Glanda pineală – unde este situată și de ce avem nevoie de ea

Glanda pineală, numită de asemenea și epifiză sau corpul pineal este o glandă endocrină micuță care se află în apropiere de centrul creierului, între cele două emisfere cerebrale. Numele său provine de la forma sa asemănătoare unui con de pin.

Taoiștii spun că glanda pineală este localizată în Locul de Cristal, o zonă în interiorul creierului care conține glanda pituitară (hipofiza), hipotalamusul, talamusul și glanda pineală (epifiza).  Ei au convingerea că atunci când aceste glande funcționează optim, substanțele pe care le produc (hormonii și neurotransmițătorii) susțin expansiunea conștiinței și permit accesul la lumile paralele paradisiace care există dincolo de realitatea planului fizic.

Glanda pineală este ceasul nostru intern, biologic care ajută organismul să se integreze în ritmurile naturale ale mediului în care trăiește. Glanda pineală ne spune când trebuie să ne culcăm (chiar dacă noi nu ascultăm ce zice), cum să ne adaptăm modificărilor sezoniere,  când începe pubertatea, etc. Aspecte exterioare cum ar fi temperatura și lumina, ca și mesaje interne cum ar fi emoții, stări ghidează glanda pineală în adaptarea biologiei organismului la mediu. În acest fel starea de spirit, somnul, imunitatea, ritmurile sezoniere, menstruația și chiar îmbătrânirea sunt reglate. Glanda pineală reglează integrarea organismului în ritmurile temporale prin secreția de serotonină și melatonină, și prin comunicarea sa cu hipotalamusul. Melatonina susține ciclicitatea veghe-somn, crește abilitatea de a ne reaminti visele, păstrează libidoul,  întărește sistemul imun, crește calitatea somnului, acționează ca antioxidant, susține funcțiile sezoniere. Insomniile de obicei le apar între 2 și 4 dimineața, perioada de timp în care de obicei se secretă melatonina. Secreția redusă de serotonină duce la apariția depresiilor.

Pentru a supraviețui variațiilor ciclice ale mediului, organismele de pe planetă au nevoie de mecanisme nu doar pentru detectarea modificărilor mediului în care trăiesc dar de asemenea pentru anticiparea lor. În absența unei chei explicite din mediu, organismele au nevoie de un semnal intern asupra schimbărilor ce urmează să apară pentru a realiza modificările adaptative din timp la nivelul biologiei organismului. Glanda pineală este senzorul extrem de fin pentru detectarea acestor modificări și inițierea reglajelor fiziologice necesare.

Dr. Rick Strassman, autorul unei monografii despre dimetiltriptamină (DMT) – considerată molecula spiritului, a observat printre alte aspecte că glanda pineală produce DMT în timpul nașterii,  al morții, în timpul experiențelor spirituale, mistice, și chiar din timpul morții clinice însoțite de fenomene NDE (near death experiences). Această particularitate „chimică” se corelează cu ideea susținută de Orient că glanda pineală este un portal de legătură cu dimensiunile spirituale, arătând faptul că glanda pineală este implicată nu numai în adaptarea organismului fizic la mediu dar și a ființei umane în totalitate, adaptarea structurilor sale la mediul subtil, energetic și spiritual în care trăiește. În momentul nașterii și al morții, precum și în fenomenele NDE, sau în experiențele mistice ființa respectivă suportă sau realizează o translație a conștiinței sale în alte planuri decât era până atunci. Și tocmai activitatea intensă a glandei pineale, tradusă prin secreția importantă de DMT pe care o realizează, permite adaptarea ființei la noile planuri în care ajunge.
Când glanda pineală funcționează armonios conferă ființei starea de bine, echilibru interior, tendința către spiritualitate și atitudinea YANG în viață. Când această glandă endocrină nu funcționează armonios sau este chiar blocată, apar atașamentul exacerbat față de lumea materială și frica de moarte.

O „diagramă a tonurilor emoționale” a fost prezentată de L. Ron Hubbard în anii ̓̓50. Aceasta consta într-o listă de emoții care aveau numere corespunzătoare fiecărei emoții, pentru a indica nivelul vibrațional specific. Ideea de bază era că o persoană tinde să rezoneze în jurul unui anumit ton emoțional, care ar caracteriza comportamentul său și nivelul de însuflețire. Dr. John Whitman Ray a realizat în anii ̓80 o îmbunătățire a acestei diagrame arătând corespondența tonurilor emoționale cu sistemul endocrin. Partea acestei diagrame care se referă la glanda pineală o redăm mai jos.

Glanda endocrină

Emoția caracteristică (pt starea armonioasă și dizarmonioasă a glandei):

Expresia normală determină:

Inhibarea  funcționării normale determină:

Observații:
Pineală Starea armonioasă conferă: entuziasm, interes
Starea dizarmonioasă conferă:
conservatorism, plictiseală
Înțelepciune, viziune, perceptivitate,
înțelegere,intuiție,
inspirație,
imaginație,
revelație,
extaz.
Absența creativității, a viziunii, intuiției și imaginației Traductor neuroendocrin: traduce impulsurile celeste/terestre, luminoase/magnetice – via hipotalamus – în hormoni hipofizari. Controlează percepția, ceasul biologic, ritmurile circadiene și dorința sexuală.
Glanda pineală și energia electromagnetică
Glanda pineală realizează integrarea organismului uman în ritmurile temporale, arătând că este un senzor suficient de sensibil la modificările mediului exterior. Dar uneori o perturbare consistentă a calităților mediului exterior poate afecta funcționalitatea acestei glande. Spre exemplu interacțiunea glandei pineale cu energia electromagnetică solară – în cazul furtunilor solare, adică în cazul unei cantități rapid crescute de energie electromagnetică în atmosfera terestră, determină un exces de melatonină, care va genera somnolență sau dimpotrivă hiperactivitate.
Efectele ulterior în cascadă ale influxului masiv de energie electromagnetică de la soare sunt în mod normal de scurtă durată, incluzând dureri de cap, palpitații, modificări ale dispoziției, și stare de disconfort în general. Gândirea haotică sau confuză, și de asemenea comportamentul imprevizibil cresc în aceste perioade. Furtunile solare pot influența emoțiile ducând la o amplificare a lor, atât a celor benefice cât și a celor mai puțin benefice.

Sistemele HAARP uzează și ele de energie electromagnetică a cărei creștere în atmosfera terestră, în cazul utilizării acestor sisteme, va determina afectarea funcției glandei pineale. Astfel, modificarea stării organismului pe care o produce acțiunea sistemelor HAARP este oarecum asemănătoare celei datorate furtunilor solare, cu diferența că durerile, stările proaste sau modificările de gândire care apar durează atât timp cât sistemele respective sunt în funcțiune, nu sunt de scurtă durată ca în cazul furtunilor solare, și că aceste sisteme nu amplifică stările/trăirile benefice, ci invers.

Atât lumina cât și energia electromagnetică invizibilă scad conversia serotoninei în melatonină. Deși mecanismele sunt incomplet descrise, alterarea în producerea de melatonină datorită luminii par a fi aceleași ca cele datorate expunerii la câmpurile electromagnetice.

Cauzele care determină blocarea glandei pineale

Orice chist sau calcifiere care apare la nivelul glandei pineale arată că există anumite blocaje energetice la acel nivel. Studiile realizate de diferiți cercetători au arătat că astfel de formațiuni – chisturi, calcificări – pot apare la orice vârstă.

Diferite publicații afirmă că în general calcificările glandei pineale apar după vârsta de 12 ani sau după apariția pubertății. Dar există studii care au observat că aceste calcificări pot apare în proporție de 3% la copiii de 1 an, 7,1% la cei de 10 ani și 33% la adolescenții de 18 ani.
Mult înainte ca aceste calcificări să apară în glanda pineală, anumite convingeri devin solidificate în mintea noastră, cu alte cuvinte  mintea dobândește „abilitatea” de a „întări” idei, concepte, păreri. Astfel noi nu mai suntem capabili să vedem și să luăm în considerare vastul număr de posibilități care există în afara viziunii noastre contractate, înțepenite. Ne putem întreba de ce ar apare aceste calcificări și la copiii mici, la care încă nu există un sistem de gândire independent și bine pus la punct? Fiecare ființă umană vine cu o anumită zestre KARMA-ică în ceea ce privește modul de a gândi. Iar deprinderea minții de a se împietri, de a se solidifica, ca efect al  încăpățânării excesive, al lipsei de flexibilitate, o luăm cu noi de-a lungul vieților până hotărâm să ne transformăm. Efectul „calcificării” ideilor, gândurilor este blocarea imaginației noastre și a capacității de a găsi soluții și de a crea legături între idei. Reîntoarcerea la o imaginație expansivă și la un proces de gândire liber, lipsit de limitări ne realiniază cu potențialul nelimitat al creației, dezvăluindu-ne iluzia „matrix-ului” în care trăim. Așa cum calcificarea pinealei poate fi reversată odată ce substanțele și hormonii necesari sunt produși în creier, modificarea sistemul nostru de credințe, gânduri și emoții poate crea o „decalcifiere”, o „de-solidificare” a activității minții, fapt care va suține expansiunea conștiinței în acest plan și în celelalte.

Una din substanțele care „ajută” la apariția calcificărilor în glanda pineală este florul. Glanda pineală absoarbe mai mult flor decât orice alt țesut sau organ din corp. Cum scăpăm de florul din apă? Prin filtre cu osmoză inversă. Fierberea apei nu ajută la îndepărtarea florului, ci îi crește concentrația.

Chimistul cercetător Charles Perkins a fost trimis de guvernul SUA pentru a certifica adevărul asupra florurării apei. Acesta a descoperit că: „chimiștii germani (din anii ̓30) au inventat un plan foarte ingenios și cu bătaie lungă pentru controlul maselor, plan care a fost supus aprobării și ulterior adoptat de Consiliul General German. Acest plan era de a controla populația din orice zonă prin administrarea unor substanțe prin apa de băut… În această schemă de control al maselor, florura de sodiu ocupa un loc important. .. Oricum, și eu vreau să fac aceasta să fie foarte clar, adevăratul motiv din spatele florurării apei este de a reduce rezistența maselor față de dominare și control și pierderea libertății…Admistrarea de doze repetate de cantități foarte mici de flor va conduce în timp la reducerea puterii individuale de a rezista dominării, prin otrăvirea lentă și narcotizarea acestei zone a țesutului cerebral (glanda pineală –n.n.), și va face persoana respectivă supusă voinței celor care vor să îi guverneze… Aceste aspecte mi-au fost dezvăluite de către un chimist german care a fost unul din oficialii marelui concern din industria chimică IG Farben și era o figură importantă în mișcarea nazistă la momentul acela… Spun acestea cu toată sinceritatea și competența unui om de știință care a petrecut 20 de ani realizând cercetări în domeniul chimiei, biochimiei, fiziologiei și patologiei florului… Orice persoană care bea apă florurată artificial pentru un an sau mai mult nu va mai fi niciodată aceeași persoană, din punct de vedere mental sau fizic”.

Pe lângă fluor, alimente cum ar fi zahărul, produsele înalt procesate, organismele modificate genetic, mercurul afectează puterea și receptivitatea glandei pineale. De aceea este extrem de important să fim atenți la ceea ce mâncăm și să nu evităm să citim toată lista de ingrediente a produselor alimentare pe care le cumpărăm.

Un alt aspect important care poate afecta glanda pineală este deficitul de lumină. Lumina naturală este un „aliment” important pentru sănătate, deficitul său determinând alterări ale secreției hormonilor glandei pineale. Studiile au arătat că o lipsă a luminii naturale și expunerea prelungită la lumină artificială conduc la insomnie, anxietate, depresie, agresivitate și boli degenerative.

După studiile mai multor cercetători glanda pineală, în cazul majorității oamenilor, funcționează minimal sau mai bine zis doarme. Aceasta se datorează mai multor factori, din care cei mai importanți sunt:
1.poluarea vizuală – televizor, lumină artificială, computer, etc.
2.expunerea la frecvențe electromagnetice – telefonie mobilă, sisteme HAARP, etc.
3.consumul de flor (pastă de dinți, apă potabilă) și de clor (apa potabilă)
4. mercurul existent în amalgamurile dentare, în vaccinuri (timerosalul folosit ca agent de conservare), în carnea de pește și în fructele de mare (datorită apei poluate în care trăiesc acestea)
5. anumite pesticide care sunt utilizate la creșterea legumelor și fructelor
6. alcoolul și fumatul
7. îndulcitori artificialii (aspartam, ciclamat etc.), zahărul rafinat, diverse E-uri, deodorantele, anumite substanțe chimice utilizate în soluțiile pentru curățat sau în spray-urile de cameră.

S-a observat că o persistență a emoțiilor negative cum ar fi frica, furia, și sentimentul de negare a propriei ființe psihic afectează în mod negativ glanda pineală.

Deblocarea, stimularea, hrănirea glandei pineale

Dacă glanda pineală nu funcționează sau funcționează minimal, suntem orbi față de dimensiunile spirituale ale vieții. Am putea spune că suntem „tăiați” de la mesajele pe care am putea să le primim din lumile spirituale, pline de dragoste și vindecare, atunci când această glandă nu funcționează bine. deGlanda pineală va produce în mod natural propriul DMT când va fi total funcțională. Atunci vom fi capabili să rămânem în majoritatea timpului într-o stare vizionară.

Curățirea glandei pinealei este absolut necesară pentru cei care doresc să își dezvolte percepțiile lor multidimensionale. Câteva aspecte de bază pentru detoxifierea pinealei:
– mercurul poate fi eliminat din organism prin utilizarea zilnică de chlorella, iarba de grâu verde și spirulină. De asemenea, coriandrul consumat zilnic ajută la eliminarea mercurului din creier.
– mâncarea organică care să aibă o predominanță raw-vegan este foarte utilă pentru detoxifierea pinealei.
– ciocolata raw – este stimulentă și detoxifiantă pentru glanda pineală, și de asemenea are o acțiune antioxidantă puternică.
– consumul de alimente cu vibrație înaltă – semințe de cânepă (Hemp seeds), camu camu (Myrciaria dubia), acai (Euterpe olareacea, o specie de palmier), spirulina, chlorella și iarba de grîu verde, susține funcționarea normală a glandei pineale.

Există plante și remedii care sunt menționate de mai mulți autori ca fiind de mare ajutor pentru energizarea și buna funcționare a glandei pineale. Dintre acestea menționăm: wood betony (Betonica officinalis sau Stachys officinalis), gotu kola (Centella asiaica), brahmi (Bacopa monnieri), shankapushpi (Convolvulus pluricaulis), jatamansi (Nardostachys jatamansi, nard), gingko biloba, vacha (Acorus calamus), santal și uleiul esențial de santal, ashwagandha (Witania somnifera), germenii de alfalfa, germenii de grâu, pătrunjelul, pepenele galben, sucul de ananas, uleiul de măsline, lecitina, tămâia, extractul sau sucul de noni, uleiul esențial de trandafir, uleiul esențial de lavandă, uleiul esențial de mir, uleiul esențial de ienupăr, uleiul esențial de mușețel albastru.

O mare parte din aceste remedii, dar mai ales gingko biloba, uleiul esențial de santal și de tămâie cresc fluxul sanguin spre/în glanda pineală. S-a observat că creșterea fluxul sanguin în această zonă, care implică creșterea oxigenării zonei, are anumite efecte benefice asupra întregului organism: reîntinerirea sistemului imun, îmbunătățirea somnului și a sănătății sexuale, echilibru interior, eliminarea sindromului de oboseală cronică, atitudine pozitivă, experiențe spirituale înalte.

De asemenea există alimente bogate în melatonină care pot susține sau suplimenta funcția pinealei. Printre acestea se numără: cireșele montmorency, iarba de grâu verde, iarba de orz verde. Festuca arundinacea este denumirea botanică pentru planta numită popular păiuș înalt și este considerată de anumiți autori ca având cel mai mare conținut de melatonină dintre toate  plantele. Alte alimente bogate în melatonină sunt: lapte, migdale, plante leguminoase, curmale uscate, struguri, porumb, orz, ovăz.

Punctul de reflexoterapie corespunzător glandei pineale se află situat în mijlocul degetului mare al piciorului – chiar în mijlocul spiralei ce se observă pe pielea degetului, iar la mână zona reflexogenă pentru epifiză este  în mjlocul spiralei pe buricul degetului mare.

Meditația yoghină profundă, consumul de mâncare organică adecvată, odihna bună,  vizualizarea și conectarea la energia pozitivă a vieții, contactul cu natura, consumul de plante și remedii care susțin și energizează pineala sunt necesare pentru îmbunătățirea funcției acestei glande. De asemenea, expunerea frecventă la lumină naturală, la lumina soarelui, timp de minim 20 de minute, va ajuta la stimularea glandei. Doar să nu uitați să vă scoateți ochelarii de soare și, eventual, pălăria. Atunci când este trezită, glanda pineală aduce printre altele abilitatea de a călători în planurile astrale la voință, de a explora alte dimensiuni, de a prevedea viitorul, de a primi informații de la ființe din alte planuri și de a experimenta stări foarte profunde în meditație.

sursa: http://www.yogaesoteric.net

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares