Premierul Victor Ponta este decis s ne bage gazul de șist pe gt. Și nu oricum. A mobilizat sute de jandarmi care s-i scoale cu noapte n cap pe țranii din Pungești. Iar dup ce i-au sculat, unii au fost duși și la Poliție s dea cu subsemnatul. Ca s nvețe ct mai repede care sunt beneficiile exploatrii gazelor de șist prin fracturare hidraulic. Exact așa cum comuniștii bgau tancurile n Vrancea peste cei care nu nțelegeau beneficiile colectivizrii n anii ’50, Ponta bag reginele Jandarmeriei ca s-i nvețe pe țranii din Pungești ce bine e cu gazul de șist.

Evident, btaia ncasat de femeile și btrnii din Pungești sunt repede apreciate public de premier. S-a fcut treaba bun. Proprietatea privat a fost aprat. ”Țranii au blocat drumul”, zice Jandarmeria. Și ce dac pe filmri se vede clar c oamenii au fost ridicați de pe proprietatea privat a unuia dintre ei, nu de pe drum. Nu le poate face nimeni nimic. Ponta și Jandarmeria mizeaz pe lipsa de reacție și coeziune a oamenilor.

La Moșna, n Sibiu, țranul Willy Schuster și apr singur proprietatea privat. l mai ajut cțiva oameni de bine. Acolo, o companie privat intr fr aprobarea omului pe tarlua lui și o dinamiteaz n cutare de gaze de șist. Pentru Schuster nu se mai gsesc jandarmi care s-i apere proprietatea. Toți jandarmii sunt la Pungești ca s apere proprietatea privat unde Chevron va ncepe exploatarea gazelor de șist. Are și Guvernul Victor Ponta prioritțile sale. Mai nti americanii de la Chevron, dup aia romnul Schuster.

Victor Ponta și otrveste n primul rnd propriul electorat. Locuitorii zonelor rurale sunt preponderent electoratul PSD. Sper doar ca aceștia s nu uite la viitoarele alegeri cine i-a trdat și otrvit.

Efectele nocive ale exploatrii gazelor de șist prin fracturare hidraulic nu pot fi contestate. Loialitatea lui Ponta faț de poporul romn da. Guvernul lui Victor Ponta a ajuns la fel de nociv ca și concesiunile pe care le-a semnat n favoarea unor companii strine care vor exploata gazul de șist. Care n Romnia va fi cunoscut ca ”gazul de Ponta”.

DeDan Tanasa

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer