• Această invenție este oportunitatea de-a investi în viitor, pentru că aceasta este medicina viitorului.” – Dr. Emilian Dobrea
Despre impresionantele succese în domeniul medicinii secolului XXI ale doctorului Emilian Dobrea vom afla mai multe pe parcursul acestui interviu. Să menționăm numai pentru început că doctorul Dobrea este de peste 20 de ani de zile medic consultant al multor spitale de prestigiu europene și de pe continentul nord-american, că este specializat în Endocrinologie, Ginecologie, Medicină de Biorezonanță și Ambientală, că este colaborator asiduu la diverse institute de cercetare internaționale, că este invitat de onoare la multe conferințe din Italia, Germania, Mexic, România ș.a.
Menționăm că a participat ca expert la multe programe de televiziune, în diverse țări, unde subiectul medicinii progresive a fost abordat. Este consultant științific și inventator a mai multor aparate prin care se cercetează, diagnostichează și se prescriu tratamente la diverse boli, pe bază non-invazivă, geognostică și holistică.
L-am rugat pe doctorul Dobrea să ne acorde un interviu pentru a discuta mai amplu o invenție de factură internațională, la care este co-creator, și cu ajutorul căreia s-ar putea cerceta, diagnostica și trata pe sistem integrativ (holistic), foarte multe probleme de sănătate.
Gabriel T. Gherasim: Stimate domnule doctor Dobrea, ce este “dispozitivul electronic medical utilizat în medicina de biorezonanță” pe care l-ați co-brevetat la nivel european în 2006?
Dr. Emilian Dobrea: Practic este un “function generator”, adică un generator de funcții, cu două canale care fac legătura cu corpul uman, până la șase circuite, care poate să facă un diagnostic complet asupra prezenței de micro-organisme în organism, în sensul de paraziți, de viruși, de micro-plasme și de nano-bacterii. Aparatul nu este un “function generator” pasiv; este un aparat care este activ, prin “bio-feedback”, stabilit prin legi de electro-fiziologie. Asta înseamnă că există un dialog între corp și mașină, care face măsurători de bio-rezonanță, prin fereastra biologică a fiecărui organism în parte. Fiecare organism are o amprentă vibrațională, în care el există.
Aceste unde care variază între 100 Hertz până la 700 de Kilohertz, fac ca micro-organismele să vibreze într-o gamă de frecvențe care sunt de 1.000 de ori mai joase decât vibrațiile celulelor umane. Deci asta ne permite, în mod non-invaziv, să intrăm în corpul uman, folosind un anumit grafic pentru diagnostic, și să manevrăm activitatea acestor micro-organisme înspre eliminarea lor din corpul uman. S-au făcut în acest sens cercetări numeroase, înspre codificarea acestor micro-organisme. Dat fiind că multe din aceste micro-organisme servesc ca agenți patogeni în corpul uman, rezultă că identificarea și eliminarea acestora din organism duce și la eliminarea bolilor create de acestea.
Se pot deci trata boli la oameni după diagnosticarea frecvențională a micro-organismelor, prin niște algoritmi pe bază de unde pozitive speciale, care produc franje de interferență, creând un efect descoperit deja în anii ‘50 la San Diego, numit “electro-porosion”, aplicarea căruia duce la dezintegrarea din organism a micro-organismelor nocive. Această eliminare de micro-organisme nocive se face atât eficient, cât și fără efecte colaterale negative față de pacient, după cum a fost dovedit în numeroase rânduri prin experimente “double-blind”, unde nici persoanele testate, nici persoanele care administrează testul nu cunosc când se fac diagnosticul și tratamentul prin metodele noastre, și când se fac sub placebo (grupul de control).
Vorbim aici în special de micro-organismele mai greu de identificat și tratat din corp, cele mai insidioase și care merg dincolo de sistemul de secreții. Vorbim de cele pentru care trebuie în metodele tradiționale de făcut biopsie pentru a le depista. Prin sistemul nostru non-invaziv, avem imediat posibilitatea de a le descoperi și diagnostica. Testul se poate face rapid, după care terapiile se pot face și cu antibiotice ulterior, după ce știi care este problema. Testele se mai pot face și pe bază de anti-biogramă electronică. De subliniat că în cazul bacteriilor, a fungilor, există deja produse care să fie eficiente în tratament, însă pentru anumite virusuri, farmacologia prezentă nu poate să ajungă la aceștia și să-i elimine în mod definitiv. Medicamentele pot să ralenteze multiplicarea acestora, dar nu și să-i dezintegreze.
Aparatul co-brevetat de mine poate să accelereze cercetările în micro-biologie și virusologie ca să găsească soluții contra acestor infecții. Însă pentru aceasta trebuie de găsit metode de co-interesare a celor în stare de a produce asemenea tratamente cu interesul lor de câștig în minte, pentru că altminterea, din păcate, nu se va investi în găsirea de soluții la aceste maladii grave.
G.G.: Cum ajută invenția dv. la însănătoșirea oamenilor?
E.D.: Cu această invenție putem să ne concentrăm atât la distrugerea micro-organismelor nocive la nivel microscopic, intracelular, cât și la detoxificarea corpului de metalele grele, care foarte des saturează corpul în detrimentul sănătății omului. Deci se poate face și o depurare a corpului de aceste substanțe care sunt foarte dăunătoare metabolismelor. Altfel, ele continuă să blocheze producerea enzimelor și se crează inflamații cronice. Din momentul în care se face un diagnostic individualizat și se crează o terapie personalizată, forța mamei nature, poate să restabilească circuitele bio-cibernetice, în bio-comunicația celulară originară a organismului, iar organismul reîncepe a se autoregula în mod armonios; în alte cuvinte, a se face sănătos.
Încercăm să tratăm CAUZA, nu simptomul problemei și prin asta reușim să evităm și condiția de iatrogenie din pacient, adică a efectului vătămător derivând din cauza influxului de medicamente cu efecte colaterale grave pentru pacient, fie la nivel psihologic, fie la nivel fizic. Iatrogenia poate să aducă și la o diagnosticare greșită, cum ar fi în cazul bolii lui Lyme (Borrelia burgdorferi), unde este o rată de diagnosticare greșită la laboratoare până la 50%. Este necesar să creăm o conștiință sănătoasă despre aceste bio-tehnologii, precum cea prezentă în această invenție, unde diagnosticarea se poate face mult mai ușor și precis decât prin metodele până acum convenționale.
G.G.: Există contraindicații de folosință a acestei mașini la pacienți?
E.D.: Nu este recomandată în tratamentul persoanelor gravide, la cei care au “pacemaker” (defibrilator) și la cei care au anevrisme arteriale, datorită faptului că aceasta este o regulă pentru toate aparatele de electro-fiziologie.
G.G.: Ce v-a motivat să inventați acest aparat?
E.D.: Era necesară invenția acestui aparat pentru că până în prezent, pacientul depindea de laboratoare cu specializări diverse, cum ar fi cele de parazitologie, virusologie, care studiază micoplasme, micro-paraziți ș.a.m.d., pe când cu acest aparat, diagnosticarea se face în mod rapid, sigur și numai de la o singură prezență.
G.G.: Cine a fost inginerul Tomescu și de ce ați decis să conlucrați cu el la această invenție?
E.D.: Inginerul Tomescu a fost un mare geniu al aeronauticii românești, cotat în Who’s Who în România ca al doilea inventator ca importanță după Henri Coandă, în aeronautica română. A avut 14 brevete mondiale în aeronautică. A creat Centrul de Comandă și Control al Traficului Aerian din România. O ultimă invenție prezentată la Monterey în 2006, înainte de decesul său prematur, a fost apreciată de către specialiștii americani, ca una revoluționară. Datorită faptului că aveam nevoie de un inginer de excepție care să transpună în sistemul Microsoft informațiile descoperite de mine pentru medicina de bio-rezonanță, l-am contactat pe acest inginer de aeronautică să conlucrăm la invenție. Îmi trebuia un specialist să creeze un soft și un hard, care prin bio-feedback, biorezonanță și electro-fiziologie, să facă un sistem ca și navigația aeriană.
El a avut ideea genială să pună în aparat, un sistem de tele-medicină, care există în programul nostru, pentru transportul informațiilor prin satelit. Asta permite să se facă diagnosticarea pacientului de departe, chiar și în zone unde nu există spitale. Se poate face cu ajutorul unui modem și cu accesul prin internet sau prin satelit. Datorită faptului că el a avut o bază de cercetare și de producție de aparate în România (care se numește S.C. Gemini Hardware S.R.L.), ne-a fost destul de ușor să începem cercetarea noastră și să obținem în scurt timp, rezultatele care au fost după aceea verificate în spitale. Am obținut astfel certificatul european de folosire a mașinii pe corp uman.V G.G.: De ce ați ales România ca punct de brevetare?
E.D.: Pentru că inginerul Tomescu avea baza de cercetare în România, și pentru că am avut posibilitatea ca în anul 2006, datorită ministrului Sănătății, Dr. Nicolăescu, să ni se aprobe testele în spitale, atât din punct de vedere legal, cât și logistic și material. Fiind și eu român și dorind ca și inginerul Tomescu să facem brevetul în Țara Românească, noi am decis să brevetăm invenția în România și să îl testăm tot în România. Acum sunt interesat să dăm amploare acestui nou-născut și doresc să intrăm în contact cu cei interesați în domeniul bio-tehnologiei, care este teritoriul medicinei secolului XXI.
G.G.: Care ar trebui să fie aportul presei la amplificarea și la propagarea acestei invenții de excepție până la producția ei în masă?
E.D.: Datorită faptului că presa are o destul de mare putere de pătrundere în conștiința oamenilor, inclusiv a politicienilor și a investitorilor, ne trebuie atât sprijinul autorităților administrative, cât și a unor investitori serioși, care să ne ajute să creăm pe teritoriul României o bază solidă, cu o școală de bio-rezonanță puternică, unde mai mulți medici și alți cercetători să poată cunoaște aceste metode și să participe la pornirea producției în masă a acestei invenții atât de benefice pentru omenire. În acest an electoral, aduc aminte politicienilor, cu ajutorul presei, că au o șansă de a sprijini unul din proiectele care aduc mândrie școlii de medicină românești, și investitorilor români, că pot aduce profit atât lor, cât și națiunii noastre, prin investirea într-un proiect de mare valoare.
Sugerez și coordinatorilor de la Microsoft Vista București să fie interesați la un contact personal cu mine, să le demonstrez posibilitățile acestei tehnologii, pentru co-interesarea fundației domnului Bill Gates, în rezultatele proiectelor de sănătate publică cu care se ocupă, mai ales că acest sistem este din domeniul bio-tehnologiei, cu Microsoft în medicină și cu posibilități de Microsoft în tele-medicină.
G.G.: Cum vă pot contacta politicienii și investitorii care sunt interesați în invenția dumneavoastră?
E.D.: Poti contacta pe doamna Gela Tomescu, Gemini Hardware: itomescu@yahoo.com pentru subiecte de finanțare și tehnice, iar pe mine pentru subiecte medicale: dobrea@libero.it.
G.G.: Ce planuri aveți de viitor?
E.D.: Dorința mea este să creăm în România un foarte puternic Institut de Bio-rezonanță, care să poarte numele Doctorului Inginer Ion Tomescu, unde medici și terapeuți români să învețe metodologia și să aplice în spitale și la cabinetele lor, în cazistica pe care o au, fie diagnosticarea, fie tratarea pacienților, care să ne lărgească banca de date a rezultatelor avute deja statistic (evidence based medicine). După aceea, doresc să putem exporta această știință în afara României, menținând însă baza în România.
Gabriel T. Gherasim: Ați mai avea vreun mesaj pentru cititorii noștri?
E.D.: Mulțumesc anticipat cititorilor pentru interesul acordat acestui subiect, care are de fapt de-a face și cu sănătatea noastră, cât și a copiilor noștri. Această invenție este oportunitatea de-a investi în viitor, pentru că aceasta este medicina viitorului.
G.G.: Mulțumim și noi pentru acordarea interviului și vă dorim mult succes, în toate activitățile! Din brevetul de invenție nr. 121800, citim: “Domeniul în care se folosește invenția este domeniul medical, paraclinic, în laborator, pentru studii micro-biologice, ambientale, alimentare, clinic (atât în medicina umană, cât și veterinară), diagnostic și tratament”.
Dr. Emilian Dobrea a colaborat în ultimii 8 ani cu mare frecvență în Clinica și Fundația Ana Aslan din Ciudad de Mexico, condusă de eminenta Dr. Maria Magdalena Ionescu, a participat ca invitat de onoare la numeroase cursuri și conferințe, cum ar fi la Catedra de Igienă Ambientală, Politecnico din Milano, la American Biologics, USA & Europe, din Lisabona, la Instituto Politecnico Nacional, Escuela Superior de Medicina, din Ciudad de Mexico, la Societa Italiana di Medicina Funzionale, din Milano, la German Institute for Psycho-Neuro-Immunology, din Berlin, la Centro Europeo Richerche Mediche Applicate, din Milano, la Universita Internazionale della Nuova Medicina, din Milano ș.a.
Interviu realizat de Gabriel Teodor Gherasim, New York
comentariu rapcea.ro: am avut ocazia să îl cunosc personal pe dl. doctor Emilian Dobrea la Milano, în cabinetul său, unde mi-a și diagnosticat și tratat unele afecțiuni care nu sunt tratabile în România. A reușit performanța să îmi “toace” parazitul Echinostoma Ilocanum aflat în toxila faringiană, laringe și paratiroidă, un citomegalovirus, aflat pe glosofaringian și pe nervul vag, precum și ceva gastrothylas elongatus aflat prin intestine. 
Omul reușește performanta de a VINDECA scleroza multiplă în plăci (amiotrofică), virusul papiloma și multe alte belele considerate de medicina modernă drept “incurabile”. Nu vrăjeli, ci chestii cu analize făcute înainte și după. Mai trebuie să spun că omul a lucrat cu Hulda Clark în perioada 2004-2008, prin Mexic, la clinica acesteia, iar în prezent beneficiază de ultimele cercetări în domeniu ale lui Grigorij Grabovoj cu aparatură făcută de Dieter Joshner în Germania, la Baden-Baden.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer