Prof. Ion Cojane-a fcut onoarea, celor care am contribuit la Aciunea Budapesta, de a ne dedica acest articol-ndemn:

Modelul de vitejie MIHAI: Rapcea i Tociu

Am aflat asear cteva detaliialeaciunii ntreprinse de dumnealor MIHAI RAPCEA i MIHAI TOCIU. Cei doi au gsit o soluie tehnic ingenioas pentru a inscripiona lalocnumeleBupadestapelistalocalitilor unde romnii au murit vitejete pentru ar i Neam n timpul Primului Rzboi Mondial. Ba, la Budapesta, pentru a fi ocupat de romni prin alungarea armatei bolevice, cominterniste, se poate spune c flcii notri au luptat i muli au murit pentru Europa i pentru lumea ntreag, salvnd-o de la bolevizare!

Dar mai presus de priceperea inginereasc cei doi romni au dovedit c au un suflet ntreg lasimire, precum i elanul, mai ales elanul vitejesc, elanul fptuitor, care i-o oprit s accepte neruinarea „celuilalt” i s-i lase „n plata Domnului”! Soluie prea des activat de romni!…

Gestul ministrului udemerist, care a ticluit aceast manevr ruinoas pentru toat maghiarimea, rmne unul pe ct de penibil, pe att de caracteristic pentru nravul unguresc de a produce falsuri n toate domeniile, dar cu precdere n materie de istorie, cuaccentdeosebit pe falsificarea datelor privind contenciosul vlaho-bozgoresc… Nenorocitul de Kellemen, te pomeneti c vreodat i se va ridica munumentul recunotinei maghiarimii mondiale pentru isprava de a fi ajustat Arcul de Triumf din Bucureti, corectndu-l:doardeh, intervenia romnilor la Budapesta s-a produs dup nchiderea oficial a lui WW1…

Sunt vreo trei ani, dac nu m nel, de cnd s-a produs gestul neruinat de a acoperisubmizeria unui strat de tencuial numeleBudapesta, timp n care civaromnis-au adresat autoritilor – primrie i ministere, al culturii i al aprrii, fr nicio reacie din partea acestora.

Dar s-au gsit doi flci – cam tomnatici, e adevrat!, de care sunt mndru c i cunosc de pe vremea cnd erau ceva mai …verzi, Mihai RAPCEA i Mihai TOCIU, care au luat taurul de coarne i, sfidnd legile care la noi au devenit paravan al nelegiuirilor guvernamentale, au pus la loc numele Budapestei, pe panoul de onoare!Budapesta, numele unuioraeuropeanpe care amprenta romneasc este la tot pasul prezent, chiar dac edilii maghiari se strduie s o ascund…

Pe partea interioar a Arcului de Triumf, unde sunt spate n piatr numele localitilor devenite repere ale vitejiei romneti, a reaprut deci numeleBudapesta, scris cu vopsea, peste tencuiala cu care UDMR a ncercat s elimine din istorie datoria de recunotin pe care maghiarimea de pretutindeni ar trebui s-o arate Armatei Romne.

Cei doi viteji merit recunotina noastr a tuturor, romni de pretutindeni! Pre numele lor avocatul MIHAI RAPCEA i inginerul MIHAI TOCIU. Mergei n pelerinaj la Arcul de Triumf s v bucurai i s v mniai totodat!

Gestul lor are valoare de model, de simbol: nu putem atepta la nesfrit sseproduc reacia legitim ilegal a autoritilor. Aceste autoriti, este limpede, s-au vndut dumanilor notri! Trebuie acionat fr s mai ateptm nimic bun de la nemernicita noastr clas politic!

Trebuie urmat i aplicat modelul MIHAI de vitejie romneasc: mna pe par sau pe cutia de vopsea, dup cum situaia o cere!

Aux armes, citoyens!

E timpul s constituim batalioanele rezistenei naionale la agresiunea total care se face de la zi la zi tot mai vizibil, mai periculoas i mai dureroas!

„Batalioane romne”! Trecei la aciune! Constituii-v ca nuclee de rezisten lucid i tenace n toate domeniile! Iar n cadrul larg i camaraderesc al acestor „batalioane”, s-i afle rostul specialiti din toate domeniile i de toate vrstele, de pretutindeni, cci suntem agresai n toate felurile imaginabile, i mai ales cu armele laitii i ale sperjurului!… Lovitura pe la spate fiind specialitatea adversarilor notri!

…Auzi la ei ce s le treac prin cap! S tearg de pe hart numele localitii pentru a crei cucerire eliberatoare romnii au vrsat atta snge!…

O asemenea infamie nu se poate terge dect prin ridicarea la Budapesta a unui monument al recunotinei ungaro-maghiare fa de budo olahii care le-au dat de mncare i le-au redat demnitatea de popor liber n vara lui 1919… Nu mai fuseser ungurii un popor liber din 1527… Le-am redat noi, romnii, acest statut!

Pe opincarii din Oltenia i Moldova eliberarea Budapestei i a Ungariei i-a costat viaa a 69 de ofieri i a 3601 de soldai. n total, mori i rnii, pe pmntul Ungariei 188 ofieri i 11.478 de soldai romni. Sunt prea puini pentru ca amintirea lor s rmn n memoria noastr?!… n memoria bozgorilor pe care acei mori i-au salvat?!

n sinea lor, maghiarii din Romniachiaraprob, accept i i nsuesc toate potlogriile i ticloiile udemeriste?! Pn cnd?!

ION COJA – ioncoja.ro

2 ianuarie 2014

, , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *