Feed on
Posts
Comments

La început de an, preoții au fost atenționați prin SMS că nu au voie să mai citească moliftele Sfântului Vasile, în singura zi în care ele trebuie citite în toate bisericile. Considerate blesteme la adresa Diavolului, moliftele alungă duhurile rele dar și dezleagă eventualele vrăji aruncate asupra credinciosului. Astfel, printre beneficiarii bizarei decizii a Sfântului Sinod sunt vrăjitoarele.

Telefoanele preoților au zbârnâit de sărbători. Dar nu pentru urări, ci pentru a li se sugera ce să cânte. Și, mai ales, ce să nu cânte. Înalții prelați i-au anunțat pe preoții din subordine că trebuie să sară peste moliftele slujite, de sute de ani, pe 1 ianuarie.

O angajată de la biserica Colțea a povestit că preoții au primit ordin de la Patriarhie să nu mai citească moliftele Sfântului Vasile pe 1 ianuarie.

“Preacucernice părinte, vă aducem la cunoștință că prin hotărârea Sfântului Sinod numărul 630/2011, s-a stabilit (…) că la sfârșitul Sfintei Liturghii din ziua de 1 ianuarie se va oficia slujba Tedeumului, fără a se citi moliftele Sf. Vasile cel Mare. Vă rugăm să comunicați prezenta hotărâre tuturor unităților din protoierie”, era mesajul transmis pe telefonul mobil preoților.

Unii dintre ei au nesocotit totuși ordinul și le-au citit ceva mai târziu, în ajun de Bobotează.

Președintele sindicatului preoților consideră decizia Sinodului o jignire la adresa credincioșilor. El spune că interzicerea moliftelor sfântului Vasile le ajută și pe vrăjitoare, întrucât blestemele le erau adresate. “Au nesocotit canoanele Sfântului Vasile. Motivul este foarte clar: blestemele Sfântului Vasile au un efect deosebit. Cine se teme tocmai de aceste blesteme? Nomenclatura Bisericii constituită în Sinodul satanic al Bisericii Ortodoxe Române. Aceste molifte trebuie citite în mod obligatoriu de fiecare dintre preoți în ziua de 1 ianuarie în fiecare biserică din România. Aceste blesteme ale sfântului Vasile condamnă și vrăjitoria”, spune preotul Gabriel Mascas, președintele sindicatului “Solidaritatea”.

Reprezentanții Patriarhiei nu au putut fi contactați pentru a oferi explicații.

Sfântul Vasile este considerat de teologi, alături de Ioan Gură de Aur, unul dintre cei mai importanți părinți ai Bisericii Ortodoxe.

sursa: romaniatv.net

Pentru cei care nu au participat niciodată la săvârșirea acestei Slujbe, postez aici și textul Moliftelor Sfantului Vasile

MOLITFELE

(adica blestemele Marelui Vasilie pentru cei ce patimesc dela diavoli si pentru toata neputinta, care se citesc numai de catre preot, in ziua Sfantului Vasilie, la slujbele de obste randuite, sau la orice alta neputinta grava).Rugaciunea (1)
Domnului sa ne rugam.

Dumnezeul dumnezeilor si Domnul domnilor, facatorul cetelor celor de foc si lucratorul puterilor celor fara de trup, mesterul celor ceresti si al celor pamantesti, pe carele nimenea dintre oameni nu L-a vazut, nici poate sa-L vada; de care se teme si se cutremura toata faptura; carele a aruncat din cer pe capetenia lngerilor, care din trufie si-a incordat grumazul oarecand si s-a lepadat de slujba sa prin neascultare; si pe ingerii cei dimpreuna cu dansul protivnici, facuti diavoli i-a aruncat in intunerecul cel adanc al iadului, fa, ca blestemul acesta ce se face in numele Tau cel infricosat, sa fie spre ingrozirea acestui povatuitor al vicleniei si tuturor taberilor lui, ce au cazut dimpreuna cu dansul din lumina cea de sus, si pune-I pe fuga; si-i porunceste lui si diavolilor lui sa se departeze cu totul, ca sa nu faca nicio vatamare acestui suflet pecetluit; ci acesti pecetluiti sa ia tiria puterii ca sa calce peste serpi si peste scorpii si peste toata puterea vrijmasului.

Ca se lauda si se mareste si de toata suflarea cu frica se slaveste Prea Sfant numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea (2)
Domnului sa ne rugam.

Blestemu-te pe tine, incepatorul rautitilor si al hulei, capetenia impotrivirii si urzitorul vicleniei.

Blestemu-te pe tine cel aruncat din lumina cea de sus si surpat pentru mandrie in intunericul adancului.

Blestemu-te pe tine si pe toati puterea cea cazuta ce a urmat vointa tale. Blestemu-te pe tine duh necurat, cu Dumnezeu Savaot si cu toata oastea ingerilor lui Dumnezeu, cu Adonai cu Eloi, Dumnezeul cel Atotputernic; iesi si te departeaza dela robul lui Dumnezeu (N).

Blestemu-te pe tine cu Dumnezeu, carele prin cuvant toate le-a zidit; si cu Domnul nostru lisus Hristos, Fiul Lui cel unul nascut, carele mai nainte de veci negrait si fara de patima s’a nascut dintr’lnsul; cu cel ce a facut faptura vazuta si nevazuta si a zidit pe om dupa chipul Sau, si mai innainte prin legea firii I-a invatat acestea, si cu priveghere ingereasca I-a pazit.; cu cel ce a innecat pacatul cu ape de sus si a desfacut adancurile de sub cer si a pierdut pe uriasii cei necucernici, si turnul faradelegilor la sfaramat si pamantul Sodomei si al Gomorei cu foc si cu pucioasa Ia ars, intru a carui marturie fumega fum nestins; cu cela ce marea cu toiagul a despartit si pe popor I-a trecut cu picioare neudate, iar pe tiranul Faraon si oastea cea impotrivitoare lui Dumnezeu, tabara paganatatii, sub valuri in veci a innecat-o.

Te blestem cu cel care, la plinirea vremii, din Fecioara Curata negrait s-a intrupat si pecetile curatiei intregi le-a pazit; carele a binevoit sa spele prin Botez intinaciunea noastra cea veche, cu care noi prin neascultare ne spurcasem.

Blestemu-te pe tine cu cela ce s’a botezat in lordan si ne-a dat noua prin apa, si prin har, chipul nestricaciunii; de carele ingerii si toate puterile ceresti s’au mirat, vazand pe Dumnezeu cel intrupat smerindu-se, cand Tatal cel fara de inceput a descoperit nasterea cea fara de inceput a Fiului, si cand pogorlrea Sfantului Duh a marturisit unimea Treimii.

Blestemu-te pe tine cu Cela ce a certat vantul si a linistit viforul marii; carele a isgonit cetele diavolilor; carele prin tina a dat vedere ochilor lipsiti de lumina ai celui orb din nastere si a innoit zidirea cea veche a neamului nostru; si celor muti le-a dat grai; cel ce a curatit ranele leprosilor si pe morti din gropa i-a inviat; cel ce pana la ingropare cu oamenii a vorbit si iadut prin inviere I-a pradat; si toata omenirea a intocmit-o s-a nu mai fie cucerita de moarte.

Blestemu-te pe tine cu Dumnezeu Atottiitorul, Carele a insufletit pe oameni cu glas de Dumnezeu insuflat si dimpreuna cu Apostolii a lucrat si toata lumea.a umplut-o de dreapta credinta.

Teme-te, fugi, pleaca, departeaza-te diavole necurate si spurcate, cel de sub pamant, din adanc, inselatorule, fara de chip, cel vazut pentru nerusinare, nevazut pentru fatarie, oriunde esti sau unde mergi, de esti insusi Veelzevuv sau cela ce scuturi, de te arati ca sarpele sau ca fiara, sau ca aburul, sau ca fumul; ori ca barbat, ori ca femeie, ori ca jiganie, ori ca pasare, sau vorbitor noaptea, sau surd, sau mut, sau care navalesti infricosind, sau sfasii, sau uneltesti rele, in somn greu, sau intru boala, sau in neputinta sau pornesti spre ras, sau aduci lacrimi de desmierdari; ori esti desfranat, ori rau mirositor, ori poftitor, ori facator de desfatare, ori fermecator, ori indemnator spre dragoste necurata, ori ghicitor in stele, ori sezi in casa, ori esti fara de rusine, ori iubitor de vrajba, ori fara de astampar; sau te schimbi cu luna, sau te intorci dupa un oarecare timp, sau vii dimineata, sau la amiaza, sau la miezul noptii, sau in orice vreme, sau la revarsatul zorilor, sau din intamplare te-ai intalnit, sau de cineva esti trimis, sau ai navalit fara de veste; sau esti din mare, sau din rau, sau din pamant, sau din fantana, sau din daramaturi, sau din groapa, sau din balta, sau din trestie, sau din noroae, sau din orice fel de materie, sau de pe uscat, sau din necuratie; sau din lunca, sau din padure, sau din copaci, sau din pasare, sau din tunet, sau din acoperamantul biii, sau din scaldatoare de ape, sau din mormant idolesc; sau de unde stim sau de unde nu stim, sau cunoscut ori necunoscut, sau din vreun loc nebanuit; piei si te departeaza, rusineaza-te de chipul cel zidit si infrumusetat de mana lui Dumnezeu.

Teme-te de asemanarea lui Dumnezeu celui intrupat, si sa nu te ascunzi in robul lui Dumnezeu (N); ca toiag de fier si cuptor de foc si iadul si scrisnirea dintilor te asteapta ca rasplatire pentru neascultare.

Teme-te, taci, fugi, sa nu te intorci, nici sa te ascunzi cu vre-o alta viclenie de duhuri necurate; ci du-te in pamant fara de apa, pustiu, nelucrat, unde om nu locueste, ci il cerceteaza singur Dumnezeu cela ce leaga pe toti care vatama si uneltesc asupra chipului Sau; cela ce in lanturi te-a aruncat in intunerecul iadului, pentru noaptea si ziua cea lungata, pe tine diavole, ispititorul si aflatorul tuturor rautatilor.

Ca mare este frica de Dumnezeu, si mare este marirea (slava) Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si sin vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea (3)
Domnului sa ne rugam.

Dumnezeul cerurilor, Dumnezeul luminilor, Dumnezeul ingerilor celor de sub taria Ta, Dumnezeul arhanghelilor celor de sub stapanirea Ta, Dumnezeul slavitelor domnii, Dumnezeul sfintilor, Tatal Domnului nostru Iisus Hristos; cela ce ai deslegat sufletele cele legate cu moartea, si prin unul nascut Fiul Tau ai luminat Pe omul cel patruns de intunerec; cela ce ai slabit durerile noastre si toata greutatea ai usurat-o si toata nalucirea vrajmasului dela noi ai departat-o; si Tu, Fiule si Cuvantut lui Dumnezeu, carele cu moartea Ta ne-ai facut pe noi nemuritori, si ne-ai slavit cu slava Ta; cela ce cu invierea Ta ne-ai daruit noua sa ne ridicam dela oameni la Dumnezeu, si ai purtat pe crucea Ta toata sarcina pacatelor noastre; cela ce ai luat asupra-Ti sfarimarea noastra si ai tamaduit-o, Doamne; carele ne-ai facut noua cale la ceruri si stricaciunea intru nestricaciune ai prefacut-o, auzi-ma pe mine, care cu dragoste si cu frica strig catre Tine, cel de a caruia frica se topesc muntii, suspinand, dimpreuna cu taria de sub cer; de a caruia putere duhurile necuvantatoare ale stihiilor se cutremura, pazind hotarele lor; de a caruia porunca focul rasplatirii nu va trece hotarele ce i s’au pus, ci suspinand asteapta porunca Ta; de a carui frica toata faptura se chinueste oftand cu suspinuri negraite, si avand porunca s-a astepte vremea sa; de care toata firea cea protivnica a fugit si oastea vrijmasului s’a domolitg diavolut a cazut, sarpele s’a calcat, si balaurut s’a strivit; prin care neamurile ce te-au marturisit s’au luminat si s’au intarit intru Tine, Doamne; prin carele viata s’a aratat, nadejdea s’a intemeiat, credinta s’a intarit, Evanghelia s’a propovaduit, prin carele omul cel pamantesc s’a innoit intru Tine. Caci cine este ca Tine Dumnezeule cel Atotputernic..?

Pentru aceasta Te rugam pe Tine, Dumnezeule al Parintilor si Doamne al milei, cela ce esti mai innainte de veci si mai pre sus de fire, primeste pe acesta ce a venit la Tine pentru numele Tau Cel sfant, si al iubitului Tau Fiu, Iisus, Hristos, si al Sfantului si Prea Puternicului si de viata Facatorului Tau Duh,

Izgoneste din sufletul lui toata neputinta, tot duhult necurat, scuturator, de sub pamant, din foc, imputit, poftitor, iubitor de aur, iubitor de argint, turbat, desfranat, tot diavolul necurat, intunecat, fara de chip, fara de rusine.

Asa, Dumnezeule, departeaza dela robul Tau (N) toata lucrarea diavolului, toata vraja, toata fermecatura, slujirea idoleasca, cautarea in stele, vraja cu mort, vraia cu pasare, patima desfatarii, iubirea trupeasca, iubirea de argint, betia, desfranarea, nerusinarea, mania, iubirea de cearta, neastamparul, si tot cugetul viclean.

Asa, Doamne Dumnezeul nostru, insufla intr-Insul Duhul Tau cel pasnic, ca pazit fiind de el, sa faca roduri de credinta,de fapte bune, de intelepciune, de curatie, de infranare, de dragoste, de bunatate, de nadeide, de blandete, de indelunga rabdare, de ingaduinta, de smerenie, de pricepere.

Ca acesta se marturiseste a fi robul Tau, intru numele lui Iisus Hristos, Domnul nostru, crezand in Treimea cea de o fiinta si marturisind-o impreuna cu Ingerii, Arhangheiii, Domniiie cele marite (slavite) si cu toata oastea cereasca. Pazeste impreuna cu dansul si inimiile noastre, ca puternic esti, Doamne, si Tie marire (slava) innaltam impreuna cu unul nascut Fiul Tau si cu Prea Sfantut si Bunul si de viata Facatorul Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

loading...

3 Responses to “Sfântul Vasile, retrogradat prin SMS de mai-marii Bisericii. Vezi cum le ajută pe vrăjitoare VIDEO”

 1. Mihai Oancea Almas says:

  În cei 43 de ani de preotie, nu am folosit blestemele Sfantului Vasile si cu toate acestea nu a avut niciunul din credinciosi probleme demonice. Pentru mine, credinta în Diavol reduce cu 50% autoritatea lui Dumnezeu. S-apoi chiar autorul acestor blesteme a murit imediat (la numai 54 de ani), torturat groaznic de demoni, ramanand fara credinciosi in Biserica, intrand in conflict cu ierarhul sau si platind pe un cioban sa-i violeze pe sora Macrina, care nu accepta sa se umileasca. Cam la fel se intampla cu toti cei care fac asa ceva. Daca Dumnezeu e pretutindeni, atunci unde ramane loc pentru Diavol? Daca omul a fost botezat, daca se impartaseste, daca se roaga, ce mai pot face Demonii? Ce mult imi doresc sa depasim primitivismul care cultiva ideea ca, nounascutii vin de la Diavoli si trebuie smulshi din bratele lor prin exorcizarile de la Botez, care-si aveau rostul in primele veacuri crestine, cand cei care veneau la botez erau pagani, dar nici intr-un caz demonizati. Incercati sa va documentati, de ce toate religiile lumii, toate organizatiile, lupta impotriva religiei crestine si nu impotriva altor religii, chiar primitive. Cine are urechi de auzit, sa auda.

 2. preot adam ionel says:

  Sfintia voastra! Ce pot face demonii? V-au furat mintea nedespatimita si neiluminata.Ascetica si mistica de Staniloae ,puneti mana pe Filocalii si Sfintii Parinti,pe Paterice,lasati emisiunile ecumeniste si pro- dacia si faceti-va ortodox! mai lasati arhanghelii si conferintele new age. Recrestinati-va si mergeti pe la cursurile de formare preoteasca,faceti-le inca o data

 3. Constantin Teodorescu says:

  După ce am stat de vorbă cu preoți din trei protopopiate, m-am convins încă odată de cinstea și corectitudinea ziariștilor noștri, pentru că:
  -Nu a fost nici un preot anunțat prin SMS ca nu are voie să citească „Blestemele Sfântului Vasile”în cadrul slujbei de Anul Nou. Mai bine de 30% din preoți și mai ales călugări au citit aceste Blesteme, deși ele nu se fac în prezența oamenilor normali, adică neposedați, așa cum nu operezi pe omul sănătos.
  -Nici un preot nu a întrebat prin telefon ce să cânte pentru că rânduiala pentru sărbătoarea Sf. Vasile este aceeași ca pentu toți sfinții.
  -Nu există un sindicat al preoților care fac parte din BOR.
  -Președintele Sindicatului „Solidaritatea” nu mai est preot.
  -Pretinsul sindicat intenționa să apere preoții ieșiți de sub ascultarea Bisericii.
  -Canoanele Sf. Vasile sunt cu totul altceva decât Molitfele sau Blestemele,
  -Nicăieri nu este prevăzută obligativitatea Blestemelor și în foarte multe Biserici de mir nu au fost făcute niciodată.

  Părintele Mihai Oancea are perfectă dreptate. Nu-l cunosc decât din emisiunile Tv, din Internet și din cărți. Este un om (mai întâi) de o vastă cultură, dar cultură sănătoasă și are o judecată clară și logică, pentru care este apreciat foarte mult de credincioși și necredincioși. El slujește pe singurul Dumnezeu adevărat, care nu poate fi altul decât Dumnezeul tuturor oamenilor, indiferent de credință, limbă sau rasă. Doar un ignorant, fanatic și malefic în același timp, ca semnatarul care-l critică „trage Focul doar la oala lui”, predicând un dumnezeu al vrajbei, al războiului și diferențierilor dr tot felul. De fapt acest adam ionel nici nu există; nu l-am găsit nicăieri și e mai bine așa. E vreunul din „prietenii” părintelui Oancea, în fața căruia nu s-ar apleca niciunul din credincioșii părintelui criticat. Deși popii ortodocși critică Inchiziția, la ei dăinuie o inchiziție ascunsă încă de pe vremea lui Arie. Observați cât de „ortodox” mușcă individul din carnea semenului său, fără ca acesta să-i fi pricinuit vreun rău. Dacă Adamul de mai sus ar stăpâni o cultură teologică, cât de cât, dacă ar fi un credincios ortodox luminat și mai ales dacă ar fi cu adevărat preot sau măcar un călugăr, ar fi aflat câte ceva despre importanța strămoșilor noștri daci, recunoscuți aproape în unanimitate de intelectualitatea mondială și nu s-ar referi la aceștia doar ca la niște păgâni. Lumea în care trăim nu mai are nevoie de creștini și mai ales de preoți de talia lui adam ionel.

Leave a Reply