Feed on
Posts
Comments

Rafael Correa, presedintele Republicii Ecuador, America de Sud, cere boicotarea, la nivel mondial, a  gigantului petrolier Chevron, care se afla in litigiu cu guvernul de la Quito pentru poluare in Amazonia, in zona raului Aguarico, scrie 20minutes.fr.

Armele cu care vrem sa combatem Chevron sunt adevarul si apelul la solidaritatea tuturor cetatenilor lumii, carora le cerem sa nu mai cumpere produsele Chevron”, a anuntat Correa care a lansat public o campanie impotriva companiei petroliere, denumita “mana murdara a Chevron” .

Campania are ca scop implicarea unor personalitati de renume international care sa atraga atentia asupra regiunii amazoniene poluate de compania Texaco, achizitionata de Chevron in 2001.

Compania americana a fost amendata in 2011 de tribunalul din provincia ecuadoriana Sucumbios  cu suma-record de 9  miliarde diolari, care a fost dublata un an mai tarziu.

Pentru a economisi cativa dolari, Chevron a utilizat cele mai rudimentare tehnici de extractie. Sunt aproximativ 1.000 de iazuri in Amazonia, care nu au fost tratate, ci acoperite doar cu un strat de pamant pentru a induce in eroare statul ecuadorian”, a mai spus seful statului socialist, cunoscut pentru pozitia sa critica fata de SUA si multinationale.

loading...

One Response to “Boicot mondial impotriva Chevron, cerut de Ecuador”

  1. Saso says:

    Buna idee.
    Cum facem noi concret?
    Poate ca ar trebui sa facem o lista cu produsele Chevron. Eu personal nu cunosc care sunt produsele lor. Probabil ca multa lume nu cunoaste care sunt produsele Chevron.
    Stiu ca mare parte sunt vandute statului, si noi nu avem un cuvant de apus in cazul asta. Dar un boicot la celelalte produse ale lor, ar avea ceva rezultate pt ca sunt loviti unde ii doare mai tare.

Leave a Reply