În urmă cu câteva zile un papagal media pe nume Radu Banciu, apărut din neantul meseriei de comentator sportiv direct pe sticla celor de la B1 TV, a reușit performanța de a exprima toată ura și disprețul pe care rusoii și alți alogeni le-au strâns cu privire la români.

Cu un limbaj agresiv adus probabil de pe stadioane, de unde comenta meciurile, respectivul individ – care nu are altă înzestrare decât vocea cavernoasă cu care debitează de pe prompter tâmpeniile dictate de stăpânii lui – cu pretenții de analize politice, a enervat românii de pe ambele maluri ale Prutului. Iată aici imbecilul cel obraznic, dându-și în stambă:

O să mergem deci la ora 20 la sediul B1TV să-l sorcovim pe acest anti-român, care ridiculizează și bagatelizează eforturile de unificare ale românilor.

Pagina evenimentului pe facebook, aici: https://www.facebook.com/events/688340557872501/?previousaction=join&ref_newsfeed_story_type=regular&source=1

Pe aceeași temă îndeamnă la acțiune și Mihai Tociu, pe blogul său:

Ați văzut câte geamuri are B1TV?

Douăzeci de metri de geamuri înșirate pe Calea Victoriei ne oferă ocazia să ne spunem părerea despre cloaca de anti-români de la B1TV, care ne otrăvesc sufletele zi-de-zi, și unde Radu Banciu are rol de Zyklon B.

În emisiunea din 24 decembrie 2013, Radu Banciu nu a otrăvit doar basarabenii, făcându-i milogi și curve, ci ne-a jignit pe toți românii, din ambele părți ale Prutului, când a ridiculizat ideea de unire și de comuniune sufletească dintre noi. Radu Banciu a redus idealul reparării unei samavolnicii a istoriei, petrecută acum 200 de ani, la niște stereotipuri de comportament, cu o superioritate de vest-european care își dă cu părerea despre cei care au avut ghinionul să fie mai aproape de ruși. El, care știe că la doar 500 de km mai la vest este considerat milog, curvă și țigan, le zice exact la fel celor care trăiesc 500 de km mai la est, ignorând faptul că acolo suntem tot noi, românii.

Dar priviți mai sus decât Radu Banciu. El e doar un dobitoc infantil, angajat pe post de circar, de la care te poți aștepta la orice. Să nu judecăm câinele care mușcă, ci stăpânul care îl ține de lesă, îi dă să mănânce și îl asmute!

Deasupra lui Banciu sunt șefii B1TV, care continuă să îl țină în brațe, în loc să-l fi dat afară în stradă în șuturi, în secunda doi, direct din studio, live. După două săptămâni de gândire, șefii lui încă consideră că ai jigni pe români în stilul Banciu ”se încadrează în limitele libertății de exprimare”. Pentru ei, românii nu sunt la fel de oameni ca țiganii, de exemplu, sau ca evreii, așa că pot fi porcăiți fără limite.

Dar priviți și la cei care sunt umăr la umăr cu Radu Banciu, care mănâncă pâine din aceeași palmă cu el: democrații, deontologii, integrii, moraliștii, patrioții Turcescu, Cristoiu, Stoiceasca… Pe niciunul nu l-a deranjat că are un asemenea ”coleg” și cu toții au considerat că, înainte de a fi români și de a refuza să mai lucreze sub aceeași egidă cu Radu Banciu, trebuie să respecte contractul pe care l-au semnat cu B1TV. Contract care le cumpără, înainte de orice, tăcerea. Încă o dovadă că ”jurnalistul independent” gândește cu stomacul!

Dar priviți și la cei care au alimentat cu bani ”afacerea” B1TV și care își scot profit din audiența pe care le-o face Radu Banciu. Priviți-i în măsura în care se poate afla cine sunt aceștia, pentru că regulile ”economiei de piață” sunt făcute încât să ți-l plătești tu însuți, fără să ai habar, pe cel care-ți face vânt de pe stâncă. La Registrul Comerțului se pot afla niște nume, dar românii s-au deșteptat suficient încât să-și dea seama că aceia sunt doar niște marionete.

Priviți și la instituțiile care ar fi trebuit să penalizeze B1TV, pe care le plătim noi, cetățenii acestui stat, din puținul nostru: Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Consiliul Național al Audiovizualului. Primul, nici măcar nu s-a sesizat, așa cum a făcut-o de atâtea alte dăți când cei jigniți au fost țiganii, interlopii, evreii sau homosexualii. Conform legii, pentru fapta comisă de Banciu și, mai ales, pentru asumarea acesteia de către conducerea B1TV, acest post trebuia să fi fost închis.

În schimb, Consiliul Național al Audovizualului a făcut chiar mai mult decât să-și bată joc de Lege și de titulatura de „național” pe care o poartă. CNA a ales să arunce în derizoriu acest atentat la adresa idealului Unirii, prin judecarea acestuia împreună cu o criză de paranoia a lui Vadim Tudor, petrecută într-o altă emisiune. Fără doar și poate, fiecare membru al CNA știa că simpla asociere a celor două subiecte este o batjocură la adresa tuturor românilor, dar… nu s-au putut abține!

E clar, deci. Ce au făcut toți aceștia depășește nivelul dialogului și al argumentelor logice. Nu mai avem ce le cere, pentru că este absurd să ceri unei vedete să aibă simțul măsurii, unui director de post tv să fie patriot, unor jurnaliști să aibă demnitate, unui investitor să aibă moralitate, unor instituții ale statului să respecte legea. Dacă nu au făcut-o de prima dată, nu o vor face niciodată! Instituțiile statului mimează neputința, dar iau decizii prin își bat joc de noi, adică de cei în numele cărora funcționează și ale căror interese ar trebui să le reprezinte.

În această situație, ce ne rămâne de făcut, nouă, ca simpli cetățeni? Să ne consolăm la gândul că suntem prea mici? Să ne luăm lumea în cap în speranța că vom ajunge într-o țară care ne va trata cu respectul cuvenit unei ființe umane? Să scriem petiții la nesfârșit? Să protestăm „pașnic” până ne paralizează gerul, ploia sau arșița?

Sau poate a venit momentul să ne luăm soarta în mâinile noastre, la propriu?

Eu zic că DA! Douăzeci de metri de geamuri pe Calea Victoriei ne așteaptă. Orice autoturism pe care scrie B1TV are parbriz și lunetă. Orice cameră de filmat cu însemnele B1TV are un obiectiv. Orice jurnalist B1TV are cap, fund și picioare. Oricine aflat pe ștatul de plată al B1TV nu mai e om, ci un paria. Afacerea B1TV trebuie falimentată. Mașina de propagandă anti-românescă B1TV trebuie distrusă, exemplar, ca să fie învățătură de minte și altora.

Legea care ar fi trebuit să ne oprească să ne facem singuri dreptate nu mai există, pentru că altfel ar fi fost aplicată la B1TV. Legea care se aplică preferențial nu este lege, ci abuz de forță. Nu vrem să trăim într-o țară fără lege și e datoria fiecăruia dintre noi să acționăm.

Să fie închis B1TV! Să fie acuzați de defăimare Radu Banciu și cei care l-au susținut! Să fie demiși toți membrii CNA și CNCD!

Puterea noastră de convingere stă în geamurile B1TV. Piatră, vopsea, bâtă, sticker, marker, orice poate lăsa un semn pe geamurile B1TV este un mesaj că am ajuns la limita răbdării.

A venit momentul Acțiunii Radicale!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer