Feed on
Posts
Comments

Postul public TVR 3 a difuzat vineri trecută, la emisiunea de relansare a canalului, un colind antisemit, fiind reclamat la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de către Grupul pentru Dialog Social și Revista 22.

Grupul de colindători Ansamblul “Dor transilvan” a cântat, în cadrul emisiunii, un colind în care este folosit de mai multe ori termenul “jidov”, în mesaje antisemite.

“A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă șfară [= fum] în drum”, potrivit unui fragment din colind.Cazul a fost prezentat marți, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

loading...

3 Responses to “Nostalgia Auschwitz-ului în colindele populare românești – la TVR 3, cel mai “verde” post TV din România :)))”

  1. Marius says:

    Ca să vezi Pastorul penticostal Gâdea n avea ce mesteca fix în ziua legii amnistiei.Apropo mai urmărește cineva ZerOTV 3?

  2. mac gregor says:

    Asta-i parfum.

    Stai sa vezi cum se joaca cu oaia Pufulica, incercand sa-i convinga pe romani sa fie ascultatori si docili ca oaia respectiva.

Leave a Reply