“rapcea.ro e un rahat de blog”

Marc 33 scrie într-un coment la o postare: “rapcea.ro e un rahat de blog, cerseste click-uri cu titluri senzationale. dintre toate blogurile de rahat din romania rapcea.ro e cel mai mare rahat.”

Evident, sunt dator cu o explicație către Marc. Da prietene, ai dreptate în anumite privințe. Rapcea.ro e un blog mare. Are în medie, pe zi, între 1000 și 1300 de vizitatoriu unici pe zi, iar uneori când bag ceva interesant, sare și la 4500 de unici pe zi.

trafic site rapcea.ro

Însă, te contrazic la faza cu cerșeala de click-uri cu titluri senzaționale. Nu te cunosc personal, nu-mi amintesc să-ți fi “cerșit” ție sau altcuiva like-uri pe facebook, cum fac unii puștani care concurează pe nu știu ce site pentru premii.

Eu personal nu folosesc facebook-ul nici ca să câștig bani, nici să agăț femei. Îl folosesc doar ca mediu de propagare a ideilor mele, a chestiilor pe care eu le găsesc interesante și despre care consider că lumea trebuie să afle. Este – cu alte cuvinte, ocheanul prin care privesc eu lumea, lupa care mărește lucrurile interesante pentru mine. Iar cei pe care îi am prieteni în listă sunt – în marea lor majoritate – oameni care privesc lucrurile la fel – un gen de comunitate de interese și subiecte comune –i-am putea spune. Căci asta face facebookul până la urmă: arată și altora ce îți place sau ce te preocupă.

Spre deosebire de facebok însă, siteul meu este proprietatea mea, domeniul meu. Aici eu controlez lucrurile, am o arhivă a postărilor, poți căuta chestii mai vechi. E mica mea memorie a preocupărilor mele. Pe care nu te obligă nimeni să intri – înafară de curiozitatea ta, căci nu s-a inventat încă ceva care să te OBLIGE  să intri pe un site. 

Traficul mare de vizitatori este dat de numărul mare de articole vechi care sunt indexate de google sau alte motoare de căutare, și care aduc oameni pe site în căutare de informații.

Profesia mea nu este de blogger sau ziarist măcar, ci de avocat. Din asta trăiesc. Însă nu îmi fac reclamă pe site pe chestia asta, că nu am nevoie, am suficienți clienți, nu simt nevoia să fac publicitate – fapt pentru care nici n-am băgat reclame pe site.

Ideea de bază cu care am pornit acest site este aceea de a oferi un mediu de informare alternativ, unde oamenii să poată găsi și chestii despre care mass-media pe bani nu vorbește, din diferite interese. Cum ar fi tratamente naturiste, sau exploatarea gazelor de șist. Este normal să preiau articolele interesante ale unor oameni care gândesc la fel ca mine. Astfel, ajut ca informația să fie răspândită mai bine și astfel să consolidăm o media alternativă la rahatul, ADEVĂRATUL RAHAT pe care ni-l servesc zi de zi jurnalele de știri și presa aservită puterii politice.

 Iar faptul că ți-am permis să îți postezi comentariul tău de kkt la mine pe site corespunde unui alt principiu la care țin, enunțat de Voltaire: “Chiar dacă nu sunt de acord cu ceea ce spui, voi apara pana la moarte dreptul tau de a o spune.“ 

Mihai Rapcea  

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *