie pe pereți că ce sacrificiu face el pentru oameni, ce martir e, bla bla parcă îi văd ieșind în stradă pentru „nedreptățile” făcute gurului.
  dar noi, prietenii, știm de ce – gurul se „arde” PENTRU NEDREPTĂȚILE pe care le-a făcut el altora până o sa-i iasă pe nas!!!!!!! Și atunci, bineînțeles, brusc justiția divină iese din calcul, gurul este marea excepție …..lui i-au tras-o francmasonii…

 12. Aand says:

  “…ca să arate că Domnul este drept, El, Stânca mea, în care nu este nelegiuire” Psalmul 92.15

 13. Nidhogg says:

  M-am uitat si eu pe textul deciziei ICCJ postat pe exmisa de curand. Din cate am vazut acolo, o contributie importanta ca probe au avut-o in final si inregistrarile telefonice:

  Trecând la analiza propriu-zisă a înregistrărilor convorbirilor telefonice aflate la dosar, Curtea constată că acestea prezintă valoare probatorie cel puțin sub patru aspecte:
  – existența unor relații intime (sexuale) între inculpatul B. și partea vătămată minoră D.M.;
  – relațiile alterate dintre această parte vătămată și familia sa;
  – statutul numitului L.R.;
  – împrumutul acordat de inculpatul B. martorei D.I. în legătură cu imobilul.
  În primul rând, din convorbirile înregistrate rezultă nu doar existența unor relații apropiate între inculpatul B. și partea vătămată D.M., ci și faptul că acestea aveau un caracter intim (sexual), fiind vorba despre “un triunghi sexual” din care mai făcea parte și inculpata F.M., cu care partea vătămată locuia.
  Totodată, mai rezultă faptul că partea vătămată minoră era practic întreținută material de inculpatul B., care îi dădea bani și îi oferea cadouri.
  În același timp, conținutul convorbirilor purtate între inculpat și partea vătămată exclude principala explicație pe care aceasta din urmă a oferit-o inclusiv în fața instanței de recurs, în sensul că respectivele dialoguri ar fi fost parte a unui joc.

  Mda, deci pana la urma chiar i s-a tras intr-un fel de la povestile conspirationiste(ceea ce se afirma si in articolul de mai sus preluat din “Curentul”). In sensul ca prin vehicularea respectivelor povesti de catre unii discipoli ai lui a atras atentia SRI-ului, aceasta conducand la interceptarile telefonice, interceptari ce mai tarziu au fost folosite ca probe in dosarul de la Sibiu.

  Morala: aveti grija ce spuneti/scrieti pe teme din astea legate de politica, ca va ia Secu’ la ochi si cine stie ce alte schelete va gaseste prin dulap cu ocazia asta. 😛

  Nota bene: faptul ca de la diverse chestii politice i se trag unui ins oarecare niste neplaceri nu il face pe respectivul in mod automat vreun ingeras in alte privinte. In privinta asta pot exista diferente mari pentru fiecare caz in parte.

 14. Nidhogg says:

  Apropo de interceptari, extrase din ele sunt reproduse in textul Deciziei din care am citat mai sus. Si apar acolo si niste chestii despre care s-a discutat recent pe aici – ex. subiectul viselor pe care unii cursanti le-ar avea cu GB, utilizarea de catre GB a referirilor la persoana I plural(citat din extrase: Scumpa de tine!O să ne lipsești. – sper ca n-am inteles eu gresit semnificatia prezentei lui “ne” acolo) etc.
  Si e vorba doar de extrase, nu de continutul integral al interceptarilor.

  Asa ca aveti grija ce vorbiti la telefon si ce scrieti pe net. 😛 Secu’ aude tot si vede tot. 😀 O facea inca de acum mai mult de zece ani, daramite ce o face acum in epoca Snowden…. 😛

 15. enya says:

  @nidhogg
  zici de Secu ….
  crezi ca misa face altfel ???

 16. Nidhogg says:

  @enya
  Exista intr-adevar si o sumedenie de entitati private(alde Facebook, Google si Yahoo in principal) care te spioneaza in mod curent, nu doar serviciile guvernelor. Asta-i “spiritul epocii”(toata lumea spioneaza pe toata lumea) din cate vad. 😛 Avantajele si, mai ales, dezavantajele societatii informationale… 😀

  Ca idee generala, eu zic ca daca in prezent ai avea de transmis vreun mesaj confidential cuiva, cel mai indicat ar fi sa eviti cu totul orice fel de mijloc electronic. E mai sigur sa procedezi ca pe vremea bunicii, cu mesaje scrise de mana pe hartie, fie folosind metafore(pe care un program soft nu le poate pricepe, ci doar o minte umana) fie cerneala invizibila etc.

 17. Nidhogg says:

  @enya

  Ai un mesaj la linkul de mai sus.

 18. code says:

  Dezvăluirea care stârnește controverse printre creștini: procesul în urma căruia a fost răstignit Iisus a fost corect din punct de vedere legal

  Procesul în urma căruia Iisus Hristos a fost răstignit a fost unul corect din punct de vedere legal, susține un profesor spaniol specializat în drept roman, citat de publicația 20 minutos.
  Jose Maria Ribas de la Universitatea din Sevilla susține că Iisus Hristos a fost condamnat la moarte prin răstignire în urma unui proces care a respectat toate procedurile legale aflate în vigoare în acel moment.

  Concret, Iisus Hristos ar fi fost acuzat de blasfemie și de insultarea unui monarh. La momentul respectiv, ambele erau crime politice și religioase, pentru care făptuitorii erau condamnați la moarte.

  Jose Ribas susține că procesul lui Iisus Hristos nu a fost unic și că au mai existat astfel de cazuri în acea perioadă.

 19. F says:

  @Code
  Ce legatura are articolul scris de Mihai cu ce ai scris tu in comment?

 20. Gregorian Bivolaru nu a fost rapus. Este in exil si a platit azil politic.DUPA O BATALIE PIERDUTA ,GENERALII SE POT REGRUPA SI CASTIGA RAZBOIUL. Fortele UE si NATO par puternice dar sunt putrede din start pentru ca il au la baza pe SATANA si slujbasii ei cu sortulete. CINE E DE PARTEA LUI DUMNEZEU VA INVINGE-IN BATALIA FINALA. La arme!

 21. Sonolove says:

  Ce comedie reusita!
  La arme………hahahahahaha

 22. Halal aliat are Romania in NATO. O sa aratam ca dupa bomba atomica,in zona Muntilor Apuseni,fara nici un razboi. Doar pentru ca un Israelian,protejat traditional al NATO, din Canada vrea aur,si interesul national vrea un crater cu cianura! Ha! Ha! Ha! O sa ajungem de rasul lumii,mai sa-raci decat Republica Moldova. O sa-i rugam sa ne unim cu Moldovenii,si o sa se uite la noi cu scarba somalezii Balcanilor! IN PLUS CAND O SA VINA TRUPELE SPETSNAZ,O SA UITE EVREOAMERICANII CA AU SEMNAT VREODATA UN TRATAT CU NOI! Asa meritam!

 23. Sukida says:

  Prin ceea ce fac, oameni ca E. Tolle ajută au adevărat forțele inconștiente care acționează pe pământ (masoni, etc.).

  Niciodată nu o să trezești un mason din somnul lui condamnându-l, judecându-l, facându-l troacă de porci…..Masonul acționează așa cum acționează pentru că doarme mai adânc ca alți oameni, iar dacă dai în el, îl adormi și mai tare, va acționa și mai rău……(chestie valabilă pentru noi toți).

  Dezvăluirile „pline de curaj” ale unor oameni ca GB nu valorează nici cât o ceapă degerată. Au schimbat ele cu ceva țara asta sau situația de pe pământ?

 24. Namaste says:

  @Sukida
  Sunt perfect de acord cu tine 🙂 .
  Metoda : Nu mai injura mai prosule/nebunule/larva samd… nu functioneaza. Am auzit o data de la cineva care frecventeaza cursurile misa urmatoarea expresie: “Nu poti fi atit de egoist ca cei care se retrag in munti Himalaya si mediteaza doar pentru ei ” . Am zambit si am schimbat subiectul.

 25. adevar says:

  BIVOLARU ESTE PIER DE VARA

 26. bogdan says:

  Asa va sa zica

 27. bogdan says:

  Sa vezi ce tapa o sa aiba ashramisti din partea la MISA. O sa piarda procesul cu cladirile si vor fi nevoiti sa paraseasca caminele

 28. dan says:

  vor fi tepuiti misani pina la urma. Viata lor va fi in zadar pierduta

 29. Nicolae Pop says:

  La ce ne-o folosi noua Romanilor cacatul asta de UNIUNE EUROPEANA si NATO?

 30. Nicolae Pop says:

  Ma pis pe botul lui secu!!!!

Leave a Reply