Feed on
Posts
Comments

La 29 Noiembrie 2013, la Arad, avocatul american de origine română Petre Costea și-a anunțat intenția de a candida ca independent la alegerile europarlamentare din 2014. Principalele subiecte care vor fi în atenția domniei sale fac referire la familie, valorile creștine și susținerea micilor întreprinzători.

La data de 29 noiembrie 2013, la Arad, domnul Petre Costea și-a anunțat intenția de a candida ca independent la alegerile europarlamentare din 2014. Într-un cadru format din membrii ai familiei, prieteni apropiați și colaboratori ai domniei sale, Petre Costea a prezentat succint motivațiile pentru candidatura sa, precum și principalele teme pe care le va aborda în campanie.

Temele majore pe care le voi urmări sunt promovarea unei culturi pro viață, pro familie, a unui mediu economic favorabil micilor întreprinzători, stimularea creării de locuri de muncă și reafirmarea rolului pe care România trebuie să și-l asume, ca națiune preponderent creștină, în spațiul european. Va fi o campanie atipică, construită pe o platformă electorală fundamentată pe valorile democrației creștine, a subliniat candidatul Petre Costea la conferința de anunțare a intenției de depunere a candidaturii, eveniment la care au fost prezenți și lideri religioși din diverse confesiuni creștine din Arad, Timișoara și Statele Unite ale Americii.

Reacția audienței a fost pozitivă, inițiativa fiind percepută ca un demers de bun augur, necesar reabilitării imaginii României și reafirmării valorilor creștine, valori care au stat la baza proiectului comunitar european, dar care în ultima perioadă tind să fie considerate marginale, în ciuda faptului că ele au reprezentat baza morală și culturală pe care s-a clădit civilizația europeană.

Calitățile care îl recomandă pentru misiunea de a reprezenta cetățenii României în Parlamentul European țin în primul rând de caracterul și probitatea morală a candidatului, dovedite de-a lungul unei vieți puse în slujba semenilor, dar și de cariera profesională și pregătirea academică a domnului Petre Costea, de dimensiunea intelectuală și de competențele dobândite de acesta pe parcursul unei vieți profesionale dense.

Viața domnului Petre Costea este povestea unui român care a luptat consecvent pentru valorile în care a crezut și care motivat fiind de aceste valori a reușit să devină un om de succes în Statele Unite ale Americii, fără însă a renunța la identitatea românească, pe care și-a asumat-o mereu. De peste 21 ani, Petre Costea profesează avocatura în Houston, Texas, în drept civil și dreptul muncii. În calitate de avocat, a înregistrat rezultate notabile în ciuda faptului că și-a desfășurat întreaga activitate profesională într-o limbă diferită de limba maternă, dupa ce, la varsta de 21 ani, a părăsit România aflată sub un regim totalitar comunist, pe motive de persecuție politică. A plecat din România forțat de împrejurări, dar a păstrat mereu contactul cu țara care l-a plămădit, fiind familiarizat cu realitățile societății românești.

Deși la momentul revoluției din 1989 era la Johannesburg, Africa de Sud pentru un an de profesorat la Universitatea Witwatersrand, vestea începerii unei revoluții acasă l-a mobilizat să vină de urgență în România, astfel că în decembrie ’89 s-a alăturat protestatarilor în stradă, participând la revoluția de la Arad. După căderea regimului totalitar comunist a revenit în țară ori de câte ori a avut posibilitatea, cel puțin o dată pe an și chiar mai des, fiind la curent cu evoluția vieții publice românești.

Născut în Bihor, Petre Costea profesează avocatura în Houston, Texas în drept civil și dreptul muncii. După absolvirea liceului în Arad, în 1978 Petre Costea a plecat în Statele Unite ca refugiat, dobândind cetățenia americană în 1985. A fost educat în universități prestigioase ale Americii.

De la St. Mary’s University în San Antonio a obținut două diplome universitare, una în științe politice și una în relații internaționale. Și-a continuat studiile la Fletcher School of Law and Diplomacy din Boston de unde a obținut un masterat în drept internațional și un doctorat în diplomație. A obținut de asemenea un masterat în strategie internațională și controlul armamentului la Institute of High International Studies din Geneva, Elvetia. În 1990 i s-a acordat titlul de Juris Doctor la University of Houston, Texas. De-a lungul anilor Petre Costea a studiat și științe economice.

Din 1991 Petre Costea practică avocatura, fiind licențiat de Baroul Avocaților din Statul Texas, de Tribunalul Suprem al Statului Texas, și de Tribunalul Suprem al SUA. Înainte de avocatură, Petre Costea a fost lector universitar la St. Mary’s University în San Antonio, Houston Community College și University of Houston în Houston, iar în 1989, timp de un an, a fost lector universitar la University of the Witwatersrand în Johannesburg, Africa de Sud. A publicat diverse opinii în cotidiene din Statele Unite, iar în anii studenției a scris pentru Geneva News & World Report.

Petre Costea se identifică cu valorile tradiționale, pro familie si pro viață, pentru care pledează în Statele Unite, Romania, în structurile europene și la Organizația Națiunilor Unite. Hobby-ul lui principal este alergatul și călătoriile în țările mai puțin vizitate ale lumii. În decembrie 2012 a escaladat Kilimanjaro.

Persoana de contact:

Adrian Petrice, director de campanie.

(email: independenteuroparlamentare@gmail.com, tel: 0740 167 807)

loading...

5 Responses to “Petre Costea – candidatul creștin la alegerile europarlamentare”

 1. coltuc petre says:

  Voi sprijini canditatura d-lui Petre Costea la alegerile europarlamentare din mai 2014. Credem ca este nevoie de astfel de oameni , acum cand se promoveaza pacatul la nivel de legislatie, sa trambiteze cu putere valorile crestine , asa cum sunt ele exprimate de Biblie si nu de falsi crestini. Toleranta crestina nu are de-a face cu tolerarea pacatului ci cu recuperarea pacatosului. Dumnezeu ne va da victorie!
  in EL,
  petre coltuc

 2. Tiberiu says:

  Pana ieri, penticostalii erau eretici in opinia domnului Costea si a celor care ne cere acum sa-l votam. Astazi, pentru ca are nevoie de voturile noastre, cica suntem toti frati si sa lasam la o parte diferentele, pentru a-l propulsa in Parlament, deoarece el promoveaza “valorile crestine”. Deci votati-l pe dezbinator deoarece el cica promoveaza acum “valorile noastre” comune. Ipocrizia e la ea acasa. Sa-l voteze Chiu si Hnatiuc. Punct !

 3. rozalia says:

  Domnule Costea, stai mai bine in USA, nu incerca sa ne prinzi in mrejele tale otravite. E rusinos sa profiti de tara si neam pentru a-ti atinge scopuri dracesti!

 4. Domnule webmaster,

  Vă informez că aveți o GRAVĂ eroare de redactare în URL-ul acestui articol, mi-e și jenă să vă spun în ce constă această eroare dar vă rog respectuos să o observați dvs și să o rectificați cât mai rapid.
  Din câte știu eu, WordPress permite opțiunea de modificare ulterioară a URL-ului paginii web fără riscul apariției linkului mort (ERROR 404)

  Sper că vă dați seama de gravitatea erorii mai sus menționate și veți acționa imediat, mai ales că în cazul de față, este vorba despre un reputat specialist în Drept și un candidat independent la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

  Vă mulțumesc pentru înțelegere.
  O zi binecuvântată !

 5. MR says:

  Imi cer scuze, am rectificat. De obicei url-urile le da automat wordpress-ul, care nu recunoaste diacriticile. Recunosc ca nu le verific de obicei.

Leave a Reply