La 29 Noiembrie 2013, la Arad, avocatul american de origine romn Petre Costea i-a anunat intenia de a candida ca independent la alegerile europarlamentare din 2014. Principalele subiecte care vor fi n atenia domniei sale fac referire la familie, valorile cretine i susinerea micilor ntreprinztori.

La data de 29 noiembrie 2013, la Arad, domnul Petre Costea i-a anunat intenia de a candida ca independent la alegerile europarlamentare din 2014. ntr-un cadru format din membrii ai familiei, prieteni apropiai i colaboratori ai domniei sale, Petre Costea a prezentat succint motivaiile pentru candidatura sa, precum i principalele teme pe care le va aborda n campanie.

Temele majore pe care le voi urmri sunt promovarea unei culturi pro via, pro familie, a unui mediu economic favorabil micilor ntreprinztori, stimularea crerii de locuri de munc i reafirmarea rolului pe care Romnia trebuie s i-l asume, ca naiune preponderent cretin, n spaiul european. Va fi o campanie atipic, construit pe o platform electoral fundamentat pe valorile democraiei cretine, a subliniat candidatul Petre Costea la conferina de anunare a inteniei de depunere a candidaturii, eveniment la care au fost prezeni i lideri religioi din diverse confesiuni cretine din Arad, Timioara i Statele Unite ale Americii.

Reacia audienei a fost pozitiv, iniiativa fiind perceput ca un demers de bun augur, necesar reabilitrii imaginii Romniei i reafirmrii valorilor cretine, valori care au stat la baza proiectului comunitar european, dar care n ultima perioad tind s fie considerate marginale, n ciuda faptului c ele au reprezentat baza moral i cultural pe care s-a cldit civilizaia european.

Calitile care l recomand pentru misiunea de a reprezenta cetenii Romniei n Parlamentul European in n primul rnd de caracterul i probitatea moral a candidatului, dovedite de-a lungul unei viei puse n slujba semenilor, dar i de cariera profesional i pregtirea academic a domnului Petre Costea, de dimensiunea intelectual i de competenele dobndite de acesta pe parcursul unei viei profesionale dense.

Viaa domnului Petre Costea este povestea unui romn care a luptat consecvent pentru valorile n care a crezut i care motivat fiind de aceste valori a reuit s devin un om de succes n Statele Unite ale Americii, fr ns a renuna la identitatea romneasc, pe care i-a asumat-o mereu. De peste 21 ani, Petre Costea profeseaz avocatura n Houston, Texas, n drept civil i dreptul muncii. n calitate de avocat, a nregistrat rezultate notabile n ciuda faptului c i-a desfurat ntreaga activitate profesional ntr-o limb diferit de limba matern, dupa ce, la varsta de 21 ani, a prsit Romnia aflat sub un regim totalitar comunist, pe motive de persecuie politic. A plecat din Romnia forat de mprejurri, dar a pstrat mereu contactul cu ara care l-a plmdit, fiind familiarizat cu realitile societii romneti.

Dei la momentul revoluiei din 1989 era la Johannesburg, Africa de Sud pentru un an de profesorat la Universitatea Witwatersrand, vestea nceperii unei revoluii acas l-a mobilizat s vin de urgen n Romnia, astfel c n decembrie ’89 s-a alturat protestatarilor n strad, participnd la revoluia de la Arad. Dup cderea regimului totalitar comunist a revenit n ar ori de cte ori a avut posibilitatea, cel puin o dat pe an i chiar mai des, fiind la curent cu evoluia vieii publice romneti.

Nscut n Bihor, Petre Costea profeseaz avocatura n Houston, Texas n drept civil i dreptul muncii. Dup absolvirea liceului n Arad, n 1978 Petre Costea a plecat n Statele Unite ca refugiat, dobndind cetenia american n 1985. A fost educat n universiti prestigioase ale Americii.

De la St. Mary’s University n San Antonio a obinut dou diplome universitare, una n tiine politice i una n relaii internaionale. i-a continuat studiile la Fletcher School of Law and Diplomacy din Boston de unde a obinut un masterat n drept internaional i un doctorat n diplomaie. A obinut de asemenea un masterat n strategie internaional i controlul armamentului la Institute of High International Studies din Geneva, Elvetia. n 1990 i s-a acordat titlul de Juris Doctor la University of Houston, Texas. De-a lungul anilor Petre Costea a studiat i tiine economice.

Din 1991 Petre Costea practic avocatura, fiind liceniat de Baroul Avocailor din Statul Texas, de Tribunalul Suprem al Statului Texas, i de Tribunalul Suprem al SUA. nainte de avocatur, Petre Costea a fost lector universitar la St. Mary’s University n San Antonio, Houston Community College i University of Houston n Houston, iar n 1989, timp de un an, a fost lector universitar la University of the Witwatersrand n Johannesburg, Africa de Sud. A publicat diverse opinii n cotidiene din Statele Unite, iar n anii studeniei a scris pentru Geneva News & World Report.

Petre Costea se identific cu valorile tradiionale, pro familie si pro via, pentru care pledeaz n Statele Unite, Romania, n structurile europene i la Organizaia Naiunilor Unite. Hobby-ul lui principal este alergatul i cltoriile n rile mai puin vizitate ale lumii. n decembrie 2012 a escaladat Kilimanjaro.

Persoana de contact:

Adrian Petrice, director de campanie.

(email: independenteuroparlamentare@gmail.com, tel: 0740 167 807)

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer