Dan Tanasa-TvBrasovStați liniștiți n case, la clduric, n fața calculatorului sau a televizorului, și aveți tupeul s v luați de mine/ei pentru c ies n strad pentru a protesta mpotriva mizeriei la care ne condamn de 24 de ani clasa politic. De parc mizeria moral și social n care ne zbatem nu v afecteaz și pe voi, ipocriților. De parc toate lucrurile merg foarte bine n țara asta și ne-am gsit noi, o mn de tmpiți, s v stricm vou frumusețe de democrație. Rdeți de cei care ies n strad pentru ceva, orice, n timp ce voi v complaceți n mizeria asta pestilențial pe care ați ajuns s-o confundați cu normalitatea.

Sunteți incapabili s nțelegi c doar mpreun se vor schimba lucurile n bine. Sunteți incapabili s nțelegeți c acum țranii din Pungești au nevoie de ajutor. Acum ei sunt cei care sufer din cauza unor mizerii evidente comise de o clas politic infect și putred. Sunt oameni care acum fac greva foamei pentru simplul motiv c nu vor ca apa lor s fie contaminat de exploatarea gazelor de șist prin fracturare hidraulic. Mine s-ar putea ca voi, ipocriților, s aveți nevoie de ajutor acolo, acas la voi. Și veți urla dup ajutor. Și nu va veni nimeni s v ajute, pentru c nici voi nu v-ați dus s ajutați atunci cnd cineva a avut nevoie de ajutorul vostru.

Nu v intereseaz exploatarea gazelor de șist? Aveți impresia c dac Chevron nu pune sonda la voi n cas nu veți fi afectați și atunci s-i ia dracu pe ia din Pungești? Foarte bine! S-i ia dracu! S-i ia și pe toți proștii, atția cți sunt, care sunt alturi de cei din Pungești, n strad. Și deci s m ia și pe mine. Dar oare toate merg foarte bine n republica procurorilor și nu trebuie schimbat nimic? Țara duduie de bine și v ncurcm noi, ”activiștii de ocazie”? Nu v intereseaz gazele de șist? Foarte bine! Se fur pduri! Se fur proprietți private și publice! Se fur resurse minerale! Se fur vieți!Chiar nimic nu v interesez? Cum puteți avea atunci tupeul s ne acuzați c suntem pltiți s ieșim n strad mpotriva gazelor de șist și a proiectului minier de la Roșia Montan? Noi mcar ieșim n strad pentru ceva! Voi?

Cu toții stați și njurați mizeria n care ne zbatem, dar cu toții așteptați ca alții, cei de lng voi, s fac ceva. Avețipretenția c sunteți intelectuali, profesori, ingineri, scriitori, angajați n multinaționale, cadre militare, funcționari publici etc. dar nu sunteți n stare s reacționați ca oameni la toate mzeriile care ne sufoc n fiecare zi. Cum puteți s mai aveți tupeul s v numiți intelectuali cnd tolerați mizeria din jurul vostru/nostru? Tcerea voastr e complice cu cei care ne/v fur viețile, nu cu cei care sunt n strad.

Ieșiți n strad! Pentru orice! O faceți pentru voi și pentru familiile voastre, nu pentru mine, nu pentru noi. Salvați pdurile! Salvați istoria! Salvați patrimoniul cultural! Salvați tradițiile! Salvați orice! Salvați-v pe voi de voi nșiv, cei care sunteți acum!

Dan Tnas

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *