Gogoașa nfuriat maghiar face pui vii n mass-media, un mediu care a ajuns la pragul de jos al deprofesionalizrii datorit probabil unei stri avansate de decerebrare.

Nu exist nicio filial Jobbik n Romnia, asta este știrea. Capisci? Toat mass-media, agenții de pres „titrate”, televiziuni etc au preluat o așa zis știre lansat de un boanghen pricjit de la Cluj, care pretinde c Jobbik, o formațiune politic de la Budapesta cu uniforme colorate ce se pretind de dreapta, ar avea personalitate juridic, respectiv o filial n Romnia, urmnd s-ți mai fac alte zece, cic. Cum ar veni, cnd pisica nu-i acas șoarecii joac pe mas. Șoarecii de la Jobbik ar vrea ei s joace pe mas, ns pn una alta trebuie s cnte la alt mas. O minim verificare ar fi oferit cu ușurinț oricrui ziarist din Romnia certitudinea c psedo-reprezentantul Jobbik este un mincinos patentat.


Potrivit Mediafax, „Partidul naționalist radical Jobbik, din Ungaria, a deschis o filial la Cluj-Napoca, scopul principal fiind de a comunica problemele minoritții maghiare din Romnia ctre Ungaria”. Mediafax mai relateaz c un anume Erdely Bela (frumușelul ardelean, n traducere :)) pretins lider al filialei Jobbik Cluj, a declarat, presei c nființarea unei filiale a partidului la Cluj a fost necesar, pentru c organizațiile maghiare din Transilvania nu comunic problemele comunitții din Ardeal “cum ar trebui” ctre partidele maghiare din Romnia și Ungaria.
Mediafax zice c frumușelul ar fi zis c “nființarea filialei la Cluj a fost necesar pentru c organizațiile maghiare din Transilvania nu comunic problemele maghiarimii. Filiala Jobbik s-a nființat, vineri, la Cluj, și au participat membri Jobbik din Ungaria și Romnia. Cu totul zece membri” Rzi de mori. Toți știa, inclusiv cu cei veniți de afar, din Ungaria ncap ntr-un lift, iar presa face din asta știre național.
Evident colegii noștri n-au (nici) goagl. Dac ar fi avut ar fi aflat c nc din 2010 se tot ventileaz știrea nființrii de filiale Jobbik n Romnia, dar pn n prezent nu este nregistrat nicio cerere de autentificare legal a existenței juridice a vreunei filiale Jobbik. Conform Legii partidelor (Legea 14/2003 – publicata in Monitorul Oficial nr. 25 din 17 ianuarie 2003) CAPITOLUL IV Inregistrarea partidelor politice, Art. 18. (1) Pentru inregistrarea unui partid politic se depun la Tribunalul Bucuresti urmatoarele documente:
a) cererea de inregistrare, semnata de conducatorul organului executiv al partidului politic si de cel putin 3 membri fondatori, care vor fi citati in instanta;
b) statutul partidului, intocmit conform prevederilor art. 10;
c) programul partidului;
d) actul de constituire, impreuna cu lista semnaturilor de sustinere a membrilor fondatori;
e) o declaratie privitoare la sediu si la patrimoniul partidului;
f) dovada deschiderii contului bancar.
(2) Cererea de inregistrare se afiseaza la sediul Tribunalului Bucuresti timp de 15 zile. Evident nu exist nicio cerere de nregistrare a unei filiale a Jobbik la TMB.
Numai Tribunalul Bucuresti se poate pronunța asupra cererii de nregistrare a unui partid politic.
Pe lng acest aspect, dac ar fi existat o filial a Jobbik n Romnia, ar fi fost n imposibilitate de a-și desfșura vreo activitate de tip politic electoral, deoarece n-ar avea acces la surs de bani din Ungaria. Conform Legii nr. 334/2006 − Republicat n M. Of. nr. 510 din 22 iulie 2010, și actualizat la data de 24/06/2011, privind finanțarea activitții partidelor politice și a campaniilor electorale se precizeaz la Art. 11. – (1) „Acceptarea donațiilor din partea altor state ori a organizațiilor din strintate, precum și din partea persoanelor fizice sau juridice strine este interzis”.
Desigur sunt unele organizații, cum ar fi cele patronate de nsuși Tokes, care au ocolit legea finanțrii partidelor politice dar asta nu nseamn c nu știm și noi, orict ar face-o ei pe conspirativii.
Cine l-a dat n gt pe Tokes? Tocmai ai si! O investigație a portalului de limb maghiar Transindex.ro din Cluj, realizat de jurnalistul Sipos Zoltn cu sprijin din partea Departamentului de Stat al S.U.A și al Ambasadei Franței la Bucuresti a dovedit faptul c un numr de companii cu capital de stat din Ungaria au finanțat cu peste trei milioane de euro numeroase entitți juridice din Romnia, aflate n strns legtur cu Lszl Tkes.
Dac n ce-l privește pe pastorul securist medaliat de președintele Romniei lucrurile sunt ct se poate de clare, la fel de clar este și faptul c Jobbik nu exist n Romnia, nici la Cluj nici la Caracal nici la Ptrlagele . Exist doar gargara ventilat pe media ce are obiective strict de imagine, mai exact imaginea unor personaje care o fac pe mujahedinii cauzei eroice a Ungariei Mari – o comicrie de trei parale. La nivelul conducerii Jobbik sunt o grmad de caraghioși. Astfel fostul reprezentant Jobbik Kirly Andrs este un participant entuziast la paradale gay din lume, iar Csanad Szegedi, membru al Parlamentului European și lider regional al Jobbik, cunoscut pentru retorica sa antisemit, a recunoscut recent, conform publicației britanice The Telegraph c de fapt el este evreu.
(http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/hungary/9370194/Hungarian-far-Right-leader-admits-Jewish-origins.html).

Grzile maghiare ale lui pește

La nivel agitatoric se mai strofoac la noi tot felul de organizații n spirit naționalist patriotic – e vorba de patriotism maghiar desigur, de genul Garda Maghiar (Magyar Grda), Plutonul secuiesc, Frontul Național Maghiar (Magyar Nemzeti Arcvonal – MNA) HVIM („Mișcarea Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate”), EMI (Tinerii Maghiari din Transilvania). Cu toții zngne insigne și zdrngnele, poart uniforme de operet, flutur drapele ncercnd din rsputeri s se fac bgați n seam.
Pe lng UDMR și așa -zisul Partid Civic Maghiar secuiesc, mai exist și alte formațiuni de genul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania – unii ce vor nființarea unei regiuni autonome sub numele de Partium, format, n viziunea lor, din județele Bihor, Satu Mare și Slaj. Partidul Popular al Maghiarilor din Romnia (PPMT) s-a creat din Consiliul Național al Maghiarilor din Transilvania – CNMT sau, dup acronimul derivat din limba maghiar EMNT – condus de Lszl Tkes.
Absolut tot ce face de ani și ani de zile Ungaria ține doar de provocare deoarece tehnic vorbind Ungaria, vorba lui Țuțea și-o ia pe cocoaș de la romni fie și de-am fi narmați doar cu cozi de mtur.
Pn astzi, ungurii n-au alt proiect dect s fac ct mai mult trboi, genul de trboi n care dac te prinzi fr s vrei și dai ntr-unul țip doi. Al doilea nefiind niciodat de origine maghiar, ast-i chichirezul șmecheriei. Tocmai de aceea a fost nevoie de un personaj ca Vadim, pe post de buhai, strategie care a ținut vreo dou decenii dar care acum nu mai ține.

George RonceaCurentul

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *