1476173_667482206624777_1914324292_n

Satenii din Pungesti, desi au fost fortati sa elibereze drumul pentru utilajele Chevron, sunt in continuare nemultumiti de ce se intampla la ei in zona si reclama ca se fac presiuni asupra lor. Mai mult, unii ameninta ca isi vor da foc la case.

Odata cu demararea proiectului Chevron de explorare a gazelor de sist in judetul Vaslui, sute de localnici nemultumiti se plang acum ca nu pot sa mearga nici pana la fantana din fata casei sa ia o galeata cu apa ca sunt filmati si legitimati de fortele de ordine. Satenii cer ajutor de la autoritatile statului si unii dintre ei ameninta ca isi vor da foc la case daca presiunile asupra lor continua, scrieAdevarul.

Gazele de sist arunca Pungestiul in aer: Explicatiile jandarmilor dupa confruntarile cu localnicii (Video)

“Oamenii nu pot iesi din case fara a fi filmati, legitimati si chestionati. Nu pot sa isi duca in liniste animalele la camp, nu pot merge sa isi ridice alocatiile pentru ca sunt supravegheati non-stop. Facem un apel catre autoritatile statului sa intervina si sa detensioneze situatia. Locuitorii ameninta ca isi vor da foc la case daca nu se intervine pentru a fi linistite spiritele. Pana unde Dumnezeu se poate merge cu asemenea abuzuri?!”, a spus Zina Domintean, o localnica din Pungesti.

Oricine trece prin zona este somat sa se legitimeze, fie ca vorbim de oameni simpli, fie ca vorbim de masinile detransportale unor firme sau de jurnalisti, mai precizeaza sursa citata.

Inca de pe 16 noiembrie localnici din zona Silistea Pungesti din Judetul Vaslui incearca, fara rezultat, sa opreasca proiectul Chevron de explorare a gazelor de sist. Ultima “confruntare” dintrejandarmisi sateni a avut loc luni dimineata atunci cand 250 de jandarmi au fost trimisi sa indeparteze 100 de localnici. Intr-un final, satenii, care au sustinut ca au fost batuti si asupriti de fortele de ordine, s-au vazut nevoiti sa elibereze drumul blocat si au permis utilajelor sa intre pe terenul privat al Chevron.

Unii sateni ii acuza acum pe cei de la Chevron ca i-au pacalit pe oameni sa isi dea semnatura pentru sustinerea proiectului. “Acum vreo doua-trei saptamani au venit prin satele din comuna niste tineri. Se dadeau drept jurnalisti si-i puneau pe oameni sa semneze ca vor sa primeasca gratuit ziare locale. Prin semnaturi, ei si-au dat acordul pentru explorarea gazelor de sist”, a afirmat Monica Focsa, consilier local in Pungesti.

Din punct de vedere legal, compania Chevron a primit toate avizele si autorizatiile si are dreptul sa inceapa exploatarea la Pungesti.

ntre timp, reprezentanțiiTaberei Micrii de Rezisten de la Pungeti solicit “o anchet intern n cadrul jandarmilor care au dormit n Tabra Micrii de Rezisten de la Pungeti ( dup evacuarea forat a femeilor, btrnilor i copiilor), pentru depistarea i tragerea la rspundere a angajailor ce au intrat abuziv pe un teren privat, au dormit n corturile taberei i care au mncat pateurile de ficat, pinea, slnina, brnza i ceapa activitilor i ranilor! Mai mult dect att au adus injurii scriind cu crbunele ( din lemnul ars n soba improvizat ):

Ce Bun a Fost Fraierilor!
Lipsesc i hainele i jucriile din sacii de ajutoare pe care le-au primit ca donaie din Suedia i Romnia!
Ruine s V Fie!
Aducei mncarea i jucriile napoi!

sursa: hotnews

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer