Feed on
Posts
Comments

In perioada 29 noiembrie – 8 decembrie, Maestrul Yvon Myoken Bec, fondatorul Mokusho Zen House, va conduce o perioada de practica la Templul Zen Mokushozen-Ji din Bucuresti. Cu prilejul acestei vizite, Universitatea Spiru Haret, Mokusho Zen House, Asociatia Romana de Psihologie Transpersonala si Editura Herald au onoarea de a va invita la conferinta publica „PRACTICA ȘI EDUCATIA ZEN” luni, 2 decembrie 2013, orele 19.00, la sala Studio a Universitatii „Spiru Haret” din Bucuresti (zona Universitate, intrarea din strada Doamnei nr. 13).

Invitati:

Carmen Costea – Prorector Universitatea Spiru Haret

Aurelian Scrima – Director Editura Herald

Oana Panescu – Presedinte filiala Bucuresti – Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala

Ionut Nedelecu – Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu

Moderator: Matei Georgescu – Universitatea Spiru Haret

Tematica „PRACTICA ȘI EDUCATIA ZEN” va fi prezentata de invitatii la eveniment din abordari culturale multiple. Maestrul Myoken ofera publicului o sesiune de intrebari si raspunsuri de 45 de minute in continuarea expunerilor. Conferinta este o oportunitate de a interactiona, de a cunoaste si de a asculta invataturile unui reprezentant european de marca al budismului zen.

Maestrul Yvon Myoken Bec urmeaza invatatura Maestrilor Taisen Deshimaru si Mokusho Zeisler de mai bine de 35 de ani si din 1992 da invatatura in Romania si Europa de Est. In prezent traieste in Budapesta, la Templul Taisen-ji unde da invatatura zilnic si calatoreste frecvent in Europa pentru a conduce sesshin-uri (perioade de practica intensa).

Maestrul Myoken a primit in toamna anului 2002 transmisiunea Dharmei (Shiho) de la Maestrul Kosen Thibaut, mostenitorul Dharmei lui Renpo Niwa Zenji (fostul Staret al Eihei-Ji, cel mai mare templu zen japonez).

Maestrul Myoken mentine relatii apropiate cu mai multi lideri spirituali din Europa, printre care Zentatsu Baker Roshi – mostenitorul Dharmei lui Suzuki Roshi, Fausto Taiten Guareschi – Staretul Templului Zen Fuden-Ji – Italia, Maestrii Kosen Thibaut si Barbara Kosen – cei mai mari discipoli in viata ai Maestrului Deshimaru, Lama Deny – succesorul European al lui Kalu Rinpoche si Genpo Roshi – conducatorul Kanzeon Sangha International. De asemenea, este membru al organizatiei mondiale COVR (Colloquium on violence and religion), fondat de René Girard.

Mokusho Zen House a fost fondata la inceputul anilor ‘90 de Maestrul Zen Yvon Myoken Bec cu scopul de a raspandi invatatura Maestrului Zen Taisen Deshimaru si a marelui sau discipol, Maestrul Zen Mokusho Zeisler.

Mokusho Zen House ofera de mai bine de 20 de ani facilitatile necesare practicii zilnice a Caii Zen in templele si dojo-urile sale, organizand de asemenea si perioade de practica intensa unde puteti avea oportunitatea sa coaseti kesa (vesmantul sacru zen), sa practicati traditia oryoki, sa primiti ordinatia de bodhisattva (laic) sau cea de calugar zen. La ora actuala Mokusho Zen House reuneste mai multe temple si dojo-uri din Romania (Mokushozen-Ji Bucuresti, Mokusho Zen Dojo Brasov si Iasi), Ungaria (Hobo-Ji si Taisen-Ji din Budapesta; Mokusho Zen Dojo Debrecen) si Croatia (Mokusho Zen Dojo Zagreb).

www.mokushozen.hu

Mokushozen-Ji, Templul Iluminarii Tacute, este fondat si condus de Maestrul Yvon Myoken Bec. Maestrul Myoken da invatatura si conduce personal practica in timpul sesshin-urilor (perioade de practica intensa). De-a lungul anului, practica zilnica este asigurata si indrumata de calugarii templului, vechi discipoli ai Maestrului Myoken.

www.mokushozen.ro

loading...

4 Responses to “Intalnire cu Maestrul Zen Yvon Myoken Bec”

 1. Namaste says:

  :-))

  Focul încălzește, vântul este în mișcare.
  Apa este udă, pământul este tare.
  Pentru ochi, este culoarea.
  Urechile percep sunetele, nasul simte aromele.
  Limba poate distinge săratul de dulce.
  Însă toate existențele, precum frunzele copacului
  Sunt hrănite prin rădăcină.
  Începutul și sfârșitul provin de la aceeași sursă: ku.
  Începutul și sfârșitul se reîntorc în nimic.
  Nobil sau vulgar pot fi folosite, după bunul vostru plac!

 2. Aand says:

  Canva gasisem acest site ce mi s-a parut tare dragut

  http://www.do-not-zzz.com/

 3. Namaste says:

  @Aand

  🙂

 4. mac gregor says:

  Am fost demuuult lao conferinta a unor calugari zen si am fost foarte placut impresionat.

  Stabilitatea si bunavointa lor erau palpabile, fara sa existe nimic fortat, si fara sa pozeze in eroi.

Leave a Reply