Poema

Când ne-am remarcat prima dată iar ochii ni s-au întâlnit, fiecare și-a spus în sinea lui: interesant…

Apoi am intrat în vorbă, am zâmbit, am râs și ne-am întrebat în mintea noastră: oare mă place ?

Ne-am apropiat mai mult, cu lungi plimbări prin parc, discuții și glume, cu ziduri și măști care cădeau între noi, una după alta, cu privirea pătrunzând din ce în ce mai adânc în trecutul, în ființa celuilalt.

A urmat prima atingere, fiorul și emoția primului sărut, delicat precum atingerea soarelui pe chipul unui copil, la venirea primăverii.

Apoi ne-am cunoscut mai intens, în atracția irezistibilă către celălalt, împletirea trupurilor în unitatea amorului, când am îndrăznit să șoptim înlănțuiți, parola de veacuri a îndrăgostiților: TE IUBESC !

Anii au trecut tumultoși ca un râu de munte, pe care noi am navigat împreună când mai apropiați sau mai îndepărtați, însă mereu împreună.

Am cunoscut și savurat pe îndelete tihna dragostei, ne-am înfruptat unul din celălalt cu nesaț, mereu flămânzi, niciodată sătui, în pasiunea noastră.

Precum mărgelele pe șirag, am adunat amintiri, zi după zi, an după an.

Astăzi, ne privim în poze și surâdem. Doar ochii mai amintesc de băiatul din mine, de puștoaica din tine. Te prind de mână iar tu îmi șoptești: mă mai iubești ?

Te cuprind în brațe și îți răspund: dar tu, oare mă mai placi ?

Apoi, după ce ne-am savurat în priviri răspunsul, după ce fiara cu paru brațe și patru picioare s-a ghiftuit de amor, tu te înbraci în fața oglinzii, iar eu te privesc leneș, din pat. Și ghicesc în privirea ta, răsfrântă în oglindă nerostita întrebare dintru începuturi: oare mă mai găsești interesantă ?

 

599367_4182034586599_1052453268_n

 • sinergicus

  Frumoasa ,frumoasa,frumoasa…..o poza cu ea in costum de baie te rugam….sau chiar fara daca se poate :-))))

 • ionelia colis

  Ce frumos! Rad si-acum, si deseori imi ofer ocazia de a-mi aminti prima intalnire si primul gand care mi-a trecut prin cap, vazand in fata ochilor mei ceea ce azi suntem impreuna: Ce copac imens!… si cate mistere dulci invaluie iubirea romantica! Multumesc muult Mihai. Ionelia

 • afroditus

  sinergicus, pe acolo prin Zalau pe la voi nu mai sunt costume de baie? trebuie neaparat sa-ti arate nevasta lui Rapcea unul?

 • Saso

  Nu stiam ca MR poate fi atat de poetic.

 • Mai MISHULE deja ne dai de gindit? De atita timp si nici un rod. Pai eu cred ca aveti o problema. Ca sa nu se agraveze mai rau eu zic sa faceti un consult. Bag de sama ca ai mers degeaba la cursurile acelea de VOGA(am scris bine cu V nu-i greseala “intentionata”). In continuare NE RUGAM PENTRU VOI.
  Nota
  NOI fiind crestini nu practicanti YOGA.

 • MR

  @ultimul cartus
  acolo unde tu vezi rod, noi vedem… planificare 🙂 Toate la timpul lor

 • sinergicus

  afroditus : de unde stii tu ca sint din zalau?Ne cunoastem cumva? Si ca raspuns la intrebarea ta: intrebarea mea era un pic mai subtila dar se pare ca nu te-a dus mintea sa pricepi;esti cumva femeie?

  Sint costume de baie pe aici dar nu cu nevasta lui Rapcea in ele….prin urmare costumul de baie avea rolul de a oculta in anumite aspecte frumusetea femeii si in acelasi timp de a o dezvalui in toata splendoarea ei ; este la fel ca si cu valul semitransparent ce acopera trupul gol al unei femei frumoase ;o acopera si o dezvaluie in acelasi timp ,amplificindu-i farmecul si starea de mister ….capisci?

 • afroditus

  lasa vrajeala sinergicus. toata lumea stie ca esti din Zalau. nu mai saliva dupa nevestele altora.ca e pacat, scrie in biblie. si nu te da mai destept decat ti se pare ca esti. evident ca am inteles ca nu costumul de baie in sine te interesa,ci vroiai sa o smotocesti cu ochii beliti in monitor. dar tu ii dai cu vraja marii, frumusetea ascunsa, ocultatat, prostii de 2 bani invatate la secta. noroc ca Rapcea nu a pus botul la gluma ta libidinoasa, complet deplasata, in urma citirii articolului, care este o declaratie de dragoste facuta in public, ca sa auda toata lumea, ca in filmele americane.parerea mea, no ofens

 • sinergicus

  afoditus;eu de felul meu sint un om discret ;postarile mele publice sint rare ;nu am fost, nu sint si nici nu voi fi probabil o persoana publica sa ma stie toata lumea ;cine sint ,de unde sint ,etc….prin urmare afirmatia ta ca stie toata lumea de unde sint e cam rupta de realitate ( cum sint multi fosti sau prezenti inca la misa).

  Referitor la salivat si tot ce ai afirmat in aceasta directie ,am observat la unii oameni tendinta de a-i judeca pe cei din jur dupa propria minte :cei cu mintea perversa ii judeca pe cei din jur si isi proiecteaza propria perversitate ( si uneori frustrare ) pe acestia .

  Nu e nimic libidinos sa admiri frumusetea unei femei ( chiar daca ea este casatorita) …dincolo de asta nu cred ca esti competent(a) sa tragi concluzii cu privire la ce gindesc altii intr-o directie sau alta iar referitor la desteptaciune, nu ma cunosti ca sa iti permiti sa faci afirmatii in aceasta directie…Sa califici un om fara sa il cunosti e dovada de prostie ….

  Nu am afirmat nimic obscen despre nevasta lui MR ;
  daca el sau sotia lui s-au simtit ofensati in vreun fel de ceea ce am afirmat ,sint dispus sa imi cer scuze in mod public…deocamdata MR nu a zis nimic si consider ca daca ar fi fost ofensat in vreun fel ar fi atras atentia acestui aspect;din cite am observat nu e el omul care sa taca in fata ofenselor ;nu are nevoie de lingai ca tine care sa isi dea cu parerea in numele lui …

  Si la urma urmei cine naiba esti tu cu comentariile tale cretine?

 • Saso

  @ sinergicus
  Cu comentariul asta nu te-ai scos. In situatia in care esti mai bine taci, ai mai mult de castigat. Esti ca pe nisip miscator. Stii? Cu cat te misti mai mult cu atat te afunzi mai tare.

 • MR

  @Saso
  Dragostea este cu atat mai frumos exprimata in scris, si gustata ca atare de catre cititori, cu cat ea este mai personala, mai intima, si descrisa ca atare.
  Cu totii preferam scrisorile de dragoste in defavoarea cugetarilor generaliste despre dragoste. Intimitatea in care ne introduce scriitorul ce scrie personal ne da posibilitatea sa ne transpunem, sa participam.