Feed on
Posts
Comments

La emisiunea NewsNight, realizatorul emisiunii Jeremy Paxman l-a invitat pe James Quincey – președintele Coca Cola Europa pentru a da detalii despre cât zahăr conține în realitate celebra băutură.

Uluitor este modul în care reprezentantul companiei se justifică, arătând că în opinia sa publicul este informat cu privire la conținutul de zahăr din băutură, prin menționarea cantității pe etichetă… în procente !

Realitatea șocantă este că un pahar mic (din acelea vândute la Mall, cu popcorn) conține 23 de pliculețe de zahăr, pe când un pahar mare conține echivalentul a 44 de pliculețe de zahăr !

Și ne mai mirăm de unde explozia de obezitate în rândul populației ?!


NEWSNIGHT: Paxman shows Coca Cola boss how much… de dm_522c09cf20d0a

loading...

7 Responses to “Cât zahăr conține o doză de coca cola ?”

 1. Saso says:

  Am inteles eu gresit? Adica Cola Zero are si aspartam si cantitatea aia de zahar ?
  Asta e pacaleala pe fata.

 2. just me says:

  eu inteleg ca are ori una ori alta, (dar aspartamul e si mai rau din cate stiu)

 3. EteFleosch says:

  Oaaa, ce stire tare, chiar nu banuiam ca bauturile artificiale dulci ar contine zahar. In plus ma gandeam ca un pliculet de zahar indulceste in aceeasi masura un paharel si 2.5litrii de apa. Io-te mirare maxima si acu facu-i schma pe hartie si mi-a data ca de fapt cantitatea de lichid din paharul mic este jumatate din cantitatea de lichid din paharul mare unless sta unu si distribuie pliculetele de zahar in mod incorect.

 4. Saso says:

  Noi stim cu totii ca tu esti destept si stiai totul. Nici nu ma mira, ce ma mira este ca ti-ai pierdut timpul sa scrii pe aici.

 5. RAM says:

  @Fleoschete: ești foarte deștept, de fapt noi ne mirăm de fiecare dată…

 6. EteFleosch says:

  Faceti voi pe desteptii dar stirea e de umplutura .
  Nu e clar despre ce e vorba:
  – zahar alb sau zahar brun
  – pliculet de 2.5g 5g 10g?
  – ce e ala pahar mic si pahar mare?

  Daca tot arunci o stire fa-o corect nu scoate povesti din burta. PLM paharul mic contine 22 de pliculete de zahar. Au pus adjectivul mic la pahar ca sa contrasteze cu numarul mare de pliculete de zahar. De ce nu au zis in gramaj direct 500ml de cola contine 50g de zahar (de ex)? Iti zic de ce 500 ar fi facut sa para mic 50 deci sa nu provoace o impresie pe cand 1 paharmic la 22…. e alta treaba. Roxana a scris un articol despre tipul asta de “jurnalistica”.http://roxanamchirila.com/2013/08/24/statisticile-cititului-din-adevarul-sau-cum-sa-induci-lumea-eroare/
  Stirea e facuta pentru a crea senzatie… uite paharutul mic are atat de multe pliculete, iar paharul mare are dublu. Era misto sa compare cu alte beuturi si eventual un tabel, altfel e posibil sa fie o campanie de la competitorii cocacola. Unde mai pui ca pe eticheta gasesti cantitatea de calorii din suc, adica nu scrie bautura acra si hop surpriza e dulce.

 7. just me says:

  Omu’ zice 35g/doza…….

Leave a Reply