Ministerul Afacerilor Interne: dezbatere publica cu privire la noile documente electronice biometrice (video)

În conformitate cu prevederile art. 7, alin. (9) din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, Ministerul Afacerilor Interne a organizat joi, 16 ianuarie a.c., ora 10.00, o dezbatere publică privind proiectul hotărârii Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative privind aplicarea dispozițiilor legale din domeniul evidenței persoanelor, actelor de identitate ale cetățenilor români, precum și actelor de rezidență ale cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European rezidenți în România, precum și pentru aprobarea procedurilor de preluare a datelor biometrice pentru emiterea documentelor electronice și a condițiilor tehnice și aspectelor procedurale și legale privind accesul operatorilor de date cu caracter personal la conținutul cip-ului cărții electronice de identitate și cărții electronice de rezidență, întâlnire la care au participat participa atât reprezentați ai M.A.I., cât și ai societății civile care și-au exprimat interesul față de acest proiect.

La dezbatere au participat avocatul Cătăalin Georgescu, din partea Asociației pentru Drepturile Cetățenilor, și Felix Roncea – de la Mișcarea Oamenilor Visători (MOV). Au lipsit de la dezbateri toți agitatorii de pe net, buni doar de gură, toți habotnicii “ortodocși” care își dau cu părerea și își umflă mușchii pe bloguri sau prin curțile bisericilor sau mănăstirilor, pozând în vajnici luptători anti-cip. Felix Roncea a avut doar trei interventii:

cipunu de bindiribli

cipdoi de bindiribli

ciptrei de bindiribli

cipatru de bindiribli

ÎN CONCLUZIE, dacă cetățenii ar dovedi mai mult interes și implicare în modificarea legii, prin propuneri concrete, susținute activ de un număr mare de persoane interesate, lucrurile se pot schimba. Dacă nu, NU. Aviz amatorilor…

 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *