Citesc azi pe blogul lui SACCSIV și nu-mi vine să cred. Respectivul își arogă “meritul” de a-i fi “avertizat” pe cei de la Petru Vodă despre “rătăcirea mea yoghină” – acesta fiind de fapt motivul pentru care nu am fost primit la sfatul “ortodocșilor”.

Ce mă frapează este faptul că din articolul lui SACCSIV răzbate ideea insidioasă că eu urma să fiu la acea întâlnire nu doar în calitate de simplu invitat (cum de altfel se întâmplase, căci nu am venit de capul meu, ci la invitația Părintelui Justin), ci ca “avocat al mișcării anti-cip de la Petru Vodă” – motiv legitim și suficient pentru “fratele” Vasile – să mă denigreze (în lipsa mea la discuții, evident !), în fața tuturor celorlalți participanți la întâlnire.

E drept, eu formulasem primele contestații în instanță (deci aveam meritul primului venit pe tema respectivă), însă nu în numele Mănăstirii Petru Vodă, ci în numele unor ONG-uri din București. Iar intenția mea era să prezint la acea ședință o strategie juridică pentru blocarea/anularea în instanță a hotărârii de guvern care ne băga cipurile în pașapoarte și buletine, nicidecum să mă proclam avocatul mănăstirii.

Ca dovadă a corectitudinii și sincerității mele, precum și a faptului că nu am ascuns niciodată afilierea mea de la acea vreme cu MISA, venisem însoțit de doi buni prieteni din MISA, oameni de acțiune și buni organizatori, dornici să ofere și ei câteva idei în campania ce trebuia să înceapă.

Inițiativa lui SACCSIV a pus capăt oricărei colaborări dintre mine și Mănăstirea Petru Vodă, iar această scindare a campaniei a dus la suspiciuni reciproce și în final la decredibilizare. Exacerbarea mesajului religios și în general toată această bătaie în piept cu cărămida ortodoxiei și spectrul lui 666 a îndepărtat de mișcarea anti-cip din 2009 (reunită sub denumirea de Coaliția Împotriva Statului Polițienesc) pe românii sinceri și de bună credință, care erau mai puțin religioși însă sensibili la argumentele de tip civic (dreptul la intimitate, urmărirea permanentă, etc.)

Evident, la acel moment m-au trădat și frații Roncea (lucru pe care nu l-am uitat ! chiar dacă l-am iertat), iar mai apoi și cei de la MISA.

Însă, din cauza acestor habotnici, campania anti-cip din 2009 a eșuat lamentabil, căci nici ei singuri nu au făcut mare brânză, însă nici pe alții nu i-au lăsat să facă, îndepărtând lumea de mitingurile anti-cip prin șopârle și bârfe pe la colțuri, de tipul (nu te duce frate, că nu avem binecuvântare pentru asta, sau – ăia sunt yoghini, nu ortodocși, etc.)

Ești mulțumit, “frate” SACCSIV, de roadele amare ale “muncii” (bârfei) tale !? Sper să îți priască buletinul cu cip pe care îl vei primi în aprilie, dacă nu cei face și tu ca alții, care îl schimbă pe furiș înainte, ca să scape ei pentru încă câțiva ani… iar restul treaba lor.

Acum mă uit pe blogul lui SACCSIV, al lui apologeticum și al celor de la deveghepatriei (mari admiratori ai “țarului” ortodoxiei de tip Stalinist – Vladimir Putin), și îi văd cât de “uniți” sunt chiar și între ei, “ortodocșii”. Dacă nu mai au pe yoghinul Rapcea pe care să arunce vina, se înjură și se acuză între ei, chiar din aceeași mănăstire.

Probabil când o să vă dați seama că trufia și superioritatea voastră “ortodoxă” v-a pierdut, va fi prea târziu.

Cu compasiune,

Mihai Rapcea

Dumnezeu să se milostivească de noi toți !

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer