De ceva vreme asistm la o activitate intens și susținut a serviciilor de informații rusești avnd drept scop intoxicareamediului online romnesc cu informații false menite s manipuleze romnii.

O analiz a mesajului subversiv promovat de ruși ne este util deoarece ne putem contura o opinie corect cu privire la “țintele” urmrite de ruși ct și la poziționarea internațional REAL a Romniei n raport cu Rusia.

  1. Țeapa “celei mai friguroase ierni din ultima sut de ani”.

n luna septembrie 2013 publicațiile de la noi au preluat o “știre” potrivit creia “iarna care vine, conform prognozelor mai multor servicii meteorologice ruse, va aduce temperaturi anormal de sczute n Europa i s-ar putea s fie chiar cea mai rece iarn din ultimii 100 de ani.

n aceste condiții, Romnia ncheie cu Rusia cel mai prost contract de furnizare de gaze din Europa, prin care practic, speriați de iarna glaciar ce va s vin, am fost prostiți s cumprm gazul rusesc la preț dublu faț de ceilalți europeni – care nu au mai cedat n fața șantajului rusesc din fiecare prag de iarn.

Evident, spre ghinionul rușilor iarna aceasta a fost (cel puțin pn acum) cea mai ușoar iarn din ultimii 20 de ani… dar țeapa a fost ncasat. Cine și mai amintește acum de știrea cu “cea mai grea iarn…” ? Ne-o vom aminti cu siguranț la facturile de anul viitor, cci pe buzunarul nostru am salvat (nc o dat) GazPromul de la faliment.

  1. Pericolul exploatrii gazelor de șist.

Din pcate este un pericol real, ns acest lucru este speculat cu abilitate de ctre serviciile secrete rusești care au promovat și menținut n atenția mass-mediei infiltrate de aceste servicii – subiectul gazelor de șist, acest lucru ducnd la o reacție pe msur a populației. Paradoxal, acest lucru ne-a ajutat s blocm (pn acum) exploatarea gazelor de șist n Romnia – cu prețul dependenței faț de gazul rusesc. Rmne de vzut cine va cștiga acest rzboi informațional. n orice variant, Romnia este premiul nvingtorului. Dac exploatm gazele de șist, cumprm gaze de la americanii Chevron. Dac Chevron pierde lupta, cumprm n continuare de la rusul Gazprom. Personal, prefer cea de-a doua variant, ntruct ne pstrm mcar pmnturile nepoluate.

  1. Aurul romnesc. O Romnie fr cianuri.

Și aici, lucrurile stau la fel ca și n cazul exploatrii gazelor de șist, ns necesit o mic explicație. Dup finalizarea celui de-al doilea Rzboi Mondial, Romnia a fost lsat de aliați n sfera de forț a Rusiei sovietice, prin acordul de la Yalta. Dup cderea comunismului n Europa de Est și perestroika lui Gorbaciov din 1991, termenii sferei de influenț asupra țrilor din Europa de Est au fost renegociați. n mod mai mult sau mai puțin tacit, Rusia și-a asigurat n fostele țri ale blocului comunist controlul asupra resurselor energetice, iar Occidentul și-a adjudecat contractele viznd dezvoltarea infrastructurii și comerțului.

Rusia exploateaz n Romnia de peste 10 ani, prin companii rusești – n cel puțin trei locuri, aurul romnesc cutehnologii pe baz de cianuri – și nimeni nu a protestat prea tare despre asta pn n prezent, chiar dac accidente ecologice au avut loc. n schimb, acum cnd Occidentul vrea s ncalce acest pact asupra sferelor de influenț, Rusia și arunc n lupt toți activiștii “ecologiști” pe care i și sponsorizeaz pe msur. Evident, simbolurile luptei anti-cianuri nu pot fi dect cele socialiste, cci regsim tendința unora dintre lideri de a promova mesaje și elemente vizuale ale campaniilor marxiste de tip Occupy. Evident, dup blocarea proiectului de exploatare a aurului cu cianuri de la Roșia Montan, activiștii sovietici s-au dat la fund – cci și-au ndeplinit (momentan !) misiunea, deși au fost voci care s-au ridicat ntrebnd de ce s-au oprit , cci exploatri cu cianuri mai exist pe la noi. Prietenii știu de ce, nu ?!

  1. Ce i-a spus Merkel lui Ponta ?

O alt nzbtie fabricat n laboratoarele serviciilor secrete rusești este – n opinia mea, materialul care circul cu insistenț pe on-line-ul romnesc, despre ntlnirea premierului romn Vctor Ponta, cu premierul Germaniei, Angela Merkel. Potrivit acestui material, “Merkell-a anunat pe tnrul politician romn c personaje supra-statale i supra-politice sunt interesate de resursele de la RoiaMontan i c ele vor fi luate oricum. Dac devine necesar – dei cancelarul ar fi specificat c momentan nu se pune problema – Transilvania capt n ntregime calitatea de stat suveran, cu un guvern propriu instalat la Cluj. O alt variant doar de pedepsire, ar fi declararea unei Regiuni Autonome Maghiare (RAM) cu un guvern propriu la Tg. Mure, recunoscut rapid de rile NATO i n special de Statele Unite, dac oficialii Romniei nu gsesc cile potrivite pentru exploatarea zcmintelor.

Dar stați c n-am terminat. Mai era un punct sensibil (pentru ruși) de atins: MOLDOVA. Fctura continu astfel: “Rezumat:Pontaa fost anunat c harta Europei de Est se poate modifica n orice moment dac Romnia nu face ceeacetrebuie. Alipirea Moldovei la Romnia, dar i pierderea Transilvaniei ntregi sau crearea unei enclave maghiare n interiorul Statului Romn sunt raiuni care depesc o Romnie n metastaz. O Romnie fr armat, fr economie n general, fr agricultur sau elite intelectuale.

Se pare c din raiuni care nu au nici o legtur cu Romnia sau Moldova, aceast unire formal se va face, ntruct UE i SUA sunt interesate de mpingerea spre Est a graniei NATO. Ceeacel-a “terminat” ns pe premier a fost exact posibilitatea ca odat cu unirea Moldovei cu Romnia, s aib loc desprinderea Transilvaniei.

n contextul n care cererile UE pentru crearea unui stat ignesc n Sudul Romniei devin tot mai vocale, misiunealuiPontae extrem de complicat. El are de inut n fru o Romnie gata s se destrame prin ea nsi.

Genial lovitur, nu-i așa ? Pe de-o parte, speculezi eterna team a romnilor cu privire la Ardeal, punnd-o n balanț cu posibilitatea unificrii cu Moldova, exercitnd ns presiune și prin intermediul chestiunii exploatrii minereurilor de la Roșia Montan.

Haideți s vedem acum de ce acest mesaj este un fals grosolan. Argumente:

- primo: n condițiile n care statele membre ale Uniunii Europene au o situație economic dificil datorit crizei datoriilor suverane, cel mai ru lucru care s-ar putea ntmpla ar fi fragmentarea statelor membre, apariția unor entitți statale noi, care nu sunt membre semnatare ale acordurilor UE. Istoria UE ne arat c acest lucru nu s-a ntmplat și nici nu e pe cale s se ntmple. Dimpotriv exist eforturi colective de evitare cu orice preț a unor astfel de scenarii, la nivel diplomatic Ungaria fiind taxat n mod sistematic ori de cte ori aduce n discuție chestiunea regionalizrii pe criterii etnice.

- Secundo: dup acordul de la Vilnius, a devenit clar pentru toat lumea c Moldova și Ucraina se ndreapt cu pași rapizi spre integrarea n Europa și desprinderea de Federația Rus. Recentele evenimente de la Kiev dovedesc acest lucru, precum și disperarea Rusiei care și pierde influența n zon. Cum ar putea fi negociat acest lucru la schimb cu resursele de la Roșia Montan, pentru niște resurse care oricum pot fi exploatate prin tehnologii alternative cianurrii ?!

- Tertio: nicieri n presa strin nu exist informații care s confirme autenticitatea materialului respectiv. Presa german este n special foarte serioas cnd vine vorba de mesajele dnei Merkel. M ndoiesc c o astfel de discuție ar fi scpat urechilor ascuțite ale serviciilor secrete germane, și implicit ale presei occidentale, fapt ce ar fi putut provoca un scandal diplomatic imens.

Care sunt țintele mesajului:

- lecția nr. 1: inocularea ideii c Europenii vor rul Romniei, doresc s o spolieze și s o dezmembreze. Deși este adevrat faptul c Romnia a devenit prin forța mprejurrilor o colonie a UE, o piaț de desfacere pentru produsele occidentale, nu pot mbrțișa ideea unei intenții malefice la nivel politic european – la adresa Romniei. Din pcate, trdarea politicienilor noștri și dezinteresul acestora faț de binele romnilor sunt mai degrab cauzele ce ne-au adus n poziția de anex bananier a UE. Nu le putem reproșa europenilor c au profitat de o slbiciune acolo unde au sesizat-o. ns consolidarea Justiției Romne este – din punctul meu de vedere – semnul cel mai clar al influenței benefice a Europei asupra Romniei. Euro-scepticismul meu nu ține morțiș s m arunce n brațele Rusiei. Putem și singuri, noi prin noi nșine, fr mbrțișarea mortal a “valorilor” europene (homosexualitatea, pedofilia, avorturile, statul polițienesc, supravegherea total, moneda electronic, cipurile, etc.).

- Lecția nr. 2: dac veți lua Moldova, n același timp veți pierde Ardealul și resursele de la Roșia Montan. Cu alte cuvinte, nicicum nu v puteți realiza visul de generații al Romniei Mari. De ce nu ar vrea ns Europa o Romnie mare și stabil, la hotarul su de est ?! Gogorița Ardealului furat de unguri este o aberație și o utopie. Ungaria este de 10 ori mai slbit economic dect Romnia. Este lipsit de resurse materiale și umane (declin democrafic mai accentuat dect al Romniei), iar starea de spirit a populației din Ungaria nu nclin n nici un caz nspre o agresiune militar – mai ales cu Romnia. Populația srcit din Ungaria – mai ales tinerii aleg s plece la munc n alte state ale UE – sau n SUA, cci ungurii nu au nevoie de vize, spre deosebire de noi. n plus, n chestiunea fostelor teritorii austro-ungare, Romnia a avut și are mereu un aliat de nedejde – n problema ungureasc – n persoana srbilor, care au și ei o populație maghiar numeroas.

- Lecția numrul 3: pericolul statului țignesc. Vrjeala cu statul oltenesc-țignesc (și harta aferent) a fost lansat pentru prima dat prin 1996 de generalul Mircea Chelaru. Evident, povestea se baza n principal pe situația real a concentrrii unor clanuri mafiote țignești n zona Craiovei. ns de aici la autonomie și politic țigneasc, e cale lung. Analiznd polii politici ai acestei etnii, regsim cei doi deputați țigani (Mdlin Voicu și Nicolae Pun) cu influenț n București. La Sibiu regsim o form timid și arhaic de legitimare public a influenței țignești n persoana regelui Cioab și a mpratului Iulian și… cam att. Deci, doar o alt gogoriț. Țiganii nu au avut niciodat aspirații spre autonomie național, pentru c ei nu formeaz o națiune, ci o etnie incapabil s triasc separat de gagii (strini). Sensul nomadismului țignesc const tocmai n incapacitatea lor de a subzista singuri pe un anumit teritoriu, dependența lor de fenomenul parazitrii populațiilor majoritare – acolo unde triesc. Prin deschiderea granițelor ctre Vest, presiunea etnicilor țigani asupra populației romne majoritare s-a diminuat, țiganii migrnd ctre vest, spre state și populații mai bogate.

- Lecția numrul 4: oricum nu puteți face nimic. Mesajele fabricate de dușmanii interesului romnesc sunt mereu profund defetiste, minimiznd puterea formidabil de rezistenț și impact a romnilor și maximiznd pe ct se poate importanța marilor puteri. n realitate națiunea romn a cunoscut n parcursul su prin Istorie, o formidabil putere de coeziune și influenț zonal. Romnii au scris pagini importante n istoria Europei, iar forța geniului nostru creator este departe de a se stinge. Suntem o nație tnr prin izvorul nesecat de talente și valori, pe care Occidentul nu se mai satur s le atrag spre folosul su. Cel mai tare se tem dușmanii romniei de formidabila noastr putere de supraviețuire și perpetuare de care dm dovad. Dac am fi lsați s ne autoguvernm, dac leprele și slugile strinilor ar disprea din politica romneasc, pentru a lsa loc liber oamenilor valoroși, patrioți, Romnia ar cunoaște o er de prosperitate și bunstare. Tocmai de aceea este vital (pentru dușmanii noștri !) s fim convinși prin repetiție insidioas, c nu avem lideri, c toți furm și suntem nemernici, c nu avem pe cine pune n locul leprelor care ne conduc. Sunt convins c acest popor de eroi poate da, nc o dat n lunga sa istorie, oameni de valoare, lideri competenți, dedicați interesului național. Ca s nu mai vorbim de faptul c suntem un popor de oameni inventivi, geniali chiar. Iat DOVADA:

Concluzie: faptul c rușii arunc pe piaț astfel de manipulri grosolane, disperate, arat c nu este departe momentul preconizat de Traian Bsescu n anul 2006, cnd acesta afirma rspicat c “unificarea națiunii romne se va realiza n interiorul UE”. Astfel putem nțelege și ndrjirea cu care slugile useliste ale Moscovei – ce activeaz n politica romneasc nsist n discreditarea singurului președinte al Romniei care a fcut ceva pentru Unirea Basarabiei cu Romnia.

  1. Blogurile “ortodoxe”ce glorific pan-ortodoxia și pe țarul Rusiei, Vladimir Putin

Din ce n ce mai multe voci (pltite, evident de frații noștrii ortodocși de la Rsrit) se ridic n mediul on-line, glorificnd n cor cuvioșenia Țarului Putin, dreapta msur n aprarea valorilor ortodoxiei, moralei și tradiției. Se creeaz un gen de imagine idilic n care Putin, țarul Rusiei și a tuturor popoarelor de rit ortodox, devine aprtorul acestora n fața pericolelor aduse de integrarea ntro Europ decadent, plin de vicii, corpupție, homosexuali, lesbiene și musulmani.

Deveghepatriei, frontpress și antimedia sunt doar cteva siteuri unde Rusia este glorificat drept salvatoare a Romniei devenit colonia cea srac a Europei.

Astfel de bloguri manipuleaz istoria, manipuleaz știrile, prezentndu-le distorsionat. Ele uit sau ignor cu bun științ 150 de ani de jaf și umilințe la care au fost supuși romnii de ctre ruși. n acești 150 de ani, teritoriul locuit de romni a fost ocupat militar de armatele ruseși de nu mai puțin de 30 de ori ! Acești filo-ruși de profesie uit de ura istoric, visceral a acestei nații de barbari varegi, corciți cu tot ce a avut mai crud și mai ru Orientul – pe care au avut-o permanent faț de romni. Putem uita oare ce spunea generalul rus Visinski atunci cnd trupele sale jefuiau Moldova mai ru ca ttarii ?! :”romanilor o sa le lasam numai ochii ,ca sa aib cu ce s planga“.

Dac sunt att de drepți și pravoslavnici frații noștrii ruși ntru ortodoxie, de ce nu ne restituie tezaurul dus la Moscova ? De ce nu ne dau napoi Basarabia !? De ce nu ne aduc napoi, cu lacrimi de cinț creștineasc pentru greșelile trecutului, satele ntregi de romni deportați n Siberia, frații și bunicii noștri ?!

Putem uita oare ciuma sovietic, teroarea stalinist, crimele komisarilor sovietici ? Putem uita suferința celor torturați și omorți n nchisorile comuniste ? Putem uita Aiudul, Gherla, Canalul Dunre Marea Neagr – spat n carnea și sngele deținuților politici, sau ngrozitorul experiment Pitești ? Pn unde vor s duc acești criminali reeducarea noilor generații ?

Alturi de Rusia ? Niciodat ! Poate doar dac nsuși Hristos, aducndu-l pe Putin pe Slava Norilor la Judecata de Apoi, l va decreta mna Sa dreapt. Și nici mcar atunci !

Mihai Rapcea

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.