australianalta Curte de Justiție din Australia, cea mai nalt instanț a țrii, a emis astzi o decizie prin care scoate n afara legii „mariajele” gay. n urm cu doar cteva zile, la Canberra, capitala țrii, fuseser organizate primele astfel de „cstorii”. n octombrie, legislativul local din Canberra votase aceast lege, mpotriva poziției Guvernului condus de Tony Abbott.

Cum cstoria n Australia este reglementat de legea federal și nu de ctre cele ase state i dou teritorii care compun ara, Guvernul a sesizat justiția.

„Legea (federal, n. red.) privind mariajul nu este valid pentru formarea sau recunoaterea cstoriei pentru cuplurile de acelai sex”, a decis Curtea, care a luat decizia cu unanimitate de voturi. Cstoria este definit la nivel federal precum „uniunea dintre un brbat i o femeie”.

Conform Curții, problema trebuie decis la nivel federal de Parlament – ns acesta, n septembrie 2012, a respins proiectul de lege al „cstoriei” ntre persoane de același sex.

Dup autorizarea mariajului ntre persoane de acelai sex de ctre adunarea legislativ a teritoriului Canberra, legea a intrat n vigoare, doar n acest stat smbta trecut, i mai multe cupluri i-au oficializat uniunea la miezul nopii. Toate cele 27 de cupluri homosexuale care se „cstoriser” se vor vedea acum cu licențele de „familie„ anulate.

Uniunile civile ntre persoane de acelai sex sunt autorizate n majoritatea statelor australiene.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.