Iata ce putem citi in articolulFather Arrested For Trying to Pick Kids Up From School:

“Nu ai nevoie de un motiv, ca printe, s-i iei copiii, ei sunt copiii noștri”

Un tat a fost arestat n ncercarea lui de a-i lua copiii de la școal, genernd un nou exemplu uimitor al modului n care statul trateaz copiii ca i cum acetia ar fi proprietatea sa.

 

Lund atitudine mpotriva a ceea ce considera el a fi o nou politic colar periculoas i ilegal, aceea care fora prinii s atepte aliniai n maini pn ce copiii terminau orele la 14.35, Jim Howe a ncercat s-i scoat copiii din Scoala Elementar din South Cumberland mergnd pe jos, dar a fost arestat i acum este acuzat de comportament turbulent.

“Nu ai nevoie de un motiv. ca printe, s-i poi lua copiii. Ei sunt copiii noștri “, declar Howe ntr-un videoclip filmat la incident.

Ofițerul care a fcut arestarea, eriful adjunct și ofierul de resurse colare Avery Aytes, rspunde la ncercarea lui Howe de a-i lua copiii, declarnd: “am de gnd s chem ajutoare aici și te vom duce la nchisoare chiar acum. Nu-mi pun mintea cu tine astzi. Ești infantil i ai o atitudine deplasat”.

Secretarul școlii ncearc s-l conving pe Howe s completeze un formular prin care s autorizeze copiii s prseasc coala singuri, ceea ce Howe refuz s fac pentru c el este nsoitorul copiilor si n afara colii, i declar: “Ei merg pe jos cu mine cnd se termin orele, dup legea statului. ”

Aytes refuz s-i permit lui Howe s-i ia copiii i apoi declar “Tu vei merge la inchisoarea comitatului”, la care Howe rspunde, “Asta-i bine, am mai fost acolo, adugnd:” Tocmai ai fost dat n judecat. ”

Ofițerul l acuz apoi pe Howe de intimidare, la care Howe rspunde, “Nu ridic vocea, eu nu sunt n conflict cu nimeni, vreau doar copiii mei.”

Cnd Howe ncepe s citeze din legea statului Tennessee, ofițerul i spune lui Howe s pun minile la spate și procedeaz la nctuarea lui. Dup ce-l conduce pe Howe afar, Aytes ncepe s-o amenine pe logodnica lui Howe, Amanda Long, care filma ntregul incident, cu arestarea.

Imaginile video filmate din exteriorul școlii ilustreaz n mod clar punctul de vedere al lui Howe . Școala a aplicat o politic ridicol care forța copiii s ias n trafic aglomerat, mai degrab dect s permit prinilor lor s-i nsoeasc n siguran pn la masin.

Adjunctul Aytes a refuzat sa comenteze cu privire la caz, n timp ce eriful comitatului Cumberland Butch Burgess, pe care Howe ncercat s-l apeleze n timpul incidentului, a declarat pentru ABC 6 c el este de acord cu Howe n ceea ce privete principiul c noua politic a colii este de natur a crea probleme de siguran. Școala a refuzat de asemenea s comenteze incidentul sau noua sa politic.

Criticii abuzurilor statului vor vedea acest incident ca pe nc un exemplu al modului n care guvernul trateaz copiii ca pe proprietatea sa n timp ce drepturile prinților sunt grav nclcate.

Acest ideal colectivist a fost conceput la nceputul acestui an, atunci cnd profesorul de colegiu și gazda MSNBC Melissa Harris-Perry a provocat un val de proteste n rndul conservatorilor afirmnd, ” Trebuie s renunm la convingerea noastr personal conform creia copiii aparin prinilor lor sau familiilor de unde provin”, ca parte a unui videoclip promoional produs pentru o campanie MSNBC intitulat „Lean Forward ( Apleac-te )”.

Unele coli din America transmit, de asemenea, prinților cau nevoie de o notificare de la medicpentru copiii lor n scopul ca acestora s li se permit s-i aduc prnzul de acas la pachet, n timp ce alteleamendeaz prințiidac nu includ anumite alimente n pachetul cu mncarea pentru prnz.

ntre timp, n alte țri occidentale importante, copiii sunt atribuii unui “memento de stat” nc de la naștere, cu noi propuneri draconice, carear permite guvernului sa le spioneze familiilesub justificarea de a preveni “un eventual abuz asupra copilului”.

sursa: blogul lui saccsiv

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares