Aceste informații despre pr au fost ascunse publicului de la razboiul din Vietnam incoace . Cultura noastr i conduce pe oameni s cread c stilul parului este o chestiune de preferinț personal , c modul de a-si purta parul este o chestiune de moda si / sau de comoditate , și c modul n care oamenii isi poarta parul, este pur și simplu o problem cosmetica . n timpul rzboiului din Vietnam cu toate acestea , aparuse o imagine complet diferit , un aspect care a fost atent acoperit și ascuns de ochii publicului . La nceputul anilor nouzeci , […]
Aceste informații despre pr au fost ascunse publicului de la razboiul din Vietnam incoace .
Cultura noastr i conduce pe oameni s cread c stilul parului este o chestiune de preferinț personal , c modul de a-si purta parul este o chestiune de moda si / sau de comoditate , și c modul n care oamenii isi poarta parul, este pur și simplu o problem cosmetica . n timpul rzboiului din Vietnam cu toate acestea , aparuse o imagine complet diferit , un aspect care a fost atent acoperit și ascuns de ochii publicului .
La nceputul anilor nouzeci , Sally [ numele a fost schimbat pentru a proteja intimitatea ] a fost cstorit cu un psiholog autorizat care a lucrat la spitalul VA Medical . El a lucrat cu veteranii de lupta cu PTSD (tulburare de stres post traumatic) . Cei mai multi dintre ei au servit n Vietnam .
Sally a spus , ” Imi amintesc foarte clar o sear, cnd soțul meu a venit napoi la apartamentul nostru pe Doctor’s Circle, tinand un dosar oficial gros n minile sale . Acesta cuprindea sute de pagini ale unor studii comandate de guvern . El a fost n stare de șoc dupa ce a studiat conținutul acestuia. Ceea ce a citit n aceste documente i-a schimbat complet viața. Din acel moment, conservatorul meu soț si-a crescut prul și barba și nu le-a mai taiat vreodata. Mai mult , VA Medical Center i-a permis sa faca asta și alti oameni foarte conservatori din personalul acestuia i-au urmat exemplul.
Dupa ce am citit documentele , am aflat de ce . Se pare c n timpul Razboiul din Vietnam forțele speciale ale Ministerului de Rzboi au trimis experți sub acoperire pentru a recruta indieni din triburi rezervate din America n cutarea pentru cercetași talentați , brbați duri, tineri instruiți pentru a se misca pe furiș prin teren accidentat . Ei au fost mai ales in cautare de brbați cu abilitți deosebite , aproape supranaturale , de urmrire . nainte de a fi abordati , acești oameni atenti selectati au fost documentati extensiv n calitate de experți n urmrire și supraviețuire .
Cu ademenirile obisnuite , frazele netede și testate, utilizate pentru a inscrie noi recruți , unii dintre acesti trackeri indieni au fost apoi nrolati . Odat nscrisi , un lucru uimitor s-a intamplat . Indiferent de talentele și abilitțile pe care le-au posedat inainte pe rezervatii, acestea preau s dispar misterios , fiecare recrut nu a reușit s-si efectueze calitatile, cum erau de așteptat n acest domeniu .
Cauzalitți grave și eșecurile de performanț au condus guvernul , in urma contractului, testarea scumpa a acestor recruți si iata ce s-a descoperit .
Cnd au fost ntrebat despre eșecul lor de a efectua cum era de așteptat , recruții mai vechi au rspuns n mod constant c, atunci cnd li s-au aplicat tunsorile militare necesare , ei nu mai puteau “simti” dușmanul , nu au mai putut accesa un ” al saselea simt ” , ” intuiția ” lor nu mai era sigur , nu au putut ” citi ” semnele subtile , precum și accesul la informații extrasenzoriale subtile .
Atfel, Institutul de Testare a recrutat in continuare trackeri indieni , au decis sa le pstreze prul lung , și i-au testat n mai multe domenii . Apoi au pus cate doi oameni mpreun , care au primit același scor, la toate testele . Unuia dintre ei le-au pstrat prul lung și celuilalt i-au aplicat o tunsoare militara . Apoi, cei doi brbați au reluat testele .
De fiecare dat omul cu prul lung atingea scoruri ridicate. Cu timpul , omul cu prul scurt, nu a reușit la testele n care a marcat anterior scoruri ridicate .
Iata un test tipic :
Recrutul doarme n pdure . Un ” dușman ” armat se apropie de omul adormit . Brbatul cu prul lung este trezit din somnul lui de ctre un puternic sentiment de pericol și scap mult timp nainte de apropierea inamicului , cu mult nainte ca orice sunete ale apropierii inamicului sa fie sonor e.
ntr-o alt versiune a acestui test, omul cu prul lung simte o abordare și ntr-un fel intuiește c inamicul va efectua un atac fizic . El isi urmeaza ” al șaselea simț “, și rmne nemiscat , pretinznd ca doarme , dar apuc rapid atacatorul și il ” ucide “, in timp ce atacatorul se apleca spre el cu intentia de a -l sugruma .
Același om , dup ce a trecut aceste și alte teste , a primit o tunsoare militara și nu a trecut n mod constant aceste teste și multe alte teste pe care el le trecuse nainte .
Deci, documentul a recomandat ca toti trackerii indieni s fie scutiti de la tunsori militare . De fapt , este necesar ca trackerii sa isi pstreze prul lor lung . “
Comentariu :
Abilitțile de supraviețuire ale oamenilor și animalelor, uneori par a fi aproape supranaturale . Știința n mod constant, a venit mereu cu mai multe descoperiri despre abilitțile de supravieturire uimitoare la om și animal . Fiecare parte a corpului depune extrem de multa munca sensibila pentru supraviețuirea și bunstarea a corpului ca un organism intreg. Exista un motiv pentru fiecare parte existenta in sine .
Parul este o extensie a sistemului nervos , ea poate fi vzut corect ca nervi exteriorizati , un tip de ” antene ” foarte evoluate sau ” antene ” care transmit mari cantitți de informații importante la trunchiul cerebral , sistemul limbic și neocortex .
Inclusiv prul facial la barbati , ofer o autostrada de informații care ajunge la creier , parul emite , de asemenea energia electromagnetic emis de ctre creier n mediul exterior . Acest lucru a fost vzut n fotografia Kirliana atunci cnd o persoan este fotografiata cu parul lung si apoi refotografiata dup ce prul i-a fost tiat .
Cnd prul este tiat , primirea și trimiterea de transmisii la și dinspre mediu sunt mult limitate . Acest lucru duce la amorteala.
Tierea prului este un factor care contribuie la necunoașterea/neperceperea stresului de mediu n ecosistemele locale . Este , de asemenea, un factor care contribuie la insensibilitate n relațiile de toate tipurile . Aceasta contribuie la frustrare sexual .
Concluzie :
n cutarea de soluții pentru evitarea primejdiei n lumea noastr , poate ar fi timpul pentru noi, s luam n considerare faptul c multe dintre ipotezele noastre cele mai de baz despre realitate sunt n eronate. Este posibil ca o parte important a soluției se se uite la noi n fiecare dimineaț cnd ne vedem n oglind.
Povestea lui Samson și Dalila din Biblie contine un adevr codificat carea ne spune despre Delilah care ii taie prul lui Samson ,cel care niciodata nu mai fusese invins pana atunci, dupa care isi pierde puterile si este infrant .

de C. Young

De ce s nu ne tundem prul?

Moda prului nostru ar putea fi doar un trend, dar dac vom cerceta, vom afla c singuri ne-am privat de una dintre cele mai valoroase surse de energie pentru vitalitatea uman.

Luați n considerare posibilitatea ca prul de pe capul vostru s poate face mai mult pentru voi dect doar s v ajute s artați bine. Omul e singura creatur la care prul crește mai lung pe cap, spre vrsta adult. Lsat netiat, prul crește pn la o anumit lungime și apoi se oprește de la sine la lungimea corect pentru fiecare.Prul este un dar uimitor de la natur, poate s ajute la ridicarea energiei Kundalini (forța de viaț creatoare), care crește vitalitatea, intuiția și liniștea.

 

Tierea Prului

Cu mult timp n urm, oameni multor culturi nu-și tiau prul, considerandu-l o parte din ființa lor ntreag. Nu existau saloane de hairstyling. De obicei, cnd oamenii erau cuceriți sau luați ca sclavi, prul lor era tiat ca semn recunoscut al sclaviei. Tierea prului a fost aplicat ca pedeaps sau ca modalitate de a scdea puterii celor nrobiți.

Oasele frunții sunt poroase și au funcția de a transmite lumina spre glanda pineal, care influețeaz activitatea creierului, tiroida și hormonii sexuali. Tierea bretonului, care acoper fruntea, mpiedic acest proces. Cnd Genghis Khan a cucerit China, el i considera pe Chinezi ca fiind foarte nțelepți, oameni inteligenți care n-ar fi permis s se lase subjugați. Prin urmare, a cerut tuturor femeilor din țar s-și taie prul și bretonul, pentru c știa c acest lucru va servi pentru a le menține timide și mai ușor de controlat.

Pe msur ce triburi sau societți ntregi au fost cucerite, tierea prului a devenit att de rspndit nct peste cteva generații importanța prului s-a pierdut, iar coafurile și moda s-au dezvoltat.

Yogi Bhajan

Știința prului a fost una dintre primele nvțturi oferite deYogi Bhajan, cnd a venit n America.

“Cnd prul de pe cap este lsat s ajung la lungimea sa complet, matur, atunci fosforul, calciul și vitamina D sunt toate produse, intr n fluidul limfatic și chiar n lichidul cefalorahidian prin cele dou conducte din partea de sus a creierului. Aceast schimbare ionic creeaz o memorie mai eficient și duce la o mai mare energie fizic, la o rezistenț mbuntțit și la rbdare. “

Yogi Bhajan a explicat c, dac alegi s-ți tai prul, tu nu pierzi numai acel plus de energie și hran, dar corpul tu trebuie apoi s ofere o cantitate mai mare de energie vital și de nutrienți pentru a continua re-creșterea prului lips.

n plus, firele de pr sunt antene care se adun și transmit energia soarelui – sauprana– ctre lobii frontali – acea parte a creierului folosit pentru meditație și vizualizare. Aceste antene acționeaz n calitate de conductori pentru a v aduce cantitți mai mari de energie subtil, cosmic. Este nevoie de aproximativ trei ani de la ultima tierea prului pentru formarea de noi antene la capetele firelor de pr.

yogi-bhajan

ngrijirea Prului – Kundalini

n India, un Rishi este cunoscut ca un nțelept care n timpul zilei și bobinez/rsucește prul pn n creștetul capului, pentru a-și energiza celulele creierului, apoi, pe timp de noapte, l piaptn n jos. Un “nod Rishi” energizeaz cmpul magnetic (aura) și stimuleaz glanda pineal din centrul creierului.

“Activarea pinealei conduce la o secreție sporit a acesteia, care este esențial pentru dezvoltarea unoi funcții intelectuale mai nalte, precum și pentru o percepție spiritual mai mare.” Yogi Bhajan

n timpul zilei, prul absoarbe energia solar, iar pe timp de noapte absoarbe energia lunar. Pstrarea prului n sus n timpul zilei și apoi n jos n timpul nopții ajut acest proces. mpletirea prului pe timp de noapte ajut la echilibrarea cmpului nostru electromagnetic n afara zilei.

Fire de pr cu vrful despicat

Dezlegarea și eliberarea prului poate s duc la despicarea vrfurilor. n loc s tundeți și s v pierdeți “antenele”, Yogi Bhajan recomand ca peste noapte s aplicați o cantitate mic de ulei de migdale, astfel nct acesta s poat fi absorbit nainte de a-l spla n dimineața urmtoare.

Pstrarea pe timpul zilei a prului rsucit/bobinat peste creștetul capului/chakra coroanei și protejarea cu o acoperitoare v ajut la vindecarea “antenelor”. Dac aveți prul lung, vedeți dac experiența voastr este diferit atunci cnd acesta este curat și ncolcit pe coroan sau lsat jos și liber.

Prul umed

Yogi Bhajan a explicat c și usuc prul nainte de a-l ridica n sus spre de a evita o durere de cap. Cnd ți ridici prul ud sus pe cap, cnd se usuc, acesta va tinde s se micșoreze și s se strng un pic, putnd chiar s se rup. O idee bun este ca ocazional s v faceți timp s stați la soare și s permiteți prului curat/umed s se usuce n mod natural, ca un tot unitar.

Tagore a spus “Cnd am nțeles Unitatea a tot ce Este, mi-am aruncat trusa de brbierit n ocean . Am renunțat la ego-ul meu și m-am predat naturii. Am vrut s triesc n forma pe care mi-a dat-o Creatorul meu. “

Cnd oamenii permit prului s creasc, ei spun bun venit maturitții, responsabilitții de a fi complet dezvoltat și total puternic. Acesta este motivul pentru care veți gsi har și calm ntr-o persoan cu prul netiat de la naștere, dac acest pr a fost pstrat bine. Creatorul are un motiv clar pentru care ne-a druit prul.

Se spune c atunci cnd veți permite prului s creasc n toat lungimea sa și l bobinați pe creștetul capului, energia soarelui – forța pranic a vieții – este atras n jos pe coloana vertebral. Pentru a echilibra aceast mișcare n jos, energia vieții Kundalini se ridic n sus.

Iat cuvintele lui Yogi Bhajan: “Prul vostru nu este acolo din greșeal. El are un scop bine definit, pe care cei sfinți l vor descoperi, iar alți oameni vor rde. “

sursa: cocoon.ro
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *