De ce se învârt câinii atunci când își aleg locul în care își fac nevoile?
Procesul elaborat pe care îl realizează câinii atunci când aleg un loc în care să își facă nevoile (acel moment în care ei se învârt în jurul cozii înainte de a se așeza și a defeca) este atribuit nevoii animalelor de a se alinia în direcția nord-sud.
Potrivit oamenilor de știință, câinii sunt sensibili la câmpul magnetic al Pământului, ei aliniindu-se de-a lungul axei magnetice nord-sud, înainte de a defeca. 

Cercetătorii din Germania și Cehia au studiat 70 de câini în timpul a 1.893 de defecări și 5.582 de urinări și au descoperit că atunci când câmpul magnetic al Pământului era stabil, câinii alegeau să se alinieze cu el. Mai mult, atunci când câmpul magnetic nu era stabil (de exemplu: atunci când aveau loc erupții solare), câinii erau confuzi.

Descoperirile, publicate în jurnalul Frontiers in Zoology indică faptul că animalele studiate erau sensibile la polaritatea câmpului, dar nu și la intensitatea lui.

Cu toate acestea, câinii în lesă nu se aliniază în mod constant. De fapt, ei preferă să se alinieze de-a lungul axei magnetice nord-sud atunci când sunt liberi. Pentru moment, oamenii de știință nu au reușit să afle motivul pentru care câinii manifestă acest comportament.

Și alte animale par să aibă un comportament similar. Mare parte dinte specialiștii care au studiat problema câinilor, au analizat anterior acest comportament și în rândul crapilor.

Sursa: UPI via descopera.ro
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer