De ce vrea Oculta Mondialć sć interzicć planificarea protestelor pe facebook?

Iatć ce aflćm de pe http://rt.com/usa/facebook-police-social-lipp-743/

Un parteneriat īntre Facebook si politie ar putea face planificarea protestelor imposibila. Un parteneriat īntre departamentele de politie si site-urile de social media discutat la o conventie īn Philadelphia in aceasta saptamāna ar putea permite politiei sa elimine de pe Internet orice este considerat ilegal si chiar sa opreasca cetatenii sa organizeze proteste, via retele sociale.

Un oficial de rang īnalt de la Departamentul de Politie din Chicago a spus participantilor la o conferinta despre aplicarea legii, luni, ca agentia sa a derulat sedinte de lucru impreuna cu un sef de securitate al companiei Facebook pentru a bloca anumiti utilizatori de pe site “īn cazul īn care se constata ca au scris ceva ce este considerat a avea continut penal“, transmite Kenneth Lipp, un jurnalist independent, care a participat la curs.

Lipp a raportat pe tot parcursul saptamānii de la conferinta Asociatiei Internationale a Sefilor de Politie, iar acum spune ca un vorbitor, īn timpul uneia dintre prezentari, a sugerat ca exista o relatie īntre organele de politie si companiile mass-media sociale, care ar putea fi considerata o forma de cenzura.

Potrivit Lipp, ofiterul de la Politia Chicago a specificat ca agentia sa lucreaza cu Facebook pentru a bloca utilizatorilor “contul, adresa lor individuala de internet sau dispozitivul folosit pentru browsing, cum ar fi un telefon mobil sau calculator”.

Īn alta parte a conferintei, Lipp spune ca agentiile de aplicare a legii au discutat despre noile instrumente social media, care ar putea fi implementate pentru a ajuta la combaterea criminalitatii, dar cu pretul de a-i costa pe cetateni libertatea lor.

“Aflate īn discutie īn cadrul atelierelor de lucru organizate de catre si pentru directori de politie de top din īntreaga lume (mai ales SUA, Canada si Marea Britanie, dar si altii, cum ar fi Nigeria – dintr-un total de 13.000 de reprezentanti ai comunitatii de aplicare a legii īn orase, aflati la eveniment) si disponibile pe scara larga la furnizori, au fost tehnologiile si politicile departamentale care permit agentiilor sa blocheze continut, utilizatori si chiar dispozitive – de exemplu, software-ul “Geofencing”, care permite departamentelor blocarea livrarii unui serviciu catre un dispozitiv specificat atunci cānd dispozitivul paraseste un perimetru geografic virtuale prestabilit,” transmite Lipp.

“Aceasta capacitate este o functie de baza in tehnologiile mobile avansate cum ar fi cele din smartphone-uri – caracteristici de tip “OnStar” care conecteaza soferii, prin GIS, la oficiile centrale de asistenta – precum si in cadrul infrastructurii automate si de control hardware, inclusiv in sistemele aeriene fara pilot care trebuie sa “simta si sa raspunda””.

Apple, producatorul foarte popularului iPhone, a aplicat pentru un brevet inca de anul trecut, brevet care permite unei terte parti sa compromita un dispozitiv fara fir si sa schimbe functionalitatea acestuia “cum ar fi, de exemplu, la producerea unui anumit eveniment”.

Bloggerii de la PrivacySOS.org au recunoscut ca fostul procuror federal-transformat-in seful-securitatii-Facebook, Joe Sullivan, a fost programat sa vorbeasca īn cadrul conferintei in cadrul unui panel intitulat “Suport pentru organele legii in oferirea unui raspuns la adunarile in masa organizate via media sociala” si au sugerat ca agentiile ar putea sa fie partenerul companiilor de tehnologie in incercarea de a impiedica utilizatorii sa comunice si planifice proteste sau alte tipuri de demonstratii.

Un raport Bloomberg din 2011 arata cum Creativity Software, o companie din Marea Britanie cu clienti internationali, a vāndut programe software pentru restrictionare zonala catre organe de protectie a legii din Iran, programe care au fost apoi utilizate pentru a urmari dizidentii politici. Senatorul american Mark Kirk (R-Illinois), a declarat pentru Bloomberg ca aceste companii ar trebui sa fie condamnate pentru complicitate la abuzuri impotriva drepturilor omului. Si, īn timp ce conventia din aceasta saptamāna din Philadelphia a fost dedicata agentiilor de aplicare a legii din īntreaga lume, nu ar fi prea surprinzator sa vedem companiile americane adoptand sisteme similare.

“Lucreaza īntr-adevar Facebook cu politia pentru a crea un fel de īntrerupator care sa impiedice activistii sa utilizeze Facebook pentru a mobiliza populatia in sprijinul demonstratiilor politice?” a intrebat PrivacySOS.

“Cum ar fi o astfel de functie comutator? Intentioneaza Facebook, care conform relatarilor, ofera gratis datele noastre private catre agentiile guvernamentale, sa blocheze accesul utilizatorilor la site pentru simplul motiv ca politia le cere acest lucru?”.

Compania a fost criticata si mai īnainte pentru blocarea activistilor ecologisti si anti-OMG dar Facebook a spus ca acestea au fost numai niste greseli. Sa speram ca ceea ce se intampla acum este o tot o astfel de neīntelegere”.

Lipp a indicat, in continuare, un articol recent publicat īn revista “Governing” īn care se arata ca Politia din Chicago utilizeaza instrumente de “analiza de retea” pentru identificarea persoanelor suspecte, via social media.

“95.9 la suta din agentiile de aplicare a legii folosesc social media, 86,1% īn scopuri investigative,” citeaza Lipp pe seful grupului social media al Asociatiei Internationale a Sefilor de Politie.

sursa: searchnewsglobal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *