Sambata, 18.01.2014 sunteti invitati in Piata Universitatii in memoriamMihai Eminescu. Prin participarea directa a tuturor oamenilor vom recita poeziile sale si vom citi articolele sale de juralist.
Initiativa creata de dl. Mihai Tociu:Eminescu este al tuturor. Și noi, oamenii obișnuiți, suntem ndreptțiți s recitm din Eminescu, la fel ca oricare ”eminescolog”, actor profesionist, vedet tv sau elev la serbarea școlar.n 18 ianuarie, n Piața Universitții, la fntn, ncepand cu orele 15.00, un pupitru și un microfon cu amplificare vor fi disponibile pentru toți cei care vor dori s recite n public o poezie din Eminescu, sau o selecție din articolele sale politice.

Un set de poezii, dintre cele mai cunoscute, v vor aștepta, așa c nu trebuie s v temeți de lacunele de memorie. Nu este nevoie de talent de recitator, atta timp ct exist trire, iar emoțiile vor fi o dovad a sinceritții. V invitm pe toți s dovedim mpreun c Eminescu este nc viu n inimile noastre.

n realitate, n afar de elevii care mai au cte un profesor care s i ndemne s citeasc din Eminescu, noi ceilali, oamenii simpli, suntem condamnai la postura de spectatori pentru tot felul de specialiti i actori, care ne orbesc cu tiina i talentul lor. Venii din alt lume, acetia vorbesc limbi strine pentru majoritatea dintre noi, ne timoreaz sau pur i simplu ne plictisesc i, din aceast cauz, nu sunt de condamnat cei care schimb programul sau care las necitit articolul despre Eminescu: aceeai poz, aceleai scrisori ctre Veronica Micle, aceleai simpozioane, vernisaje i conferine.

De ani de zile, Eminescu este ndeprtat de nivelul nostru, al omului obinuit, i ni s-a creat impresia c la evenimentele aniversare riscm s ne facem de rs, pentru c noi nu ne ridicam la nivelul unui eminescolog i nu recitm ca un actor profesionist.

S fiu bine neles: ceea ce fac oamenii de cultur i specialitii este foarte important, numai c Eminescu nu este numai al lor. Ba mai mult, ei au nevoie de sprijinul romnului de rnd, pentru c dac Eminescu nu este meninut viu n contiina milioanelor de furnici care suntem noi, studiile lor risc s devin liter moart.

Organizatori: Asociațiile Toleranț Zero, Civic Media, Mișcarea Oamenilor Vistori Pentru conformitate, Mihai Tociu

 

1505348_651373684928085_1424293530_n

 

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares