Feed on
Posts
Comments
Aceste informații despre păr au fost ascunse publicului de la razboiul din Vietnam incoace . Cultura noastră îi conduce pe oameni să creadă că stilul parului este o chestiune de preferință personală , că modul de a-si purta parul este o chestiune de moda si / sau de comoditate , și că modul în care oamenii isi poarta parul, este pur și simplu o problemă cosmetica . În timpul războiului din Vietnam cu toate acestea , aparuse o imagine complet diferită , un aspect care a fost atent acoperit și ascuns de ochii publicului . La începutul anilor nouăzeci , […]
Aceste informații despre păr au fost ascunse publicului de la razboiul din Vietnam incoace .
Cultura noastră îi conduce pe oameni să creadă că stilul parului este o chestiune de preferință personală , că modul de a-si purta parul este o chestiune de moda si / sau de comoditate , și că modul în care oamenii isi poarta parul, este pur și simplu o problemă cosmetica . În timpul războiului din Vietnam cu toate acestea , aparuse o imagine complet diferită , un aspect care a fost atent acoperit și ascuns de ochii publicului .
La începutul anilor nouăzeci , Sally [ numele a fost schimbat pentru a proteja intimitatea ] a fost căsătorită cu un psiholog autorizat care a lucrat la spitalul VA Medical . El a lucrat cu veteranii de lupta cu PTSD (tulburare de stres post traumatic) . Cei mai multi dintre ei au servit în Vietnam .
Sally a spus , ” Imi amintesc foarte clar o seară, când soțul meu a venit înapoi la apartamentul nostru pe Doctor’s Circle, tinand un dosar  oficial gros în mâinile sale . Acesta cuprindea sute de pagini ale unor studii comandate de guvern . El a fost în stare de șoc dupa ce a studiat conținutul  acestuia. Ceea ce a citit în aceste documente i-a schimbat complet viața. Din acel moment,  conservatorul  meu soț  si-a crescut părul și barba și nu le-a mai taiat vreodata. Mai mult , VA Medical Center i-a permis sa faca asta  și alti oameni foarte conservatori din personalul acestuia i-au urmat exemplul.
Dupa ce am citit documentele , am aflat de ce . Se pare că în timpul Razboiul din Vietnam forțele speciale ale Ministerului de Război au trimis experți sub acoperire pentru a recruta indieni din triburi rezervate din America în căutarea pentru cercetași talentați , bărbați duri, tineri instruiți pentru a se misca pe furiș prin teren accidentat . Ei au fost mai ales in cautare de bărbați cu abilități deosebite , aproape supranaturale , de urmărire . Înainte de a fi abordati , acești oameni atenti selectati au fost documentati extensiv în calitate de experți în urmărire și supraviețuire .
Cu ademenirile obisnuite , frazele netede și testate, utilizate pentru a inscrie noi recruți , unii dintre acesti trackeri indieni au fost apoi înrolati . Odată înscrisi , un lucru uimitor s-a intamplat . Indiferent de talentele și abilitățile pe care  le-au posedat inainte pe rezervatii, acestea păreau să dispară misterios ,  fiecare recrut  nu a reușit să-si efectueze calitatile, cum erau de așteptat în acest domeniu .
Cauzalități grave și eșecurile de performanță au condus guvernul , in urma contractului, testarea scumpa a acestor recruți si iata ce s-a descoperit .
Când au fost întrebat despre eșecul lor de a efectua cum era de așteptat , recruții mai vechi au răspuns în mod constant că, atunci când li s-au aplicat tunsorile militare necesare , ei nu mai puteau “simti” dușmanul , nu au mai putut accesa un ” al saselea simt ” , ” intuiția ” lor nu mai era sigură , nu au putut ” citi ” semnele subtile , precum și accesul la informații extrasenzoriale subtile .
Atfel,  Institutul de Testare a recrutat in continuare trackeri  indieni , au decis sa le păstreze părul lung , și i-au testat în mai multe domenii . Apoi au pus cate doi oameni împreună , care au primit același scor, la toate testele . Unuia dintre ei le-au păstrat părul lung  și celuilalt i-au aplicat o tunsoare militara . Apoi, cei doi bărbați au reluat testele .
De fiecare dată omul cu părul lung  atingea scoruri ridicate. Cu timpul , omul cu părul scurt, nu a reușit la testele în care a marcat anterior scoruri ridicate .
Iata un test tipic :
Recrutul  doarme în pădure . Un ” dușman ” armat se apropie de omul adormit . Bărbatul cu părul lung este trezit din somnul lui de către un puternic sentiment de pericol și scapă mult timp înainte de apropierea  inamicului , cu mult înainte ca orice sunete ale apropierii inamicului sa fie sonor e.
Într-o altă versiune a acestui test, omul  cu părul lung simte o abordare și într-un fel intuiește că inamicul va efectua un atac fizic . El isi urmeaza  ” al șaselea simț “, și rămâne nemiscat , pretinzând ca doarme , dar apucă rapid atacatorul și il ” ucide “, in timp ce atacatorul se apleca spre el cu intentia de a -l sugruma .
Același om , după ce a trecut aceste și alte teste ,  a primit o tunsoare militara și nu a trecut în mod constant aceste teste și multe alte teste pe care el le trecuse înainte .
Deci, documentul a recomandat ca toti trackerii indieni să fie scutiti de la tunsori militare . De fapt , este necesar ca trackerii sa isi păstreze părul lor lung . “
Comentariu :
 Abilitățile de supraviețuire ale oamenilor și animalelor, uneori par a fi aproape supranaturale . Știința  în mod constant, a venit mereu cu mai multe descoperiri despre abilitățile de supravieturire uimitoare la om și animal . Fiecare parte a corpului depune extrem de multa munca sensibila pentru supraviețuirea și bunăstarea a corpului ca un organism intreg. Exista un motiv pentru fiecare parte existenta  in sine .
Parul este o extensie a sistemului nervos , ea poate fi văzută corect ca nervi exteriorizati , un tip de ” antene ”  foarte evoluate sau ” antene ” care transmit mari cantități de informații importante la trunchiul cerebral , sistemul limbic și neocortex .
Inclusiv părul facial la barbati , oferă o autostrada de informații care ajunge la creier , parul emite , de asemenea energia electromagnetică emisă de către creier în mediul exterior . Acest lucru a fost văzut în fotografia Kirliana atunci când o persoană este fotografiata cu parul lung si apoi refotografiata după ce părul i-a fost tăiat .
Când părul este tăiat , primirea și trimiterea de transmisii la și dinspre mediu sunt mult limitate . Acest lucru duce la amorteala.
Tăierea părului este un factor care contribuie la necunoașterea/neperceperea  stresului de mediu în ecosistemele locale . Este , de asemenea, un factor care contribuie la insensibilitate în relațiile de toate tipurile . Aceasta contribuie la frustrare sexuală .
Concluzie :
În căutarea de soluții pentru evitarea primejdiei în lumea noastră , poate ar fi timpul  pentru noi, să luam în considerare faptul că multe dintre ipotezele noastre cele mai de bază despre realitate sunt în eronate. Este posibil ca o parte importantă a soluției se se uite la noi în fiecare dimineață când ne vedem în oglindă.
Povestea lui Samson și Dalila din Biblie contine un  adevăr codificat carea ne spune  despre Delilah care ii taie părul lui Samson ,cel care niciodata nu mai fusese invins pana atunci, dupa care isi pierde puterile si este infrant .

de C. Young

De ce să nu ne tundem părul?

Moda părului nostru ar putea fi doar un trend, dar dacă vom cerceta, vom afla că singuri ne-am privat de una dintre cele mai valoroase surse de energie pentru vitalitatea umană.

Luați în considerare posibilitatea ca părul de pe capul vostru să poate face mai mult pentru voi decât doar să vă ajute să arătați bine. Omul e singura creatură la care părul crește mai lung pe cap, spre vârsta adultă. Lăsat netăiat, părul crește până la o anumită lungime și apoi se oprește de la sine la lungimea corectă pentru fiecare. Părul este un dar uimitor de la natură, poate să ajute la ridicarea energiei Kundalini (forța de viață creatoare), care crește vitalitatea, intuiția și liniștea.

 

Tăierea Părului

Cu mult timp în urmă, oameni multor culturi nu-și tăiau părul, considerandu-l o parte din ființa lor întreagă. Nu existau saloane de hairstyling. De obicei, când oamenii erau cuceriți sau luați ca sclavi, părul lor era tăiat ca semn recunoscut al sclaviei. Tăierea părului a fost aplicată ca pedeapsă sau ca modalitate de a scădea puterii celor înrobiți.

Oasele frunții sunt poroase și au funcția de a transmite lumina spre glanda pineală, care influețează activitatea creierului, tiroida și hormonii sexuali. Tăierea bretonului, care acoperă fruntea, împiedică acest proces. Când Genghis Khan a cucerit China, el îi considera pe Chinezi ca fiind foarte înțelepți, oameni inteligenți care n-ar fi permis să se lase subjugați. Prin urmare, a cerut tuturor femeilor din țară să-și taie părul și bretonul, pentru că știa că acest lucru va servi pentru a le menține timide și mai ușor de controlat.

Pe măsură ce triburi sau societăți întregi au fost cucerite, tăierea părului a devenit atât de răspândită încât peste câteva generații importanța părului s-a pierdut, iar coafurile și moda s-au dezvoltat.

Yogi Bhajan

Știința părului a fost una dintre primele învățături oferite de Yogi Bhajan, când a venit în America.

“Când părul de pe cap este lăsat să ajungă la lungimea sa completă, matură, atunci fosforul, calciul și vitamina D sunt toate produse, intră în fluidul limfatic și chiar în lichidul cefalorahidian prin cele două conducte din partea de sus a creierului. Această schimbare ionică creează o memorie mai eficientă și duce la o mai mare energie fizică, la o rezistență îmbunătățită și la răbdare. “

Yogi Bhajan a explicat că, dacă alegi să-ți tai părul, tu nu pierzi numai acel plus de energie și hrană, dar corpul tău trebuie apoi să ofere o cantitate mai mare de energie vitală și de nutrienți pentru a continua re-creșterea părului lipsă.

În plus, firele de păr sunt antene care se adună și transmit energia soarelui – sau prana – către lobii frontali – acea parte a creierului folosită pentru meditație și vizualizare. Aceste antene acționează în calitate de conductori pentru a vă aduce cantități mai mari de energie subtilă, cosmică. Este nevoie de aproximativ trei ani de la ultima tăierea părului pentru formarea de noi antene la capetele firelor de păr.

yogi-bhajan

Îngrijirea Părului – Kundalini

În India, un Rishi este cunoscut ca un înțelept care în timpul zilei își bobineză/răsucește părul până în creștetul capului, pentru a-și energiza celulele creierului, apoi, pe timp de noapte, îl piaptănă în jos. Un “nod Rishi” energizează câmpul magnetic (aura) și stimulează glanda pineală din centrul creierului.

“Activarea pinealei conduce la o secreție sporită a acesteia, care este esențială pentru dezvoltarea unoi funcții intelectuale mai înalte, precum și pentru o percepție spirituală mai mare.” Yogi Bhajan

În timpul zilei, părul absoarbe energia solară, iar pe timp de noapte absoarbe energia lunară. Păstrarea părului în sus în timpul zilei și apoi în jos în timpul nopții ajută acest proces. Împletirea părului pe timp de noapte ajută la echilibrarea câmpului nostru electromagnetic în afara zilei.

Fire de păr cu vârful despicat

Dezlegarea și eliberarea părului poate să ducă la despicarea vârfurilor. În loc să tundeți și să vă pierdeți “antenele”, Yogi Bhajan recomandă ca peste noapte să aplicați o cantitate mică de ulei de migdale, astfel încât acesta să poată fi absorbit înainte de a-l spăla în dimineața următoare.

Păstrarea pe timpul zilei a părului răsucit/bobinat peste creștetul capului/chakra coroanei și protejarea cu o acoperitoare vă ajută la vindecarea “antenelor”. Dacă aveți părul lung, vedeți dacă experiența voastră este diferită atunci când acesta este curat și încolăcit pe coroană sau lăsat jos și liber.

Părul umed

Yogi Bhajan a explicat că își usucă părul înainte de a-l ridica în sus spre de a evita o durere de cap. Când îți ridici părul ud sus pe cap, când se usucă, acesta va tinde să se micșoreze și să se strângă un pic, putând chiar să se rupă. O idee bună este ca ocazional să vă faceți timp să stați la soare și să permiteți părului curat/umed să se usuce în mod natural, ca un tot unitar.

Tagore a spus “Când am înțeles Unitatea a tot ce Este, mi-am aruncat trusa de bărbierit în ocean . Am renunțat la ego-ul meu și m-am predat naturii. Am vrut să trăiesc în forma pe care mi-a dat-o Creatorul meu. “

Când oamenii permit părului să crească, ei spun bun venit maturității, responsabilității de a fi complet dezvoltat și total puternic. Acesta este motivul pentru care veți găsi har și calm într-o persoană cu părul netăiat de la naștere, dacă acest păr a fost păstrat bine. Creatorul are un motiv clar pentru care ne-a dăruit părul.

Se spune că atunci când veți permite părului să crească în toată lungimea sa și îl bobinați pe creștetul capului, energia soarelui – forța pranică a vieții – este atrasă în jos pe coloana vertebrală. Pentru a echilibra această mișcare în jos, energia vieții Kundalini se ridică în sus.

Iată cuvintele lui Yogi Bhajan: “Părul vostru nu este acolo din greșeală. El are un scop bine definit, pe care cei sfinți îl vor descoperi, iar alți oameni vor râde. “

 sursa: cocoon.ro
loading...

25 Responses to “Adevarul zguduitor despre par si de ce indienii americani poarta parul lung”

 1. Roxana says:

  Și mie îmi place părul lung, dar să nu exagerăm totuși XD

 2. Django says:

  [Aceste informații despre păr au fost ascunse publicului.]
  De Oculta mondială, bineînțeles. Acum mi-e clar de ce toți cei din Oculta mondială sunt pletoși. 🙂

 3. afroditus says:

  abureli. in anumite traditii religioase, oamenii se rad in cap. tot din motive similare cu povestile de mai sus. adica energii care se ridica, solare etc.
  fiecare marie cu alta palarie.

 4. Lucian says:

  Asta e o aiureala, scrisa intr-un limbaj aiuristic si …de fapt mai e si tradusa prost din engleza.

 5. Sukida says:

  Aha! Deci d-aia are GB barbă!!!

 6. Nidhogg says:

  Mda.. Dar cu indienii aia americani(irochezii, indienii mohawk etc.) care isi radeau capul lasand fie cate o creasta, fie cate un smoc de par, cum o sta treaba?

  http://en.wikipedia.org/wiki/Mohawk_people#Traditional_Mohawk_dress

  The traditional hairstyle of the Mohawk, and other tribes of the Iroquois, was to remove the hair from the head by plucking (not shaving) tuft by tuft of hair until all that was left was a square of hair on the back crown of the head. The remaining hair was shortened so that three short braids of hair were created, and those braids were highly decorated. This is the true “Mohawk” hairstyle and not the Hollywood version taken from the Pawnee.

 7. Sukida says:

  Nidhogg, ăia erau niște indieni degenerați și nespirituali!!!…….lol

 8. Nidhogg says:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Mohawk_hairstyle

  The mohawk (also referred to as a mohican in British English) is a hairstyle in which, in the most common variety, both sides of the head are shaven, leaving a strip of noticeably longer hair in the center. The mohawk is also sometimes referred to as an iro in reference to the Iroquois, from whom the hairstyle is derived – though historically the hair was plucked out rather than shaved. Additionally, hairstyles bearing these names more closely resemble those worn by the Pawnee, rather than the Mohawk, Mohican/Mahican, Mohegan, or other phonetically similar tribes.

 9. Nidhogg says:

  @Sukida

  Eu am inteles din text ca articolul, sau o parte din el, ar fi fost scris de o americanca. In cazul asta doamna in cauza n-a citit in copilarie(fie in mod voluntar, din impuls propriu, fie ca tema data la scoala pe la orele lor de limba engleza) “Ultimul mohican”? 🙂

 10. ADI says:

  40 % din caldura corpului se pierde prin cap si odata cu taierea parului si a barbii ne asemanam tot mai mult cu femeile si aceasta e uraciune inaintea lui Dumnezeu ,ori noi suntem chipul si asemanarea lui Dumnezeu

 11. afroditus says:

  Nidhog
  aia cu creasta isi concentreau antenele ca sa fie mai cu motz:)

 12. imparaturosu says:

  @Adi, ne lasi cu chipul si asemanarea lui Dumnezeu? Adica femeile sunt uraciuni? Vai de capul vostru de bigoti, Dumnezeu nu are barba si nici maini, Dumnezeu este peste tot.

 13. zamolxe says:

  @ADI,
  Și fetița mea de 5 ani crede că Dumnezeu e un nene cu părul lung și cu barbă…

 14. Namaste says:

  @zamolxe
  Si ce nu-i asa? 🙂

 15. Sonolove says:

  🙂
  este
  🙂

 16. zamolxe says:

  Da, este ȘI așa…

 17. Neele says:

  ‘… Caci Neamurile, macar ca n’au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, cari n’au o lege, isi sunt singuri lege. …’

  Pace fiecarui sufletel! 🙂 🙂 🙂

 18. Neele says:

  Raspuns onest:
  It was a severe test of a warrior’s courage to have his excess hair pulled out one hair at a time, but it was not half as bad as to have it yanked out by the fistful.
  Motive:
  First there was the reason of convenience and cleanliness. Long hair became tangled and dirty; it was not easy to care for.
  Second, it became a custom for tribes to adopt special types of hair dressing, whereby they might be known and distinguished.
  Third, in special instances the manner in which the hair was cut became a symbol of some belief or superstition in magical power.

 19. inuaki says:

  off off…universule …cat praf ..care se crede stanca ii pe planeta asta ..care trebuie sa se nasca in curand

 20. Neele says:

  ‘Plange-te’ in alta parte!

 21. RAM says:

  @inuaki: hm, cum te lupti tu cu fiara! Imresionaaaant,da,daaa!
  Norocul tau ca nu te-a observat nimeni, inca.
  Sau probabil ca pentru ei esti …praf!

 22. inuaki says:

  nici nu am cum sa fiu observant …pentru ca sunteti orbi ,,,surzi si muti

 23. inuaki says:

  neele …oriunde m as plange tot la univers m as plange …ma gandeam ca stii asta ……si tu ram…nu ti fie ciuda ca esti praf …ca poti deveni mai mult de atat

 24. RAM says:

  @Inuaki reptilianul de teleorman: esti un zgomt de fond (fund).
  Io zic să te ocupi de lucruri mai lumesti: du-te fă-ți tapasul!
  N-am vazut atata aroganța într-un singur exaltat în toata viata mea de misan. hahahaha

Leave a Reply