n urm cu nite articole, mai exact n articolul intitulat„Cum transformm un motor asincron ntr-un generator ?”am scris urmtoarea fraz:

« Mai exist soluia acionrii motorului asincron cu ajutorul unor motoare gravitaional ineriale ( amplificatoare de energie cinetic de genul celor construite de Fotios Chalkalis ). Pentru mai multe amnunte vedei aici:http://chalkalis.blogspot.ro/»

Cei care au intrat pe acel blog au avut surpriza s descopere nite dispozitive straniidespre care un grec spunea c ar avea puterea dea amplifica energia cinetic cu mrimi de ordinul a sute i chiar mii de ori, conform cu studiile oamenilor de tiin care le-au supus investigaiilor lor.

Fotios Chalkalis amplificatoare cinetice

Dar probabil c ai observat c e o destul de mare diferen constructiv ntre dispozitivul numrul unu al lui Chalkalis i dispozitivul su numrul doi. n vreme ce primul seamn cu unVuria care are fixate pe braele sale dou greuti mari, cel de-al doilea se apropie mai mult de forma unei roi care are sudate pe ea un paralelogram i-unVpe care sunt fixate patru greuti mai mici.

De asemenea poate ai observat c dacV-ul execut patru sau cinci rotaii n urma impulsului primit, dispozitivul numrul doi execut㠠multe, chiar foarte multe rotaii ( eu am reuit s numr 100 nainte de a se schimba secvena filmului ! ). De unde att de mult energie ? Este ea energie liber ? Dac da, cum ajunge s se manifeste aa ?

Diferena ntre cele dou dispozitive este c, primul e categoric un pendul, n accepiuneanoiunii acestui dispozitiv pe care am nvat-o n coal, iar dispozitivul numrul doi se apropie mai multprin structur de forma unei roi.Urmare, se comport ca o roat. De fapt ce e o roat i ce-i un pendul ?… Acelai lucru. Putem spune c un pendul e un sector de roat, ( o felie de pizza )n vreme ce o roat estengemnarea a mai multe asemenea sectoare pentru a forma un ntreg.

Vi se pare ciudat comparaia, sau mai bine spus descrierea ? Ia gndii un pic, un pendul execut micri alternativesub impulsul gravitaiei, dar dac i se d un impuls suficient de puternic poate executa o rotaie complet ( o greutatefixat n captul unei sfori i rotit deasupra capului – pratia lui David ). n aceast situaie, pendulul nu mai execut micri rectilinii alternative ci o serie de micri de rotaie sub impulsul dat regulat de mna noastr, dar tot un pendul rmne.

Din aceiai perspectiv putem privi i roata. Ea execut㠠mai multe micri de rotaie n jurul axei sale sub impulsulprimit de la ax, sau prin frecarea cu solulfuncie de ce fel de roat e, tractat sau antrenat.

Ambele execut micri rotative repetitive, ciclice. Deci ambele sunt pendule. Doar c roata e un pendul perfect ( m rog ! – aproape perfect ) echilibrat n vreme ce pendulul e o roat dezechilibrat. Spuneam n articolul„Despre „generatoare””:

« Aceast fluctuaie se obine prin variaia ciclic, fie pulsatorie fie rotativ a unor cmpuri magnetice sau electromagnetice. »

Ei bine, aflai c orice fenomen ciclic ce se petrece cu regularitate i frecven suficient de ridicat, produce un dezechilibru energetic n mediu, dezechilibru carela reechilibrarea care se petrece natural, face ca o parte din energie s poat fi colectat. Decitrebuie s reinem c㠠nu doar fluctuaiile cmpului electromagnetic ci i rotaia, sau micarea rectilinie alternativ sunt fenomene ciclice adic factori e dezechilibru energetic pentru mediu..

Un exemplu al faptului c rotaia este un factor puternic de dezechilibru energetic n mediu este giroscopul. Toi ne-am jucat n copilrie cu titireze sau, cum mai sunt numite n unele zone, sfrleze. Eu aveam prostul obicei, n copilrie de a strica jucriilei ceasurile pentru a scoate din ele volantul sau cea mai mare roat dinat pentru a m juca cu ea pe post de titirez.

Cred c orice copil este fascinat de faptul c prin rotirea axului unui titirez ntre degete printr-un impuls de doar dou – trei rotaii, declaneaz o adevrat furtun energetic ce face ca apoi titirezul respectiv s executepeste o mie de micri de rotaie n jurul axei sale.

Dar dei mai trziu n coal nvm la fizica newtonian despreinerie, impuls, vitez unghiular sau tangenial, despre for centrifug i centripet, nimeni nu ne spune care sunt aplicaiile practice ale acestora… adevratele aplicaii practice, nu doar reglajul inerial al vitezei de rotaie sau separatoarele ineriale. i mai ales nimeni nu ne explic de unde vine acest fenomen ciudat manifestat de titirez, de a fi capabil a efectua mii de rotaii cu un impuls de doar cteva rotaii i care culmea ! –nici nu au cine tie ce vitez. Cci orice copil care s-a jucat cu aa ceva a remarcat c orict de rapid ar ncerca el s dea acel impuls, n nici un caz viteza de rotaie a axuluintre degetele sale nu poate fi comparat cu viteza de zeci de ori mai mare pe care o capt acel titirez n secunda imediat urmtoare primirii impulsului…

Giroscop

El se va opri pentru c frecarea cu aerul, cea cu suprafaa i gravitaia terestr care acioneaz asupra ntregii lui suprafee va face ca viteza sa de rotaie s scad treptat, treptat. Dac s-ar roti n vid i ntr-o zon fr gravitaie, acel impuls dat iniial i-ar permite s se roteasc la infinit. Un titrez mai evoluat este giroscopul. Acesta e de fapt un titirez prins la capete n lagre fixate pe un cadru solid care-l protejeaz i permite a fi ridicat i manipulat. Privii:

V-a explicat cineva vreodat㠠de ce se comport giroscopul n felul acesta ? Eu sunt gata s fac pariu c nu… De altfel nici profesorul de fizic pe care l-am ntrebat, atunci n anul nti de liceu, nu tia s-mi explice… Mi-a spus c totul s-ar datora ineriei forei centrifuge, momentului de rotaie, etc. … tuturor celor pe care mi le explicase la or, dar nu a tiut s-mi spun de unde plusul de energie care-i permites se roteasc mai rapid dect impulsul primit i s sfideze gravitaia n felul n care o face… Iat unul din aspectele care scot n eviden energia liber omniprezent…

Ei bine, rspunsul privind comportarea giroscopului se poate gsi studiind pendulul. Un pendul execut o micare pe un arc de cerc. Dar aceast micare, indiferent de sensul ei, are dou componente egale, o coborre pe parcursul creia acumuleaz energie cinetic atras fiind de gravitaie, i o urcare pe parcursul creia cedeaz aceast energie pn la punctul n care numai poate nvinge gravitaia i revine la coborre relund ciclul de acumulare i cedare de energie.

Numai c pendulul e caracterizat de o greutate mare aflat la periferia unei roi… Aceast greutate fiind mult mai mare comparabil cu cea a materialului pn la ax, respectiv a sforii are tendina ca sub influena forei centrifuge s capete un impuls care o mpinge nu tangenial( perpendicular pe raz – adic pe sfoar ) aa cum am fi tentai s credem ci acel impuls tinde s o scoat de pe traiectoria de rotaiepe o direcieapropiat de prelungirea razei…

Pe acest fenomen se bazeaz funcionarea pratiei lui David… cu ct piatra e rotit mai rapid i masa ei e mai mare cu att ea n momentul n care va fi eliberat va pleca pe direcia razei, adic a poziiei sforii n momentul eliberrii, ci nu tangent la cercul de rotaia adic nu perpendicular pe raz aa cum ne-au artat profesorii de fizic la analiza micrii de rotaie … De aceea dispozitivul numrul unu al lui Chalkalis face doar trei sau patru micri de rotaie. Pentru c greutatea fixat pe braele sale fiind foarte mare, se transmite ca for centripet ( de reacie la fora centrifug + greutatea) axului, crescnd foarte mult frecarea n rulment i mpiedicnd rotaia. Va urma ! CCD

sursa: Blogul lui Catalin Dan Carnaru

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares