centrala securitateV-ați gândit vreodată câți agenți secreți are țara noastră? Un răspuns clar vine chiar din bugetele a patru servicii secrete. Mai exact, SRI, SIE, STS și SPP ar avea împreună aproape 15 mii de angajați.
Asta înseamnă un agent secret la fiecare 1200 de români. Și cu un așa arsenal de angajați, bugetele spionilor sunt pe măsură. Celor patru servicii secrete au de două ori mai mulți bani decât Ministerul Sănătații.

În țara noastră sunt aproximativ 40 de mii de medici. Bugetul alocat de executiv pentru 2014 pentru Ministerul Sănătății este de aproape 730 de milioane de lei. În schimb, Guvernul a fost mult mai generos cu cei din serviciile secrete. La o analiză simplă a bugetelor pentru salarii ale SRI, SIE, STS și SPP se observă clar că acestea sunt aproape duble față de cel al Sănătății.  Adică de peste 1,3 miliarde de lei. Asta fără să luam în calcul alte trei servicii de protecție DGA, DGIPI și DIA.

Să le luăm însă pe rând.
Serviciul Român de Informații pare că a tras lozul cel mare la împărțirea banilor. A primit peste 880 de milioane de lei. Cu 150 de milioane mai mare decât cel al Ministerul Sănătății. Colegii lor de la SIE au fost ceva mai ghinioniști. Au primit “doar” 128 de milioane de lei.
Un buget la fel de generos a primit și STS. Mai exact 188 de milioane de lei. Iar pentru SPP au fost alocați aproape 120 de milioane de lei.
În bani sau în natură, sumele primite de agenții secreți pe lângă salariul de bază sunt de ordinul sutelor de milioane de lei. Dacă la SRI se dau mulți bani pentru asistența socială sau pregătirea personalului,  la Serviciul de Telecomunicații Speciale se cumpără multă mâncare. Cam de 24 de milioane de lei. Și la SPP s-au alocat bani mulți pentru normele de hrană, dar și pentru condițiile de muncă.

Dacă am împărți bugetul agenților la cât este un salariul brut într-o astfel de instituție de stat am avea aproximativ 14.100 de agenți secreți. Câte un agent pentru fiecare 1200 de români. Tot în funcție de bugete, peste 9200 ar lucra în SRI, 1500 la SIE, 2600 la STS și 800 la SPP.

sursa: apologeticum

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares