Ponta, slugoiul Chevron-ului

Azi dimineață, pe la orele 4, jandarmii români înviorați de parada și defilările Zilei Naționale, au decis că e cazul să marcheze finalul acestei sărbători cu o descindere în forță în satul Pungești, acolo unde compania americană Chevron vrea cu totdinadinsul să exploateze gazele de șist.

Așa că au venit cu noaptea în cap, precum hoții, și i-au luat pe sus pe cei care își făcuseră tabăra de protest vis-a-vis de locul destinat instalațiilor de exploatare, din curtea unui localnic, unde campau cu acordul acestuia. Teroarea s-a instalat în tot Pungeștiul. Fără nici un temei legal, jandarmii au ridicat oameni din case, de pe stradă, recurgând uneori la violență.

1451406_740106736017531_1262377885_n

După această dimineață fatidică, premierul Ponta declară ritos: Cred ca Romania poate fi o tara democratica si puternica daca toti respectam legile si daca nu acceptam – si nu vom accepta – ca 20, 30, 50, 70 de oameni sa incalce legea“.

Despre ce lege o vorbi domnul Ponta – mă întreb eu, un membru al aceleiași bresle de oameni ai legii. Probabil că dumnealui se referă la DREPTUL CELUI MAI PUTERNIC, iar nu la dreptul pe care legea îl statutează.

Căci altfel nu înțeleg cum Jandarmeria Română, brațul armat al Statului Român, intervine într-o chestiune civilă, de drept privat. Căci Chevron este o persoană de drept privat, ca și localnicii din Pungești. Chevron este o firmă, un SRL care a pus mâna pe un teren pe care intenționează să îl exploateze. Putea fi o carieră de piatră. Sau o pășune, nu contează. Dacă cineva îmi ocupă pășunea, sau casa, chem poliția. Poliția face dosare penale, însă pentru evacuarea intrușilor, ridică din umeri și mă pune să îi dau pe respectivii în judecată, pentru a obține o hotărâre de evacuare de pe proprietatea mea. Abia după obținerea unei astfel de hotărâri judecătorești, în care fiecare parte își prezintă argumentele și apărările în fața unei instanțe, jandarmeria poate aplica LEGEA doar în ajutorul unui executor judecătoresc, chemat să o impună, sub forma unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile. Însă la noi străinii ne calcă în picioare în propria noastră țară, bătându-și joc de legile noastre.

De ce nu scoate Jandarmeria din casele ocupate abuziv pe țiganii din centrul vechi al Bucureștiului sau Timișoarei ? De ce acolo domnul Ponta nu cere respectarea legii ?

Să înțelegem că Chevron se identifică cu STATUL, și trebuie apărat ca atare de forța publică – fără nici un fel de formalitate prealabilă ?

Însă ce drept are Jandarmeria Română să pătrundă și să evacueze oamenii de pe proprietăți private ale unor săteni, DECI CARE NU SUNT ALE STATULUI SAU ALE CHEVRON-ULUI ?! UNDE ESTE DREPTUL DESPRE CARE VORBEAȚI, DOMNULE PONTA ? Reminescențe de procuror-anchetator, format la vechea școală stalinistă ! Și mai are tupeul și nerușinarea să vorbească de respectarea legii acest individ ?!

Acum știm cine conduce în realitate România, dacă ne autoiluzionam cumva: România este condusă de Chevron, care dictează Jandarmeriei române să îi curețe terenurile de intruși, și să îi păzească proprietatea pe banii noștrii, ai românilor. România este condusă de infractorii de la Gold Corporation, care mai nou mușamalizează dosarele penale de evaziune fiscală în care sunt implicați. România este condusă de prietenii bancheri ai lui Mugur Isărescu, care impun norme bancare înrobitoare pentru românii suficienți de proști să se îndatoreze la bănci. România este condusă de Bechtel, care fură de la noi zeci și sute de miliarde de dolari și ne lasă ca pe proști să asteptăm autostrăzile promise pentru mileniul următor – pe banii încasați în avans.

Domnul Ponta, împreună cu domnul Băsescu, și toată haita din jurul lor, în frunte cu hoitul muribundului Iliescu, merită soarta domnului Ceaușescu. Ăla, pe lângă ăștia, chiar a fost un domn…

Eu n-am putut să plec în seara asta spre Pungești, căci am responsabilități profesionale aici iar mâine voi reprezenta în calitatea mea de avocat clienți la instanțele din București. Însă, în seara asta m-am “plimbat” cu mai mulți alți bucureșteni, prin fața clădirii Guvernului. Iar când jandarmii m-au întrebat ce caut acolo, solicitându-mi să părăsesc zona – care se cam aglomerase între timp cu alte câteva sute de… plimbăreți ca și mine, i-am comunicat respectivului jandarm că îmi dădusem întâlnire acolo cu un anume domn Ponta, căruia aveam ceva urgent să îi comunic, însă el pare să întârzie la întâlnire, drept pentru care îl mai aștept. Iar dacă nu vine, îl aștept și mâine. Că la noi e oricum mai cald decât la Kiev…

20131202_191522_LLS

 

20131202_191709

20131202_192736

20131202_194351_LLS

Mihai Rapcea

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *