centrala securitateV-ai gndit vreodat ci ageni secrei are ara noastr? Un rspuns clar vine chiar din bugetele a patru servicii secrete. Mai exact, SRI, SIE, STS i SPP ar avea mpreun aproape 15 mii de angajai.
Asta nseamn un agent secret la fiecare 1200 de romni. i cu un aa arsenal de angajai, bugetele spionilor sunt pe msur. Celor patru servicii secrete au de dou ori mai muli bani dect Ministerul Sntaii.

n ara noastr sunt aproximativ 40 de mii de medici. Bugetul alocat de executiv pentru 2014 pentru Ministerul Sntii este de aproape 730 de milioane de lei. n schimb, Guvernul a fost mult mai generos cu cei din serviciile secrete.La o analiz simpl a bugetelor pentru salarii ale SRI, SIE, STS i SPPse observ clar c acestea sunt aproape duble fa de cel al Sntii. Adic de peste 1,3 miliarde de lei. Asta fr s luam n calcul alte trei servicii de protecie DGA, DGIPI i DIA.

S le lum ns pe rnd.
Serviciul Romn de Informaii pare c a tras lozul cel mare la mprirea banilor. A primit peste 880 de milioane de lei. Cu 150 de milioane mai mare dect cel al Ministerul Sntii. Colegii lor de la SIE au fost ceva mai ghinioniti. Au primit “doar” 128 de milioane de lei.
Un buget la fel de generos a primit i STS. Mai exact 188 de milioane de lei. Iar pentru SPP au fost alocai aproape 120 de milioane de lei.
n bani sau n natur,sumele primite de agenii secrei pe lng salariul de bazsunt de ordinul sutelor de milioane de lei. Dac la SRI se dau muli bani pentru asistena social sau pregtirea personalului, la Serviciul de Telecomunicaii Speciale se cumpr mult mncare. Cam de 24 de milioane de lei. i la SPP s-au alocat bani muli pentru normele de hran, dar i pentru condiiile de munc.

Dac am mpri bugetul agenilor la ct este un salariul brut ntr-o astfel de instituie de stat am avea aproximativ 14.100 de ageni secrei. Cte un agent pentru fiecare 1200 de romni. Tot n funcie de bugete, peste 9200 ar lucra n SRI, 1500 la SIE, 2600 la STS i 800 la SPP.

sursa: apologeticum

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *