Interviu Eugene Al Pann – Artist Patriot care a reusit singur in viata!

 Miscarea Oamenilor Visatori discutand cu Eugene al Pann despre credinta, viata, arta, Romania,patriotism, manipulare, sistem:

 

Eugene Al Pann – Despre sistem,credinta,Romania de bindiribli

Până ce picturile sale să aibă succes în România, artistul a plecat în America, unde a lucrat ca zidar, desenator de mobilă, antreprenor în imobiliare. Eugen Al Pann pictează acum sub un concept pe care l-a creat, realismul socialist – capitalist.

Ideea s-a conturat în America, acolo unde are mai multe expoziții.  Primii invitați sorbeau deja din cupele de șampanie, plimbându-se agale printre tablouri și inima lui Eugen Al. Pann bătea cu putere. Era prima lui expoziție și, sub aparenta lui destindere, se ascundea de fapt o temere, o neliniște grozavă. Căuta mai ales privirile lor și încerca să ghicească adevărul printre cuvinte și felicitări. „Bravo, Eugen, felicitări, excelente lucrările!”, „Vai, dar sunt chiar minunate picturile. Felicitări!”, aprecierile curgeau așa cum se spărgeau bulele de șampanie.

Evenimentul se desfășura pe strada Aviatorilor la numărul 86, în ceea ce devenise prima galerie privată de artă din București. Îi aparținea tânărului pictor în blugi, fiul scriitorului Petre Anghel, Eugen Al. Pann. Își luase pseudonimul de la bunicul lui din partea tatălui, sârb de origine.

„Nimeni nu mi-ar fi spus, «Bă, ești un tâmpit!»”

Până în această seară, nicio lucrare de-a lui nu fusese agățată de pereții galeriei. Erau expuse lucrările unor pictori basarabeni, Eugen avea o pasiune pentru pictura basarabeană, cu influențele ei rusești. Până în seara asta, el fusese mai mult un negustor de artă, deși acasă picta mult. Dar nu își scotea lucrările din atelier. Încerca, experimenta, combina culori, aborda teme, dar rezultatul final nu îi dădea satisfacție. „Priveam tabloul și vedeam clar influențele altor pictori. Îmi spuneam, chestia asta clar nu e mea, nu îmi aparține. Mă opream în zidul ăsta. Simțeam că nu îmi găsesc drumul”, spune Eugen, la 20 de ani distanță de acel moment.

Apoi s-a gândit că poate cele 25 de lucrări, care înfățișau cerșetori, pe care îi pictase mergând pe străzile Bucureștiului și privind, și „furând” siluete din revistele „Playboy”, poate acestea erau doar ale lui și merită expuse. Era multă lume în seara aceea, veniseră din curiozitate, spune Eugen, sau poate pentru că îl cunoșteau nu puteau să lipsească. „Mă simțeam inconfortabil. Îmi era teamă că cei de acolo, din bun-simț, nu îmi vor spune în față «bă, ești un tâmpit!»”

Apoi, tot în seara aceea, mulți au pus următoarea întrebare: „Și unde ai făcut Facultatea de Artă?” Asta l-a iritat, l-a frustrat, pentru că nu înțelegea relevanța. Voia să le răspundă, „Nicăieri, pentru că la Facultatea de Artă erau doar cinci locuri și vreo 30 de pile când am dat eu. Așa c-am făcut Filologia.”

În seara aceea își imaginase traseul lui ulterior: încă vreo câteva expoziții, alte felicitări, zâmbete și complezențe, timpul care trecea, și el rămânând probabil în același punct. Nu asta își dorea de la el vroia să evolueze. Peste două luni de la seara vernisajului primei lui expoziții, Eugen Al. Pann pleca să-și caute drumul artistic în America. Grafică, gravură, cioburi pictate

Sursa: adevarul.ro/cultura/istorie/aventurile-artistice-eugen-al-pann-1_50b9feb87c42d5a663aea333/index.html

De asemenea,il mai puteti asculta vorbind despre vise,arta si viata in acest interviu acordat Miscarii Oamenilor Visatori de catre trei aristi plastici de marca:
-Eugene Al Pann

-Adela Edu

-Prof. Dorel Zaica


(part 1-) Vis a Vis de Vis – Adela Edu – Eugene… de bindiribli


(part 2-) Vis a Vis de Vis – Adela Edu – Eugene… de bindiribli

 

“I love Ro”

“Copilaria lui Base”

“Maria Tanase”- acrilic/panza, 120 x 160 cm, 2011

“Chairman Mao giving an example to the people”- oil/canvas, 40 x 80 cm, 2011

Hate – Bazele Prieteniei Romano-Maghiare”
ulei/panza, 91 x 91 cm, 2011

Maghiari Conspirand
ulei/panza, 40 x 50 cm, 2011

“Marilinn Monroe vs Maria Tanase”

Any Politician Mouth Needs a Good Cleaning
70 x 100 cm , 2010

Occupy Wall St.
acrilyc on canvas, 70 x 100 cm, 2011

Tricou “Greugean” Super erou romanesc

“Sa nu musti mana care te hraneste”
acrilic/panza, 35 x 40 cm, 2012

“Graffiti Wall of Fame” – acrilic/panza, 85 x 125 cm, 2012

“Life is Worth Living”, ulei,enamel/panza, 123 x 90 cm

2011!!!! Iproletarian Unite (ulei/panza, 50 x 70 cm).

“Prada Romania since 1989″ –

“San Obama Fighting the Chinese Dragon” work in progress

“North Korean Kid at play”, acrilic/ canvas. In progress

sursa: bindiribli.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *